- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
Az összefoglaló átalakul, fontosabb infók a hajtás alatt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brenor
aktív tag
válasz Sz_Imre #46449 üzenetére
Értem és jobb lesz ha felhuzom a distancet és a populationt? Tudom kicsit régi a procim, de sajnos most nincs pénzem új cpu-ra. Ha esetleg vennék egy cpu hűtőt az segítene valamennyit? Mert most csak gyári hűtésem van hozzá. Ha igen akkor milyen hűtőt érdemes venni hozzá?
-
Sz_Imre
senior tag
válasz Brenor #46451 üzenetére
Figyelj, próbálgasd és ha úgy érzed hogy zavaró a működése, akkor lejjebb veszel. Sajnos ennek vannak ilyen trükkjei, amire rákel jönni, kinek hogy megy.
Itt van egy segítség a beállításhoz. (tudom geforce, de van benne olyan ami neked jól jön).
Hűtő problémára nem tudom, mérni kell szoftverrel, ha nagyon melegszik, akkor lehet érdemesebb lenne venni egy normális hűtőt.[ Szerkesztve ]
-
Brenor
aktív tag
válasz Sz_Imre #46452 üzenetére
Hát beállítottam úgy ahogy mondtad, de egy idő most is előjön néha az az akadozó jelenség. Pedig az a fura, hogy van mikor 1 óra játékidő után se jön elő néha 20 perc után. Monitoroztam a cpu-t és max 75 fokra ment fel és maximum 98%-ra ment fel a kihasználtság, 100-ra nem ment fel. Volt mikor 88%-on csinált akadásokat. Nem lesz ettől játszhatatlan csak idegesítő ez. Sok az a 75 fok? Javítana valamit egy cpu hűtő? Egy grafikai beállítást nem szeretnék lejjebb venni és az a texture mivel normalon nagyon mosott a textura.
[ Szerkesztve ]
-
KBjunior
tag
Sziaasztok! Szeretnék jelentkezni a CREWba. remélem jó helyen teszem ezt meg. 27 éves vagyok és kb. 1 éve GTA-zok. Jelenleg 172-es vagyok. általában minden nap fellépek 1-2 órára, de ha időm engedi akkor többet is. Egy ideje már játszok a PHHU-s tagokkal és szeretnék eme közösség része lenni ha lehetséges.
Név: KBjuni0r
További szép napot!
http://youtube.com/KBjuni0r
-
freeknight
őstag
-
ProgenXL
őstag
válasz Brenor #46454 üzenetére
80 fokig teljesen biztonságos. Nem kéne hogy gondot okozzon. Gyanítom hogy olyan beállításon kevés a proci. Ha felmegy 90% fölé a kihasználtság akkor esélyes a limit. Viszont fura hogy egy darabig semmi gond aztán hirtelen... 1óra hossz sok idő. A proci játék közben fél óra alatt is eléri a max hőt amit enged a hűtés. viszont van olyan is hogy túl megedéskor visszavesz az erejéből ezáltal hűtve magát. Legegyszerűbb ha teszteled a dolgokat grafika levétellel. highon is elég az . Mivel ez eléggé konfig függő dolog így csak te látod, tapasztalod a dolgokat. mi meg tippelgetünk szinte.
sok sikert.[ Szerkesztve ]
Gunner for life
-
törölt tag
Szerintem is visszább kéne venni a kollégának. Az advanced graphics-ban meg mindent offolni kell. Nem lesz csúnyább ha azt a pár dolgot visszaveszi, viszont szépre be tudná lőn 60 FPS-re
Mindezek előtt még először megpróbálnám kimonitorozni hogy az FPS droppoknál mi fogy el .
Nekem egyébként az onlineban akkor vannak FPS droppok ha nemkívánatos emberekkel vagyok egy szerveren. "Tiszta" szerveren vajsima, mint a story mode, lehetünk akárhányan.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Brenor #46451 üzenetére
Nem nagy kiadás értelmesebb procit szerezni..béka feneke alatt vannak a használt árak 1155 prociknál. Egy 2500K ~25k, vagy ha Ivy kell, akkor 3570 ~30k, ~4GHzen untig elég. Persze ha P/Z chipsetes a lap, abban lehet csak macerálni. De pl. a 2300at is lehet, +600MHz megoldható 4 magra, látványosan segít rajta.
Egyébként a RAM elfogyása is lehet indok idővel, ill. maga a VGA..de ezt ki kell monitorozni leginkább. A procihőmérséklet amúgy TjMax értékig nem gond, az meg 95°C..utána jön a throttling csak. Hűtőre nem kell vagyonokat költeni, már egy ilyennel is 60°C körül-alatt lennél. -
Triathlete
senior tag
Sziasztok!
Valahol tudom követni az állapotát a feloldandó cuccoknak, hogy lássam hol tartok? Pl. van egy tetkó amihez kell 500 headshot. De honnan tudom, hogy most hol is járok?
(Autóknál festéseknél egyértelmű, mert ott azt írja hogy csinálj még 10 legjobb kört)Köszönöm a választ előre is!
KovacsK85 / Kovács Krisztián
-
addikt
válasz Triathlete #46464 üzenetére
Esc -> Stats -> Awards
Ott kell keresgélni.
A social club-on van olyan fül alatta, hogy rewards, de in-game nem vagyok benne biztos. A Rewards-nál vannak többek között a tetkók és ott írja, hogy melyik Award kell hozzá. Utána kikeresed az Award-ot és megnézed, hogy hol tart. -
Brenor
aktív tag
Tavaly nyáron volt pasztázva a procim utoljára és egy hónapja takarítottam ki. Én úgy tudom, hogy kb 2-3 évenként kell újrapasztázni. Nem fps dropjaim vannak, hanem néha beakad a játék van mikor többször van mikor kevesebbszer és azt látom, hogy olyankor eléggé elkezd töltögetni a gépem, de nem tudom köze van e az akadásokhoz. Annyit megteszek, hogy veszek egy proci hűtőt mivel úgyis nem soká jön a meleg és akkor jobban felmelegszik.
Idővel lefogom cserélni a procimat, de én hosszútávra szeretek alkatrészeket venni és nem csak a gta 5 miatt vennék újat. Monitoroztam a ramot is és a vga-t is. A ram maximum 7500-ra ment fel az nem érte el a limitet a videókártya hőmérséklete max 74 fokot érte le, de én úgy tudom, hogy ez normális érték.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Brenor #46466 üzenetére
Sztem RAM lesz az akkor is. Valószínűleg a procival együtt. A kettő külön-külön még jó lehetne, de együtt már produkálnak ilyesmit szerintem. Újrapasztázhatod, meg vehetsz új hűtőt, nagyon nagy pénzben mernék fogadni, hogy semmi nem fog változni. Persze egy gyáritól eltérő hűtő nem árt, a legolcsóbb is messze jobb, mint a gyáriak.
[ Szerkesztve ]
-
Plata
félisten
válasz Triathlete #46464 üzenetére
Festéshez nem kell feltétlen versenyezni szerintem.
Szinte sosem versenyeztem,max pár alkalommal poénból,de a szint növekedéssel úgyis unlockolod a festést szerintem. -
addikt
válasz Brenor #46468 üzenetére
Én mindig is 16-al játszottam, de rémlik olyasmi, hogy itt mondta más is, hogy 8-nál azért meg-megröccent. 7500 az már szinte tele van, ott szinte biztos, hogy belefut a RAM limitbe.
Még megoldás lehet, hogy mindent lőjj le mellette, mielőtt elindítod, de lehet, hogy eddig sem nagyon futtattál mást mellette.(#46469) Plata
Egy részét, de nagyon sokat nem. Vegyük pl a legszembetűnőbbet, a chrome-ot. Akkor ezek szerint neked az nincs meg.[ Szerkesztve ]
-
zoli121
aktív tag
-
-
Brenor
aktív tag
válasz HussarF #46470 üzenetére
Nem igazán voltak háttérben futó programok programok max a chrome és a skype volt megnyitva, de lehet hogy jobban járnék vele, ha bezárnám őket. Írták több helyen azt is, hogy gta 5.exe prioritást magasra a launchert lowra kéne állítani. Mai nap folyamán lefogom tesztelni és írok még.
zoli121: Kölcsön kérnék, de nincs olyan ismerősöm akinek lenne 16 gigás ramja. -
addikt
válasz Triathlete #46472 üzenetére
Nagyon szépet? Ha a libafos szép
Amúgy a stunt jump-os festések pont nem a para kategóriába tartoznak. Van egy csomó videó, ami ezeket mutatja, az egyik alapján végigmész mnid az 50-en és nincs vele több gond. Én is így csináltam. A világítótornyos és a börtönös viszont nagyon szopatós.
A gond azokkal van, ahol mondjuk nyerni kell, pnot mint a chrome-nál. -
addikt
válasz Triathlete #46475 üzenetére
Ja, hogy te a Head Banger-re gyúrsz. Kerestem már én is olyan tetkót, ami a Bounty Hunter mellett szintén freemode pvp-hez köthető, de ezen valahogy átsiklottam. Most már rágyúrok én is. De te egész jól állsz, 790 player killből 206 headshot-od van, ez 26%-os arány. Nálam ez csak 162 az 1432-ből, ami csak 11,3%
-
addikt
válasz Triathlete #46477 üzenetére
-
-
Locutus
veterán
válasz HussarF #46474 üzenetére
Nekem mondjuk az a két stunt jump pont meglett első nekifutásra Viszont volt más, amivel szívtam bőven.
Eleinte meg voltam győződve róla, hogy motorral sokkal könnyebb az egész, de rá kellett jönnöm, hogy van egy csomó jump, amit viszont pont motorral lehetetlen megcsinálni, mert ha a fejedre állsz is kisebbet ugrat hosszban bármelyik motor, mint bármelyik autó.Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz Brenor #46466 üzenetére
Paszta függő, hogy mennyit bír. Van ami egyből porhanyóssá válik a hő hatására, van ami sok évig kibírja. A hőfok úgyis jelzi, ha baj van. A hőmérséklet pedig processor függő. Nekem gyári értéken, auto beállítások mellett majdnem 100 fokig ment el a 7700k, kézi beállítással 86 fok. És nem fagy vagy lassul.
KBjunior: Este intézem, ha addig más nem.
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
Segal
veterán
válasz Locutus #46483 üzenetére
En 25 stunt jumpot csinaltam meg pont a szinek feloldasa miatt (boven eleg is volt) de mindet motorral (egesz konkretan a drag motorral) szerintem azzal a legegyszerubb. Viszont az teny hogy pl a repternel levo rampaknak hiaba futottam neki tobbszor soha sem sikerult...
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
Benir8
senior tag
Én pont tegnap csináltam meg az 50 db jumpokat. 1-2 volt olyan jump ahol csak motorral lehet megcsinálni, többinél pedig sport kocsival ugrottam. Ez ment vagy 2-3 órán keresztül, ez a weboldal nagy segítség volt, hogy mi hol van a jumpok, videót nem néztem bele, csak ha muszáj. Végül megkaptam ezt a teljesítést "Show Off Achievement" Jó móka volt nekem.
-
Anulu79
addikt
válasz -Faceless- #46486 üzenetére
1280x1024-es felbontáson játszottam és játszok a mai napig (igaz most már másik vga kártyával). A konfigom már 6 éves volt amikor a játékkal játszottam. Arra már nem emlékszem, hogy mennyire voltak felhúzva a beállítások.
[ Szerkesztve ]
-
Puma K
nagyúr
A minimum 4GB RAM ahhoz elég, hogy elinduljon és fusson a játék minimumon (gondolom átlag 30FPS-sel).
Javaslatom szerint így lődd be a játékot a géped alapján:
Screen Type: Borderless Window*
Resolution: 1920x1080FXAA: On
MSAA: Off
Vsync: OffPop. D.: 1/3
Pop. V.: 1/3
D. S.: 1/3Texture Q.: High
Shader Q.: High
Shadow Q.: Normal
Reflection Q.: Normal
Reflection MSA: Off
Water Q.: Normal
Particles Q.: High
Grass Q.: Normal
Soft Shadows: Sharp
Post FX: Normal
Motion Blur Strength: 0
In-Game Depth Of Flield Effects: Off
Anisotropic Filtering: x16
Ambient Occlusion: Normal
Tessellation: OffScreen Type: Borderless Window* azért javaslom ezt mint a Full Screen-t, mert így az Alt+Tab-os ide-oda váltás gyorsabb játékból ki és vissza.
Bár az még 2004 környékén volt és Half Life 2 Deathmatch játék, de pl a HL2 által használt Source grafikus motorja némi plusz FPS-el "hálálta" meg ha nem teljes képernyőben futott hanem ablakban. Azóta szerencsére bevezették a grafikusmotor készítők harmadik lehetőségként a keret nélküli ablakos futtatást. Viszont ennek azaz egyetlen hátránya, hogy ilyenkor a képernyő natív maximum felbontásától nagyobbat nem lehet beállítani tehát keret nélküli ablakos futtatásnál az AMD és Nvidia által elérhető nagyobb felbontás kikényszerítősdi nem lehetséges.
Itt meg tudod nézni a GTA 5-ben minden grafikai beállítást külön-külön:
Grand Theft Auto V PC Graphics & Performance GuideBökjél rá pl Softest vs. Sharp vagy FXAA vs. AA Off zöld szövegre és behoz egy új lapon egy képet amin az alapból középen lévő csúszkát jobbra-balra húzva tudod figyelni a különbségeket az adott 2 beállításra vonatkozóan
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
brd
nagyúr
válasz Puma K #46493 üzenetére
Azóta szerencsére bevezették a grafikusmotor készítők harmadik lehetőségként a keret nélküli ablakos futtatást. Viszont ennek azaz egyetlen hátránya, hogy ilyenkor a képernyő natív maximum felbontásától nagyobbat nem lehet beállítani tehát keret nélküli ablakos futtatásnál az AMD és Nvidia által elérhető nagyobb felbontás kikényszerítősdi nem lehetséges.
Emellett szerintem sokkal nagyobb hátránya, hogy így nem élvez exkluzivitást az így futtatott ablak, ezért más grafikus folyamatok is beleszólnak a 3D számítás (VGA) működésébe (pl. Aero), ettől mikroakadások fognak jelentkezni, ami kikerülhetetlen, mert tudtommal nem lehet megadni alkalmazásonként 3D használati prioritást. (Ha mégis megoldható, szívesen elolvasnám, hogyan, mert az igazi full screen futtatás a mai többmonitoros világban elég ergya megoldás, de csak úgy biztosítható az igazán smooth megjelenítés.)
The only real valuable thing is intuition.
-
Puma K
nagyúr
Személy szerint azért szeretem jobban a keret nélküli ablakos futtatást, mert gyakran lépkedek ki a játékokból egyéb program miatt amiket használok miközben játszom, és van amelyik teljes képernyőben futtatott program nem szereti az Alt+Tab-ot. Aztán visszaváltásnál inkább összeomlik, kifagy vagy nem tudsz visszalépni és fekete a képernyő esetleg egyéb bajok lehetnek.
Attól még a kártya ugyan úgy maxon teker szóval esetemben teljesítmény szempontjából nem tapasztaltam változást.
Tuningolni is úgy tuningol nem egy ember (pl YT-n is láthatod), hogy fut a Valley és mellette pl az MSI Afterburner aztán húzzák feljebb a GPU és VRAM órajeleinek a csúszkáit és nézik a benchmark-ban mikor hibázik a kártya vagy omlik össze a VGA driver.
Igaz több órányi játék során derül csak ki, hogy az adott órajel valóban stabil-e amikor a terhelés változó intenzitású.Az akadás a hardver elvárható teljesítményétől magasabb grafikai beállítás okozhatja. Viszont én ilyet nem tapasztaltam már jó ideje, mert mindig a gépemben lévő komponensek erejét figyelembe véve lövöm be a grafikát amit előzőleg kitesztelek mielőtt véglegesíteném azt.
Javaslatot írtam, mindenki azt használ amit jónak lát.
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
freeknight
őstag
Én most egy nagyon gyenge konfigon játszok, írtam már azt hiszem itt is: i3-2100 gtx750 ti és 6 gb ram. Nálam úgy néz ki a dolog, hogy felbontás fullhd, ezen kívül minden normalra állítva. Betonstabilan megy 60 fps-el, pedig hétvégén van, hogy tolom online 6 órákat is egyhuzamban, kilépés nélkül, csak kidob storyba. Ahogy tesztelgettem mehetne néhány beállítás fentebb is, de én megszokásból minden online játékot minimumon tolok
Amit tudok tanácsolni: a felbontáson semmiképp se vegyél lentebb, annyira azért nem gyenge a konfigod. Tény, hogy ezzel lehet a legnagyobb fps növekedést elérni, de ha a monitorod natív felbontása alá mész, nagyon ronda lesz a játék. Anisotropic filtering mehet x4-re vagy még x2-re is.
Én személy szerint a mai játékokban nagyon rondának és zavarónak tartom a post fx-et és az ingame depth of fieldet, ezek mehetnek normálra és offra, nem kár értük (szerintem), és főleg utóbbi kikapcsolásával csomó teljesítményt takarítasz meg.
Aztán ha ezek sem segítenek, tetszés szerint mehetnek lejjebb a beállítások.
Simán elképzelhető, hogy ezekhez az értékekhez kevés a 8 giga ram, de a ramból kifutást könnyen érzékelheted: alapvetően szépen fut a játék, néha viszont nagyon csúnyán megakad, mintha szünet lenne benne, ilyenkor, ha hdd-n van a játék, hallhatod is pörögni a merevlemezt. És ez teljesen random helyeken fordul elő. Ha a vasad (proci vagy videókari) lenne kevés, akkor alapból ugye közelebb lennél a 30 fps-hez, mint a 60-hoz, és például bizonyos helyeken kezdene lejjebb menni az fps, tartósan, míg ott tartózkodsz. -
-Faceless-
őstag
válasz freeknight #46496 üzenetére
Igen ezt mondtam én is, csak nem fejtettem ki ennyire. Mem szűkében van, és jobb hamar javítani mert szétégeti a hdd-t huzamosabban.
[ Szerkesztve ]
-
brd
nagyúr
válasz freeknight #46496 üzenetére
Az Anisotropic filtering manapság (az utolsó mondjuk 5 év kártyáival) pont az az effekt, amit felesleges 16x-osnál kisebbre venni. Ha ki is mutatható a teljesítménykülönbség (1% talán összejön belőle), akkor is, annyira ocsmány a hiányában az eredmény (pl. a földön a sík, távoli textúrákon látni, teljesen össze lesznek mosva), hogy bűn máshogy használni.
Én is a memóriaelfogyásra szavaznék, megfelelő grafikai beállításokkal azért simán megeszik 6+GB-ot is csak a játék (a feladatkezelő írja ezt), emellett fut még más is, ill. a Windows-nak is szüksége van memóriára, könnyen elképzelhető, hogy olyankor már érdemben bele-beleharap a lapozófile-ba is a játék memóriatartalma.-Faceless-: Szétégeti a HDD-t? Ezt hol híresztelik, hogy tud ilyet a HDD-vel a használat? Vagy saját ötlet?
[ Szerkesztve ]
-
freeknight
őstag
Én alapból nem szeretem 4x felé állítani az anisotropic filteringet, pláne a gta-ban, szerintem itt valamit nagyon elcsesztek vele, én különbséget nem nagyon látok.
De persze ha ennyire nincs a teljesítményre hatása (amit mondjuk nem nagyon hiszek el), akkor oké, csak pont azért írtam, hogy én nem érzek semmiféle hátrányt az alacsonyabbra állításával.Azért eszi a hdd-t mert ha kifut a ramból, akkor a gép elkezd a gyorsítótárba írni, onnan olvasni, megint írni... kvázi ramként próbálja használni a hdd-t, és eléggé káros hatással van rá az állandó pörgetés.
-
brd
nagyúr
válasz Puma K #46495 üzenetére
Én is szeretem, és használom sokszor, pont azért sírok a hiányosságain.
Az akadás a hardver elvárható teljesítményétől magasabb grafikai beállítás okozhatja.
Nem erről van szó. Futhat egy program akár 120 FPS-sel is, de ha a megjelenítésbe beleszól valami (ahogy tesztelgettem, sajnos bármilyen más program, ami megjelenít valamit), akkor 1-2 frame idejére jóval nagyobb lesz a frametime és emiatt akadás látható a képen. Felteszem, te is láttad már a jelenséget, csak nem tudatosult benned, hogy ez az (pl. fordulj körbe egérrel full screenben, VSync on állásban, majd ugyanígy, csak borderless window-ban futtatva). Sajnos ezen még az sem segít, ha pl. a VSync be van kapcsolva, mert nem a kártya teljesítménye kevés, hanem a Windows/DirectX nem nyújt lehetőséget rajzolási folyamatok priorizálására (legalábbis én nem tudok róla, ezért szívesen venném, ha valaki tudatná velem, hogyan lehet megvalósítani), AMD és Nvidia kártyákkal is ugyanezt tapasztalom, bár AMD-n némileg jobb a helyzet vagy pl. kikapcsolt Aero-val is javul. Mondjuk Win10-zel még ezt nem próbáltam, de csodálkoznék, ha megvalósította volna a Microsoft, nem erről híresek. Szívesen mutatok róla video-t, ha úgy érthetőbb.
Új hozzászólás Aktív témák
Topik szabályok:
- Elemzés Milyen vasat rakjak a GTA V alá?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós topik
- Hardcore café
- Projektor topic
- Okos Otthon / Smart Home
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- OLED TV topic
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- LG 27MR400 Monitor
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest