-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
lajthabalazs
senior tag
válasz
Venyera7 #7641 üzenetére
Akkor még sok tanulnivalód van
Én is csak kapargatom a felszínt, eddig egy pár Tannoy-t építettem után, és most egy mélyládán dolgozom. Az első lépés általában egy kipróbált terv megépítése. A H2000-es hangszórókhoz találhatsz már kész dobozokat a neten, vagy kérhetsz a fórumban.
Nagy fába vágod a fejszédet, és elég drága mulatság lesz, nem tudom milyen asztalosműhelyhez férsz hozzá, de egy maró mindenképpen kell, egy jó munkaasztal, egy gyalu, gyorsszorítók. Ideális esetben egy körfűrész, én sajnos a lapszabászokra kell hagyatkozzam, de a doboznál 1-2 tized mm pontossággal kell vágni, és néha bizony elrontják. Az elektronika szereléséhez csak egy páka, viszont az elektronika tervezéséhez egy jó mérőmikrofon is elkél, az sem árt, ha tudsz impedanciát mérni. És utána jön még a felületkezelés: furnér, festés, lakkozás, polírozás...
Sok sikert!
-
lajthabalazs
senior tag
válasz
Venyera7 #7638 üzenetére
Biztos hogy megéri? A használt Videoton hangdobozok egy jó részében már most is hibás, utángyártott, javított, vagy egészen másra cserélt hangszórók vannak, ha találsz is egyet, amiben minden eredeti, valószínüleg felújításra szorul. Miért nem dolgozol új Videoton hangszórókból?
(#7639) dennis.nol
Ha bízol a kínai ipar hangminőségében, akkor biztosan jó választás. Lehet hogy jól illeszkedik az 5.1-es rendszeredhez, de én nem venném meg majd dupla áron .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- E-roller topik
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA® driverek topikja
- Milyen routert?
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest