- Yettel topik
- Nem nyílnak a Foldok?
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Egy óra, két rendszer
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
-
Mobilarena
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Peaceliker #193144 üzenetére
Súlytárcsa fogás mell elött keresztbe tett kézzel, amit szoktam látni a teremben.
-
Parson
addikt
válasz
Peaceliker #193122 üzenetére
A tudomány fejlödésével természetesen teljes mértékig egyet kell értsek. És ezzel szépen további részletek és finomságok kerülnek napvilágra, ami mindenki számára elönyös. De az alapokon nem sok mindent változtatott, ahogy te is azt írod.
A lényeg változatlanul igaz: az alapok után mindenkinek egyéni, saját testének fejlödésére igazitott edzéstervet kell követnie, mert minden ember más kisebb-nagyobb mértékben, még ha alapvetöen az anatómiánk ugyanolyan is. -
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #193122 üzenetére
Azért a Weider-t követő H.I.T. is van már 30-35 éves.
-
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #193112 üzenetére
Emelő cipő sík és kemény talpú, guggolashoz pedig kicsit emelt sarkú, szintén szilárd, kemény talpú(!) kell.
En tök mákkal talaltam fb marketen 12-ért [kép] de újonan tenyleg nem olcsó.(De felhúzashoz tök felesleges külön cipő - csak aki versenyzik mert ott kötelező - egyszerűen tapadóstalpú zoknit használok, meg lehet is "kapaszkodni" talajban)
-
Qtya123
őstag
válasz
Peaceliker #193112 üzenetére
Na ez engem is érdekelne, én is csak 40+ árban láttam, pedig olyan 20-25 környékét terveznék adni érte.
-
válasz
Peaceliker #193099 üzenetére
+1 aelod ötletére - nálunk van erre a dedikált ferde pad amire mellkassal felfeküdhetsz, talpadat is megtartja.
-
tisn
addikt
válasz
jobbulast, en talan szombaton/vasarnap vegre el tudok menni terembe
-
aelod
veterán
válasz
Peaceliker #193101 üzenetére
Feleslegesen terheli szerintem az alsó hátat ez a gyakorlat. Ha a rúddal nem adja akkor csináld kézi súlyzóval.
-
aelod
veterán
válasz
Nincs egy padod? Dőlj neki mellkassal.
-
tisn
addikt
válasz
Peaceliker #193097 üzenetére
nekem ici picit előre dőlve viszont jobb lett a derakam, függőlegesen nem volt faja. Persze hát marad egyenes, inkább csÍpőből dőlök picit előre
valoszinuleg en is emiatt csinaltam inkabb igy, de ha vegre ujra tudok terembe jarni tesztelem mindket verziot. valoszinuleg a valnak mindegy. mar ha eljutok, es a derek es konyok is birja. -
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #193090 üzenetére
Felkar amolyan természetes állasban, tehát alig-előre.
Előre dőlni nem kell.
Karokat max vízszintesig de igazából kicsit az alá is elég, utana mar nem a váll dolgozik. -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
én úgy csinálom, hogy kicsit előre dőlök (~80-85°), vízszintes fölé ~5-10°kal emelem, karok ~120°ot zárnak be, könyök enyhén hajlítva...
-
tisn
addikt
válasz
builderen kisse a vizszint felettre irja, az oktato csaj a videoban pedig vizszintesig emelesrol beszel
vizszintig szoktam, felette nem komfortos a vallamnak.
-
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #193088 üzenetére
enyhén
-
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #193078 üzenetére
Azt írják, h 10 feletti ismétlésnél már nem pontos
-
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #193073 üzenetére
Két képletet találtam 10 alatti ismétlésszám esetén érvényesek:
1RM = ( (ismétlésszám/30) +1 ) x súly
Esetemben ez felhúzásnál 1691 RM = súly / (1.0278 – 0.0278 x ismétlésszám)
Ez pedig 167Persze ez egolifting. Ha nem az akkor fogja szépen meg magát a zember, 'oszt emelje meg. Nem, nem fogok pénteken rápróbálni a 170-re
-
tisn
addikt
válasz
De lassan azt hiszem azért csinálod ki magad, hogy edzést el lehessen lógni
nem, szimplan hulye vagyok
-
aelod
veterán
válasz
Én kérdeztem h a testsúly 2.65x-e jónak számít e
-
tisn
addikt
válasz
Peaceliker #193067 üzenetére
30kg-osan nagyon szep teljesitmeny
ma 3 ures szatyrot (summa 30g) deadlifteltem ki a kocsi hatuljabol es kozben siman meghuztam a derekam. mara ugrott az edzes
-
Dorian
félisten
válasz
Hátugye nem mindegy h ez hány db ismetlesre vonatkozik. Egyszer lattam vmi képletet az egyismétléses max kiszámolására (ha bizonyos ismétlésszámi határokon belül van a zember)
-
aelod
veterán
válasz
2,65x jó?
-
aelod
veterán
válasz
Peaceliker #193046 üzenetére
Én örülök amikor ilyeneket írtok
-
beci
őstag
válasz
Peaceliker #193041 üzenetére
Neked ugyanez a márka van?
-
beci
őstag
válasz
Peaceliker #193023 üzenetére
Szia.
Sajnos en is a mechanika reszetol felek. Lehet jobb lenne a sima tarcsas. -
Qtya123
őstag
válasz
Peaceliker #193010 üzenetére
Ha kivagyok ha nem vagyok, ha álmos vagyok, ha friss vagyok, ha nyugodt vagyok, ha stresszes vagyok---eredmény: zaba...
Ha edzés után vagyok? Végtelen mennyiségű zabálási kényszert érzek. Komolyan, nem nagyon ismerem azt, hogy milyen az amikor nincs étvágya az embernek. Kivéve ha valami hányingeres gyomorrontás van, de az meg idejét sem tudom mikor volt. Még akkor is van étvágyam ha lázas vagyok.
Ez se jó, biztos ebben is van valami kémiai/biológiai/pszichés defekt, hogy bármikor nagyon szívesen ennék.
-
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #192997 üzenetére
Amkor oké, mert amúgy ezt főleg tricepsz-céllal csinálom.
-
m3ss
veterán
válasz
Peaceliker #192985 üzenetére
9 espressotol nem csodalom
hogy tudsz aludni tole?
-
shteer
titán
válasz
Peaceliker #192983 üzenetére
Köszi! A műanyag bevonat nem probléma, sőt
-
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #192980 üzenetére
Ez is van benne, sok mas minden mellett, igen.
Feleségem csak nevetett, h "holnap meg majd sírsz"
De amúgy nem azokat az izmaimat érzem most amiket duplán edzettem, hanem a komplett hátsó hajtásláncot a felhúzások miatt. -
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #192949 üzenetére
A bizsergést a béta-alanin okozza. Ez a savasodást gátolja, inkább hosszú edzéseknél, állóképességi sportoknál van értelme.
"tisn: lehet asszonynal javul majd a teljesitmeny"
Van benne arginin meg citrullin, és az elvileg vérbőséget okoz a végtagokban. Az ötödikben isEbben igazán a koffein a brutális, egy adagban 300 mg (egy eszpresszóban 40)
-
tisn
addikt
válasz
Na megjött a búgató porom (thor vitargo), ma ki is próbáltam.
Hát sajnos nem lettem 2x erősebb
lehet asszonynal javul majd a teljesitmeny -
aelod
veterán
válasz
Na megjött a búgató porom (thor vitargo), ma ki is próbáltam.
Hát sajnos nem lettem 2x erősebb
Az nem attól leszel -
tisn
addikt
válasz
Peaceliker #192948 üzenetére
raktok sarok ala valamit?
-
m3ss
veterán
válasz
Peaceliker #192922 üzenetére
nem kell fekvenyomas mintajara full hatrahuzni a lapockakat szerintem, de ennek ellenere en is figyelek erre, hogy kozelitsem oket, kulonben ugye domborodna a hat.
nekem ahhoz, hogy ilyen tartasom legyen azert figyelnem kell arra, hogy huzom hatra a vallat is kicsit. de ettol mondjuk nem erzek semmit a felso hatizmokban utana, nem tudom te erre gondolsz-e..ellenben az erektorokat azert erzem. persze nem annyira, mint normal deadlift-nel.A héten vettem gurtnit, de nem tudom mennyire jó ötlet, mert akkor meg az alkar-edzés-részét semlegesítem vele.
azert gurnitval is fogni kell azt a rudat 130 kg korul, legalabbis ez a kommersz gurtni nem tehermentesit nekem teljesen. ha alkart akarsz edzeni, vannak jobb gyakorlatok is. wrist curlok sokkal jobbak alkarra, mint a "statikus" hold szerusegek...amugy azt is csinalhatod, hogy csinalsz par ismetlest gurtni nelkul, amig birod, majd feszitesz a gurtnin es azzal fejezed be.amugy van most rp-n milo gyerekkel egy interju, uj protein tanulmany szerint egeszen 1-1.3 g / lbs mennyisegig lehet elonye..persze ez nem azt jelenti, hogy a korabbi 1.6g / testsulykg ajanlassal ne lehetne izmot epiteni, de ha vki izomepito szakaszban van, lehet benefitje a tobb feherjenek.
-
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #192932 üzenetére
https://bodybuilder.hu/merevlabas-felhuzas-vs-roman-felhuzas-a14593
Szerintem ez igen pontosan leírja a különbségeket.
Nálam olyan 75-80 kiló a határ ahol még tiszta merevlábasokat tudok csinálni, felette elrománosodik mert bevonom a hátam.
De hátra meg úgyis ott az erőemelős felhúzás, az meg 130, de ott is egy bizonyos ismétlésszám felett a fogáserő limitál. A héten vettem gurtnit, de nem tudom mennyire jó ötlet, mert akkor meg az alkar-edzés-részét semlegesítem vele. -
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #192925 üzenetére
Ahogy én tudom:
A merevlábasnál a csípő a forgáspont, tehát az alsóhát nem igazán játszik szerepet, hanem a combhajlító és a farizom. (Ezért is van az, hogy helyesen csak kisebb súllyal lehet végezni, mert nagyobb súlynál automatikusan belép az alsóhát.)
A románnál pedig a derék a forgáspont, így az alsóhát is visz jelentős munkát a másik kettő mellett.
Egyiknél sincs letéve a földre, az a klasszikus erőemelős, ami tök más.Nekem amúgy ez a merevlábas nem annyira bejövős, mert nem találtam még meg a súlyhatárt eközt és a román közt. Ha akkora súllyal csinálom, h precíz a végrehajtás, akkor túl sokat tudok belőle csinálni, viszont ha kicsit emelem a súlyt, akkor elrománosodik.
-
aelod
veterán
válasz
Peaceliker #192929 üzenetére
Akkor engedélyezve
-
aelod
veterán
válasz
Peaceliker #192927 üzenetére
BTW én nem emlékszem, hogy szerepelne ilyen gyakorlat a tervben
-
aelod
veterán
válasz
Peaceliker #192925 üzenetére
Gondolj bele mik a fő mozgató izmok a gyakorlat során. Miért kellene a hátadat is bevonni a szükségesnél nagyobb mértékben?
-
Dorian
félisten
válasz
A merevlábasról vagy a románról van szó?
-
aelod
veterán
válasz
és gyakorlat végén is eléggé hátra húzom a vállam (lapockák közelítem)
Minek? -
aelod
veterán
válasz
Peaceliker #192899 üzenetére
Ingyen sem kéne
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Peaceliker #192889 üzenetére
ha nagyon laktózérzékeny vagy (mint feleségem), akkor lehet 1db digezyme kevés... neki bizonyos wpc-khez az... (érdekes azonban, hogy a true whey-ban és a puregold compactba is digezyme van keverve, ráadásul kisebb adag, mint egy kapszulában van, mégsincs ezektől semmi baja... de nagy eséllyel a true whey/PGC jobban van szűrve, mint az, ami gondot okoz neki a tabletta mellett..)
ugyanakkor ezeknél a wpc-knél egy laktázenzim elég neki is a benne lévő laktóz "ellen"de egyébként én úgy tudom, hogy az ilyen "kinyomhatatlan pattanások" már a tejfehérje intolerancia jelei, nem a tejcukoré... de javítson ki valaki, ha tévedek
marhát én azért nem ajánlanám, mert annak más az aminosav profilja (inkább a kollagénhez hasonlít, tehát bőr, csont, ízületre jó elsődlegesen)... akkor inkább a szója/borsó/kender stb növényi, vagyis ezek keveréke, ha tiszta szója nem okés.
de a legjobb amit aelod is javasolt: próbáld meg húsból/halból/tojásból/növényből és csökkenteni a port, ha lehetséges.
-
aelod
veterán
válasz
Peaceliker #192889 üzenetére
Vegyél vissza belőle és próbáld megoldani azt az 1.6g/ts kg fehérjét rendes taplálékból.
-
Woodslave
félisten
válasz
Peaceliker #192789 üzenetére
-
tisn
addikt
válasz
Peaceliker #192728 üzenetére
Masszázs pisztoly+nyújtás +alkar (tenisz könyök) erősítés.
kosz, akkor pisztolyt bevetem.
tornat csinalom.Pihentetés után rosszabb.
hat nem tudom mennyire jo otlet terhelni
kicsit felnek ezzel gyurnithx
-
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #192710 üzenetére
Nálam az van, hogy alsótest és hát is tök jól megy, de pont a tipik gyúróskinézetes dolgokban
a karban és mellben lenne mit fejlődnöm ezekhez képest.
Tervezek ezekre, de a karra mindenképpen jobban rámenni. Mondjuk a jelenlegi edzéstervemből sem sokat szeretnék elengedni, mert úgy látom nagyon jó kerek egész, kivéve az egyik csípőtolást, de ahelyett viszont simán beférne még egy tricepsz + bicepsz is. -
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #192703 üzenetére
Ja, hát ha szúrod magad úgy könnyű nőni!
-
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #192698 üzenetére
Én is erre lettem figyelmes mostanában, mindenhol jelentősen gyengült, has és vadlibol pedig eltűnt.
Combban csak akkor érzem ha megütögetem.. egyedül a seggemben érzem erősebben. -
m3ss
veterán
válasz
Peaceliker #192686 üzenetére
Ja ugy ertettem en is, hogy csak a mogyorovaj 330 kcal. Mondjuk elegge megulte a gyomrom..
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Peaceliker #192672 üzenetére
leptinrezisztencia? próbáltál már rostosítani, esetleg néha konjac lisztből készült tésztát enni?
-
tisn
addikt
válasz
Peaceliker #192661 üzenetére
Most nem azé...de rohadjon meg az ilyen
ugye?
-
tisn
addikt
válasz
Peaceliker #192650 üzenetére
kreativ
kedvenc filmed a rocky 4? -
tisn
addikt
válasz
Peaceliker #192647 üzenetére
lepcso nincs?
-
tisn
addikt
válasz
Peaceliker #192637 üzenetére
vegyel egy steppadot, ez eleg serulesveszelyesnek tunik.
-
m3ss
veterán
válasz
Peaceliker #192637 üzenetére
azok a tarcsak nem emelkednek el, nem tudnak elcsuszni? felnek raallni a szelere 120 kiloval. de gondolom ugy is erzed.
-
m3ss
veterán
válasz
Peaceliker #192625 üzenetére
miert? nekem is gyakran 6-8 sec az utolso ismetles csak felfele, de attol meg amikor leengedem meg tudnam tartani a sulyzot also pozicioban. nem fog a fogasom meghalni egy fekvenyomastol vagy oh press-tol.
#192626 Woodslave also pozi az melyik? nekem inkabb a lerakas a problemas. ez a linkelt modszer a majdnem 90 fokos pados oh pressnel nem is nagyon mukodik szerintem, de probalgatom majd bemelegitesnel. incline pressnel jo lesz sztem.
-
m3ss
veterán
válasz
Peaceliker #192608 üzenetére
ez a felvetel es lerakas jo hogy szoba jott, mert en se csinaltam jol. valahogy igy erdemes.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Peaceliker #192619 üzenetére
specifikusan 1-1 izomcsoportra 2-3 perc elég naponta pár alkalommal (pl nekem sem ártana a lapockaemelő izmomat 2-3óránként, tehát napi 5-6 alkalommal 2-3 percet nyújtani)
de nyújtani jó... habár fáj, de jól eső fájdalmat okoz...mindig mély levegőt vegyél hasba, belégzésnél tartod a pozíciót, kilégzésnél kicsit tovább nyúltózkódsz/fordulsz.
-
m3ss
veterán
válasz
Peaceliker #192619 üzenetére
napi 15 perc mar eleg lehet, nekem pl korabbi terdserules miatti egy labra terheles es/vagy nem idoben kidobott elhasznalt agymatrac miatt egyik oldalon kotott lettem csipoben, mai napig bolgarnal egyik oldalon kicsit rovidebb lepest hasznalok amugy emiatt. de sokat javult 2-3 naponta 10 perc nyujtastol. amugy joga is nagyon jo, tele van ilyenekkel. na meg sok mas dolog miatt is jo. persze ez mar tobbi ido sajnos...en is nehezen tudom beutemezni, kellene heti 3 jogat csinalnom, 3 aerobot, 3 edzest ahhoz, hogy optimalisnak mondhato legyen minden. 9 edzes helyett orulok ha fele ennyi osszejon
-
m3ss
veterán
válasz
Peaceliker #192614 üzenetére
nyujtsal, semmilyen szempontbol nem jo, ha nagyon kotott vagy. a lehajolos dolog inkabb combhajlito, nem derek. en is eleg kotott vagyok, a fejem fogom jogan az oktato miket csinal. lapockamat pl nem tudom megmosni kezzel zuhanyzoban
ujjal simogatni tudom talan, haha. de ha karomat nyujtva magam moge rakom es osszekulcsolom, nem tudom hatrafele felemelni. nezek nagy szemekkel amikor ezt kellene csinalni jogan. mondjuk ez regebben ment, lehet felso hatizmokat novesztettem azert se megy?
-
m3ss
veterán
válasz
Peaceliker #192608 üzenetére
lerakastol en is felek kicsit 30 fokosnal pl, sulyemelok csinalnak ehhez hasonlo mozdulatokat. csak itt meg felules is van kozben
felrakassal nekem semmi bajom, kicsit megrugom labbal. -
m3ss
veterán
válasz
Peaceliker #192606 üzenetére
nem tudom hogy kellene oszinten szolva, sose neztem errol videot. en minden gyakorlatban a minel nagyobb mozgastartomanyra torekszem. plane ha van stretch, akkor azt vetek lenne kihagyni. errol is van sok tanulmany, hogy akar a partialok is abban a tartomanyban, ahol nyujtva van az izom lehetnek olyan effektivek, mint amugy az egesz mozgastartomany...par ilyen gyakorlat pl az allo vadli lent, tarogatas, preacher, incline curl lent, rdl lent. hatra dontott hattamlas labnyujtas vs 90 fokos, nordic reverse stb.
ezert jobbak az olyan tricepsz gyakorlatok is, ahol van stretch. amikor a fejed folott van a karod. deficites fekvotamasz, dumbell mell gyakorlatok stb stb. rengeteg ilyen stretchre epulo tanulmany volt, ez az elmult evek nagy felfedezese kb, nem veletlen beszel errol az osszes hozzaerto fitness guru. -
Peaceliker
addikt
válasz
Peaceliker #192599 üzenetére
Mégsem jó egyenes rúd (most úgy fogtam a rudamat mintha az lenne) meg széles (normál?) fogás. Nem kattogott a vállam alatt, cserébe most mocskosul fáj.
Maradok eddigi módszernél.
Kézi súlyzóval meg a felvétel és lerakás a bajom. Nekem 30 kg körül (/db) már szenvedés -
m3ss
veterán
válasz
Peaceliker #192599 üzenetére
akkor te partialokat csinalsz, az naaagyon kicsi rom. vagy 32-es labad van?
nyujtasnak is jo lesz ez ha rendesen csinalod.
vastag nyak, alkar, talan lab, segg. na meg persze vall. igazi grappler fizikum. az arulkodo sztem, hogy kibe nem kell belekotni, na nem mintha kotozkodos lennek.mi a bajod a kezivel ha fekvenyomas? meg a csoda gepekkel felszerelt termekben is ezt preferaljak hipertrofiara a hozzaertok ahogy en latom. nem veletlenul...
-
m3ss
veterán
válasz
Peaceliker #192584 üzenetére
ne szerenykedj, 40 van rairva, nem 38.5 az
egy labas vadlival az impressziv. en inkabb meg se mondom mennyivel csinalom.lemesz fullra? jo nagy stretchet lehet elerni ennel a gyakorlatnal is. mondjuk en tenyleg nagyon immel-ammal csinalom, nincs is progresszio annyira ritkan edzem. 2 labbal 2x 2x kiloval csinaltam, most legutobb hosszabb kihagyas utan 13 kg volt a kezemben az 1 labasnal, 9 ment full rom. nekem kb 1/3 labfejem van a lepcson, tobbi levegoben. nekem sincs izomlaz, az nem feltetlen baj. teszem hozza nincs is nagyon vadlim
-
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #192587 üzenetére
Hát én meg nemsokkal ezelőttig Peacekillernek olvastam a nicked
-
válasz
Peaceliker #192587 üzenetére
Egészen pompás skill a veled született autocorrect, sok hülyesgétől megkímél az életben
-
válasz
Peaceliker #192584 üzenetére
Én már automatán átugrom amit m3ss ír a legtöbb esetben, annyira zavar az ékezetek hiánya és a kis kezdőbetűs mondatkezdés
-
m3ss
veterán
válasz
Peaceliker #192556 üzenetére
ja tud nyomni a kezi, nekem a kesztyu emiatt is jo, kevesbe nyom. meg nyaron izzadas miatt is. nekem a melltamaszos a mellemet nyomja, nem annyira begyere a hat edzes kezivel. T bar row, vagy gepet, csigat hasznalnek tuti teremben.
dontott evezest en is ruddal csinalnam amugy ha nem lennek lusta szerelgetni, tobb okbol is jobb ugy sztem. legtobb gyakorlat viszont hatarozottan jobb sztem kezivel, mint ruddal.
latom nagyon b*ssza a csorod, hogy a 40 kg 38.5. mondjuk tenyleg csinalhattak volna precizebben, lemerem mar en is vmikor, bar nyilvan ez is uannyi lesz akkor.
vadlinal 38.5-et fogsz? ja hogy tudjal kapaszkodni? en ket labas, egyszerre torteno vadlinal mind2 kezemben fogtam sulyt, hat ugy jo kis egyensuly jatekka valtmost atalltam 1 labas vadlira, igy nem kell akkora suly, meg vhogy jobban is tudok koncentralni..vagy tudnek, ha nem skippelnem minden 2. edzesen a vadlizast, haha. labnap vegen, melledzes, rdl, bolgar, goblet, reverse nordic utan sokszor annyira kivagyok h skip..multkor a nordicot is elengedtem. vagy most tiszta viz volt a lepcso a havazas miatt kint, tok jo indok volt elengedni
melledzesen egyertelmuen bevalt. egyelore alvas, meg a kaja a gyenge lancszem, de gondolkozok hogy hogyan noveljem a volument. mas split, vagy csak kevesebb piheno nap mostanival, vagy esetleg uez csak tobb sorozat, de inkabb gyakorlat / edzes csak nem 0 rir.
-
m3ss
veterán
válasz
Peaceliker #192549 üzenetére
abbol kiindulva, hogy minden masodik embernek golf vagy teniszkonyok problemaja van a forumon, lehet nem is hulyeseg...
en amugy idaig elleneztem volna ezt, erosodjon az alkar. persze ha limital evezesnel vagy felhuzasnal akkor no brainer. en is elkezdtem hasznalni bizonyos suly felett regen felhuzasnal, nekem a forditott fogas konyokomnek kenyelmetlen volt. most is hasznalom merev labasnal kezivel. mashol viszont nem.seated oh pressnel 2x32 kg-nal vagyok. melledzes, evezes utan. viszont emelnem kell a volument mindenbol. megint lattam nem egy tanulmanyt (etier, house of hypertrophy), ahol haladoknak egyertelmuen jobb a nagyobb volumen, nem is kicsit. en is ezt tapasztalom. valahogy ra kellene vennem magam, hogy ne 0 rir-t csinaljak minden gyakorlatbol, ha egyszer a 2 rir is hasonloan jo. mert brutal felnyomja a pulzusom meg lefaradok igy 12 sorozattol is egy edzesen.
-
aelod
veterán
válasz
Peaceliker #192544 üzenetére
Én szinte csak abban edzek ami húzó mozdulat.
Bicepszezéshez is azt használom -
m3ss
veterán
válasz
Peaceliker #192502 üzenetére
Egyenes rudat nem tudom úgy fogni, hogy ne fájjon már marha kis súllyal is.
ezzel naon nem ertek egyet, de mar rengetegszer mondtam. ha senki nem csinalja ezt igy a vilagon, akkor annak oka van es nem biztos h erdemes ennyire ujitani..remelhetoleg a csuklod nem dol jobbra-balra, szoval ha oldalrol nezed a kanyarok a francia rudon nem felfele mennek a rud sikjatol, hanem a masik iranyba. de igy meg fix helyen tudod csak megfogni a rudat, amivel lehet azert csinalsz hulyeseget, mert a lenti pozicioban meg full dolni fog jo esellyel befele az alkarod...ha kicsit szelesebben vagy szukebben akarnad fogni, akkor nem ott lesz a kanyar a rudon...nonszensz az egesz velemenyem szerint, csinald kezivel! -
m3ss
veterán
válasz
Peaceliker #192489 üzenetére
vegtag hosszan, vall komforton is sok mulik, hogy mi a jo fogas. kezivel is ha elkezded befele donteni az alkarod vagy vmelyik iranyba az jo ut egy golf, tenisz konyok kialakulasahoz sztem..
erre utaltam par honapja, h nem edzesprogramert erdemes fizetni, mert annak nincs akkora sulya, mint annak, hogy milyen technikaval csinalod a gyakorlatot. emiatt leserulsz, nem serulsz etc...technika, technika, technika. ezen kell dolgozni ha nem par evig akar az ember sulyzozni..na meg eredmenyessegben is tobbet szamit valszeg, mint az hogy izomcsoportonkent 5 v 10 sorozatot csinalsz.
es egyenes rud tovabbra is...Vállra meg rá kell erősödni az fix, ferde pados nyomás kézi súlyzóval sokkal sokkal kisebb súllyal megy kint egyenes pados nyomás rúddal
a 30 fokos nyomas nem vall gyakorlat. kap a vall front vmit, de egyaltalan nem vall gyakorlat ha jol csinalod. 20 eve en is szarul csinaltam az osszes fekvenyomast, full vall gyakorlatot csinaltam beloluk. ha jol csinalod es csinalod egy ideje, akkor a mellizmod felso reszen, kulccsont alatt latni fogod a fejlodest az egyenes pados nyomashoz kepest. -
válasz
Peaceliker #192495 üzenetére
Nálunk is rendszeresen videóznak a terembe, múltkor egyikre rá is kellett szólnom, amikor komplett stúdiót kezdett berendezni a fekvenyomó pad körül
-
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #192495 üzenetére
Én pont a rendes lapockaösszehúzásra és mellkashomorításra nem figyeltem csüt-ön kb az összes mellgyakorlatnál (már akkor tudtam, de mindig utólag jövök rá, ha vmit nem jól csináltam), így frankón vállra is mentek a dolgok, most fáj a vállam eleje, este meg válledzés.
-
tisn
addikt
válasz
Peaceliker #192489 üzenetére
Annyi, hogy fenekem pont a pad 2 része között van lejjebb és így derekam nem feszül.
nekem mint gerincfajosnak erzesre elsimitott gerinccel (ilyenkor az agyeki gerincet kicsit lejjebb tolom es felfexik az is a padra) esik jobban a fekvenyomas.
en ott fogom ahol a jelzes van a rudon, szerintem az vallszelessegnel szelesebb
Ha ajánlás szerint szélesebb lenne a fogás és lenne hátamnak lenne egy íve, akkor mit kéne tapasztalnom? Nehezebb lenne? Könnyebb? Vagy csak máshova dolgozna?
ket napja amikor meg nem fajt annyira a konyokom a ferde padon variallgattam, hogy hogy faj kevesbe a fekvenyomasnal, szukebb fogasnal nem terhelodott a konyok.
viszont mintha a mellizom mas reszen dolgozott volna jobban. -
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #192485 üzenetére
Nálam első a ferdepados kézisúlyzós fekvenyomás, (gondolom, h a vállat kifárassza), ezzel csinálok 2 melegítő sorozatot mondjuk 15 és 17,5 kilóval, aztán a munaksor. 25-tel.
Ezután jön a rudas egyenespados, azelőtt csinalok rúddal, majd 40 v. 50 kilóval, ezutan a munkasor. -
aelod
veterán
válasz
Peaceliker #192465 üzenetére
Fél vagy 1 kilós lépcsőkkel gondolkodj. Már az 5 is sok lehet adott esetben.
-
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #192465 üzenetére
Én át fogok állni kicsit kevesebbre: hogyha 2 edzésen megvan a 10, akkor váltok feljebb súlyban.
Van néhány kivétel.
Merevlábas felhúzásnál vagy harangozásnál ha növelem a súlyt, akkor ugyanúgy sokat tudok csinálni, viszont a technika romlik le mert besegítek derékkal. Itt magamnak kell limitálnom a súlyt, h pontosan tudjam végezni. Álló vádlit is hasonló, ott megcsinálok adott súllyal 12-15-öt, de ha ezen emelek, akkor meg ki se tudom tolni -
tisn
addikt
válasz
Peaceliker #192447 üzenetére
konkretan a konyok faj, bar most hogy mozgatom talan inkabb a felso resz.
-
m3ss
veterán
válasz
Peaceliker #192437 üzenetére
egy tukor az hasznos dolog, technika csiszolasara vagy narcisztikus hajlam kielesere
meglepo az a nagy kulonbseg az incline meg a flat kozott ha regota csinalod mind2ot. nekem a 15 fokosnal es a flat-nel is talan 2 kg-mal kisebb a hasznalt suly csak, mint a 30 fokosnal. mindegyikben annyira leviszem amennyire csak tudom.
konnyen lehet vallgyakorlatot csinalni ezekbol amugy, ha az ember nem ugyel a jo technikara, lapocka kozelitesre, mellkas domboritasra. alkar gyakorlatot is lehet belole csinalni, ha kezinel nem figyelsz a szogekre.
azert annak ellenere, hogy kap a vall elulso resze is, ha jol csinalod a 30 fokos sem egy vall gyakorlat.
mennyivel csinalod a oh presst, oldalemelest? -
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #192434 üzenetére
Na jólvanmár... nekem 75 kilós létemre 17,5 kilóssal jobb napokon megy a 10 tárogatás
(Igaz enyhen ferde padon csinalom, hogy a felső mellizmom is kifejlődjön, úgy kicsit nehezebb)
Fekvenyomasban meg 70 /10- nél nem jutok előrébb. -
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #192409 üzenetére
Ha a törzsből előre dőlsz és hátrafelé viszed le a térded, tehát az első lábszár egyenes marad, akkor inkább seggre, ha függőleges a felsőtest, lefelé mész és az első lábad térdben előre, az inkább comb.
Nekem ezeknél oda kell figyelnem, mert megfigyeltem, hogy hajlamos vagyok úgy csalni, hogy hátsó feltámasztott lábammal is tolom magamat fel . -
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #192404 üzenetére
Bolgart elvileg kétfajtaképpen lehet csinalni, egyik inkabb megy combra, a masik meg seggre. Ugy olvastam 80-20 arany körül.
A sima guggolas az jól ment ma, beletettem a 90-be 9-et. Csak azert nem 10-et, mert egyedül voltam, jobb a biztonság
-
Gyula84
veterán
válasz
Peaceliker #192391 üzenetére
összekevertem a proteinnel azt kész
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Peaceliker #192391 üzenetére
Kreatin nem ad hozzá az edzéshez, ezért is lehet bármikor beszedni... Az izmaidhoz ad hozzá vizet (többet tart bent az izom).
Van, amúgy akinek hatástalan (talán az emberek ~20-25%ának hatástalan), én szerencsére nem tartozom ebbe a csoportba...Egyébként ostrovit meggyes ill miami vibe ízűt vettem, baromi finomak
-
tisn
addikt
válasz
Peaceliker #192380 üzenetére
igen, ez az egyik modositas. sot gyakran az utolso 2 az csak 6 rep, pont ezert (igy elotte a 2x10 a bemelegites) persze a suly is nagyobb.
-
tisn
addikt
válasz
Peaceliker #192376 üzenetére
neki ez nyilvan keresztedzes.
nekem vannak hipertrofi napok meg junk napok, igy szebb is leszekmeg erosebb, kitartobb is
sokat felhasznaltam az itt irt dolgokbol a sajat edzesem optimalizalasahoz. (de addig is volt lathato fejlodes meg ha nem is maximalis a 4x10-re optimalizalt sulyokkal is)
-
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #192298 üzenetére
Nahát nekem a hétfői alsótest nap úgy odavágott, h még ma is izomláz van a seggemben, a combhajílítómban, vádlimban. Kellett nagyon csípőtolásból bepróbálni a 200-at, vádliból meg dupla sorozatot csinálni, aztán kipróbálni az ülős verziót is... ja, nem nem kellett volna.
Szarul is ment a tegnapi mell-kar: mindenből(!) kevesebbet tudtam csinálni. Ilyen még sosem volt. Sztem holnap kihagyom a felhúzást meg a csípőtolást is, h kicsit pihenjek. -
tisn
addikt
válasz
Peaceliker #192298 üzenetére
en most maganban szaladgaltam a labammal, meg borgyogyasz
eddig volt 2x24k a dokik, 2x18k az uh es meg ket kor doki legalabb...
-
tisn
addikt
válasz
Peaceliker #192259 üzenetére
Rám a zabálás kezd rámjönni ahogy beütött a hideg
ne is mond, raadasul meg mindig serult vagyok, a heti 6 kondin kivul semmit sem mozgok
kurvara beutott a depi, focis csoportjaimban szervezik a focikat, en meg irogatom a minuszokat
asszonynal meg latom stravan ahogy futkarozik, futos topik is porog, en meg nyomorek vagyokde nem zabalunk, csak tomegeles megy
szerk: jobbulast minden krahacsolosnak
-
válasz
Peaceliker #192261 üzenetére
A mai edzés egyetlen pozitívuma hogy egyáltalán lementem a terembe
-
válasz
Peaceliker #192259 üzenetére
Gyenge volt a mai mell+bicepsz, nem adta. Mondjuk egy hetes kőkemény férfináthából jövők vissza
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Peaceliker #192252 üzenetére
Lábemelés hátrafelé, nyújtott lábbal, gumiszalaggal, esetleg +bokasúllyal? (Lassú ütemben)
-
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #192252 üzenetére
Van a teremben egy csaj aki a tipik nőigyúrós mém: brután nagy és izmos combok és segg + vékonyka felsőtest. Ő használ egy olyan gépet ahol a lábát beakasztja egy huzalba és azt fenékből mozgatja hátrafelé
Ja de most jutott eszembe, h te otthon edzel, ugye?
-
S e t h
nagyúr
válasz
Peaceliker #192243 üzenetére
Én azt hiszem nem kis szerepe van a derékfájás kialakulásában a munkavégzésnek, plusz az alvási pozíciónak.
Természetesen edzés közben is rottyra vághatjuk, de edzés nélküli, ülő munkát végző munkatársaim nem győznek orvoshoz járni és műttetni magukat. -
Dorian
félisten
válasz
Én bevezettem, hogy minden derekat terhelő gyakorlat után nyújtok egyet. Semmi extra, csak nyújtott lábbal lehajolok és megfogom a lábfejem a bokám alatt
-
tisn
addikt
válasz
45 eves koromig azt sem tudtam mi az a derekfajas
-
tisn
addikt
válasz
Peaceliker #192241 üzenetére
thx, tenyleg a trxen is ilyen neven mutatjak (van rajta egy kis tabla vagy 20 fele gyakorlattal)
fiatalon meg csinaltam, de akkor meg SOHA nem fajt a derekam
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest