- One mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Magisk
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Henk
veterán
válasz
adamka16 #5147 üzenetére
Azt szokták javasolni ha halk tápot akarsz akkor olyat vegyél mint a ventit cserélgesd. Mert abban azért halk a venti mert eleve nem melegedős a táp és nem kell neki a nagy légszállítás így kisebb fordulaton tudja hajtani a ventit. Az is igaz, hogy ezek általában a minőségi és drágább tápokra igaz. Ha nincs rá keret vagy nem szánsz rá annyit akkor marad a venti csere, de azt javaslom ezt inkább a tápos topikban kérdezd meg milyenre érdemes cserélni mert ott igazán képben vannak ennek a lehetőségeivel.
Memphysto: én 9-ben még nem láttam, 10 és 12-ben van a Scythe Slip Stream slim ezek 10mm vastagok.
-
Henk
veterán
válasz
adamka16 #5143 üzenetére
Hát olyan progi nincs ami a vga hőfok függvényében a cpu fan-on keresztül szabályoz. Ha csak a táp halkítása a cél akkor megpróbálhasz egy kisebb fordulatút beletenni de benne van a pakliban, hogy előbb tönkremegy. Mondjuk ha nem tartod meg a cuccaidat 2-3 évnél tovább akkor mindegy mert addigra úgyis csere miatt megállna. Garis még?
Próbáld meg a legújabb easy tune-t. -
Henk
veterán
válasz
adamka16 #5141 üzenetére
Ezt így nem is tudod normálisan szabályoztatni, hogy a lapra van dugva mert a vga nem biztos, hogy arányosan melegszik a procival. Easy tune-ra gondoltál? Mert azzal be tudod állítani, hogy milyen mértékben gyorsítsa a ventit a lap a proci melegedéséhez képest és esetleg szűkebbre állítod a tartományt akkor a proci kisebb melegedésére is jobban felpörgetné a vga ventijét, talán javítana valamennyit. Az a 8-as venti a táp hátuljához szerintem felesleges nem hiszem, hogy érdemben javítana a helyzeten.
-
Dany007
veterán
válasz
adamka16 #5132 üzenetére
40Db? : o Az durva lehet.
"az egyik topicba olvastam, hogy maximum -10%-os lehet az új venti légszállítása máskülönben valami égni fog..."
Azért én ezt erősen kétlem. Nekem chieftec 550-esem van. Sima 12-es ventivel. Abszolút nem hangos, biztos nincs 40dBA, és nem gyulladt még ki. Nyáron se
Szóval, igaz nem vagyok hozzáértő, csak próbálok tapasztalatok alapján logikusan gondolkodni, de szerintem elég neked egy 1200-1500-as 12-es venti. Akár coolink, akár englide. Mindegyik halk hosszú életű és egész jó a légszállítása is. Nem mellesleg 20-25dBA körül mozognak.
Na, de majd jönnek szakértő kollegák pontosítani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lian Li UNI FAN TL LCD ventilátor szettek, fekete, normal/reverse blade
- Minőségi SUNON 24V 3800RPM 12CM Dupla golyóscsapágy, inverteres, brutális, ujj lekapós
- EKL 92mm ventilátorok a 80 mm-es venti csavarméretével (!) - rendkívül halk - nagy mennyiségben is!
- NOCTUA NF-A14 PWM Chromax.Black.Swap-Edition
- Újszerű - LIAN LI Uni Fan SL-INF 120 RGB (ARGB) 3 darabos fehér ventilátor szett + LIAN LI vezérlő
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged