Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• MaUser

addikt

válasz Töki #18 üzenetére

Hát sajnos igen elég drága.:) A hangszórók nem olyan drágák kb. 3000-3500Ft lehet most egy darab ha még lehet kapni. Ez 15*3=45eFt. A faanyag a hangszórókhoz a merevítéssel eggyütt is ki kell, hogy jöjjön 12eFt-ből méretre és ahol kell gérre vágatva. (19mm-es furnérral számolva, az mdf jobb lenne és annyival nem drágább, de én örültem ennek is.:) ) a kábelezés jobbfajta kábellel (cambrige audio/geil ha lehet még valhol szerezni pl.) sem túl drága kb. 300-400 ft/méter. Ebből kell 8-10 méter. A banándugó aljzatok nem tudom most mennyibe kerülnek, de nem túl drágák. (Most a kör alakú teljes csatlakozóra gondolok, nem csak az aljzatra.) A reflexcsöveket én kiesztergáltattam ismerőssel, mert így szebb és hangzásban különbséget nem talátam a műanyaggal szemben és nem is drága. A tüskéket a hangfal aljára szintén esztergáltatni kell, ez sárgarézből kb 1000-2000Ft/db (szerencsére csak előre kell a center és a hátsók alá elég kis gumitappancs.) A hagnváltó elég egy 12db/oktávos, legalább is ezt találtuk a legjobbnak. Aztán már csak össze kell rakni, kiszolikonozni, vattázni igény szerint és bejáratni. Szvsz ha jó asztalost választasz nagyon igényes lesz a rendszer és már csak egy mélynyomó kell hozzá.

Összesen tehát:
    asztalos: 50
    hangszórók: 45
    faanyag: 12
    kábel belűlre: 4
    műanyagok(csatlakozók, hangszórószövet tartó ha kell, reflexcső, sárgarézcsavarok): 7
    tüskék: 8
    hangváltók: passz (de ha jól emlékszem talán 2-3/db)
    Na ez ha jól számolom 126, de az árak változhaznak, attól függően mit tudsz olcsóbban beszerezni. Valószínőleg vannak jobb hangszórók is, de ezt egy kész rendszer alapján csinálta az ismerős és ezekre a hangszórókra van belőve.
    A rendszer hangja nekem tökéletes a házimozit nagyon szereti, iszonyatosan részletező (bár erről az erősítőm is tehet egy csöppet, de zenéhez nem az igazi.)
    Az akusztikushoz picit kevés a tér, a rockhoz meg túl lágy. De még így is jobb, mint amit ennyért lehetne venni. (És persze folyamatosan fejleszthető.) Ha komolyan érdekel esetleg küldök képet, hogyan is néznek ki.
    U.I: Eredetileg Tannoy mx-ek lettek volna az ár miatt, de hallva az isemrősöm rendszerét (ugyanez) inkább az építés mellett döntöttem és nem bántam meg. Egyvalamit azonban szeretnék megjegyezni: Ez alkalmatlan hause és tüc-tüc zene hallgatására (egyszerűen kevés a mély). Ha ilyen zenét hallgatsz (vagy rock-ot), akkor inkább vess egy pillantást a jamo x5add rendszerére, mely kb180eFt körül beszerezhető (akár darabonként is) és ilyen zenéhez ideális. Volt szerencsém hallani és a punk zenéim új életre keltek.:) De sajnos más stílusra nem igazán megfelelő. Esetleg próbáld ki azt, hogy a szatelitek helyett tannoy mx1/2-őt állítasz hadrendbe egy próba szintjén.

Aktív témák