- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
válasz
Osynho #84513 üzenetére
Denon 2100 valóban, azért irom most meg részletesen mert máskor is hallgattam uj erősitőt csak edig ez volt olyan faviorit ami talán enyém is lesz és elérhető talán..
Töb hangfallal: Mission m34i és mx4, DAli lektor , valamint másik boltban castle knight 4 és monitor bx..csak zene, mozi nem
Gitárzene volt először mission/lektorral mission érdekesen szinezett viszont életteli hangok jöttek le a dobozrol nem dobozt hanem zenét hallottunk ezt a tulaj is megerősitette ő is először hallotta, ott csomagolta ki, ma kapta, ő is kiváncsi volt rá ezerrel, Lektor it elvérzett (értsd: nem volt egyáltalán rossz de mission másabb, lehet ezért engem ostorozni miattade ha igy hallottam egy elsőórás erősitőtől akkor ezt tapasztalhattam) de elektronikus zenén mindkettő formába lendült de szerintem a mision be volt járatva érződött is. de lektor is adta magát, és 1-1-re felhozta magát. Másik boltban csak 1-2 zene erejéig voltam castle-ba életet lehet ( edig nem tetszet a 4-es) és a MA bx bizony remekelt, verte az öszes edigit. lektorostól missionostól..
Szubjektiv természetesen.
270-ért van x4000-es...egy darab kecskeméten.. -
törölt tag
Ma hallottam 2100-as denont, majdnem megvettem.. sejna nem sikerült...sztem veri az Onkyo 636-ot..
-
törölt tag
válasz
Bence01 #84402 üzenetére
Igen alap rendszerekEn valóban nem hallani ki, és rendszer alatt a hangszórók kábelek lejátszót is beleértem. Volt itt egy teszt cekkk linkelt be több zenét Yamahánál nem de denonon simán ki lehetett hallani a különbséget pedig kb 2 kategória különbség volt a kettő között.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
devil-k #84385 üzenetére
sajna nem elég bizalmatlan volt ott velem az eladó (amit megértek: előnytelen kinézetem van ráadásul nem engedtem belémmagyarázni hogy a Magnat monitor simán agyonveri a lektort,és hogy a denon 500 simán veri az onkyo 515-öst valamint nézzem csak meg papirokat ugy döntsek..
) teréz köruton volt a bolt.
-
törölt tag
válasz
gutentag #84383 üzenetére
hogy nem-e??? Álmom egy dali lektor 6 szett de sajna elérhetetlen, mert részletre venném igy elég korlátozottak a lehetőségeim Denon vagy Onkyo de a Pioner 922 is talonba lépett. Viszont ma megtudtam hogy külföldön a boston acoustic márkát néhány helyen Denon néven árulják igy feljebb lépett a képzeletbeli kivánságlistán..denon 3000 vgy Onkyo 636 lehet a lehetséges jelölt... de ha kevés lesz a keret akkor viszamegyek a pióért.
ja ne ugy mérd hogy elég lesz... teljesitményt ne nézd hanem a hangminőséget.. és aban tuti job a 4 mint a 2-es sorozatu denon kérdés hogy menyire hallható ki, ezérz is kvárd meg devil-k-t és priviben is rákérdezhetsz.. rendes tag nem folg elzárkózni.
majdnem elcsábultam Onkyo sztereóért annyira jól szólt, verte a marantz sztereót ugyanaz hangfalakon (onkyo és Heco)... -
törölt tag
válasz
gutentag #84381 üzenetére
Ezt megerősithetem: tavaly onkyo 6-ot pioneer 9-et vert néhány tesztben az X2000.
Azért hallgattam nagyon mikor szapulta Dgyuri a Denont: neki lehet a karaktere nem jött be (itt már izlés is előjön) de mesze nem kategória legalja és ha asztereó előadásmódja nem is mérhető a nagyokhoz de zenére is töb mint elfogadható. -
törölt tag
válasz
gutentag #84376 üzenetére
Ha a 1020 futja akkor az lenne oké..vagy A830, az tavalyi modell.
De az első két yamahától a Denon sokal jobb Avantege-t nemigen hallottam de ha a 4jegyű yamahák utódja akkor csak a 1020 a nyerő, többit szerintem alázza az X2000. nem olyan rosz gép az.. bár ha 50 ezred van még akkor x4000 és minőség-párositás-hangzás elsőosztályú lesz.Lacielvtárs: igen de szettben jóval olcsóbb.
-
törölt tag
válasz
Lacielvtárs #84372 üzenetére
Igen, a szegedi székhelyű ATC Trade által forgalmazott kinai márka.
-
törölt tag
válasz
Lacielvtárs #84368 üzenetére
Ne!!!!! Elég ennyi? még az Onkyo is 100x jobb, CAv miért nem jó??
Szaszabond: eleinte nem voltam tul jó véleménnyel de rájöttem hogy árában igenis jók korrektek megérik az árukat.JAmonál Eltaxnál és társainál messze jobbak. -
törölt tag
válasz
Lacielvtárs #84363 üzenetére
Igen erre...
Médiamarktban láttam 69-ért yamahát.. -
törölt tag
válasz
Lacielvtárs #84346 üzenetére
Vintage (3.) lene job és hamarabb kapsz hozá center+hátteret. középső magnatnak emlékeim szerint elég borzalmas dobozhangja volt..de neked is inkáb az CAV szettet ajánlanám vagy a hififutárnál volt Yamaha és Onkyo szett hasonló árban
-
törölt tag
válasz
tPedro_ #84336 üzenetére
Pioneer 922 médiamában 106 ezer, az lenne a legjob vétel.. (majdnem elhoztam, de még nincs elkésve)
Lektor tulajdonosokat kérdezem: (láttam akcióban 260-ért) kihalják- e a HD és a Normál DD között a különbséget?
Lacielvtárs: biztosan jobb a 288 böven megéri a különbséget. -
törölt tag
Másfeles mindenhova elég, nem folyik benne túl nagy áram ugyan de nem árt előre a 2 és feles mivel a frontok és a center több jelet kap. Viszont a vastagságnál jóval többet számít a fajlagos vezetőképesség és a minél kisebb szennyezettség. Ha az elgondolásod abszolút érvényű volna akkor hátra kellene vastagabb mert hosszabb lenne a jelút.
-
törölt tag
Irtam Dolby Atmos leirást, Ha Béci és Tamoo jóváhagyja hamarosan soron kivül bekerül az 1 sz hsz-ba.
Aki kéri elküldöm de ugyiis meg fog jelenni és nincs bő lére eresztve. -
törölt tag
válasz
xtremetuning #84206 üzenetére
Gratula hozzá!
Héliumos? -
törölt tag
1: más teljesitményt ad le kis és nagy érzékenységgel ugyanugy mint ahogy más teljesitményt 4, 6 vagy 8 ohmon.. tehát ugyanazt adja amit az erősitő diktál tehát minél magasabb az érzékenysége egy hangszórónak, leadott teljesítményemellett annál hangosabb lesz. 3 dB-enként nő duplájára (csodálom pont Te nem érted)
2. Ez mit akar jelenteni?
" és a hátterek-front 5 W/dB/nm2 különbsége
A kérdezett hangfalszett (Yamaha front-háttér különbsége.. te általad felhozott 88-84 között 4 dB különbség van és picit feljeb helyezkedik el a Yamahánál de az 5-öt sokallom..(ez 1+kétharmad hangerőnövekedésnek azaz 1/3-addal nagyobb a te átalad felhozott példánál.)
3: ezt valóban elirtam: Volt lenne, helyes érték 8 Ohmon 2.38 4 Ohmon 2 de megcserélve (8 Ohmon 2 Ohmal mérve) 3 dB növekedés jönne ki.
4. 30-40 watt fölé csak a nagyon elvakultak és a halláskárosodottak tekerik"
Honnan lehet tudni, hogy éppen 30-40 watton áll az erősítő hangerő szabályzója?
Depréz- müszerrel. akkor lesz kb 103 dB a hangerő érzékenység fügvényében.
5: mekkora értéket adnak le ill áramot vesznek fel adot hangerőn"
Pontosan annyit, amennyit az erősítőtől kapnak.
6. A "felvesznek" még oké nem is tudnak se kevesebbet se többet felvenni de a "leadnak" már ebben a formában nem igaz. Függ érzékenységtől, terheléstől... ha erősen alul/tulterhelődik bizony tüskék, Henry (önindukciós, tehetetlenségi) áramok emellett rendkivül káros egyenáram keletkezik mely pl. pillanatok alatt kilövi a magassugárzókat.
7. "Center-front különbség méginkáb feltünő "
ezt nem hangerőre hanem érzékenységre értettem és az 5 dB/W/m különbséget akkor hangerő fügvényében változtatja a center erejét, kis fokozaton kis nagy fokozaton erősebb értéket téve rá? -
törölt tag
válasz
Dragon27 #84125 üzenetére
Picit akkor a teljesitményről:
ugye olvastad hogy a hangfalnak nincs teljesitménye csak terhelhetősége, és a gyártók arra ügyelnek hogy passzoljanak a hangfalak mindenféle erősitőhöz és a csucsteljesitmény amit ráirnak azt kibirja ami akkor lépne elő amikor hangfal egyes egyedül lenne terhelve teljes hangerőn.. ami esetleg centerre igaz és max másodpercek erejéig. 5 csatorna hajtásakor viszont leesik a teljesitmény 55-60 wattra csatornánként ami még mindig elég sok: 30-40 watt fölé csak a nagyon elvakultak és a halláskárosodottak tekerik.vagy nagyob szobában van szükség többre ami kb 30 nm2 feletti. Nekem a wattnál sokkal többet mond el a hangfalról az érzékenység: Ez nemcsak azt jelenti hogy 1 vagy 2.8 watt terhelésen mennyi decibelt ad le: ez azt is jelenti hogy amikor emeled a hangerőt akkor milyen meredeken emelkedik, milyenteljesotményt ad le akkor a hangfal. és a hátterek-front 5 W/dB/nm2 különbsége nekem picit soknak illetve a hátterek 82-es értéke alacsonynak tünik a 160-as nál tehát a hátterek jóval kevésbé fogják követni a hangerőváltozást mint a frontok. Szerintem 84 alá nem kellene menni 88-as értéknél mrt 3 db-enként nő duplájára az érzett hangerő igy bizonyos hangerő után nem lenne térérzet mert szétesne a frontok hangja-háterek hangaja részre a tér.. ezt szerintem magad is meg fogod hallani. Center-front különbség méginkáb feltünő mivel akkor elveszik a párbeszéd, halknak fog hallani és leválik a térről/frontok hangjáról..Másrészt azt is jelenti az érzékenység, hogy mekkora értéket adnak le ill áramot vesznek fel adot hangerőn. Ha pl 97 es értékü hangfalat választanál akkor teljes hangerőn már bizony nem lenne elég az erősitö teljesitménye és tul nagy áram folyna rajta (átlagos terhelést véve alapul) és leégne a végfok vagy a hangfal a keletkező áramtól. (87-90 kb az ideálisde 92 sem elszaladt érték)
-
törölt tag
válasz
dgyuri0123 #84116 üzenetére
Menyi volt és mi a tapasztalatod vele??
Mivel egyik kinézett boltban elérhető.. -
törölt tag
válasz
dgyuri0123 #84114 üzenetére
Azt én is kilőttem, jelenleg pioneer és Onkyo vanak a listán, de neked a 3312 nagyon jó lenne, hanglag is ott van és semiről se maradsz le.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Oldfighter #83986 üzenetére
+1
És olvasd el a 83098 as hozzászólast. -
törölt tag
válasz
Tomi13 #83975 üzenetére
Azok amiket te eredetileg kinéztél tényleg csak tévé hangját kiváltani jók valódi élményt csak nagy hangerőn nyújtanak mivel túl kicsi a teljesítményük és a hangszóróik. És a teljesítmény nem a hangerő miatt kell sőt: minél nagyobb a teljesítmény annál szebben szól halkan. És amire rá van írva hogy 1000 watt és nincs minimum 20 kiló az vakítás és jó ha 150 wattos.
-
törölt tag
válasz
t.zolka #83931 üzenetére
Kinézetre ne legyen lestrapált, leharcolt és ne legyen folyadékcseppes. Csatlakozókat amelyeket használni szeretnél, ki kell próbálni különösen a digitális és a hangszórócsatlakozókat,nehogy otthon derüljön ki hogy pl csak az egyik optikai mükszik vagy teszem fel nincs bal hátsó hang vagy pattanánt, pattogást hallasz.. Vigyél kedvenc zenéket és ha lehetséges a fronthangszóróid is hogy képet tudj alkotni, hogyan szól otthon. Ha hazavitted, reseteld gyárira és állitsd be magadnak a távolságokat, bemeneteket,stb..
-
törölt tag
válasz
Shingen #83920 üzenetére
Igen.. de nem irtam hogy megfelelő: törzs topiklakóknak ingyen se kellene, nekem sincs házimozim, meg tudnék talán venni ilyet, de inkább várok, pedig lassan csábitóak az onkyo egydobozosok is..
Tehát: annyit megér amenyit az ára,és harmadszor irom: nem kell minőségi követelményeket támasztani csak a tévé kiváltására jó. -
törölt tag
válasz
lemmy9 #83909 üzenetére
Szoftvergondok voltak...
De ha árusitanék magyarországon reálértékében, szerintem a legmenöbb volna: 1 millió/készülék alatt nincs versenytársa hangban akár AVR akár elő-végfok tekintetben sem.
Na jó, 2 éve a házimozi show-n clarusokkal rendesen alulmúlta önmagát, jó példa volt a rossz hagfalválasztásra. Viszont MA RX.el remekelt. -
törölt tag
válasz
Norbi 72 #83887 üzenetére
Rendben, priviben jöhet, de foglalkozni csak szeptemberben tudok vele igy ráérsz.
Követketőkkel tudsz segiteni:
Idei Yamahák számozása,
Pioneeer digitális modellek kategorizálása
NAD számozása-kategória-beosztása,
Arcam kategórizálása,
High end márkák melyeknek van magyar forgalmazójuk pl Rotel - Annex kft-, azokkal kiegésziteni a felső középtől higy endig vagy audiofil-ig.
Leirás megvan róluk mármint a kategóriákról, mire valók öszeghatár, igények.....
hangfalak meg anyira bonyolultak hog töbször nekikezdtem de végén elég kuszaság lett igy Bécinek se mertem elküldeni... -
törölt tag
válasz
GhanBuri Ghan #83881 üzenetére
Hangminőség?? Sajna eben a szegmensben nem érhető el, max a tévé kiváltására jó... arra megfelel. Nemrég volt belinkelve philips elég sokat tudó korrekt áron... ha hangminőséget akarsz akor menj el hallgazózni egy valódi házmozit forgalmazó boltban és döntsd el: gyüjtesz vagy elég lesz neked a tomson, philips, samsung, lg hegemóniás egydobozosok vagy keresel használtan erősitőt, két, majd pénzed gyülésévell töb hangfalat.
-
törölt tag
válasz
tPedro_ #83878 üzenetére
Polk, Dali, focal, heco, JBL Monitor audio,Boston Audio, Castle, Mission, Proson, Dynavoice, QLN előnyben hangfalnál, Denon, Poneer, Onkyo Marantz, Yamaha NAD Arcam pedig erősitőknél. 1 sz hsz végén készülékajánló és segit bekategóriázni pl Pioneer a VSX 3-4-es belépő, 5 alap, 8-9 közép 1xxx felső-közép ill. LX 5 felső közép, lx 7-8 felső, il high end kategória.(felső-középtól nincs leirva semmi).
Természetesen eltérhetsz de ezek amik fel vannak sorolva, minden forumtag ismer és/vagy elégedetten használ. -
törölt tag
válasz
PrinceHerceg #83857 üzenetére
ez szerintem DIY hangszórók topikjába tartozik,
-
törölt tag
válasz
xtremetuning #83815 üzenetére
Szerintem is... Pedig a denon se rossz.
-
törölt tag
válasz
coolpet #83745 üzenetére
Ezk a magas vékony cuccok magas és vékony hangot adnak ki.
5 -8 centis hangszóróktól nemigen lehet többet elvárni de ha a logival elégedett vagy, ezzel is elégedett leszel. Sajna ha ujonnan szeretnéd, enek az összegnek többszörösét kell költened. Ezzel pl nem hiszem hogy kihallod az mp3-flac vagy DD-D TrueHD különbséget sem.
Valóban nem neked irtam az 1000 wattot de a filipsznél anyi volt, de 330 RMS sem valósul meg, talán a fele, ami meg éppen neked kell. Megjegyzem 40 watt/csatorna már legtöbb embernek sok hangerőben, kivéve mélynyomó.
"nem értem miről beszélsz"
Lásd: 1 sz hsz. (és nem azért mert szerzője vagyok)
-
törölt tag
válasz
coolpet #83739 üzenetére
Philips jobb szerintem ha nincsenek elvárásaid és a kereted végképp ennyi akor oké vétel lehet, ismétlem ez tényleg csakis arra jó csak hogy a tévé hangját kiváltsa, mert mihelyt meghallasz egy normális szettet, azt is megbánod, hogy felé néztél és hogy nem vártál pár hónapot és 2-300-ból nem vettél rendes belépő szettet. Mellesleg sokadik lennél..
1000W = 1 kW és szerinted ugy néz ki a kis dobozkáival mint ami tényleg lead anyit? Samsung is kb 100 wattot ha tudés nem többet, filipsz alig többet. 1 000 wattos pl Onkyo, Denon, Pioneeer Arcam nagyvasak vagy külön kapható végfokok. -
törölt tag
válasz
Panthera #83679 üzenetére
Csak sztereóban.. ha 5 hangfalat hajtasz még jobban leesik 50-60 Wattra , de érzékenységtől függően 30-40 wattig tekeri fel a legtöbb ember, tovább ugyse birja..
Hangfalnak valójában nincs teljesitménye, csak terhelhetősége igy azt nem kel figyelembe venni. Ohmot se. Már csak azért sem mert azért ügyelnek arra hogy beleférjen tehát ha házimozi célra veszel szetet azok birni fogják.. sztereó szettnél vagy házilag készült hangfalaknál 4 ohm, 30 W, 83 W/dB/m alá nem érdemes menni. -
-
törölt tag
válasz
tPedro_ #83598 üzenetére
SZia. Természetesen segitünk.
De 100 ezer kevés lesz egy 508-as szintű rendszer létrehozásához, bár szerencsével öszejöhet használtan.
Az erősítők usb-je nem alkalmas filmnézésre, erre a célra médiajátszó vagy htpc de saját pc is tökéletes ezekre vannak megfelelő topikok de mede8er vagy popcorn 400 vagyy régebbi Dune lejátszókban még senki sem csalódott... -
törölt tag
válasz
meszeske #83578 üzenetére
Sztereó erősitővel valóban nem versenyezhet zenében az azonos árú AV erősitő így valóban meggondolandó a sztereó vonal kiépitése.
Ha maradnál a házimozi melett e kettő közül a Denont javasolnám, de ha tudsz várni valamennyit akkor Arcam és NAD erősitők lennének zeneileg is alkalmasabbak a denonnál.
Hangsugárzóid mindekképpen cserére szorulnak mert nem jön ki belőlük az erősitő valódi tudása. Dali, Focal, Polk, MA, Castle, és Mission jöhet szóba házimozi terén. -
törölt tag
válasz
dgyuri0123 #83527 üzenetére
Szerintem vidd vissza és válaszd ugyanazt a típust.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Windows 11
- Hálózati / IP kamera
- Le Mans Ultimate
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- World of Tanks - MMO
- Milyen billentyűzetet vegyek?