Hirdetés
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Vivo V70 – a stílus érték?
-
Mobilarena
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Micsurin
üzenetére
Régen a nagy havak korszakában nem volt téligumi se, sőt eleve radiálabroncs sem volt, mégis közlekedtek az emberek. Miért? Mert muszály volt
Most meg lehet választani, mindenki maga dönti el, hogy mit rak fel az autójára.
A 4évszakos gumi egy kompromisszum, télen se túl jó, nyáron se túl jó. Viszont rajta van a 3 hegycsúcs embléma, tehát télen azokban az országokban is elfogadják, ahol kötelező a téligumi használata.
Talán gyúl némi fény az alagútban.
Látom kifogytak az érvek, jön a személyeskedés
-
-
válasz
Micsurin
üzenetére
Na ja, én sem vagyok elvakult 4S párti, de két rokon is rakott fel az ajánlásomra, mindketten óvatos vezetők, akik ráadásul nem napi 100 km ingázásra használják, az autót, hanem heti pár útra, ilyen havas jeges utaknál pedig minimálisra fogják az autózást... mindketten teljesen elégedettek, CC3 és ASC2, a napokban jött az első igazi "teszt". Kidobott pénz lenne nekik a külön szett és folyamatos cserebere. Ahogyan szerintem kb. a lakosság felének is, főleg itt az alföldön...
-
válasz
Micsurin
üzenetére
Mert marhára nem érzi ezek szerint mikor mi a határ és mik a távok tempók amikkel kényelmesen lehet.
Na, alakul
Ezek szerint te is belátod, hogy a kétféle gumi nem egyformán működik, vagyis a téligumi jobb, mint a 4évszakos, mert szerinted is különbözőképpen kell velük menni azonos körülmények között.Az pedig, hogy te el tudtál menni valahová 4évszakos gumival is, az nem jelenti azt, hogy az az optimális, könnyen lehet, hogy dedikált téligumival gyorsabban értél volna oda

-
-
tboldi
nagyúr
válasz
Micsurin
üzenetére
Nyugodtan böködhetsz, legfeljebb nem válaszolok azonnal.

Én legszívesebben UHP 4 évszakost vennék a MiTóra, de ez itt Európában alig-alig létező kategória. Nincs kedvem +1 kerékszettel szórakozni, pláne úgy, hogy a maradék 3 autóért is én felelek, nem véletlenül konvertáltam át mindegyiket 4S gumissá.
-
tboldi
nagyúr
válasz
Micsurin
üzenetére
Ahogy látom, már ez is tárgytalan, de a magam részéről az ASC2-re voksolnék. CC3-mmal nincs tapasztalatom, de a CC2-vel igen, köröket ver rá a Conti. Persze nem teljesen fair az összehasonlítás, mert az egyik a Jazzen van, a másik a MiTón, de na.
Amúgy tök jól viselkedik az ASC2, egyedül szűz hóban nem volt alkalmam próbálni, de enyhén és nagyon letaposott vagy jegesedő felületen szépen vette az akadályokat. A gáz és fékpedált ésszel használva és a hirtelen mozdulatokat kerülve egy percig sem éreztem magam úgy, hogy ne lennék biztonságban - már ami a gumikat illeti, a többi közlekedő egy másik történet.

Ja, és mindenkinek felhívnám a figyelmét a guminyomásra! Most, hogy 0°C alatt vagyunk, olykor nem is kevéssel, természetesen a nyomás is csökken. Nekem 3 tized bart kellett pótolnom a Jazz összes kerekébe, mikor utoljára ellenőriztem, még +8-10° volt.
-
-
den89
tag
válasz
Micsurin
üzenetére
Én is épp most olvasgattam vissza a fórumban, és furcsálltam, hogy neked azt ajánlott.
Szerény véleményem szerint a teteje az évi 15k. Mondjuk max 50k-val lehet számolni egy jobb minőségű 4 évszakos gumiknál, hogy durván annyit megy el. Azért afelett már biztosan lejtmenet a teljesítménye. De valószínű, hogy már 30-40k felett sem az igazi. Az olcsóbb/gyengébb minőségűek meg max 30-40k. Lásd középtájt: [link] Tudom, itt a fórumon vannak városi legendák, hogy 60-70k-t is elment valakinek, na de azért ne ebből induljunk ki.
Na most akkor ebből mindenki kalkulálja ki magára vonatkozóan, ha évi 20-25k-t megy, megéri-e.
-
válasz
Micsurin
üzenetére
Megtaláltam a ROD hirdetését, az nem gyári Saab.
Astra G OPC-nek volt némileg hasonló felnije, de nem ugyanez [link] .Vectra C felni: A kupakra majd kitalálsz valamit.
3 mm elmegy - sőt, ha az Astra fenije 6.5Jx16 ET37, míg a Vectra 7Jx17 ET39 vagy 7Jx17 ET41, úgy a felni kijjebb lesz 4 vagy 2 mm-rel. De ezeket a számokat csak Te tudod megnézni, viszont nem osztod meg, így találgatni kényszerülünk.
-
válasz
Micsurin
üzenetére
A témához kapcsolódó összes gondolatom. 🤗
Ez a felni gyárilag ezüst.
A középkupak most is ezüst, ellenben a gunmetal felnivel.
A 11 éves gumi 100% kuka.
Nem emlékszem ilyen bbs stílusú Saab felnire az utóbbi 10-12 évből, ettől még lehet...
Hogy a 8" széles felni jó-e az Astra alá, nem tudom, de szerintem ez a Vectra felni keskenyebb 8"-nál.*A 18" 225/40r18 gumik még nem drágák annyira, 40-ért jó nyárit kapni /db.
A 19" már 50 felett lesz.* Megnéztem, a Vectra C 17-es felni 7" széles. [link]
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Micsurin
üzenetére
Most már én is belevau...
Én a 17 col híve vagyok, az olyan jó középút, és nem is horror rá a gumi, mint a 18-ra."minél több a küllő, annál jobb az én ízlésemnek"
Ezzel én is így vagyok (#style32), de takarítani elvileg macerásabb.A sok küllős Saab felni egyébként nagyon hasonlít a bbs felni-re (style 42, vagy bbs-nél rs740-nek hívják) (van belőle 1, és 2 részes, az utóbbi éri a ft-ot)
-
tboldi
nagyúr
válasz
Micsurin
üzenetére
A wheel-size.com mit mond?

És válasz erre: Neee, ez nem period correct, nem illik az autódhoz, kb. 8-10 évvel öregebb autón állna jól.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- 8 millió felett jár a Clair Obscur: Expedition 33, egy év alatt ért a csúcsra
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Nem tetszik a PC-gyártóknak az Xbox új iránya?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Konteó topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fedora Linux
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen /12Hó Garancia / Akku: 87%
- HP Zbook 17 G2 Workstation,17.3"FHD,i7-4810MQ,16GB,256GB SSD,K3100M 4GB VGA,DVD,WIN10
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 16 M1 Pro (2021) 32GB/512GB karcmentes 91% akku 188 ciklus
- AKCIÓ! Intel Core i9 12900KF 16 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4570, 100% AKKSI
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

En most kicsit “kiszerettem” a Michelinbol, cegesen ASC2 van, felesegem autojara Pirelli SF3 kerult a CC2 helyere. Szvsz ha nem megy sokat es koptatja el max 3 ev alatt a gumit, akkor nem eri meg a Michelin.
Astra G OPC-nek volt némileg hasonló felnije, de nem ugyanez