Hirdetés
- Yettel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Google Pixel topik
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Xiaomi Watch 5 - kínai időszámítás
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Redmi Note 11 és 11S - biztos alapra jobb építeni
-
Mobilarena
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
deicide
üzenetére
Az alatt be is kopik. Én tegnap tesztelgettem pont egy kicsit, hajtűkanyarokba mentem bele minél nagyobb sebességgel, meg nagyokat fékezve. Nekem bejön, fogja az utat, mintha sínen menne.
De lenne egy kérdésem - nem hozzád, úgy általánosan. Kézikönyv szerint a 17-es kerekekkel 2,5 bar a keréknyomás mind a négyre. Így a +1 coll +0,2 bar keréknyomás ökölszabályt használva 2,7-re fújtam körbe a 18-asokkal. Utólag megnézve a kézikönyvet azonban azt vettem észre, hogy 18-ra valamiért csak elölre írt 2,7-et, hátulra pedig hagyta a 2,5-öt. Arany középútként visszaeresztettem 2,6-ra.
Néztem a gumikat, most már beléjük ment vagy 300 km és azt látom, hogy a hátsó az jóval kisebb felületen éri az utat, mint az első. Már abból látom ezt, hogy az az "elszürkült" felület a futófelületen, ahol az utat éri, az hátul külső és belső oldalon is bő egy centivel keskenyebb. Eresszem vissza 2,5-re? Nehezen tudom elképzelni, hogy 0,1 bar (de még a 0,2 is) ekkora különbséget adna. Vagy ne törődjek vele és majd a következő szezonban, ha váltom az első meg a hátsó kerekeket az elég lesz? -
Qru
MODERÁTOR
válasz
deicide
üzenetére
Itthon hóphasz sincs én is a Csehektől rendeltem a CC-t, mert itthon még nem volt kapható.
legolcsobbgumi.eu-n van.
Michelin PILOT SPORT 4 S XL K1
gumiméretek: 245/35 R20
sebességjel: Y (300 km/h)
terhelési szám: 95 (670 kg)
raktáron 4 db van
kézbesítése 2 - 4 nap
akciós ár- 6. 3.
megrendelem a gumiabroncsot 78 011 Ft -ér ÁFAval 61 426 Ft Áfa nélkül
megtekintése/termékleírás vissza »» -
tomcsi23
veterán
válasz
deicide
üzenetére
The new MICHELIN PILOT SPORT 4 S will be available from January 2017 in Europe and from early March in the United States. It will be available in in 19 and 20 inch diameters, covering 92% of the market.
Szerintem kis idő még, és eljut a helyi dílerekhez is.
Mondjuk az nem fog 54-ből kijönni. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
deicide
üzenetére
Ezzel az a baj, hogy sosem tudhatod mikor kerülsz olyan helyzetbe amikor égető szükséged van a rövid fékútra. Én is azt gondoltam jó az 5 éves BS Potenza. Aztán a 710-esen kiszalad elém egy kutya. Ha nem fordul vissza a felezővonaltól hanem tovább fut tuti nem állok meg ezzel a gumival és laza 110-es tempónál nem élmény lekaszálni egy magyar vizslát.
-
válasz
deicide
üzenetére
Milyen kocsid van neked ilyen gumikkal??
TaaT
"a téli gumiabroncs nyári körülmények közötti használata a közismert gyorsabb elhasználódás (ez nehezebben
érzékelhető egy átlagos felhasználó számára és ráadásul a mai márkásabb gumik esetében már nem feltétlenül van olyan sokkal gyorsabb kopás )" Mondjuk olyan 10%-kal kopik gyorsabban. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
deicide
üzenetére
Ha elkopik a Potenzám én is rá akarok menni egy ilyen Adrenalinra. Aztán lehet addigra családos ember leszek és Turanzát veszek.

mod:
BMW001: Nem olyan nagy gáz, nagy hóban hátrány de maradj az úton és akkor nem lesz gond. Az nagyon jó gumi amúgy (Dunlop SP Winter Sport 3D).

-
giigz
veterán
válasz
deicide
üzenetére
Most nézem, az előző link külföldi székhely, ettől függetlenül onnan is biztos jó lehet rendelni, az ára nagyon jó.
Itt 91k ingyenes szállítással.
Ezen kívül van még a Pirelli W240 vagy W270, de egyrészt 100k+ és nem jobb semmivel (sőt, nem annyira népszerű, és a Vredestein havon jobb értékeléseket kapott), vagy van a Michelin Pilot Alpin PA4 117k körül, az talán jobb lehet, de az sem egy nagyon elterjed gumi.
Pirelli ~100-200 vélemény, Michelin ~100 vélemény, Vredestein ~1400 vélemény.
Tehát nagyjából eldőlt, én mindenféleképpen a Vredestein-t venném (saját autómra már meg is tettem téli-nyári szettnek), egyrészt mert nem nagyon van alternatíva, másrészt mert "olcsó", jó, bevált.
-
válasz
deicide
üzenetére
jeges havas emelkedőn kell menned?
Sokat mész télen?
több 10km-t mész hóban?
Nagyrészt jól takarított úton használod?
Alföld, dombság, vagy középhegységbe mész?
Egy szezonban hány kilométert használod?
Meddig tartod meg az autó, 2 év vagy 6?A pénz mellékes, mert ha menni kell, akkor meg kell venni a megfelelőt. Egy törés többe kerül, mint a gumik árkülönbözete.
-
Integra
titán
válasz
deicide
üzenetére
tegnap este már nyálkás, pernyés volt nálunk az út, az a fajta csúszós szar, amin már a pirellivel el se tudtam indulni kaparás nélkül.
ez meg.. észre se vettem hogy ilyen volt az út.
igaz, hogy a pirelli nem 3 éves téligumi volt már, de nagyon nem harmonizált az autóval.
de tegnap már el is vitte egy márkatárs, kicsit olcsón adtam, utólag végig gondolva, na de mindegy, lényeg, hogy örült neki
-
Integra
titán
válasz
deicide
üzenetére
hajaj, nagyon zsír, meg is volt az első élesebb bevetése tegnap este egy kemény kanyarodás erejéig 150km futással a háta mögött, de erre csak később jöttem rá, hogy még nem kéne ilyeneket, mert nem kopott be, csak hát két 5öst oktattam és....

na mindegy, tűrtőztenti kell még magam 300-400 km-t, meg tele is voltam pakolva..
mindig utólag jut eszembe ilyenkor, hogy még csak nem is tettem igazán oda és milyen jó már az autó is meg a gumi
-
GumisPeter
senior tag
válasz
deicide
üzenetére
Szeva
Valóbban nem tanácsos szélesebbet tenni mint a nyári méret.
Ellenben van nékem 4 db nagyon kellemes 185/55R15 Falken HS435 téligumim.
Állapotuk 80%.
Még az Astrakocsimra szereztem, de már nem tudom használni, mivel már eladtam a verdát.
Ezt 26,000-ft áron oda tudom adni, ha gondolod.Üdv
-
Satan_Claus
őstag
válasz
deicide
üzenetére
Ja, szerintem Bridgestone, Pirelli, BF Goodrich közül válassz, 16 rongy körül van a Pirelli meg a BFG 195/50 méretben.
Tényleg, ha pénz nem számít, akkot miért nem lemez?
És ha nincs tálca méretű féktárcsád, mehetne 185/60 R14
Kisebb felni, olcsóbb gumi, ballonosabb, kátyútűrőbb (tavasszal lesz fontos).
[Szerkesztve] -
Satan_Claus
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Yettel topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- VoLTE/VoWiFi
- Eljött a CPU-k kora az AI-piacon
- Google Pixel topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hegesztés topic
- Diablo II: Classic és Resurrected
- További aktív témák...
- NOLAN N91 EVO Louis Special bukósisak N-COM B601S kihangosítóval
- Rowenta X-Plorer S140+ Animal & Allergy robotporszívó
- ÚJ VEZETÉK NÉLKÜLI ROBOTFŰNYÍRÓ GOATBOT H1 RTK GPS AI VISION
- Vadonatúj, bontatlan AOVOPRO V1MAX PRO elektromos roller 500 Watt, 1 év gari
- Bontatlan WORX Landroid Vision M600 AI-alapú robotfűnyíró eladó!
- HP EliteBook 830 G8 13,3" i7 -1185 G7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Eladó Samsung Galaxy A50 4/128GB szivárvány / 12 hónap jótállás
- 279 - Lenovo Legion Pro 5 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB White Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4448
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

lesz, hanem
.
RE002-vel szemezek én is. Ha hasonló árban lesz jövőre mint Pirelli akkor azt veszek ha nem akkor Pirelli. Kivéve ha vmelyik nagyobb gyártó addig villant vmi űbergumit hiper olcsón.