- Mobil flották
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Aktív témák
-
-
guga
Közösségépítő
Höö
látja valaki ezt a topikot
a wipes azt mondta, hogy hiába szólnak hozzá, már nem kerül felülre
-
guga
Közösségépítő
Yorge
-
t.imi
addikt
Ezeket árulod is vagy csak unatkoztál
Eladod az uradalmat, mi történt? Niggerekkel együtt vagy nélküle? -
guga
Közösségépítő
Visszamondott rendelésből rám maradt szerver nagyker netto alatt egy kicsivel
300 küvecs (csak egyben).
Server Case Chieftec UNC-210S-W White ATX FSP 460-60PFN 460W 2U
Supermicro X5DPA-TGM+-O
2 X XEON 2.4GHz
4 X 512 REG ECC Infineon
2 X WD Raptor 74gb/10.000
DVD olvasó
************************************************************************************************************************************
ECS I Buddie Desknote. 14'', IC 1100MHz, 512/133, 10gb, dvd olvasó 70000 Ft. Számtech alkatrészt beszámítok.
MMC 512mb 4küvecs
1gb Kingston flash drive 5küvecs
Belinea 10 60 55 19'' CRT 20küvecs
MAG 796FD 17'' CRT 7küvecs
HIS Radeon 9200 128mb passzív 5küvecs
Origi Inno3D 7600GS 256mb/128bit agp 30küvecs
Origi Sapphire Radeon X800 GTO 256mb agp ddr3 40küvecs
Aerocool VM-102 passzív vga hűtés 5küvecs
Igloo Glacialtech Northpole 1000 5küvecs
Origi Samsung 60gb notebook hdd USB2.0 külső házban 20küvecs
[URL=http://www.benchmark.pl/artykuly/male_jest_piekne/book_pc.jpg]ECS BK22 Book Pc (full integrált GFXcel, PIII 667MHz, 256/133, fdd, IBM 20gb, LG cdrw) 20küvecs[/URL]
Asus P5WD2 Premium minden tartozékával, garanciával 35 küvecs
Chieftec micro atx 150W 6küvecs
Bontatlan Mouse Arena (egérpad + csuklótámasz) 3küvecs
256/133 sd 5küvecs
Bontatlan Canon BC-61 5küvecs
WOLF'S hővezető paszta TS580 1küvecs
[URL=http://www.digifenykep.hu/index.php?pdata=1&topic=description&product_id=38]FUJI Finepix A330 + 2db akku elem + 128mb xd 25küvecs[/URL]
[URL=http://www.guga.hu/egyebek/kisgugagitar01.jpg]Vorson EDG- 45 szólógitár + Harley Benton HB- 20G gitár combó + Proel DS10 blues effekt + Bespeco volume pedal 60000 Ft. Számítástechnikai alkatrészt beszámítok, nagyobb képet a linken találsz.[/URL]
[URL=http://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=104260&st=1100#entry4385628]DVD lemezeket vegyetek s ne keveset[/URL]
Beszámítok a szokásos dolgok mellett mobiltelefont ill. minél
nagyobb kapacitású SmartMedia kártyát.
**********************************************************************************************
Valamint: Kulcs község üdülőövezetében a Radicsai utcában 900nm zárkerti ingatlan téliesített, fűthető 25nm házzal (szoba, konyha, tároló, pince, angol wc) 2. 5M Ft- ért eladó. Az épület téglából készült és kifogástalan állapotban van, villany, fúrt kút, víztartály, öntözéshez szivattyú. Gondozott kert, szőlő és termő gyümölcsfák. Megközelíthető az M6 vagy 6- os úton, Budapesttől 65km. -
guga
Közösségépítő
Telepakolták kövekkel a topikom s elsüllyedt
-
t.imi
addikt
Powered by kulcs
-
guga
Közösségépítő
Ha mást nem megpróbáltunk értelmesen beszélni
Nem jött össze -
guga
Közösségépítő
hised vahy nem hised nem
-
guga
Közösségépítő
Új nap, új remények
-
guga
Közösségépítő
möhö-möhö
-
guga
Közösségépítő
-
guga
Közösségépítő
böhh
-
guga
Közösségépítő
Höbblá Höwöff
-
guga
Közösségépítő
ECS I Buddie Desknote. 14'', IC 1100MHz, 512/133, 10gb, dvd olvasó 70000 Ft. Számtech alkatrészt beszámítok.
MMC 1gb 7küvecs
MMC 512mb 4küvecs
1gb Kingston flash drive 5küvecs
Belinea 10 60 55 19'' CRT 20küvecs
HIS Radeon 9200 128mb passzív 5küvecs
Aerocool VM-102 passzív vga hűtés 5küvecs
Igloo Glacialtech Northpole 1000 5küvecs
ECS BK22 Book Pc (full integrált GFXcel, PIII 667MHz, 256/133, fdd, IBM 20gb, LG cdrw) 20küvecs
256/133 sd 5küvecs
FUJI Finepix A330 + 2db akku elem + 128mb xd 25küvecs
Vorson EDG- 45 szólógitár + Harley Benton HB- 20G gitár combó + Proel DS10 blues effekt + Bespeco volume pedal 60000 Ft. Számítástechnikai alkatrészt beszámítok. -
t.imi
addikt
Gyűjtést kéne rendezni a másik fórumnak egy új szerverre, kicsit uncsi már
-
t.imi
addikt
Visszamondott rendelésből rám maradt szerver nagyker netto alatt egy kicsivel 300 küvecs (csak egyben).
Server Case Chieftec UNC-210S-W White ATX FSP 460-60PFN 460W 2U
Supermicro X5DPA-TGM+-O
2 X XEON 2.4GHz
4 X 512 REG ECC Infineon
2 X WD Raptor 74gb/10.000
DVD olvasó
-------------------------
NV FX5700 128mb/128bit 8küvecs
NV FX5200 128mb/64bit 5küvecs
Gef4 Ti4200 64mb 5küvecs
Inno3D Gef 6600 128mb agp 20küvecs
Artic cooling vga silencer rev.3 3küvecs
ExcelStor 80gb HDD 8küvecs
Maxtor 160gb HDD 12küvecs
Samsung 19'' CRT 959NF sok garival 20küvecs, kisebbet beszámítok.
origi Chieftec GPS-400AA-101A Dobozos 400W ATX 13küvecs
256/133 sd 5küvecs
Proel DS10 Blues Distorsion, szerintem Jimi Hendrix hagyta el egy koncert után 5küvecs
Bespeco volume pedál gitárhoz 5küvecs
DVD lemezeket vegyetek s ne keveset
Beszámítok a szokásos dolgok mellett Nokia 3310/3330 telefont ill. minél nagyobb kapacitású SmartMedia kártyát, szobanövényt -
guga
Közösségépítő
Akkor olvasass
Mostmár megírhatom, mert eltelt pár hónap és az idő múlása tompította a sebeket, amit egy különös véletlennek köszönhetett minden résztvevő. Történetem résztvevői rename személyek, de sztori igaz.
Egy forró nyári délelőtt kétségbeesett és elfúló hangon hívott fel egy gimnazista srác (Miki), hogy baj van és hirtelen nem tudja kihez fordulhatna segítségért ill. egyúttal jogorvoslatért is, mert helyrehozhatatlan hiba történt egy barátja számítógépével.
A helyszín egy lakótelep, egy tíz emeletes, ugyanabban a lépcsőházban laktak Miki és Laci.
Volt egy nagyon fontos dokumentum, a gépen, amire Mikinek nagy szüksége volt, de hiába kapcsolta be a gépet csak jelszóval lehetett belépni, Laci pedig elutazott külföldre egy sport rendezvényre és telefonon sem érte el. Laci anyukája volt otthon és sajnálkozott, hogy nem tud segíteni, egy ideig keresgettek a papírok között a gép körül, hátha valahova feljegyezte a jelszót, de nem jártak sikerrel.
Mikinek támadt egy mentő ötlete, hogy otthonról hoz magával egy Linux live cd-t és azzal indítja el a gépet s úgy kimásolja egy pendrive-ra a dokumentumot.
Haza is ment a Linux cd-ért és újra becsöngetett Laciékhoz. Az anyukája gondoskodóan odaállt Miki mögé és figyelte mit csinál.
Miki belépett a számítógép bios-ába és át álította a bootolás sorrendjét, hogy az első eszköz ne a HDD legyen, hanem a CD ROM.
A Linux cd bootolása közben azonban nagy baj történt. A számítógép tápegysége megadta magát és egy kisebb durranással füst kíséretében az örök vadászmezőkre távozott.
Történet szerint azonban Laci anyukája hangos sipítozásba kezdett, hogy Miki tönkretette a fia számítógépét és azonnal oldja meg ezt a helyzetet, mert ha a fia hazajön nagy baj lesz belőle. Miki állította, hogy nem Ő tette tönkre a számítógépet, hanem a gép tápja volt rossz, hibás. Az anyuka pedig semmit sem értett az egészből, csak azt tudja, hogy 2 éve vették egy nagy áruházban és azóta teljesen hibátlanul üzemelt, most hogy Miki hozzábabrált, így mehetett tönkre szerinte.
Miki halálsápadtra vált és köpni, nyelni nem bírt. Eszébe jutott, hogy valakit felhív, én voltam az első ember, akire emlékezett, hogy talán tudok segíteni, mert ezzel foglalkozom. Röviden vázolta a tényeket a telefonba, majd megbeszéltük, hogy a géppel a hóna alatt átjön. Arra kért, hogy magyarázzam el és értessem meg Laci anyukájával, hogy a gép műszaki hiba miatt ment tönkre és egy szerencsétlen véletlennek köszönhetően pont nála és pont akkor, amikor Laci nincs otthon. Noha mindez igaz volt, azért elmondtam neki, hogy Laci anyukájánál sok sikerre ne számítson, mivel teljes mértékben laikus, nem szabad tőle elvárni, hogy ne elfogultan gondolkodjon. Azt a gépet ajándékba vették s drága pénzen, addig a pillanatig tényleg hibamentesen üzemelt, amíg a Miki hozzá nem nyúlt és nem azért ment tönkre a számítógép tápegysége, mert Miki át álította a boot sorrendet, hanem mert elképesztően gyenge minőségű volt. Kiszereltem és a súlya nem nyomott többet, mint egy jól megtermett teszkós zsemle. A tápegység márkájára most külön nem térnék ki, mert ugye vannak személyiségi jogok is
Viszont arra kíváncsi voltam, hogy a gép többi alkatrésze, főképpen a HDD átvészelte e a misztikus támadást. Mikinek mondhatni nagy szerencséje volt, mert az is egy ritka véletlen, hogy a gép többi alkatrésze nem sérült. Így Laci hazajöveteléig megtudtuk oldani egy tápcserével a dolgot. Azt javasoltam neki, hogy fizesse ki a tápcserét és vigye vissza a gépet Laci anyukájához, hogy megnyugodjon s ha Laci hazajön, akkor majd vele kifizetteti a táp árát, mert Ő kicsit otthonosabban mozog már a számítástechnikai alkatrészek világában és meg fogja érteni, hogy a tápegység Miki közjátéka nélkül is meghibásodott volna végleg s majd Ő megérteti az anyukájával a kialakult helyzetet, az Ő szájából jobban hangzik Miki ártatlansága. 6 éves pályafutásom során láttam műár néhány elfehéredett arcot, ahogy értetlenkedett, hogy de hát eddig működött. Igen, eddig s mindig azt szoktam utána mondani, hogy egy darabig én is működöm, majd utána már nem. Egyrészt nem szabad a nagy áruházak polcairól vásárolni számítógépet, mert a leghitványabb alkatrészekből vannak felépítve, s csak kívülről tetszetősek, de amint kinyitja az ember elborzad. Ma is itt egy az asztalon. Az egyik oldallapja szerelhető csak le, a másik odaszegecselve gyárilag, szintén tápegység + kattog a HDD, de még az a márka Exkalibur vagy miigen én is tisztában vagyok a pontos márkával, de nem írhatom le mégsem nyilvánosan. Ami meglepő, hogy a floppy meghajtóba több alkatrészt gyömöszöltek, mint a méltán híres s nevezetes tápegységbe.
Évekkel ezelőtt volt egy kis parasztházunk Szigetszentmártonban, elhatároztuk, hogy átépítjük a teraszt és a bejárati ajtót. Téglát és komplett ajtót kellett vásárolnom a tüzépen, gondolkodtam rajta, hogy miképpen szállítom át a tüzépről a házunkig az anyagokat. Beszéltem a tüzépen a targoncás alkalmazottal hátha egy kis külön pénzért megteszi nekem, de a főnökére hivatkozva elutasított. Akkor eszembe jutott a szomszéd Misi bácsi, akit naponta látok egy kiskocsival rohangászni a házuk körül, hol a cefrét szállítja le a pincébe és utána órákig nem látnihol meg a trágyát rángatja ki a főd végibe. Erős kiskocsinak látszott, két nagy 28-as kerékkel az oldalán, amolyan parasztbicikliből kiépített alkatrészek.
Megpendítettem neki a dolgot, hogy mi lenne ha és azzal a mozdulattal már a kezembe is nyomta, hogy másnap reggelre hozzam vissza, mert van még a kert végibe két hordó mulatság és annak Ő a végire szeretne járni másnap.
Óvatosan pakoltam meg a kiskocsit, noha láttam, hogy az öreg milyen súlyokkal ráncigálja. Úgy terveztem, hogy a téglát három fuvarból viszem haza, ami azt jelenti, hogy félig lesz pakolva vele s a végén külön az ajtó tokot.
A téglák harmadik fuvarjánál tartottam félúton, amikor a kocsi megrogyott és összeesett, halálsápadtra váltam és a számat a kezem elé kaptam (SIC).
Mentem, sőt szaladtam az öreghez, hogy jaj a szekérderéknak annyi, összetört az úton a kereke. Már éppen kioktatott volna, hogy biztos túlterhelted, de mondtam neki hogy éppen nem, igyekeztem fele annyi súllyal terhelni. Pedig tényleg láttam, hogy az öreg meglódult a két hordó cefrével és simán végig görgette a telken, a tégla annak a felét sem nyomta, most meg ott az úton összetörve a kocsi.
Mindegy, hamar túltettem magam rajta, elvittem egy lakatoshoz és pár ezer forintért rendbe rakta, pont annyiból úsztam meg volna egy fuvarost is jattal és pakolással
Pár héttel később az öreg kaszáját kértem kölcsön, hogy lenyessem a kertünk végibe a lucernást. Megirigyeltem az öreget, ahogy reggelente kaszálta a partoldalt nagy lendülettel és kimért mozgással, volt tartása, volt szépsége. Mondtam is magamban talán lesz előtte egy kis becsületem ha látja én is tudok kaszálni.
Még a fenőkövet is elkértem tőle, hogy megtanuljam miként kell élesíteni a kaszát.
Beálltam a térdig érő lucernás elejébe és végignéztem rajta, na mondom megnedvesedik rajtam a póló mire végzek az egésszel. Húztam párat a fenőkővel, aztán huss és az első suhintásnál recsegve széttört a kasza, halálsápadtra váltam és a számat a kezem elé kaptam (SIC).
Hiába láttam én az öreg Mihályt nap mint nap a part oldalában kaszálni a megvénhedt füvet, néha akkorát lendített, hogy majd kifordította a vasúti sínt a helyéből, ez volt az én sorsom. El sem mertem mondani az öregnek, szaladtam a piacra egy új kaszanyélért és úgy adtam neki oda, ingatta a fejét és elmesélt egy rövid történetet egy permetezőgépről, amit kölcsönkért és tönkrement a hátán, ahogy húzta, nyúzta a dugattyút s vehetett újat a tulajdonosának. Látod fiam ezért nem érdemes soha semmit kölcsönkérni és pederintett egyet a bajszán majd meginvitált a pincéjébe, hogy kóstoljunk bele egy főzet háziba
2Móz 22,14
Ha pedig valaki kölcsön kér az ő felebarátjától, és az megsérül vagy elhull urának távollétében: fizesse meg a kárt.
Péld 22,7
A gazdag a szegényeken uralkodik, és szolgája a kölcsönvevő a kölcsönadónak. -
guga
Közösségépítő
-
guga
Közösségépítő
De ha nem érted, akkor nézz végig a topikon
mi az, amit itt lehet érteni és nem zárják be azonnal
Vagy jelöld meg az ''A''-t, előtte viszont kérjed a közönség segítségét -
guga
Közösségépítő
6 840 Ft.
-
t.imi
addikt
kukucs
-
guga
Közösségépítő
-
guga
Közösségépítő
Gecube R9800 Pro 128mb/256bit 20küvecs
Radeon 9100 128mb 5küvecs
Samsung 19'' CRT 959NF sok garival 20küvecs, kisebbet beszámítok.
Coolermaster Cooldrive6 5küvecs
origi Chieftec GPS-400AA-101A Dobozos 400W ATX 13küvecs
Proel DS10 Blues Distorsion, szerintem Jimi Hendrix hagyta el egy koncert után5küvecs
Bespeco volume pedál gitárhoz 5küvecs -
guga
Közösségépítő
höffnyeee
-
guga
Közösségépítő
Ilyen látványban utoljára olaszországban volt részem, egy kétszemélyes gumimatraccal himbálóztam a tengeren, a víz kristálytiszta, a nap a hátamra szárította a sót és feszült a bőröm, lenéztem a víz alá a szemüvegemmel és hatalmas halakat láttam, beleborsódzott a hátam a sok fecni után, amit gyerekkoromban fogtam ki a pecéből. Olyan érzés volt Heidelberg a lakóparkjaival, az egyetemvárosával meg a folyóval és a halakkal, mint amilyen városra mindig is vágytam. Mindenhol tisztaság és az embereknek van igényük arra, hogy igenis a két lakótömb között legyen kis tó, azon hattyúk és benne halak, hogy ha hazajön a munkából, akkor legyen hová kivinni a gyereket és ne a kutyaszart kelljen kerülgetni. A pridikációkat követő ebédszüneteket a környék felfedezésével töltöttem. Gyalog mentem mindenhová, mert pénzem nem volt és ugyan már ültem buszokon azon a hajnalon, amikor megérkeztem, de már felesleges kockázatnak tartottam, hogy jegy nélkül utazzak.
Kiültem egy padra az egyetemváros parkjába és azt figyeltem, ahogy mentek ebédelni, ahogy fogták a kerékpárjaikat és indultak haza. Mindenkinek benne voltak a mozdulataiban a gondolatai és a hova tartozása. Amilyen kerékpárja volt, ahogyan felszállt rá, ahogyan intett, elköszönt, az elsőt tekerte és oldalra dőlve rásegített, megigazította a szoknyáját, felvette a sisakját, rengeteg kerékpáros, akár egy hangya boly.
Meg sem fordult a fejemben, hogy ezeknek az embereknek is lehetnek gondjaik. Úgy képzeltem el, hogy valamit elterveznek, megvalósítják és boldogan élnek.
A németországi lelkész azonban elmondta, hogy mi a véres német valóság. Lelkileg teljesen kiürült emberek, a fiatalok még csak valahogy, mert az iskolák összetartják és formálják a közösségeket, de amint felnőtté válnak kezdődik az elszigeteltség. Hiába házasodnak, már eleve úgy teszik, hogy a válásra készülnek. Mindenkinek van saját autója, saját fizetése, saját bútora és saját élete. Meglehet nagy a jólét, de belül üresek és érzéketlenek, ahogy a lelkész fogalmazott: nincs köztük Istent kereső ember, csak ha nagyon nagy baj van. Ezzel szemben ukrajnában és fehér oroszországban tömegesen fordulnak az emberek Isten felé, mert nagyon nagy a nélkülözés és a kábítószer fogyasztás.
Isten folyamatosan azon munkálkodik a világban, hogy odaadhassa az embereknek a szívét, az akaratát és a gondolatait. Amíg viszont addig van az ember lelkében olyan, ami azzal nem egyezik, addig valami más van ott Isten szíve helyett. Néha mikor olvasom a Bibliát, folyamatosan azt veszem észre, hogy Jézus megmutatta a saját életében és a szavaival is, hogy ezt hogyan kell.
Mt 26,42
Ismét elméne másodszor is, és könyörge, mondván: Atyám! ha el nem múlhatik tőlem e pohár, hogy ki ne igyam, legyen meg a te akaratod.
Jézus nem azért jött le a földre, hogy a saját feje után menve élje az életét és a saját akaratának éljen. Jézus ugyan emberi testben élt, de a lelke Isten lelke volt, ugyanaz, mint Istené, bűn nélküli Szent lélek volt benne, amelynek nem teher Isten akaratát követni.
Van erre egy nagyon jó példa a Bibliában, Péter esete, amikor fogadkozik Jézusnak, hogy a halálába is követni fogja Őt. Jézus előre megjelenti neki, hogy nem így lesz, hanem megfogja Őt tagadni. S mikor ez megtörténik, akkor Péter felismeri a valós helyzetét Isten előtt, hogy a saját gondolatai és akarata alapján nem tudja Őt követni. Később azonban maga Jézus szólítja fel, hogy kövesse Őt. Ha Jézus akaratának engedelmeskedik, akkor nincs esélye annak, hogy elbukik, mert Jézusnak nem csak emberi gondolatból származó akarata van, hanem hatalma is hozzá, hogy Pétert megtartsa. Mindkét esetben Jézus követéséről van szó, de nem mindegy hogy kinek az akaratából történik.
2. Mt 11,29
Vegyétek föl magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy én szelid és alázatos szívű vagyok: és nyugalmat találtok a ti lelkeiteknek.
3. Mt 11,30
Mert az én igám gyönyörűséges, és az én terhem könnyű.
Vegyünk például egy fémdarabot, amelyik a saját maga akaratából próbál magához vonzani egy másik ugyanolyan fémet. Meglehet valamelyest sikerül, de nem tartós. Azonban ha egy olyan fémdarab próbálja meg vonzani, amelyik egy óriási mágneshez kapcsolódik, akkor azonnal sikerül a fémnek mindenféle erőfeszítés nélkül s maga a kapcsolat köztük úgy, hogy a mágneshez kapcsolódnak mindaddig tartós marad és nem igényel erőfeszítést, amíg a mágneshez vannak kapcsolódva. Ez egy eléggé elnagyolt példa volt, de ez így működik Isten lelkével is.
Ha az ember megüresíti magát és elfogadja Isten gondolatait és akaratát kétségek nélkül, akkor az már nem a sajátja hanem Istené. Istennek pedig az akarata mindig megvalósul.
Mk 3,35
Mert a ki az Isten akaratát cselekszi, az az én fitestvérem és nőtestvérem és az én anyám.
Jn 9,31
Pedig tudjuk, hogy az Isten nem hallgatja meg a bűnösöket; hanem ha valaki istenfélő, és az ő akaratát cselekszi, azt hallgatja meg.
Jn 1,13
A kik nem vérből, sem a testnek akaratából, sem a férfiúnak indulatjából, hanem Istentől születtek.
Általában mindenki Istentől kapni szeretne valamit. Anyagi jólétet, gyógyulást, tartós egészséget, társat, munkát, áldást, de olyan is van akit ez az egész nem érdekel és magáról Istenről sem szeretne tudni semmit, nem hogy kapni tőle valamit
Arra viszont nagyon kevesek gondolnak, hogy nem Istentől kell valamit kapni, hanem magát Istent kell először megkapni és ha a lelkünkben már nem önmagunk királyai vagyunk, nem az önmagunk akaratának és elméjének szolgálunk, hanem maga Isten ül be a trónra, akkor Isten már nagyon könnyen rábíz arra az emberre bármit. DE addig semmit. Hogy egy rövid példával érzékeltessem. Az egyik igében már beidéztem, hogy Isten a bűnös emberek imáit nem hallgatja meg. Isten Szent, tiszta és igaz. Ha valamit gondol, mondd, akkor abban biztosak lehetünk, hogy úgy van és úgy fog megtörténni.
Ímé, nem oly rövid az Úr keze, hogy meg ne szabadíthatna, és nem oly süket az ő füle, hogy meg nem hallgathatna;
Hanem a ti vétkeitek választanak el titeket Istenetektől, és bűneitek fedezték el orczáját ti előttetek, hogy meg nem hallgatott.
Mi az első lépés akkor ahhoz, hogy Isten meghallgassa az imáinkat?
Rm 5,19
Mert miképen egy embernek engedetlensége által sokan bűnösökké lettek: azonképen egynek engedelmessége által sokan igazakká lesznek.
A vámszedő pedig távol állván, még szemeit sem akarja vala az égre emelni, hanem veri vala mellét, mondván: Isten, légy irgalmas nékem bűnösnek!
Mondom néktek, ez megigazulva méne alá az ő házához, inkább hogynem amaz: mert valaki felmagasztalja magát, megaláztatik; és a ki megalázza magát, felmagasztaltatik.
A hangsúly azon van, hogy ki melyik csoportba tartozik. Az egynek engedetlensége által sokan bűnösökké lettek emberek csoportjába, vagy az egynek engedelmessége által sokan igazakká lesznek csoportjába.
Én azt vallom, hogy megváltott ember vagyok. Jézus a véráldozatával megvásárolta a bűneimet a születésemtől a halálomig, de nem csak az enyémet, hanem minden valaha élt emberét és minden élőét és azokét is, akik majdan megszületnek. Erre az ad jogalapot, hogy egyszer életemben Isten kegyelméből felismerhettem a valós állapotomat és csak annyit kértem, hogy Isten, légy irgalmas nékem bűnösnek! S erre Isten azt válaszolta, hogy „Mondom néktek, ez megigazulva méne alá az ő házához”.
Egynek engedelmessége által igaz emberré váltam hit által.
Ha csak szimplán arra építenék, hogy én egy ártatlan ember vagyok, mert egész életemben csak dolgoztam és soha nem ártottam senkinek, szerettem a családomat és nem követtem el semmi kihágást a törvény alól, az azt jelentené, hogy a lelkemben lévő bűnön tudtam uralkodni és nem engedtem szabadjára, azaz külsőségekre épülő erkölcsös életet éltem.
Ha valaki egy olyan emberre tekint, aki nagyon sokat vétkezett és súlyos bűnöket követett el, ahhoz viszonyítva magát jobb és tisztább embernek tartja, annak sajnos nagyot kell csalódnia a végén.
Egy rövid példával illusztrálnám. Két ember elmegy az orvoshoz és az egyik lázas, verejtékezik, tüsszög, étvágytalan és kivan pirosodva az arca, kiütéses és legyengült. A másik látszólag egészséges és jól táplált csak egy orvosi igazolásért megy be a jogosítványához.
Az orvos az egyik emberen szemmel láthatólag látja a betegség külső tüneteit is és már csak a pontos diagnózist kell felállítania és a vírust a betegség okozóját beazonosítania, hogy a megfelelő antibiotikumot írhassa fel rá.
Mikor a másik embert elkezdi megvizsgálni és megnézi a torkát, nyelvét meg a szemét, akkor közli vele, hogy uram Ön súlyos beteg. Ugyanabban a betegségben szenved, mint az előző úriember és ugyanarra az orvosságra van szüksége.
Az pedig hitetlenkedve fogadja, hogy Ő teljes mértékben egészséges és jól érzi magát. Igen, de az orvosnak nem az a feladata, hogy a külső tünetek alapján hozzon döntést, hanem nagyon pontos diagnózist kell felállítania ha valakit megvizsgál.
Isten elé sem állhatunk azzal, hogy igyekeztünk nem vétkezni és próbáltuk betartani a 10 parancsolatot és adakoztunk, gyülekezetbe jártunk, énekeltünk. Isten elé állva pontosan felismerhetjük a különbséget Isten és a saját lelkünk között.
Vagy ugyanaz, vagy nem. Istennek Szent lelke van, bűn nélküli, a Biblia sok helyen ábrázolja a minőségét. Az az ember, aki az első csoportba tartozik, miszerint egynek engedetlensége által sokan bűnösökké lettek, az addig nem kaphatja meg Isten Szent lelkét, amíg nem tartozik a második csoportba.
Ha a fiam elém áll, hogy apa kérek süteményt, mert az anyja készített, de az a tányér, amit hoz az nagyon koszos, addig nem adok neki, amíg meg nem tisztítom a tányért alaposan. Nem arról van szó, hogy nem akarok neki süteményt adni, nem arról, hogy Ő nem akar kapni. Maga a tányéron lévő mocsok az egyetlen akadály.
A bűnös emberek imáit Isten nem hallgatja meg. Az az ember, aki hisz Isten igazságában, miszerint Jézus eltörölte a földről a bűnt az igaz ember, mert valójában Isten szerint a bűn ezen a földön nem létező dolog, csak az emberek fejében és gondolataiban létezik.
Csak a bűntelen és igaz emberek kaphatják meg Isten Szent lelkét és Isten csak azzal a Szent lélekkel kommunikál, csak annak az imáját és kérését hallgatja meg, mert az a Szent lélek, amelyiket Isten kibocsátott a földre az a sajátja és annak nem teher Isten akaratát cselekedni és Isten gondolatait fogadni.
Van egy dolog, amit fontosnak tartok elmondani, mégpedig az, hogy mire jogosít fel engem az, hogy bűntelen s igaz ember vagyok. Arra semmiképpen sem, hogy ezután szabadon követhessek el bármiféle bűnt, hisz úgy sincs semmi következménye rám nézve, mert Isten eltörölte. Igen, valóban nem létezik Isten számára a bűn lelki értelemben, de egyelőre testben élek és a test:
Rm 8,7
Mert a test gondolata ellenségeskedés Isten ellen; minthogy az Isten törvényének nem engedelmeskedik, mert nem is teheti.
Nem vagyok bűnös ember, mert Isten igazságában hiszek, abban a munkában, amit értem tett. Azonban mivel testben élek mégis vétkezem, mivel a test nem tud engedelmeskedni Istennek. Mi a teendőm ekkor?
„Megigazulván azért hit által, békességünk van Istennel, a mi Urunk Jézus Krisztus által,”
Ha bűnt követek el, akkor lelkiismeret furdalásom lesz és magamban azt gondolom nem volt helyes és ebben az állapotomban nem mehetek Isten elé imádkozni vagy kérni. Előbb rendbe kell tennem a kapcsolatomat Istennel.
Ha a saját tetteim miatt kezdek el aggódni és azt gondolom, hogy most nem tudnék Isten elé állni, akkor nem Jézus munkájában hinnék, hanem a saját magam cselekedeteiben. Azaz ha jót cselekszem, akkor nincs a szívemben békétlenség és bátran Isten elé állhatok, mivel nem követtem el semmiféle bűnt. De ha én arra építek, hogy én bűnt követek el vagy jót cselekszem és ettől függ, hogy Isten előtt milyen állapotban vagyok, akkor ehhez nincs szükség Jézusra.
Viszont ha bűnt követek el a testem miatt és úgy gondolom, hogy ez nem rendítheti meg Jézus munkáját, nem változtat azon, hogy Isten eltörölte a bűnt, akkor Jézus véráldozatába vetett hitem nyugalmat ad.
Ilyen prédikációkat hallgattam egy héten keresztül Heidelbergben. Feszes programok voltak menetrend szerint. A vacsora után éjfélig beszélgettünk a lelkészekkel a szobákban és volt aki hajnalig kuruttyolt. Én nagyon korán keltem, hogy eltudjak menni wc-re és zuhanyozni. Mert ha ébresztő után kászálódtam ki, akkor állhattam sorba a lábaimat összefonva a wc fülkék előtt
Egy órával előttük már talpon voltam, forró zuhany után kávé az automatából, mert annyi aprót hagytam egész hétre. Aztán séta a friss levegőn és már nagyon vágytam haza a feleségem és a gyerek mellé. Nem vagyok hozzászokva a távollétekhez. Hiába sok itt körülöttem az ismerős, de kicsit mindenki idegen. Nem is nagyon értettem, hogy mit keresek itt, meg egyáltalán megérte e eljönnöm és kitenni magam sok értelmetlen dolognak, kezdve a stoppoláson keresztül, hogy eltévedtem néhány helyen és azt sem tudtam melyik bolygón járok.
Az egyik dolog, ami miatt nagyon örültem, hogy eljöhettem az a németországi lelkész bizonyságtétele volt. Már nagyon régen azért imádkozott Istenhez, hogy a gyülekezetének saját háza, épülete legyen. Mert addig drága pénzen béreltek egy nagy épületet. Egy újsághirdetés alapján talált rá arra a kétszintes, hatalmas, romos épületre, ami később a gyülekezet háza lett.
Idős bácsi árulta, aki egy szimfonikus zenekarban játszott fúvós hangszeren. Az épület belsejében volt egy hatalmas színpad és nézőtér, az volt a terve, hogy felújítja és ott fognak koncerteket adni. Aztán egyre idősebb lett és egyre fogyott az ereje és a hite, hogy ott Ő valaha is bármit fog csinálni, hát meghirdette.
Kwon lelkész pedig jelentkezett és megegyeztek. A meglévő készpénz mellé a gyülekezet vett fel hitelt és eljött az első nap. Kwon lelkész mellett volt egy szintén koreai segédlelkész ill. egy olaszországból szökött maffia tag, aki állami gondozásban nőtt fel majd bekerült a maffiába és tűzharcban gerincen lőttek. Egy német kórházban épült fel, majd menedéket talált a gyülekezetben, megnősült, elvett egy Fülöp-szigeteki nőt feleségül és tervezték, hogy átköltöznek oda. De annyi mindent látott és tapasztalat a lelkész mellett, hogy végül ott maradtak. De ne menjünk elébe a történetnek. Egyelőre van az első nap
Kwon lelkész tartotta magát a szigorú menetrendhez, reggel Biblia óra, utána reggeli, majd az épület felújítása, ebéd, vacsora, Isten tisztelet és lefekvés, ami abból állt hogy hajnalokig beszélgettek.
Reggeli után mondta a segéd lelkésznek, hogy menjenek dolgozni az épületbe.
A segédlelkész megkérdezte, hogy hogyan hisz egyetlen darab szerszámjuk sincs. Kwon lelkész csak annyit mondott, hogy semmi felől ne aggódjanak, ha Isten kegyelméből hozzájutottak ehhez az épülethez, akkor Istennek nem az lesz az első dolga, hogy magukra hagyja Őket, hanem gondoskodni fog róluk továbbra is, ahogy eddig.
Felmentek a legfelső emeletre és elkezdték lebontani a lambériát az előadóteremben. A felénél járhattak, amikor az egyik tábla mögül kibukott egy nagy csavarhúzó és egy kalapács. Hatalmas nevetésben törtek ki mindketten. Leszaladtak a lelkészhez elújságolni, hogy mi történt. A lelkész csak somolygott az orra alatt
Másnap az épület ex tulajdonosa meglátogatta Őket, hogy miként és merre haladnak, mert szívén viselte az épület sorsát.
Látta, hogy ketten dolgoznak az épületen és van egy csavarhúzójuk és egy kalapácsuk. Megkérdezte, hogy hol a lelkész. Nem volt ott, mert elment az utcákra hirdetni az Evangéliumot. De a segédlelkész elmondta a két szerszám történetét. Az ex tulajdonos annyira megsajnálta Őket és annyira megindult az elszántságukon, hogy felajánlotta a saját szerszámait ingyen, amit évekig vásárolt össze egy konténerbe, hogy egyszer majd felújítja az épületet.
Másnap teherautó rakodta le a szerszámokkal teli konténert.
Igen ám, de a szerszám még nem elegendő, anyag is kell hozzá. Egyik este Kwon lelkész hívott egy szakembert, aki átnézte az alagsort és azt javasolta, hogy a következő napon hoz egy mixernyi betont és lebetonozzák, hogy utána lehessen rá csempézni. De betonozás előtt fel kellett volna tölteni 30cm magasan homokkal és megdöngölni. Mivel a szakember másnapra ígérte a betont, így ígéretet tett rá, hogy mindenképpen meglesz amikorra megjön a beton.
Még aznap este autóba ültek hárman és a lelkész azt mondta teljes hittel, hogy Isten bizonyosan munkálkodni fog értük és lesz reggelre homok. Aztán végül nem lett, sokáig mentek és nézelődtek a városban, de nem találtak semmit. Viszont a lelkész látott egy homokozót az egyik téren és mondta, hogy ha más lehetőség nincs, akkor ott megállnak és fellapátolják zsákokba a homokozó tartalmát. El is indultak oda egy másik úton, mint ahogy odafelé mentek. Egy szűk kis utcában megláttak egy 3 embernyi magas homokdombot, ami egy gyárépület bejáratánál állt. Megálltak mellette és mivel égtek a lámpák bent a gyárban, így bementek kérdezősködni. Megkérdezték a dolgozókat, hogy ki tudna válaszolni az épület mellett álló homokdombbal kapcsolatban és felküldték Őket az emeletre egy vezető beosztású emberhez.
Bekopogtattak és megkérdezték tőle, hogy vételezhetnének e a homokból, ami az épület előtt áll, mert reggelre elő kell készíteniük az alagsort a betonozáshoz. A férfi elmondta, hogy egy hónapja fejeződött be egy felújítás a gyártelepen és a munkások a homokot ott hagyták, emiatt azonban nagyon szorult helyzetbe került a főnökei miatt, akik folyamatosan felelősségre vonták, hogy mikor fog onnan eltűnni. Hívta a céget, akik lepakolták oda, de nem vállalta érte a felelősséget senki.
A lelkész elmondta, hogy személy autóval vannak és zsákokkal, az nem elegendő, hogy elszállítsák a homokot, de nagyon szívesen biztosítanának neki helyet. A férfi pedig rendkívül hálás volt, hogy megszabadították Őt egy hatalmas lelki tehertől. A gyártelepről hívott egy markolót és egy teherautót és még aznap éjjel átszállították a gyülekezet épületéhez a homokot.
A lelkész, a segédlelkész és közben eszembe jutott az olasz srác neve is: Frankó. Egész éjjel dolgoztak és lapátolták a homokot, egyengették, simították, nem aludtak egy hunyásnyit sem. Mire megjött a beton, addigra kész voltak a munkával.
Frankó és a felesége azt megelőzően egy másik gyülekezetben élt németországban, de a felújítás idejére odaköltöztek Kwon lelkészhez. Hosszú évekig nem adakoztak egy fillért sem a gyülekezetnek, mert az volt a tervük, hogy átköltöznek a Fülöp szigetekre és ott folytatják az életüket, arra spóroltak. Azonban Kwon lelkész mellett minden nap megtapasztalhatták Isten különleges munkálkodását és segítségét. Így az összes pénzüket és az autójukat is nekiadták a lelkésznek és ott maradtak mellette végleg.
Azt még fontosnak tartom elmondani, hogy miután az épületet felújították és elkezdtek életvitelszerűen benne élni és hirdetni az Evangéliumot, a mellette lévő sokkal nagyobb három emeletes épület tulajdonosa, aki abban egy szállodát és egy kocsmát üzemeltetett, megbetegedett. A forgalma is annyira megcsappant, hogy nem látta értelmét fent tartani a létesítményt. Mivel ugyanazon a telken volt, mint a gyülekezet, így először nekik ajánlotta fel a megvételét kedvezményesen. Meg is vásárolták tőle a gyülekezet pénzéből és újabb hitelekből.
Jó ilyeneket hallgatni és ugyan ezt megelőzően sok bizonyságtételt hallottam már, de ez állt a szívemhez a legközelebb.
Nem volt merszem magyarországra újra stoppal hazajönnöm. Esett is az eső és féltem is az oda út kapcsán, hogy mi fog történni velem. Muszáj volt a lelkészem előtt megalázkodni és kérni, hogy fizesse ki a buszjegyemet hazafelé. Örömmel tette meg és hazafelé együtt utaztunk. Próbáltam a szűk ülésben végigaludni, előtte egy nappal már nem ettem semmit, hogy ne kelljen wc-re mennem olyankor ha nem tudok, a folyadéktól is távol tartottam magam.
Éjfélkor érkeztünk Budapestre, idegenül hatott a város, pedig csak egy hetet voltam távol. A lakásom ajtaja is idegen volt, benyitottam és nem találtam a helyem. Hiába a gyerkőc, feleség és a megszokott tárgyak, hiányzott egy szakasz az életemből és számon kérték a falak és a lakás berendezése. -
guga
Közösségépítő
höhhhnyeee
-
guga
Közösségépítő
Höwöff
-
guga
Közösségépítő
Höhhhnyeee
-
wipes
senior tag
-
guga
Közösségépítő
Höwöff
-
guga
Közösségépítő
Korrumpálható is vagyok
-
guga
Közösségépítő
Höwöff
nem is tudtam, hogy van topikom
Na de ha már:
Coolermaster Cooldrive6 5küvecs
Aopen H340 micro atx, használva nem volt 10küvecs
Bespeco volume pedál gitárhoz 5küvecs
Proel DS10 Blues Distorsion, szerintem Jimi Hendrix hagyta el egy koncert után5küvecs
Számtech alkatrészt beszámítok -
mhif
senior tag
ment egy pü
-
as_Rock
őstag
És hol mászkál a házigizda?
-
wipes
senior tag
holtaláltadeztmeg?
de akkó' már:
Origi 2 utas, 28x58x35, 50W, passzív Bass láda 18küvecs, helyszínen tesztelhető.
Origi TV- VIEW Pocket PC to TV converter 12küvecs
Origi Codegen 2 X 400W redundáns szerver táp 25küvecs
origi Canon BC-61 patron 5küvecs
origi HP C6614DE patron 5küvecs
Origi KTI KWG-6001 PCMCIA wireless kártya 5küvecs
Origi külső usb 20 in 1 kártyaolvasó 4küvecs
RedSnake IL-400 3küvecs
XD-Picture Card 128MB 5küvecs
origi Mustek 2448CU Pro scanner 10küvecs
Maxtor 200gb 17küvecs
Asus A7N8X Deluxe 10küvecs
Asrock K7S8X 8küvecs
Intel 1.6GHz Willamatte 10küvecs
Asus CUV4X-E + IC600MHz + cooler 8küvecs
Abit X700 Pro PCI-E 20küvecs
Hibás Fuji Finepix A204 digigép 5küvecs
Chieftec BA-02B-B-B ATX ház 20küvecs
Beépített konyhaszekrény, elektromos tűzhely, mosogató jelenleg szétszerelt állapotban (165 X 85 X 65) 40küvecses irányáron.
Bespeco volume pedal 6küvecs
Proel DS10 Blues Distorsion 8küvecs
[Szerkesztve] -
as_Rock
őstag
blugy-blugy!
-
guga
Közösségépítő
Akkor viszont semmit sem értek
bár ez nem ritka jelenség a guga műveknél
Ugyanis, pont 2 napja kaptam postán onnan egy 9800pro-t hogy gariztassam le.
Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mobil flották
- Formula-1
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- TCL LCD és LED TV-k
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- További aktív témák...
- Xiaomi 11T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- !FELVÁSÁRLÁS! RTX 4090 KORREKT ÁRON AZONNAL
- GAMER PC - RYZEN 5 5500 / ASUS RTX 2060 / AORUS 16GB DDR4 / 512GB SSD / 500GB HDD
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Keresem : Lenovo Legion 5 16IRX9 83DG0037HV
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest