- iPhone topik
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
krx21
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #142670 üzenetére
Köszi, nem rossz... Volt benne 2 apró helyesírási hiba, de elnézhető...
BÚÉK! -
krx21
nagyúr
AV-ban gazdag új évet kívánok!
-
krx21
nagyúr
válasz
Dorian #142458 üzenetére
Nem akarok én a falhoz tolni semmit. Nálam például a legjobb mély a szoba 1 harmada vagy 2 harmadában van... Középen a legkevésbé...
Ha semmilyen kompromisszum nincs a mélynyomó elhelyezés tekintetében, akkor gondolom lehet úgy is elhelyezni, hogy jó legyen középen. De gondolom itt a szoba mérete sem mindegy (távolságok). -
krx21
nagyúr
Megjelenítő: LG OLED55B6J
Lejátszó: Panasonic DMP-UB900
Erősítők: Sony STR-DN1070
Mélyláda: 2db Proson rumble R10
Kábelek: Audioquest chocolate, neotech
Hangsugárzók: Wharfedale Obsidian 600.+ Wharfedale diamod high front -
-
krx21
nagyúr
válasz
BBéci #142207 üzenetére
Némileg pontosabb gyári profilja van a Sony A1-nek. Amúgy nincs szignifikáns különbség az LG-hez képest.
Az LG legolcsóbb B és legdrágább E széria között meg pláne nincs.. Szolgáltatásban, hangprojektor és egyéb dolgokban több az E...
Ha a Sony-nál a mozgás megjelenítésre gondolsz a BFI-re, hát az sajnos ott hiába van, mert használhatatlan... -
krx21
nagyúr
válasz
TazLeacher #142200 üzenetére
Nekem oled-em van. Soha nem vennék már lcd-t...
Javalom megfelelô körülmények között nézd meg ôket. -
krx21
nagyúr
válasz
MasterMark #140602 üzenetére
Akkor aljzat!
Amúgy ha egy hdmi kábelre rá van írva, hogy 2.0, akkor azt úgy kell értelmezni, hogy a kábel megfelelő a 2.0 hdmi aljzatú készülék használatához. Tehát tuti high speed kábel.. Mi evvel a baj? -
-
krx21
nagyúr
válasz
Joshi #139871 üzenetére
"Most ehhez képest a tévéknél ez inkább a különböző fényviszonyok melletti kép részletességet jelenti."
Ez a kameráknál van így! Ott ez egy komoly származtatott mértékegység. (dB) A kamerán múlik, a TV-nek csak kontrasztja és színmélysége van. A részleteket a kamera rögzíti. Nekem még mindig az a véleményem, hogy egy képernyőt HDR-nek hívni szakmaiatlan, legfeljebb marketing ötlet. Kontraszt mindig is volt, 10bit színmélység is jó ideje, melyeket még most is képlékeny szabványba tesznek és együttesen nevezik HDR-nek... Én más nevet adtam volna, az biztos.Korrektebb lett volna...
-
krx21
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #139840 üzenetére
Csak mert mikor eladtam a régit, volt lehetőségem belenézni és hát azért volt benne por... -
krx21
nagyúr
Az erősítő tetejét, kikapcsolt állapotban le szokta valaki takarni??? Mivel elég sok por mehet bele...
Vagy csak én vagyok ilyen "bogaras"? -
krx21
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #139626 üzenetére
Azt hiszem kihagyom.
Amúgy erre a feladatra jól jönne egy alacsony frekvenciára optimalizált hangmérő műszer.. Má ha van ilyen egyáltalán. -
krx21
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #139622 üzenetére
Jó kis videó. Amúgy nekem is lefele van a reflex nyilás, tehát tennék valami fa lapot legalább a fotelre...
-
krx21
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #139620 üzenetére
Magasság szempontból igen, de egy fotel nagyon puha erre a célra, nem?
-
krx21
nagyúr
válasz
VGYke #139613 üzenetére
Van egy négykézláb mászkálós sub elhelyezés: Leteszed a subot oda, ahol hallgatni akkarod (ahol ülnél a földre), majd teszt hangot küldesz rá. Aztán négykézláb mászkálsz a szobába és ahol a legjobban tetszik a hangja oda teszed a teszt után.(ahol megtaltad a legjobb hangzást négykézláb
)
Kérdezem a nálam okosabbakat ez tényleg jó lehet??? Ugyanis én soha nem próbáltam...
-
krx21
nagyúr
válasz
DjKoxi #136484 üzenetére
Eleve egy borzasztó kaja, de mikor például a moziba beülnek melléd, vagy csak a közeledben egy iszonyatos nagy pattogatott kukorica vödörrel... Még csukott szájjal sem lehet enni hallkan azt a sz*rt, de van aki még be sem csukja, sőt a kezében lévő darabokat harapja még kisebbre...
Én biztos kitiltanám a moziból... Például ezért nem járok moziba...
Az megvan nem?, mikor a moziban éppen csend van és 15 különböző helyről egyszerre hallod ahogy serceg a papírzacskó és a kukorica... Mintha tele lenne rágcsálóval a terem... (tele is van..)
Ilyenkor iszonyatosan probálom magam nyugtatni... Biztos velem van a baj... -
krx21
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #136292 üzenetére
Ja, +1
-
krx21
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #136265 üzenetére
Ez így van... És a látás is...
Az egyik haverom mindig arra a fejhallgatóra mondja, hogy jobban szól, amelyik mindig hangosabb... -
krx21
nagyúr
válasz
Tamoo #135681 üzenetére
Amúgy miből gondolod, hogy semmi nem hallatszott át a zenéből? Csak mert sajnos én is paneles vagyok és tudmom milyen... Ha sok a csupasz fal, nincs hang elnyelés, nagyon könnyen áthallatszik...
Mikor alattam az üres lakásba beköltözött a srác, visszhangzott a szobája mint egy barlang, az orrfújását hallottam...
Nálam pedig nagyon sok a hangelnyelő, és úgy van beállítva a rendszer, hogy soha nem jött panasz... -
krx21
nagyúr
válasz
Vicarious1 #134586 üzenetére
A 7011 fekete...
Szerintem inkább a hangját kellene összehasonlítani... -
krx21
nagyúr
válasz
xtremetuning #133137 üzenetére
Tehetnél be képet..
-
krx21
nagyúr
válasz
Csabroncka #133090 üzenetére
Felül nem. Viszont a hátulja mint a képen látszik, elég szélesen nyitott... Valamint üzem közben az üveg ajtót enyhén nyitva szoktam hagyni.
-
krx21
nagyúr
Mielőtt jönnek még a hifi kavicsok akusztikai hatása... Nekem egy sokkal egyszerűbb kérdésem volt a szellőzésel kapcsolatban: [link]
-
krx21
nagyúr
Szerintem kell venni egy árban, hozzá illő kábelt, ami ismert és sokaknál bevált...
Ha 2-3 kábelből próba után válogat, milyen érzés lesz látni a neten majd egy 4. 5. kábelt? Avval vajon milyen lehet? Ki dönti el hány kábelt és mennyi időt érdemes áldozni a csere-berékre? Elvileg soha nem lesz vége...
A vége úgyis az, hogy elhiszem, ez a legjobb ami tetszik. Van aki ezt elhiszi?
A variációk száma szinte végtelen... -
krx21
nagyúr
Sziasztok! Egy igen alap kérdésem lenne... Az erősítőm sony STR-DN1070. A hang dobozok small-ra vannak téve és 80hz-nél vágva, a high front-ot pedig 120hz-re állítottam... A mélynyomónak nincs állítása. Az audio beállításoknál viszont a következőt találtam: subwoofer low pass filter ON/OFF
Mit jelent pontosan az én estembe ez a beállítás?
A mélynyomók az erősítő "rendes" "subwoofer out" kimeneteiről kapják a jelet... -
krx21
nagyúr
Az új Sony 1070-es erősítőm egyre jobban tetszik... Mintha megnyíltak volna a magasai... Placebo, vagy tényleg kell neki egy kis bejáratás?
-
krx21
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #132500 üzenetére
De mivel ez is "Bandwidth up to 18Gbps" ezért szerintem ez firmware kérdés csak, nem pedig fizikai...
Legalább is remélem.
HDMI 2.0B:
Enables transmission of High Dynamic Range (HDR) video
Bandwidth up to 18Gbps
4K@50/60 (2160p), which is 4 times the clarity of 1080p/60 video resolution
Up to 32 audio channels for a multi-dimensional immersive audio experience
Up to 1536kHz audio sample frequency for the highest audio fidelity
Simultaneous delivery of dual video streams to multiple users on the same screen
Simultaneous delivery of multi-stream audio to multiple users (Up to 4)
Support for the wide angle theatrical 21:9 video aspect ratio
Dynamic synchronization of video and audio streams
CEC extensions provide more expanded command and control of consumer electronics devices through a single control point -
krx21
nagyúr
válasz
robi-k #132492 üzenetére
Én meg tegnap vettem egy panasonic dmp-ub900 lejátszót. Első benyomások: Nagy, nehéz, nagyon szép, cserélhető tápkábel, nagy világítós távírányitó. Egyszerűen érződik, hogy ebbe mindent bele adott a Panasonic.
Eddig csak fullhd Bluray lemezel néztem. Iszonyat minőségi 4K skálázás, kontrasztos szép színek. Egyszerűen nem tudok belekötni. Ma pedig veszek valami uhd Bluray hdr filmet is.
Egy darabig a Playstation pro-val néztem filmeket, lejátszó hiányában. Zongorázni lehet a különbséget természetesen... -
krx21
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #132392 üzenetére
Gondoltam...
A plusz csatornákhoz van külön rögzített hangsáv, vagy hókusz-pókusz???
-
krx21
nagyúr
Nagyon leegyszerűsítve, atmos=high front, csak felül is van???
-
krx21
nagyúr
válasz
bajnokpityu #132384 üzenetére
Sőt, mi az újdonság az atmos-ban, mondjuk 3 mondatban?
-
krx21
nagyúr
válasz
BBéci #132315 üzenetére
Pedig a 4K elég egzakt: az eddigi felbontás 4 szerese... Az igaz persze, hogy a szokott távolságból nincs előnye, de a házimozis szokásosok a felé mennek, hogy egyre közelebb üljünk. És ha már a minőség engedi meg is tesszük. Gondoljunk csak vissza, szüleink milyen méretet néztek, mekkora távolságról...
Ráadásul a 4K-nak nem csak filmeknél van szerepe, grafikus munkáknál például talán még inkább.
Gondolom Te is láttál már 85-100" közeli 4K-s tv-t kiállításokon. Oda például úgy kell a 4K, mint tanyára a villany..És az anyagoknak, filmeknek ide is meg kell felelni a jövőben.
Persze minden fejlesztésnek van üzleti része, de szinte mindennek ez a mozgató rugója.
Valamint én is előbb éreztem az lcd miatt a kontrasztot hiánynak, mint a 4K-t szükségesnek, de fullhd Tv kiszorul lassan az asó kategóriába... -
krx21
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #132309 üzenetére
Kicsit túlzásnak érzem a levezetést. A technológiai demók nem kell, hogy motiváljon senkit a cserére, de a filmes elérhető szabályok inkább . A vhs, dvd, Bluray és az uhd Bluray korszakok között nem 1-1 év telt el...
Ennyire nem drámai a helyzet. Én most a uhd Bluray-t tekintem egy a médiában is lefektetett új szabványnak. Ezt most üzletileg sem érné meg senkinek évente bolygatni... -
krx21
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #132296 üzenetére
Ebben mindenképpen van igazság, persze... De az uhd Bluray szabvány mégis csak egy lépcső, ami elég konkrét. Ha Te is ezen folyamat ellen tennél maximálisan, VHS-t néznél még mindig.
Én azért reménykedek, hogy ez a 2.0a-18gbit darabig elég lesz a megjelenő filmekhez...Tamoo:
Otthonos, szép! Képzeletben már be is ültem hozzád egy filmre. -
krx21
nagyúr
válasz
bajnokpityu #132275 üzenetére
Kinek mire van helye ugye...
A HDR-nek nincs értelme, mert nem agy.Visszont egyáltalán nem baj, hogy a felbontáson kívül a megjelenítendő színek mennyiségével is foglalkoznak. Illetve a kontraszt is kicsit jobban előtérbe került.
A TV készülékek színek terén sokat fejlődtek, az olde pedig kontrasztban már tökéletesnek mondható...Joshi: Lehet nem is olyan sokára, annak a tv-nek most esett az ára 3.000.000 Ft-al...
-
krx21
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #132267 üzenetére
Én úgy tudom, hogy az uhd Bluray szabvány már egy ideje kész, sőt lejátszók is vannak már 3-4 darab...
Azért abban bízom, hogyha lesz is némi változás, a hdmi 2.0a a 18Gbit adatával elég lesz...
A most hírben megjelenő 120fps-es filmek nem hiszem hogy komoly koncepció lenne... Eleve felesleges 60fps fölé menni a szem tehettelensége miatt... -
krx21
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #132264 üzenetére
Mesélj!
-
krx21
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #132258 üzenetére
De lehet, csak kérdés ki akar ilyen megoldást?
-
krx21
nagyúr
válasz
justaview #132252 üzenetére
Ha hosszú távra tervezel, nem árt ha az erősítő már kezeli a HDR-t, mivel az új megjelenő 4K filmek már tartalmazzák a HDR adatokat. Ennek 4K megjelenítőn és azon belül is csak HDR-es TV-n van szerepe, de persze csakis akkor ha a felvétel is az. Most még kevés van az tény, de egyre több lesz és már most tudni, hogy ez az új filmes szabvány...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest