- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oldfighter
senior tag
válasz pity-putty #53950 üzenetére
Kaptál rá választ Sancitól két hsz-el később.
Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
adodaniel
őstag
25 nm kb, de le van választva a konyha pulttal. Patika igen, úgy érzem jó boltot csináltam vele.
(#53944) spiky03 Előtte Denon DSW-80 volt, az első erősítőmhöz adták grátiszban + 5db szatellit hangsugárzót. Így azzal bekkeltem ki ezt az időt. Az képtelen volt ennyire mélyre lemenni, úgy érzem végre teltek a mélyek. Még be kell persze majd jól állítani, meg majd a beméréseket újra futtatni. Ennek a napja lesz a szerda szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
Bacusuz
addikt
sziasztok
optikai kábel összesítőt keresek ha van ilyen / 2 bemenet 1 kimenet/
egy 5.1 es erősítőhöz szeretnék optikai kábelt.
a gondom ,hogy 2 helyről jön a jel/tv és asztali gép -egyszer innen ,egyszer onnan/de csak egy bemenet van az erősítőn.találtam egy pár terméket :
csak a gond hogy ezek egy jelből csinálnak kettőt ,vagy osszák választható irányba.valakinek ötlet a problémámra ?
[ Szerkesztve ]
ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
JohannZimu
senior tag
válasz xtremetuning #53946 üzenetére
Voltam az elmúlt hónapokban nézelődni, csak tapasztalatgyűjtés céljából. A "legnívósabb" összeállítás Digital Projection M-vision projektor, Keleidescape moziszerver. Mikor kijöttünk, az a kérdés hangzott el, "ugye ilyet még nem láttál" ? Pedig de... azóta sem merem felidézni...
Anthem proceszzorban és a moziszerverben Fapaci tápkábelek voltak.[ Szerkesztve ]
-
Sefter
veterán
válasz JohannZimu #53955 üzenetére
Na ezért fosok én a holnaptól...haza jövök és a kocsi után kötöm a malacot ...
Psn ID: sefter_hun
-
zolikzolik
csendes tag
válasz Oldfighter #53945 üzenetére
minden jelet felismer, kivéve BD50 filmeknél, ott ha elindul a film van eredeti angol hang, ha átvinném magyarra, akkor elnémül(illetve az erősítőn a pcm felirat villog). Azonban ha kikapcsolom az erősítőt/átlépek az erősítő menüjébe majd vissza a filmre, akkor már egyből magyarul szól. Ha visszaviszem angolra, majd megint magyar akkor ismét néma..
Siker, én voltam a ludas, eddig BD-be volt dugva a médialejátszó, HDMI 6-ban viszont tökéletes minden[ Szerkesztve ]
PSN: pzolii
-
zozzo698
tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy jó topikban teszem-e fel a kérdésemet...hátha.
Adott egy öreg akai 5.1-es szett aktív subbal. tökéletesen működött egy öreg samu crt tv-vel semmi gondom nem volt vele se tv műsornál sem filmnél.
Lecseréltem a tv-t egy nagyobbacska plazára, és a hangom "csúszik" olyan mintha visszhangos lenne.
A tv-n hamarabb hallani mint a szetten......sajnos a szetten még nincs digitális csatlakozás csak rca, de a tv-n is van rca oda csatlakoztattam.Tud valaki megoldást rá? Esetleg találkozott már ilyen problémával??
Köszönöm a segítséget előre is.
üdv: zozzo
tel.:0630 942 (79) 13
-
gorbep
senior tag
válasz zozzo698 #53964 üzenetére
Itt senkit nem találsz, akinek az 5.1 hangosítás mellett a TV-je is ad ki közben hangot.... akinek mégis az jelentkezzen!
Ha az AVR-en megy keresztül, akkor az automatikusan nem ad hang jelet a TV-re..... akinek a TV adja ki az AVR-re a hangot, az kénytelen "kézzel" némítani.....
UI: kivétel aki a center sávot adja spórolásból a TV-re, de az elég durva hiba,,,,, akkor már inkább azt is a frontokra.....
[ Szerkesztve ]
- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......
-
addikt
Proson Event 5.1-et Marantz 1403 erősítővel hallotta már valaki? Mit szóltok hozzá, megfelelően szól ezért az árért? (a kettő együtt 230k lenne)
-
Bacusuz
addikt
-
xtremetuning
addikt
válasz JohannZimu #53955 üzenetére
És azóta 2 szintet léptem.....minimum....
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
bajnokpityu
félisten
Azon nem lepődök meg,hogy a vetítőbe számit a táp, és a tápkábel. De ilyenkor nehezen tudok mit kezdeni azon véleményekkel,hogy a tápkábelek csak szinezgetnek,EQnak, effekteznek. Mert milyen paraméter lehet, amitől jobb a kép, és azonos kábelt bedugva mondjuk erősítőbe gyorsabb a mély?
Az igaz, hogy az olcsóbb tápoknál a szinezgetés valóban jellemzi a minőségüket, de a nagyobb Siltechek, Stealthek, Valhallák tök hasonló irányba mutatnak: lerakódásoktól mentesen átengedni a zenét, ezzel élőbbé, valóságosabbá teszik az élményt.
eladó topping dac
-
xtremetuning
addikt
válasz bajnokpityu #53974 üzenetére
Épp ez a lényege a nagy stealthnek. A zenében is leszedi a zsírt, felrakódást a torzítást a hangról, ezáltal precízebb a színpad, még több hangszer helyet kap. Holografikusabb az énekes és a hangszerek.
Mozinál nagyon sokat hozott a kontaszton, élnek a szinek, de nem! kiégnek, hanem teltebbek. Sokkal zajtalanabb a kép és a részletek mennyeiek. Kemény lépés volt, de nagyon megérte. A Halcro video processzálásáról nem is beszélve.......ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
törölt tag
Nagyon részletes, rengeteg képpel tűzdelt miért vegyünk OPPO BDP-103D-t teszt 6 oldalon. Sok az illusztráció, remekül látni milyen jó és rossz tulajdonsággal bírnak a képjavító funkciók. Azért az Oppo esetében is tönkre lehet vágni a képet, ahogy Popinál túlhúzott VXP-vel, vagy HTPC-nél driveres képjavítók túlzott hazsnálatával. Az OPPO BDP-103D (Darbee Edition) nem keverendő a BDP-103EU kiadással, a különbségekről lehet olvasni.
Ha egy jó BD playerben gondolkodnék a közeljövőben, gondolkodás nélkül ezt választanám.
-
Oldfighter
senior tag
válasz Citroware #53969 üzenetére
Nem hinném, hogy csalódnál benne, főleg ha valóban jár hozzá a mélyláda is. Viszont jobb lenne ha személyesen kerítenél sort egy meghallgatásra, mert az egy dolog, hogy mindkettő tisztességesen teszi a dolgát az áráért, viszont a hangkarakterisztikájuk lehet, hogy neked nem fog bejönni.
Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
nagyúr
520e JMF-ért Ti milyen fullHD DLP projektort vennétek magatoknak?
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
robi-k
őstag
Új OPPO fejlesztések: http://www.oppodigital.com/future/
-
addikt
válasz Oldfighter #53977 üzenetére
Sajnos én távol lakom mindentől, nem megoldható. De igazából mivel nem sok közöm volt még hm-hoz, viszonyítási alapom sincsen, ebben a kategóriában milyennek kéne lennie.
[ Szerkesztve ]
-
cekkk
veterán
Nekem egy kis előítéletem volt az MA-val, a kicsiket hallgattam már, azok nekem nagyon nem tetszettek.
Az RX6 érdekes volt szépen muzsikált, őszintén olyan nagy bajom nem volt vele, de még sem éreztem azt, hogy nagyon kellene. Ott tegnap azzal a rendszerrel berakott nekem mindent középre. Míg a focaloknak sokkal jobb tere volt. Nem minden egy helyről szólt.Remélem a többiek is írnak majd , és jobban vissza tudják adni. Nem rossz az a MA de itt most tényleg olyan különbséget hallottunk "csekély" pénzbeli különbség mellett aminél egyértelműen nyert a másik versenyző.
-
Oldfighter
senior tag
válasz Citroware #53980 üzenetére
Ez nem kategória függő, hanem a te hallásod dönti el, hogy amit hall, az kellemes vagy éppen zavaró. A Marantz például nagyon részletes, se nem kemény, se nem lágy hangzású, mely mozira, zenére is kiváló, ha nem igényelünk pl Harman Kardon vagy Onkyo "brutalitásából", mely akciófilmeknél egyeseknél előnyt jelent.
Úgy nem lehet beleugrani egy vásárlásba, hogy nem mész el pl bemutatóterembe, vagy ismerőshöz egy-két órára demózni. Kezdőként meg aztán főleg nem.Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
-
Amarth
aktív tag
válasz Oldfighter #53949 üzenetére
Azért annyira ne húzd le a VSX-422-t,nekem is az van nem épp minőségi hangfalakkal(még) és mégis nagyon jól szól.
Porfestés Szegeden, rövid határidővel!
-
cekkk
veterán
Nem volt rossz tényleg a MA, de itt már azt mondom megéri spórolni egy drágábbra, mert utána tényleg csak az lesz, hogy cserélni akarsz Mondjuk mindig van jobbra.
Azzal lenne jó, de akkor ugyan ez érvényes lenne a Focalra is
Én is most gondolkozom, hogy egy focal chorus elég-e nekem, vagy keresgéljek régebbi electrák között.
Ez a nagy dilemma Hosszabb távon egy electra jobb választás lenne szerintem, vagy nem -
Tamoo
MODERÁTOR
Aztán meg beindul a pénznyelő. Sztereó vonal még "veszélyesebb" mint a mozi. Én most mondhatni elégedett vagyok. Tudom, hogy többet nem engedhetek meg magamnak, így nem is rugózok rajta (egyelőre ).
(#53984) Amarth: Nekem 421 volt Mission mv8 szettel. Nincsenek rossz emlékeim vele kapcsolatban. Viszont kb. az összes ilyen belépő cuccra igaz lehet, hogy hiányzik belőlük a dinamika.
[ Szerkesztve ]
-
Ekkosh
tag
Sziasztok. Passzív bi-ampolásról hatásairól tundátok véleményt adni nekem? Lenne értelme Yamaha RX-V573-al biampolni a Tannoy v4i frontjaimat? Mivel nincs jó minőségű plusz vezetékem hogy szimplán kipróbáljam, még gondolkodok hogy megéri e 2*4 méter jó minőségű biamp kábelt vennem. Milyen javulást várhatnék a hangban? Elsősorban a stereo zenei hangzás javulását szeretném elérni. Köszi
-
-
-
atika88
senior tag
Sziasztok!
Egy kis szakértői véleményt kérnék, erről a sub-ról. Nem nagyon ismerem, se jót se rosszat nem hallottam róla. Kiszolgál ez tisztességesen még most is egy 22nm-es szobát? Mozira és "Zenére" egyaránt.... -
törölt tag
-
nebulo5
senior tag
válasz atika88 #53997 üzenetére
Havernak van ui. mélynyomója, már 3. éve. Mozira (szerintem) nem lehet rá panasz, figyelembe véve ár/érték arányát, és 22 nm-re tökéletesen elég! (hacsak nincs valami extrém mélyhang mániád). Zenére már lehet kifogásokat találni, vele kapcsolatosan. Nem igazán pontos és részletező, de melyik reflex nyílású sub az?
Ha túl vagy a beszerzésen, feltétlen rakj alájuk + fém tüskéket és alájuk fémkorong talpakat! Jól hallhatóan részletesebbé válik a hangja!Üdv: nebulo
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- OLED TV topic
- Hálózati / IP kamera
- Vezetékes FEJhallgatók
- Apple notebookok
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Tőzsde és gazdaság
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest