- Mobil flották
- Egy óra, két rendszer
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovacsroli
senior tag
hali,
a péri repülőteret meg lehet úgy közelíteni, hogy a gyerekkel tudjunk repülőket nézegetni esetleg? Érdemes? Milyen forgalom van ott?
(oké, légi...
)
-
kovacsroli
senior tag
Igen, ezért (2.) nem engedik, különben 30-40ezer forintos óradíjat kéne számlázniuk. Így is kifizetjük csak mégsem olyan transzparens.
Egyébként mindamellett, hogy én tisztelem a munkájukat és tudom hogy minden annyit ér amennyit fizetnek érte, azért tényleg hajmeresztő hogy ezért a pénzért jobb ügyvédekkel és orvosokkal is lehet konzultálni egy órát.
A kérdezőnek pedig azt tudom tanácsolni, hogy kérjen ajánlatot a márkaszerviztől is, mert szinte elkoptak az árkülönbségek. Persze lehet azzal jönni, hogy nem végeznek minőségibb munkát, de mégis van mögöttük egy customer care.
-
kovacsroli
senior tag
Sziasztok,
monitorom is eladósorba került, Dell P2417H. Hibátlan, 30k itt.
-
kovacsroli
senior tag
válasz
tupacamaru #38143 üzenetére
Köszönöm, természetesen megyek érte, pontosításért pü-ben kereslek holnap.
-
kovacsroli
senior tag
válasz
tupacamaru #38140 üzenetére
Még jamba válaszára vártam, sajnos ott nincs meg, venni pedig egyelőre nem szeretnék (de köszönöm Dryman), így tehát egyelőre nem.
-
kovacsroli
senior tag
Sziasztok,
szeretnék kölcsönkérni egy PCIe-s wifi adaptert egy teszt erejéig (csekkolni hogy az enyém döglött e meg vagy más gond van). Ha valaki tudna egyet nélkülözni akár csak pár órára az kérem jelezze
-
kovacsroli
senior tag
válasz
kovacsroli #38126 üzenetére
Már csak a VGA eladó, 30k itt.
-
kovacsroli
senior tag
válasz
ladopapa72 #38127 üzenetére
105k a topikban
-
kovacsroli
senior tag
Sziasztok,
saját, újonnan vásárolt PC-m esetleg érdekelne valakit? Még nem hirdettem meg.
MSI B350M Mortar
Ryzen 5 1500X
Gigabyte GTX 1060 Windforce 3Gb
128 Gb SSD
4x4 Gb Corsair Vengeance Red LPX DDR4 3200 Mhz
FSP Hexa 500
Zalman Z3 plus.Megkímélt, jó kis gép, majdnem mindennek megvan a doboza is.
Még nem áraztattam be. -
kovacsroli
senior tag
válasz
Vérboci #37955 üzenetére
Tekintve, hogy milyen fejlődésen ment át a hely az elmúlt években, pláne nem értem, hogy lehet ilyen trágya a kiszolgálás.
Egyébként nagyon nagyon lassúak is. Szerda délután egyedül voltunk a teraszon (=4-en, két felnőtt két gyerek) és így is több, mint 1 órát (!!!) vártunk 2 nyomorult pizzára. Azért ezt nehéz megmagyarázni.
A pizza nem rossz, de ár-érték arányban labdába se rúg. -
kovacsroli
senior tag
Sziasztok,
győri pszichológust keresek, aki segít megküzdeni olyan mentális megpróbáltatásokkal, amelyek egy súlyos betegségben szenvedő családtag közeli hozzátartozóját érintik/érinthetik a kezelések közben és azok után.
-
kovacsroli
senior tag
Sziasztok,
van 4db jó állapotú gyári VW acélfelnim Goodyear Ultragrip 9 téigumikkal szerelve. Teljesen rendben vannak, csak azért adnám el őket a mert a nyári garnitúrámat négyévszakosra cseréltem, így ezekre már nem lesz szükségem.
A gumi adatai 195/65/R15, DOT 2614. Nem repedezettek, profilmélységük megfelelő.Ha valakit esetleg érdekel, pü.
-
kovacsroli
senior tag
Sziasztok,
tudtok olyan lakatost vagy szakit aki egy panel garázsajtó karbantartását el tudná végezni? Kicsit szorul, nagyot huppan becsukáskor, zavarja a többi lakót.
Helyileg szabadhegy.Köszi!
-
kovacsroli
senior tag
válasz
sotetlovag97 #37364 üzenetére
Őt ajánlom.
-
kovacsroli
senior tag
Hello!
Kedves aranyos gyermekfodrászt keresek
Tudtok esetleg ajánlani?
Másfél éves lányom első hajvágása lenne esedékes -
kovacsroli
senior tag
-
kovacsroli
senior tag
Sziasztok,
tudtok esetleg ajánlani karosszéria lakatost Győrben vagy környékén?
Köszöböt kéne lakatolni, inkább megelőző jelleggel, tehát nincs szétrohadva egyelőre.Köszi!
-
kovacsroli
senior tag
Sziasztok,
tényleg nincs, vagy csak én nem találok konditermet szabadhegyen / kismegyeren?
-
kovacsroli
senior tag
Sziasztok,
burkolásban jártas önként jelentkezőt keresek, aki segítene felrakni pár (kb 4) járólap szegélyt, meg kiszilózna / fugázna egy-két helyen (olyan 5 fm) nálunk.
Minden alap- és segédanyag rendelkezésre áll, csak egy csempevágót kellene hozni.Külön öröm lenne, ha tudna segíteni leglettelni a bejárati ajtó körüli gipszkarton szegélyt (5 fm). Ehhez is van otthon élvédő, szalag, glett, minden, csak szakértelem nincs.
Ha van köztünk aki segítene, vagy ismertek valakit.....
-
kovacsroli
senior tag
válasz
PociAti #36034 üzenetére
Sajnos ezt a lehetőséget is kilőttem tegnap kbhuinfo tanácsára (egyel feljebb).
Dryman
Érdekes amit mondasz, mert én meg a Tárogató utca végén lakok, mármint a Fehérvári út felöli végén
Viszont mégsem gondolnám, hogy a bejövővel van a gond, mert kábelen a legtöbb esetben 900 mbps fölött mérek.Dorien
Köszi, hogy erre eddig nem gondoltam....Következő lépés a router csere
-
kovacsroli
senior tag
válasz
kbhuinfo #36032 üzenetére
Wi-Fi 5 (802.11ac) igen.
Megtettem. Le is tiltottam a 2,4 Ghz-es Wifit, de semmi. Ugyanaz a nyüglődés.Mindenkinek nagyon köszönöm a segítő szándékot, viszont nem szeretném a topikot tovább floodolni ezzel a témával. Másrészt azt hiszem elértünk a távgyógyítás határaihoz. (ha mégsem, pü-ben szivesen veszek további tippeket
)
Mindenki:
Ha esetleg rejtőzik köztünk egy wifi-expert és személyesen is megnézné mi a helyzet nálunk, eredményes segítségét és idejét természetesen kifizetném.Köszönöm mégegyszer
-
kovacsroli
senior tag
válasz
Dryman #36029 üzenetére
Szia,
igen, a digi-s eszköz üveget kap.
Jól mondod, ez egy wifi router is egyben és igen, ehhez állította be a saját router-emet a digis szaki. Eddig ok.
Viszont amit ezekszerint félreérthetően fogalmaztam: a két eszköz közvetlenül egymás mellett van, és utp kábellel vannak összekötve. Tehát nem Wifin kommunikál a digis eszköz és az én routerem.A felállás: üveg -> digi router -> utp kábel -> saját router -> wifi
Amikor azt mondom, hogy a router-t áthelyeztem a lakás több különböző pontjára tesztelési céllal, akkor csak a saját routeremről beszélek.
A digis eszköz fixen marad a helyén. Ezekben az esetekben is kábelen csatlakozik a két eszköz, vettem erre a célra egy 15 méteres utp kábelt. -
kovacsroli
senior tag
BaKeSZ87
Az eszközeim amin a wifi sávszélt mérem
- PC: MSI B350M Mortar alaplap egy TP-LINK Archer T6E Wireless adapter, AC1300, Dual Band, PCI-E eszközzel - Wi-Fi 5 (802.11ac)
- Laptop: Dell Latitude 5480 - Intel(R) Dual Band Wireless-AC 8265 - Wi-Fi CERTIFIED* 802.11ac
- Playstation4 - 802.11 b/g/n Wi-Fi connectivity
- Huawei P20 lite - Wi-Fi 802.11 b/g/n (LX2/LX3) or a/b/g/n/ac (LX1/LX2J), Wi-Fi Direct, hotspot
- Samsung A20 - Wi-Fi 5 (802.11ac)Friss felfedezésem:
Home office közben méregettem a wifi-t laptopn és tartósan (értsd kb 20 percen át) 300mbps fölötti sávszél jött. Ezzel párhuzamosan mértem a PC-n és mértem telefonon is, ugyanebben az időszakban azokon 30-40 Mbps csordogált.
Megnéztem a windows-ban a kapcsolat tulajdonságait PC-n és laptopon. A különbség az volt hogy míg PC-n a gyenge sávszélnél a "Protocol" Wifi 4 volt 2,4 ghz-n, addig laptopon a 300 mbps fölötti sávszélnél Wifi 5 volt 5 ghz-n.
Ez kb 1 órája volt, azóta ha mérem, ismét mindenhol tré, a laptop is Wifi 4-et ír és 2,4 ghz-t.Ez nekem ugyan nem sokat mond, de talán nektek jelent valamit.
kbhuinfo
"a kliens nem szereti a routeredet"
Azért tartanám furcsának, mert a PCIE-s Wifi adaptert amit fent írtam, pont a router-hez vettem, azt írták ez a kettő így "egy pár".PociAti
"Valami zavarja."Egyéb wifi-s eszközeim egy Xiaomi robot-porszívó és egy szintén Xiaomi színváltós villanykörte. Ezeket azonban a router factory reset után nem csatlakoztattam a hálózatra.
Kösznöm mindenkinek aki próbál segíteni
-
kovacsroli
senior tag
válasz
BaKeSZ87 #36016 üzenetére
Sziasztok,
BaKeSZ87: kábelen a digi router és az én routerem is 950 mbps között teljesít stabilan, tehát a bejövő rendben van.
Dryman: nekem azt mondta a digis szerelő, hogy az ő routere mindenképp szükséges hogy legyen net, laikus vagyok elhittem (nálunk nincs ilyen lépcsőházi elosztó doboz azt hiszem ez az oka). Felajánlotta, hogy ráköti az én routerem-et is, elfogadtam és itt tartunk. Az ügyfélszolgálat azt mondta így szokták csinálni, de átkapcsolják bridge módba és akkor olyan mintha nem lenne (mármint a digis router).
kbhuinfo: nincs sok szomszéd, hárman lakunk a lépcsőházban. A router ahogy írtam fent, gipszkarton dobozban van amin egy műanyag ajtó van. Ebben a dobozban van közvetlenül mellette a digis router is, továbbá a biztosítéktábla. Bár nem tartottam valószínűnek hogy le lenne árnyékolva, azért megpróbáltam különböző helyekre átrakni a routert (a sajátomat), de nem tapasztaltam változást. A jelerősség egyébként a lakás minden pontján -60, -50 dbm között mozog.
-
kovacsroli
senior tag
Sziasztok,
van köztünk aki tudna nekem segíteni normális, élhető wifi hálózatot csinálni a lakásban?
Optikai kábeles digi netünk van, kábelen jó, de wifin használhatatlan.A felállás röviden:
A lépcsőházból jön be az optikai kábel, belemegy a digi-s routerbe, az már bridge módba van kapcsolva, innen megy tovább a saját routerembe, ami egy archer c6.
Nagyon ritkán lehet rajta mérni olyan 250-300 mbps között, de 90%-ban 30 mbps alatt van, sőt sokszor 3 mbps alatt....
A router egy gipszkarton dobozban van a bejárati ajtó fölött. Ha közvetlenül mellette mérem is kb. ugyanazt kapom mint a lakás túlsó felében. Digi routerrel (bridge mód előtt) ugyanezt produkálta.Amin túl vagyok:
- factory reset - semmi
- bridge mód, pppoe kapcsolat beállítása - semmi
- wifi analyzer szerint átálltam a kevésbé használt csatornákra (2,4 és 5 ghz-n is) - semmi
- channel width végigpróbálva mindegyik - semmi
- áthelyeztem a routert különböző helyekre - semmiHa esetleg valakinek van ezen kívül ötlete, megköszönöm
(a digivel beszéltem, dehát...
)
-
kovacsroli
senior tag
Hali,
250cm-re nyújtható flexi csövet keresek gázhoz.
Tudtok olyan helyet Győrben, ahol be tudom szerezni viszonlag hamar, tehát kb. ma? -
kovacsroli
senior tag
Sziasztok,
keresek pcie-s 1000+-os wifi kártyát.
Ha valakinek lenne esetleg -
kovacsroli
senior tag
Sziasztok,
születésnapi ajándék gyanánt szeretnék csináltatni egyedi viszkispohár készletet díszdobozban.
A szett Harry Potter témájú lenne, gravírozott poharakkal és festett (fehér, arany) díszdobozzal.Ismertek Győrben vagy környékén olyan hobbi kézművest, aki vállalná 2 hetes határidővel?
-
kovacsroli
senior tag
Sziasztok,
beltéri és bejárati (lépcsőházi) ajtóimat szeretném cseréltetni. Már ki vannak szedve a régiek. 2 tolóajtó, 4 sima és 1 bejáratira lenne szükségem.
Nagyon sok nyílászárós cég van már, elvesztem köztük. Ha esetleg van valakivel pozitív tapasztalatok szivesen fogadnám az elérhetőségüket.
Teljeskörű szolgáltatásra lenne szükségem, tehát személyes felmérés-ajánlat-szállítás-beszerelés.
Az már csak hab lenne a tortán, ha az ablakaimat/redőnyöket is átnéznék és leszervizelnék. -
kovacsroli
senior tag
Sziasztok,
hidegburkolót tudna ajánlani valaki?
-
kovacsroli
senior tag
'91-ben épült tégla társasházi lakás (82nm) teljes villamos felújítására / cseréjére keresek szakit. Tudom ez ma már közel szürreális elvárás, de jó lenne olyan, aki megbízható és nem akar átb.szni mindennel.
Akinek van tippje megköszönöm. -
kovacsroli
senior tag
Sziasztok,
átmeneti albérletet keresek 3 esetleg 4 hónapra 100%-ig megbízható, mérnökként dolgozó, jó egzisztenciával rendelkező haveromnak.
A srác épp lakást vásárol, már foglalózott, közben szakítottak a barátnőjével. Az új lakásba még nem tud beköltözni, a közös albérletben pedig a lány maradna hosszútávon, a srácnak kellene lépni.Ha esetleg valakinek van tippje azt köszi
-
kovacsroli
senior tag
Hali,
feleségemmel és kislányunkkal keresünk
csendes,
bútorozott, nappali + 2 szobás kiadó (esetleg eladó) lakást Győrben vagy a környékén, lehetőség szerint tulajdonostól. Háziállat rajtam kívül nincs.
Ha valaki tud ilyet......
-
kovacsroli
senior tag
válasz
envagyok #34705 üzenetére
Persze, világos. Ez nem hiszti a részemről, ha nem akkor nem.
Csak azért pörgök rajta, mert ma délután mondta el élőben az Országos Tisztifőorvos, hogy törvény garantálja ezt a lehetőséget és senkit nem fosztanak meg tőle, közben meg azt hallom, hogy Győrben mégsem így van.
Ezzel együtt ahogy linkeltem is, a győri kórház igazgató főorvosa is nyilatkozatot adott ki erről. -
kovacsroli
senior tag
válasz
envagyok #34703 üzenetére
Világos, értem az álláspontodat. Én nagyon szeretnék ott lenni.
Egyértelmű, hogy a biztonság az első, viszont ugye egy háztartásban élünk. Ha valamelyikünk esetleg érintett lenne a fertőzésben, akkor a másikunk is - ez szerintem egyértelmű. Másrészt én tetőtől talpig be vagyok öltöztetve - sapka, maszk, kesztyű...szóval apa szett, a feleségem viszont értelemszerűen nem fogja ezeket viselni. Ergo, mivel ha mindketten fertőzöttek vagyunk - márpedig ha egyikünk az akkor a másikunk is - akkor kettőnk közül Ő a potenciális vírusterjesztő. Mi következik ebből? Csak nekem kéne mennem szülni -
kovacsroli
senior tag
Sziasztok,
az a hír járja, hogy az egészségügyi tövény és a vonatkozó Országos Tisztiorvosi Rendelet ellenére a győri szülészet úgy döntött, hogy nem engedélyezi az apás szüléseket. A törvényt egyébként közzétette a győri kórház is igazgatói nyilatkozat keretében, ezért nem értem.
Tudja ezt valaki cáfolni vagy megerősíteni? Most akkor lehet vagy nem lehet?Kérem mielőtt valaki kioktatna, ovassa el amit linkeltem: teljes látogatási tilalom esetén külön törvény szabályozza a terhes nőkkel / kiskorúakkal / súlyos betegekkel való kapcsolattartás módját.
-
kovacsroli
senior tag
Hali,
szúnyoghálós szakit tudnátok ajánlani?
Olyat keresek, aki el is jönne lemérni az ablakokat, nem telefonon keresztül okoskodik. -
kovacsroli
senior tag
Sziasztok,
asztali gépemben szeretnék ramot bővíteni, jelenleg ez van benne:
Corsair 2x4GB DDR4 3200MHz Vengeance LPX Red CMK8GX4M2B3200C16RTaláltam itt aprón egy pontosan ilyen kit-et, egyelőre nem tudom, hogy megvan-e még.
Így itt is érdeklődnék, van-e valakinél ilyen eladó, vagy más típus ami passzolna a jelenlegivel.Az alaplap egy MSI B350M Mortar, és még 2x4gb-ra lenne szükségem.
-
kovacsroli
senior tag
Sziasztok,
áprilisi szüléshez keresünk szülésznőt
Akinek van jó tapasztalata, ajánlana valakit, az nem tartsa magában.
Köszi!! -
kovacsroli
senior tag
válasz
Thocy a ZAGY #34320 üzenetére
Köszi az infót, akkor elkezdem őket hivogatni.
-
kovacsroli
senior tag
Hello,
a földhivatalban nincs valakinek ismerőse?
Adott egy épület, ami náluk nincs rajt a térképen (10 éve), de már be vannak adva a rajzok. Látom is az onlány tul.lapon, hogy "felülvizsgálat alatt", csak kellene egy kicsit pontosabb infó, hogy előreláthatólag kb. mire dolgozzák fel az igényt.Köszi!
-
kovacsroli
senior tag
Sziasztok,
sajnos-mint-látszik-elromlott-a-space-és-a-windows-billentyű-is-Asus-Cerberus-típusú-billentyűzetemen.
Ugyan-még-garis-de-a-blokkot-nem-találomKidobni-nem-szeretném-1-év-után-mert-ahhoz-drága-volt.
Nincs-esetleg-valaki-aki-meg-tudná-bütykölni?
Háztól-házig-vinném. -
kovacsroli
senior tag
ingyen elvihető
Sziasztok,
van egy elöltöltős Indesit mosógépünk, ami tegnap úgy döntött, hogy nem engedi le a vizet. A ruhákat ki tudtuk szedni de ennyi. Bármilyen programon akarom elindítani, monoton búgáson kívül semmi mást nem csinál.
Szerelő nem látta, nem tudom mi baja van, de veszek másikat mert most jó akciók vannak. Sok szaki van itt a topikban, ha valaki szeretné megjavítani és hasznosítani akkor ingyen elviheti az Irinyi János utca 31-ből. Hétvégéig várok, ha senkinek nem kell akkor végső nyugalomra helyezem a szeméttelepen.
-
kovacsroli
senior tag
válasz
kovacsroli #34112 üzenetére
Hali,
csak érdekesség a halottnak hitt ügyekkel kapcsolatban, mint amilyen ez is volt.
Szombaton csörgött a telefon, pont egy rendszeresen bejáró vendég találta meg a szemüveget (ki gondolta volna) az Orgona utcában a fűben. Szépen hozta is magával a talira, kivülről összesarazva, a zárt tok belsejébe pedig letépett fűszálakat dobált. Zseni.-vágás-
A szemüveg visszakerült, mutter boldog, majdnem mindenki jól járt.
Ezt csak azért, mert ahogy az előző hsz-ben is írtam, én sem hittem benne, de gondoltam egy próbát megér. Hát meg.
-
kovacsroli
senior tag
Sziasztok,
tudom, kevés az esélye, de azért hátha.
Ha jártok piacon esetleg, vagy csak úgy szembejön veletek valaki ezzel az eladó szemüveggel a kezében, akkor légyszi csörgessetek meg: 06/30-864-0961, vagy az is jó ha megveszitek egyből, garantálom hogy még aznap átveszem.Anyám kocsmában dolgozik, valamelyik baromarcú kilopta a pultból..
A munkahelyére és a környéken lévő többi kocsmába is kirakok egy hirdetést, hogy 30k-ért visszavásárlom (...), ez az elsődleges taktika, de talán itt is számíthatok 1-2 nyitott szemre.Emporio Armani keret, szinte ugyanez, annyi hogy ez a kékes középső szín nincs benne.
Köszi!
-
kovacsroli
senior tag
Sziasztok,
ismertek olyan győri autószerelőt (nem kell, hogy számlaképes legyen), aki nincs elszállva az árakkal és elfogadható munkát végez? Egy 2003as benzines Fiesta-ról van szó, nem ördöglakat, futóműhöz, fékhez kéne hozzányúlni.
Sajnos a Némethéktől olyan árajánlatot kaptam a múltkor, hogy le kellett hozzá ülnöm
Köszi!
-
kovacsroli
senior tag
válasz
kovacsroli #33986 üzenetére
Elkelt
-
kovacsroli
senior tag
Sziasztok,
adott egy 2017-es 13"-os MacBook Air, i5 1,8Ghz, 8GB DDR3 ram, Intel HD6000.
Ennyit tudok róla, érdeklődés esetén utánanézek pontosabban.A gép a billentyűzetnél beázott, a szerviz szerint az alaplapnak annyi. A kijelzőnek, trackpadnek stb semmi baja. Kívülről patika állapotban van, keveset használt. Alkatrésznek kiváló.
60-70k-ra árazták be itt PH-n, topiklakóknak jelentős kedvezménnyel eladó.
-
kovacsroli
senior tag
Sziasztok,
van 2db új fényképezőgépem:
Sony Cybershot DSC W800 (bolti ára 30k)
Nikon Coolpix A10 (bolti ára 22k)Egyikkel sem készült 1 darab féykép sem, megegyezés szerint, jóárasítva vihetőek, cserélhetőek, vagy valami
-
kovacsroli
senior tag
Hali,
nem tudja esetleg valaki, a Pálffy étterem nyitva lesz holnap?
-
kovacsroli
senior tag
válasz
sladka_pani #33780 üzenetére
Csak a lakkréteg több, mint kellene, elakad benne a köröm, kvázi tekinthető makacs szennyeződésnek is. Voltam már ilyennel, akkor a hátulját kentem le egy csíkban és azért írtam a 10 percet, mert akkor annyiból állt kb. az "utómunka". Sajnos ahol előzőleg voltam vele, oda már nem tudom vinni. Mindegy, azért köszönöm, max marad így.
-
kovacsroli
senior tag
Sziasztok!
Volt a motorháztetőn 2 elég csúnya kavicsfelverődés, amit kijavítottam gyári javítofestékkel, de a lakkréteg elég vastag lett és most gyakorlatilag rosszabb, mint volt. Keresek olyan fényezőt aki le tudná polírozni a felesleget kb 2x1cm2-es felületekről. Szerintem max 10 perces munka. Tudnátok valakit ajánlani?
Köszi! -
kovacsroli
senior tag
válasz
memphis221 #33712 üzenetére
csak a kolbász miatt megyek
-
kovacsroli
senior tag
Hali,
szombatonként is van piac az ETO parknál?
-
kovacsroli
senior tag
Nincs valakinek eladó súlyzókészlete? Megvenném esetleg
-
kovacsroli
senior tag
válasz
envagyok #33421 üzenetére
"Nagyjából százmilliós bevételeim vannak [...] évi több százezer forintot ajándékozok el [...] szerinted mit érdekel engemet párezer szaros forint?"
Ez hogy fér össze annak a szevezetnek az alapelveivel, amelyiknek te állítólag az alelnöke vagy? Költői kérdés volt, nem érdekel a válasz.
Inkább csak távozz csendben, úriemberként, mint aki észrevette, hogy senki nem kíváncsi a közösségromboló, nagyképű stílusára. -
kovacsroli
senior tag
Hali,
képernyőtükrözés kapcsán keresek 10m-es hdmi kábelt..
Valakinek esetleg elfekvőben?Köszi
-
kovacsroli
senior tag
Hali,
szakmai topikokban csak ködösítenek, megpróbálom itt is, hátha valaki ért hozzá (bár eddig nem gondoltam, hogy ez ilyen bonyolult...).
Szóval a PC képét szeretném tükrözni a TV-mre.
A konfig: MSI B350M Mortar, Ryzen 5 1500, GTX 1060.
A TV valami LG 4K Smart bla bla bla...jó drága volt, tud mindent, miracast, widi meg hasonlók.A két eszköz azonos hálózaton van, a TV wifi segítségével, a PC kábellel, de lehet akár egy fellelt casio usb wifi stick-kel is, nem segít.
Az eszközök látják egymást, mediát streamel a media server, de én tükrözni is szeretném.
Feltételezem, hogy ezt csak úgy lehet, ha a gép is a wifin van (?).
Bedugom a wifi sticket, letiltom a kábelt, van internetkapcsolat. Project menü (win10) -> connect to a wireless display. Itt szépen meg is találja a tv-t és felajánlja, hogy csatlakozzak. Csatlakozás közben pedig annyit ír, hogy nem sikerült. Semmi egyéb.
Eddig jutottam.Ha esetleg valakinek van ötlete, hogy 10 méter HDMI kábel nélkül hogyan tudnám tükrözni a PC-t a TV-re, megköszönném a tanácsot
-
kovacsroli
senior tag
Én úgy szoktam, hogy sima Clin-nel meg papírtörlővel letisztítom, utána megy rá két csík vastag ragasztó (cellux) és miután azt lehúzom róla, egyből megy rá az üvegfólia. Nekem így még nem maradt alatta szösz. De ha bemész a Media Marktba és a pénztárnál kifizetsz egy ezrest a felhelyezésért, az okospultban felrakja a srác a hozott fóliát is.
-
kovacsroli
senior tag
Sziasztok,
mivel többé nem vagyok hajlandó a Tompa utcai autoklub közelébe menni, légyszi adjatok egy-két tippet, hogy hol érdemes műszakiztatni az autót.
Szempontok:köszönjenek vissza
amikor felhívom őket időpontért ne közöljék erős cinizmussal, hogy ők ugyan "nem időpontra, hanem türelemre" dolgoznak
ne kezeljenek le
amikor beülnek, az ajtót ne a félig lehúzott ablak megfogásával b.sszák be mint a traktoron, hanem a kilincs segítségével
ne kenjék össze az ülést, az ablakot (ld. fent) és a kormányt retekkel
Az autó egy 2014-es Leon.
-
kovacsroli
senior tag
Sziasztok,
van két teljesen új kompakt fényképezőgépem.
Akit érdekel PÜ -
kovacsroli
senior tag
Sziasztok,
nincs valakinek feleslegessé vált vagy eladó SATA kábele amiért ma odamehetnék?
-
kovacsroli
senior tag
Sziasztok,
egy kis segítségre lenne szükségem.
2003-as Fiestámat szerettem volna leműszakiztatni, de sajnos kitalálták, hogy azok a felnik amik rajta vannak, és amivel már kétszer átengedték, most túl szélesek (195/50/15).
Most 30 napom van újra vizsgáztatni, addig számít bele az elővizsga ~9k-s díja.
Szóval olyan segítőkész fórumtársat keresek aki:
a) tudna kölcsönadni pár napra 15-ös ford felnit vékonyabb nyárigumikkal szerelve VAGY
b) hajlandó lenne velem felnit és gumit cserélni a vizsga napjára (itt fontos megjegyezni, hogy új continental gumikkal adnám)Természetesen rugalmas vagyok, házhoz megyek, illetve fizetek is érte ha kell.
Előre is köszi!
-
kovacsroli
senior tag
Sziasztok,
van pár új (szó szerint) eladó cuccom:
- 24-es Dell monitor
- Nikon fényképező
- Sony fényképezőIlletve van pár munkavédelmi cipő:
- Delta Plus Asti S1P SRC, méretek: 43, 43
- Coverguard 9VERO, méretek 40, 41, 42, 44, 46
Ár: 5k/párTopiklakóknak természetesen komolyabb kedvezményeket biztosítok.
-
kovacsroli
senior tag
Sziasztok,
személyautóban kormánykerék + váltógomb bőrözésre keresek szakit, tudtok ajánlani valakit?
-
kovacsroli
senior tag
Sziasztok,
autóm ablakait szeretném lefóliáztatni B oszloptól hátra. A Déryné utcába mentem volna mert ott már van jó tapasztalatom, de csak augusztusban tudna vállalni a srác. Nem ismertek valakit aki ezzel foglalkozik és tudna is fogadni? Csak minőségi fólia és minőségi munka játszik.
Köszi!
-
kovacsroli
senior tag
válasz
Bobrooney #32932 üzenetére
Nagyszerűen hangzik, akkor tényleg jobban járok ha inkább így hagyom, vagy megcsinálom magam, youtube-on van elég videó hozzá.
Én egy horzsolástól is agyvérzést kapnék, bár persze megesik az ilyen, de azért egy fejegység csere nem agyműtét, nem igaz hogy ilyen egyszerű munkát sem lehet normálisan megcsinálni. -
kovacsroli
senior tag
Sziasztok,
az autóm két hátsó ablakát szeretném tekerősről elektromosra cseréltetni, a delta hifit már hívtam ők 60k-t mondtak. Valakinek esetleg tippe, tapasztalata mással?
-
kovacsroli
senior tag
Hali,
keresek olyan könyvelőt, szakértőt aki megcsinálná az adóbevallásomat. Félig magyar, félig szlovák a jövedelem.
Kérem aki ismer valakit szóljon -
kovacsroli
senior tag
válasz
bugalaszlo #32597 üzenetére
Szisztok,
van két bontatlan dobozos munkavédelmi cipőm. 44 és 46-os méret. Eredeti ára 8k fölött, 5k-ért vihető párja.
-
kovacsroli
senior tag
válasz
Dryman #32587 üzenetére
Biztosan van ilyen, de azért a lakótelepeken egész kultúrált és jó szolgáltatást nyújtanak olcsón, legalábbis ez az én régi tapasztalatom. Mellé sem lehet tenni a vidanetet dupla áron, kritikán aluli ügyfélszolgálattal és szervizzel.
Nálam a bekötéstől számítva 9 (kilenc) nap után tudták megoldani, hogy működjön a szolgáltatásuk. Ehhez összesen 3 szerelő kellett, de csak azért ennyi, mert a végén elmondtam nekik, hogy szarok a hűségidőre, amennyiben másnap 9 órakor nem lesz itt egy ember aki érti a dolgát, a szerződést felmondom, mivel nem tudják szolgáltatni a benne vállaltakat.
Ezek után reggel 8 órakor csörgött a telefonom, kérdezte a szerelő hogy jöhet-e. Jöhet.
Kijött egy 20-22 éves srác, köszönt, levette a cipőjét (!) majd bement a nappaliba és lesápadt, hogy a "kollégák" mit csináltak. Kb. 40 perc volt neki rendbehozni amit mások 10 perc alatt elbasz.ak.
Ő elmondta, hogy alvállalkozókkal dolgozik a vidanet (is), akik olyan munkát végeznek, hogy külön annak korrigálására foglalkoztat egy saját csapatot a szolgáltató. Ők azok, akik tudják mit csinálnak.
Megadta a saját telefonszámát, azt mondta ha bármi gond van hívjam direktbe őt, jön és csinálja.Azóta számtalan kiesés a szolgáltatásban, mégtöbb telefon, hogy főzőedényeket / porszívót (
) adnak ha meghosszabbítom a hűségem...
Sajnos nem tudok megszabadulni tőlük, mert ahol én lakom, monopol helyzetben vannak ami a kábeles szolgáltatást illeti.Viszont ami jó hír, pár hete felhítak, hogy egy törvényváltozás miatt meg kell kérdezniük, hogy felhívhatnak-e telefonon. A válaszom rövid volt és egyértelmű
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- IPhone 13 128GB Green gyári független szép állapotú jótállás!
- Dell Precision 7550 15.6 FHD i7-10850H 32GB 1TB nVidia Quadro T2000 workstation tervező
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítá
- VW/ Skoda fejegység Android 13, 6/64gb eladó
- Lenovo Loq Gaming 15IRX9
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G6 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia
- Xiaomi 11T Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest