Hirdetés
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
Új hozzászólás Aktív témák
-
Köszönöm!
Az a kérdésem, ha festeni szeretném, hogyan jó a fát kezelni? Teljes glettelés és arra?
Ha a teljes összeragasztás, és felületek csiszolása után nem tetszik a doboz, akkor festeném valamilyen színre. Mondjuk nem tudom mi lenne a dögös a galamb szürke hangszóró keret mellé. Tipp?

-
-
ati524
csendes tag
Nos igazad van. Nem írtam le mindent. Regény lett volna. Egyszerűen a 15 db után mást akartam .Így jött a fent fényképezett erősítő.Adatok nem sokat mondanak 1 Khz 4 Ohm 160w zenei 240w Torzítás 20-20 KHz 0,05% Fr 2 Hz-250 KHz . Elektor 89 febr.És most sokan megköveznek irf 130 fet van végén.Persze ma már ezzel sem hallgatok hi-fit.pedig 405 képest annak idején jobbnak bizonyult.Azután elektron csövek felé vettem az irányt.Szóval sokféle kapcsolást kipróbáltam.
-
Ebit
addikt
válasz
ati524
üzenetére
A 405-nek is sokat változik a hangja, pld az OPA cseréjétől, a félvezetőket érdemes mindegyik erősítőhöz válogatni, na itt kezdődik a gond, mer, ezt kevesen tudják megvalósítani.
Az építést érdemes/405/ vele kezdeni, mert nagyon komoly , részletes szakirodalma, van kezdőknek kimondottan ajánlott.
A tápellátás megfelelő méretezése, elhelyezés, vezetékélese, nagyon lényeges, ezenkívül, még előtte is gondolni kell a hálózati zavarszűrésre, betáplálásra,Encino Man
Sok sikert, és türelmet. -
ati524
csendes tag
Szia. Ez így teljes mértékig igaz. 90 ben le tettem 405 építésről . Akkora minden változatot ki próbáltam.2-3 tekercses tranyó válogatás félvezetők tip.változtatás. Talán a legjobb változat az volt.Amikor 1 EI vas magos tr.-t megtekertem talán? 1Teszlára ? - 10000 qaus 2x36 V ac 630va tr. Ha jól emlékszem. Rég volt.TL071 2N3442 a vége. BD-vel nem szolt jól.Ma már vannak jobb félvezetők. Ja subb. Egymással szembe fordított mély. HFM magazin Heted7határ - ban fellelhető. Hallottam ilyen,megépített rendszer, Technics CD lejátszó Teljesen át dobozolva elektronika át alakítva. Marsal leach erőművek vidi magas, közép,30cm mély. Aktív x váltó. Minden hangszóró külön végfokról dolgozott. Minden végfok saját tápról ment.Elképesztő hang , pedig csak vidi hangszórók voltak. Hogy csinálták, nem tudom? Vélemény?
-
shalafi66
veterán
válasz
Encino Man
üzenetére
nem biztos, hogy egyszerűbb lesz.. Mérés nélkül más sem megy többre, sőt inkább kevesebbre. 
-
Encino Man
csendes tag
shalafi66 , Ebit köszönöm srácok, úgy néz ki megoldódik a problémám, találtam valakit, aki segít személyesen, így mégiscsak egyszerűbb lesz, mint itt. Még egyszer:
Sziasztok! -
Ebit
addikt
válasz
Encino Man
üzenetére
Szia!
Ez egy nagyon érdekes terv, nem megbántva komoly pénztemető.- szépek a dobozok / a gyárilag szerelt hangszorokkall / jó szólnak?
gondolom, nem mérte, és hallottad
- a hangszoró bekötés az egy dolog, beépítés, és ismételt mérés után derül talán ki, melyik a jobb megoldásja de, hát hiányzik a hangváltó, érdekes
Amit, már shalafi66 forumtárs is leírt, ez még a felkészültebb szakembereknek, is időigényes feladat, az eredmény, meg finoman szólva kétséges, olyan sufni tuning jellgű.
-
shalafi66
veterán
válasz
Encino Man
üzenetére
Nem akarom látni azt az újságot.

A hangváltót csak konkrét hangszórókkal és dobozzal együtt, egységes egészként lehet értelmezni.
Ez a rajz nagyon elvetemült, most vagy ennyire rossz a kis monacor, vagy valamit nagyon kompenzálni akartak. Először kezdjük a mélynél. Érdemes az alaphangoktól indulni. Ellenőrizni kellene a térfogatot és a hangolást, amit a dobozba építve kap a 25-ös mély. -
ati524
csendes tag
válasz
Encino Man
üzenetére
A Quad jó erőmű de nem mindenre . A vidi oriont túl szárnyalta a 80 -as években. És ennyi.
-
ati524
csendes tag
válasz
gyenesmartin
üzenetére
A házi m. rendszerem . Denon 2307 a falak vidi toccata . Szoba méret 40nm . Nem használok sub -ot de ha még is , 1-et bekötök a fotel meg mozdul.De akár sub nélkül is.
-
Encino Man
csendes tag
válasz
Encino Man
üzenetére
Lemaradt a rajz.
-
ati524
csendes tag
válasz
gyenesmartin
üzenetére
Szia.Mindenkivel egyetértek. Viszont egy jó rendszerhez, nemszükséges sub láda. Nem tudom mire akarod használni? Javaslom nézz körül a Zsolt audióba és hallgass végig minden fellehető eszközt.Ezt megteheted máshol is. Legyen fogalmad a hangminőségről.Aztán eldöntheted , mit szeretnél.
-
Encino Man
csendes tag
válasz
shalafi66
üzenetére
Keresgéltem még egy kicsit, és találtam egy hangváltó rajzot a mély-közép hangszóróhoz. Ez ugyan az a Monacor, mint ami nekem van. Az járható út, ha ebből a hangváltóból a rajz alapján készítenék négyet, és külön egyet-egyet a magasnak? Keresnék egy rajzot, amin DT-99-est használtak és tádám! Vagy ez teljesen hülyeség? A magas váltója beleszól a mély-középbe, és fordítva?
És keresgélés közben megtaláltam a Klang+Ton magazint 2002-től, 2015-ig, pdf-ben.

-
Encino Man
csendes tag
válasz
shalafi66
üzenetére
Köszönöm előre is!
A 25-ös mélyről nem sok infót találtam, itt egy manual, talán ez mond neked valamit. De én nem is igazán számolnék vele, mert ez a hangszóró a külön kocka mélysugárzót váltaná fel, az erősítön a sub kimenetre van kötve, és egy teljesen különálló erősítő hajtja. Ne úgy nézz rá, mintha egy háromutas hangdoboz mélyhangszórója lenne. Ez egy kétutas, csak az aljában van egy sub.
-
shalafi66
veterán
válasz
Encino Man
üzenetére
Alapvetően nem bonyolult. Működőképesre könnyen megcsinálható. De az nem azt jelenti, hogy jól is szól, vagy műszakilag helyes.Megpróbálok segíteni, de véges az erre szánható időm. Mit tudunk a 25-ös mélyről?
-
villamos
őstag
válasz
Encino Man
üzenetére
Én megpróbálnám esetleg lemásolni a gyári dobozt egy az egyben. Ugyanazokat a hangszórókat, és ugyanazt a hangváltót kell belerakni, mint amit eredetileg a gyári dobozba is beleraktak. Azzal talán lehetne kezdeni valamit. Persze kérdéses, hogy egyáltalán elérhetőek e valahol az ehhez szükséges adatok.
Vagy venni az igényeinknek megfelelő kész gyári dobozt, és az otthoni házibarkácsot elfelejteni. -
Encino Man
csendes tag
válasz
shalafi66
üzenetére
Köszönöm az infót. Igen ettől féltem, hogy valami hasonló választ kapok. Pedig ránézésre (rajzok, képek) nem tűnik egy bonyolult dolognak egy kétutas hangváltó. Két tekercs, két kondenzátor, egy-két ellenállás, ilyeneket láttam. A hangváltó tervező is ezeknek az értékeit adja meg. Laikusként azt mondanám, hogy annyira egyszerű, hogy szinte elrontani sem lehet. De úgy látszik, mégsem ilyen egyszerű. Mit tanácsolsz, akkor most merre kéne elindulnom? Vegyek pár kondenzátort, tekercseket, ellenállásokat és kisérletezgessek a netes rajzok alapján? Vagy vegyek egy olyan "univerzális" kétutas hangváltót?
-
8th
addikt
válasz
ati524
üzenetére
Kapásból asztalosra hagynám az egészet hiába van otthon tipliző sablontól kezdve mindenem a fával való barkácsoláshoz. Én neki nem állnék magam a dobozoknak. Ha meg már méretre csináltatok asztalossal egy profi dobozpárt azt biztos nem a fillért sem érő szutyadék SAL hangszórókhoz fogom megtervezni. Még egyszer nem megyek be így az erdőbe kétszer elég volt. Szívtam már eleget a márkával úgyhogy személy szerint messzire elkerülöm a hangszóróikat mint egy leprást. Bulihangfalba ordíttatni szódával elmegy kategória mert alapból nem kár érte ha elfüstöl és jellemzően ott nem a hangminőség a fő szempont de ezzel nagyjából ki is merítettem a lehetséges felhasználási módokat. A SAL tipikusan hobbibarkácsoló kategória. Mivel a kétezres évek elején/közepén agyon volt reklámozva (pl. T&S magazin) lassan beivódott a köztudatba. Sokaknak ismerősen cseng a név vagy egyszerűen csak azt ismerik azért veszik pedig az árérzékeny vásárlók számára is van más alternatíva. De hát a SAL az jó 'mer az mekkorát szól. Ja, az lehet de hogy? Én mindenkit óva intek tőlük és nem a márkautálat mondatja ezt velem hanem a keserű tapasztalat.
-
-
shalafi66
veterán
válasz
gyenesmartin
üzenetére
Először is, olyat, ami a szobához-lehallgató helyiséghez illeszkedik mélyben.
De ezt általában készen kapni nem lehet.Az autós mélyek hangszórója önmagában nem biztos, hogy rossz, nyugodtan használható bent a négy fal között is, ha a paraméterei engedik. De egész más célokra van a dobozuk kitalálva, tehát neked arra a részére épp nincs szükséged. Akár autós, akár HiFi, érdemes olyan mélyhangszórót választani, amivel a gyártó/forgalmazó megbízható adatokat ad, és aminek a terhelhetősége, max. hangnyomása megfelel majd neked.
Szélessávú sugárzóknak mekkora dobozra gondoltál?
-
shalafi66
veterán
válasz
ati524
üzenetére
Ez egy óriási zagyvaság. Legalábbis nekem annak tűnik.
(#20167) Encino Man
Ezt a problémát laikusként nem fogod tudni megoldani. A semmiből hangváltót tervezni még annak is csak saccolva megy, aki érti, hogy mit és miért csinál.Az egészet az alapoktól kezdve kellene rendbe tenni, a mélysugárzó rész után, a terhelhetőség-érzékenységek-meghajtás figyelembe vételével megválasztani a szélessávú rész impedanciáját, majd a hallgatási pozícióból kiindulva a közép-magas szűrőpárost.
-
ati524
csendes tag
válasz
gyenesmartin
üzenetére
Szia . Ha kevés pénzed van rá? Építs egy olyat mint nekem van. SAL ide vagy oda . A hangszórót olcsón megveheted a neten ha nem vagy megelégedve vele később kicserélheted jobbra. Amúgy a Quad-hoz sorba kötve jó lesz. A lapszabász boltban méretre vágathatod az mdf lapokat, vehetsz erős faipari ragasztót . Az alsó lapot duplán kell meg venni.Az alsó lapokat úgy kell ki vágni egyiket nagyobbra másikat kisebbre, hogy a mély hangszóró be süllyeszthető legyen. Az össze szereléshez használhatsz lamellozó gépet vagy tiplizheted is . Akkor viszont tüskét kell venned a lap. sz. boltban. Pár HUF meg kell 1 db szög vas pontos méret re fúrva a tipli összejelöléshez. Pil.szorító vagy sparnifer a rögzítéshez száradásig.BOCSI lehet hogy rosszul írtam a szorítót. Lyukfűrészt biztos lehet kölcsön kérni.A váltóról ha komolyan érd. Csa.
-
Encino Man
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem hangváltó építéssel kapcsolatban. Laikus vagyok, nem nagyon értek hozzá, ezért, ha lehet úgy segítsetek, hogy én is megértsem. Előre is köszönöm!
Nemrég vettem egy pár üres Canton Karat M 80 DC hangdobozt a LogoTech-től. Rendeltem hozzá 4 darab Monacor SPH-5M mély-közép hangszórót, és 2 darab, szintén Monacor DT-99-es magassugárzót. (Ezeket találtam méretben, amik beépíthetők voltak.) A hangdobozok oldalában a 25 centis mélysugárzók 1-1 Wharfedale PC 10-es mélysugárzó 8Ohm-os hangszórói lettek, külön kimenet, külön erősítő csatlakozással. A kérdéseim a következőek lennének: a két mély-közép hangszórót sorba, vagy párhuzamosan kéne kötni? Azt tudom, hogy sorba kötve 16 Ohm lesz az ellenállásuk, párhuzamosan 4, de az erősítő, hangváltó szempontjából melyik verzió a használható? Nem gond, ha a magas és a mély-közép hangszórók ellenállása különböző? A DT-99-hez találtam hangváltó rajzokat, de szinte mindegyik különböző, és más-más mély-közepet használnak. (Sajnos senki nem tervezett DT-99 és SPH-5M-el.) A neten található hangváltó tervezőkre lehet hagyatkozni? Az ilyen, D'Appolito hangszóró elrendezésnél ugyan olyan hangváltó használható, vagy ide egészen más kéne? -
ati524
csendes tag
válasz
gyenesmartin
üzenetére
Szia. Meg hallgattam már jó néhány neves gyártótól származó mélynyomót.Hát,nem voltam elájulva tőlük. Autóba lehet,hogy jó.De lakásba? Meg ahogy össze van rakva a doboz? Némelyiken plexit hogy beleláss na meg hogy jól zörögjön.
-
gyenesmartin
őstag
Sziasztok!
Elgondolkoztam, hogy kéne csinálni már egy normálisabb 2.1-es hangrendszert.
Ami eddig van az egy sztereo Quad 405-ös erősítő, meg két daewoo hangfal.
Jó volna hozzá egy mélynyomó is, amiből kinéztem a Blaupunkt GTB 1200-ast. Viszonylag olcsó is. Ehhez majd csinálok szintén egy végfokot.
A két másik hangszóró/hangfalból milyet vegyek, ami viszonylag olcsó? Akár használtan.
Egyáltelán ez a blaupunkt mély milyen lehet? -
Ebit
addikt
válasz
ati524
üzenetére
Szerintem, előszór próbáld meg a helyiségen belül az elhelyezést változtatni.
Ezenkívül érdemes, alacsony állvánnyal is kipróbálni / pl, egy fekvő hokedli ideiglenes jelleggel/.
Érdemes megnézni a hangszórók rögzítését tömítettségét,a doboz tökéletes zártságát.
Az erősítő és hangsugárzó összekötő vezeték keresztmetszetének, anyagának, változtatását, valamint a csatlakozások tökéletesek legyenek.
A fentiek, nem vezetnek eredményre lehet a hangszórókat, hangváltókat mérni ellenőrizni. -
ati524
csendes tag
Szia. Nekem van Videoton toccata DC4588 dobozom TVM hangszóróval van szerelve.Bár nempont ugyanez a típus a mély.Mérő lemezt felteszem, tudja a 35 Hz-t .Persze kissé berezonál. Gondolom a Videotonék elfelejtették kimerevíteni a dobozt. A SONUS C 100 hoz viszonyítva meg győzőbb.Pedig a c 100 ba Vifa közép magas van.Mégis a c 100 bágyadt lehervasztó hangú és a mély sem megy le annyira.A tér ábrázolás is inkább két oldalas monó. Minden hangszoró tökéletesen működik.A DC 4588 életvidámabb nyitottabb több mély több magas. Lenne egy kérdésem.Akkor a c100 ban el van cseszve valami?Átlehet alakítani? És hogy?
-
ati524
csendes tag
válasz
shalafi66
üzenetére
Nem nagyon értek hozzá. A fő cél az volt ne kerüljön sokba , beférjen egy közepes autóba,és ne romoljon el folyton.Mint annak idején a 80 as években vidi meg orion dobozok szinte mind egyik típus volt a birtokomban.Kilószámra tároltam a leégett hangszórókat.Pedig akkor még csak Quad 405 erősítőim voltak.A Quad-ba elromlik valami féltáp rögtön a kimeneten.A mély nyomó nagyon kedveli. Persze ha van védelem.Aztán olyan is volt a 30 cm orion méllyel hogy a porvédőnél körbeszakadt és kinézett a tekercs.Ezt 3 éve ütöm és még nem kellett javítani. Ja egy kérdés. Mi a vélemény a Voice kraft hangszórókról? Ki ismeri?
-
shalafi66
veterán
válasz
csabika0001
üzenetére
Az eddigi tapasztalatokból kiindulva nem ajánlott.
Ha van pénz monacorra, kicsit tenni kell hozzá, és helyette inkább Vifa, Scanspeak, SEAS. Azok legalább hangszórók.Ha hangosításra kell, oda a Monacor is jó lehet.
-
csabika0001
senior tag
Sziasztok
Nem igazán vagyok elégedett a 3 utas ládám középsugárzójával, szeretném valami jobb minőségűre cserélni.
Jelenleg SBX2530 mély, SBX1320 közép, és DTF12 magas van a ládában egy HV328 hangváltóval bekötve. Esetleg tudnátok ajánlani egy jobb középsugárzót, illetve mit gondoltok a Monacor középsugárzóiról ? -
-
ati524
csendes tag
Szóval az álló doboz mély közepe lk663 12col a
magasak sal vagy mnc mindegy. Tudom LK674 jobb lenne de így olcsóbb volt ,És házi bulihoz ez is elég . Amúgy egy 200nm házat ez is szétver ha csak nincs betonból. A subb fel ismerhető sál audio mély duplán. -
ati524
csendes tag
Senkit nem érdekel egy ilyen rendszer?
-
Ari18
őstag
válasz
perempe
üzenetére
Ez igaz, de akkor szüksége lenne egy nagy terhelhetőségű középre, mert nincsen az a magas amit 1500Hz-től lehetne indítani és elviselne, akkora teljesítményt. Valószínű nem 25W-tal fogja kergetni... na meg ez a doboz nem az a világ lesz ahol az iránykarakterisztika számítana szerintem

-
KaryDee
csendes tag
Sziasztok!!
Egy kicsit idegen bár nem szokatlan dologba vágtam a fejszémet. Egy kis segítségre lenne szükségem.
Építettem egy Garry Joy Coppy-t eredeti Garry 4101 birad magassal (8ohm / 4-20khz) és egy sal pa 30100 mély sugárzóval( 8ohm 55-2500hz). A gond az hogy a garry hangváltója igaz jó de cserébe drága is. Ezért ugy döntöttem hogy készítenék egy hangváltót , de nem nagyon tudom hogyan álljak neki, ami biztos hogy a gyári 4000Hz-nél keresztez és nekem is itt kellene lennie a crossfrekinek. a baj csak az hogy a mély 2500Hz-nél megáll és 4000Hz-ig lesz egy 1500Hz lyukam. Fogalmam sincs mihez fogjak, a netes számításokra nem alapoznák ezért kérném a ti segítségeteket. előre is köszönöm -
vodi
csendes tag
Sziasztok.
Hirtelen nem tudtam melyik topicba írjak, talán ez áll a legközelebb a témához.
Adott egy "jamo sat 300 ii" garnitúra és sok évi állás után újra hallgatnám a leporolt Technics SA-AX730 hajtánnyal. A probléma hogy eltűntek a magasak. Fejhallgatóval teljesen oké.
Minimum 15 éves cuccról van szó, elképzelhető hogy "megöregedik egy magas sugárzó? Fülre a mély és a közép rendben van. Lehet ezeket javítani, érdemes, csere esetén, szereljem ki írjam fel az adatait és vegyek hasonlót bele? Mi ilyenkor a teendő?köszi előre is.
-
8th
addikt
válasz
shalafi66
üzenetére
Magyarul: kalap x@r a hangszóró? Mert akkor nem szerencsétlenkedek vele, szívtam már eleget ilyen szarokkal. Elég volt.

LB1031-es sem azért keresek mert olyan jó, egy fenét. Csupán szeretném eredeti állapotúra varázsolni az egyik pár hangfalamat mielőtt eladom.Ebit: az apróban pont olyan vidi párt keres valaki amilyen neked van eladósorban!
-
Ebit
addikt
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Bárhol.
A címbe írd a pontos típust, és, ha valakit érdekel megtalálja.
-
TESCO-Zsömle
titán
Sziasztok.
Itt is megkérdezném, hogy szerintetek hol érdemes hangfalakba, autóhifibe való mély-hangszórókat meghirdetni?
Előre is köszönöm.

-
shalafi66
veterán
-
villamos
őstag
válasz
barany35
üzenetére
Kicsit utánaolvastam, és nagyjából a következőket találtam.
Elméletileg lehetséges. Két dolog kell hozzá. Egy pontosan ugyanolyan mágnes, mint ami a hangszórón van. Ezt kell ráragasztani a hangszóró mágnesére, méghozzá taszításban. Ezen kívül szükséges egy lágyvasból készült sapka, amivel az egész mágnest be kell burkolni. Természetesen ezt minden egyes hangszóróval meg kellene csinálni.
Ismereteim szerint a mágnes árnyékolásától megváltoznak a hangszóró paraméterei.
Én azt javaslom, hogy ha lehetséges egyszerűbb beszerezni egy olyan TV-készüléket, amely nem érzékeny ilyesmire, vagyis egy lapostévét.
Vagy esetleg olyan hangdobozokat, amely gyárilag mágnesesen árnyékolt hangszórókkal rendelkeznek. -
barany35
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy hogyan lehet mágnesesen leárnyékolni egy hangfalat?
Összeraktam ezt a két hangfalat(illetve a Magnat láda megvolt), de ha már 30 centinél közelebb teszem a TV-hez akkor elszíneződik a kép.Régi sík képcsöves TV. Megoldható valahogy? Belülről esetleg beborítani valamivel a ládát.
-
törölt tag
Akkor veheted, nem rossz hangszórók, a közepek kifejezetten megleptek terhelhetőségükkel és simulékony hangjukkal, a magasok viszont eléggé visítósak voltak sajnos, bár gondolom sajnos (amik nálam voltak, azokról szól a nyilatkozat). A mélyek vállalhatók, de nem High End kategória.
Árukhoz képest elég jók. -
8th
addikt
Újabb kérdés. Valaki használt már ilyen hangszórót? A megadott paraméterei vajon mennyire felelnek meg a valóságnak? TVM ARN 6614
-
8th
addikt
Hozzám került egy pár ORION HS 280 hangfal. Mindkettőben kuka a mélyhangszóró egyiknek a doboza is sérült. Két dolgon gondolkodom.
1: Veszek hozzájuk 25 vagy 30cm mélyeket és csináltatok hozzájuk egy egy dobozt, vagy ...
2: leporolom a szekrény tetején porosodó beépíthető mono végfokot és inkább egy 2.1 rendszert építek.
Én a második verzió felé húznék de ha azt mondjátok van olyan hangszóró amit jól össze lehet párosítani a fent említett hangfal megmaradt hangszóróival akkor lesz 2.0 sztereó cucc.
Vélemény? -
válasz
perempe
üzenetére
Előlap az egyik enyhén sérült. Ezek mennének az eredeti dobozhoz való nútozás másolásával, vissza az új dobozra. Ha úgy látszik gázos, akkor kap egy elejét is újat.
Csak az egyik doboznak van baja, de hát ha már le van gyártva 1 doboz, nem jó ha különbözik a kettő anyaga. -
-
Sziasztok!
Kérdésem az volna milyen hangzásbeli különbség lehetséges ha MDF helyett rétegelt lemezt használok doboz gyártásra.
Gyári Behringer: TRUTH B2031 doboz lenne lemásolva kényszerből. A gyári doboz pince elázás következtében vízzel szívta meg magát és szétdobta. Minden elektronika, hangszórók terén hibátlan maradt, mert nem mélyen volt a vízben. -
törölt tag
válasz
Martin97
üzenetére
A Te szobádban elegendő lesz, amiről ők beszélnek, az az egyik vagy a másik eszköz végterhelés közeli hajtásáról van szó. S neked kis szobában van két hangdobozod, emellé akarsz még egy szubbot. Nem lesz vele gondod, de arra számíts, hogy a Vidik nem nagyon fogják szeretni egy mozi erősítő dinamikájával fűszerezett mély tartományát. Gyengék lehetnek, vedd meg mihamarabb az aktív szubbot.
-
Martin97
aktív tag
-
-
Tomacko
őstag
válasz
Martin97
üzenetére
Tudtommal illő dolog túlméretezni 2-3szorosan a "hangfalakat" az erősítőhöz képest a széthajtás miatt. De lehet én vagyok a hülye"gyerek"
és minden a feje tetejére fordult 30 év alatt. Eddig ez úgy volt, hogy ha van egy 40 watt-s erősítőm, akkor bizony ne kössek már rá 20 watt-s nyekergőket, mert igen könnyen széthajthatóak. Ellenben ha 60 watt feletti dobozokat aggat rá az ember azért azokat már nyugodt szívvel rábízhatja zenében jártalanabb emberre is. Ha meg feleslegesen írtam mert rosszul értelmeztem valamit akkor vegyétek úgy mintha le se írtam volna.Én legalábbis mindig így vásároltam be, ellenben a kölcsönadott HS280-s dobozaimat naná, hogy széthajtották egy fél este alatt valami 2x120-s erőlködővel

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Cyberpunk 2077
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Xbox Series X|S
- Május 4-én érkezik a Steam Controller
- TCL LCD és LED TV-k
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-4GEN I 8GB I 750GB I 15,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Nvidia Quadro P400/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Xbox Game Pass Ultimate előfizetések kedvező áron
- 27% - ASUS Vivobook S15 OLED Notebook! Ryzen 5 5600H / 24GB 3200MHz / 500GB NVMe
- SK Hynix PC811 2TB PCI-E 4.0 x4 nvme SSD 7000/6500MB/s
- NVME, M2 NGFF, 2,5" SATA SSD-k vegyes OEM márkák és prémium típusok, sok újszerű. 256GB-1TB
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Sziasztok!

Nagyon merész vagy, ilyen érzéketlenséggel nem sokra mennél hangoskodásban. Jah, és a minőség sem egy elhanyagolható dolog. Egyáltalán nem mindegy milyen hangcuccal állsz ki a közönség elé.

és minden a feje tetejére fordult 30 év alatt. Eddig ez úgy volt, hogy ha van egy 40 watt-s erősítőm, akkor bizony ne kössek már rá 20 watt-s nyekergőket, mert igen könnyen széthajthatóak. Ellenben ha 60 watt feletti dobozokat aggat rá az ember azért azokat már nyugodt szívvel rábízhatja zenében jártalanabb emberre is. Ha meg feleslegesen írtam mert rosszul értelmeztem valamit akkor vegyétek úgy mintha le se írtam volna.