Hirdetés
- Yettel topik
- Tömeges bevetésre kész az új Huawei AI-chip
- MIUI / HyperOS topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
-
Mobilarena
Mit jelent az Amerikai Álom napjainkban? Niko Bellicnek, az európai emingrásnak a reményt, hogy meg tud menekülni a múltjától. Unokabátyjának Romannak az álmot, hogy együtt megcsinálják a szerencséjüket Liberty Cityben, megnyitva az utat a lehetőségek országába.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Silenzio
addikt
válasz
JoolsNOS #32441 üzenetére
Na jóóóóóóvááánááááám.
Ennyire nem vagyok hülye, fórumtárs.
Nem kapcsoltam ki. Mod nem volt, és ha csítet is használtam, mindig kiléptem utána. Erről meg is bizonyosodtam a statsban. Ez kéremszépen egy bug, könnyen lehet, hogy én vagyok az első a világon, akinél előjött. Van egy barátom, aki szívből gyűlöli a játékot, neki akartam megmutatni a finomságait. Egy különösen durva körözés után agyonlőttek a zsaruk. Onnantól, hogy a kórházban felébredtem, többé nem bántottak a rendőrök. Természetesen load game-től folytattam a játékot, de ezek szerint a bug megmaradt és elmentődött. A haver miatt van minden, a gonosz, negatív aurája megfélemlíti az engine-t.
Amúgy megoldottam a problémát. Találtam egy nagyjából megfelelő mentést, amit két éve csináltam. Így már csak két órányi játékidőt kellett lenyomnom. Csak a pénzem kevesebb jóval... Minden esetre ezentúl tartok biztonsági mentést is.
-
Silenzio
addikt
Kikapcsoltak a zsernyákok a játékban. Azaz mindent csinálnak, de képtelen vagyok körözöttséget kicsikarni belőlük. Másokra lőnek, másokat elkapnak, engem akkor se, ha halomra lövöm őket. Sem csak úgy, sem küldetés keretében. Lehet ezzel csinálni valamit? Eredeti a játék és elvileg a legújabb frissítéssel (steam).
-
Silenzio
addikt
válasz
Vasinger! #26188 üzenetére
Az hagyján, de akármit műveltem, nekem amd kártyával állandóan eltűntek a textúrák. Már 20-as látótávolságnál is. Most 256 mega vrammal kevesebb van, és 30-as látótávolságnál minden faszán klappol. Logikus lépésnek tűnt a -nomemrestrict, de miután belőttem, egyszerűen eltűnt a fél város, úgy 20 perc játék után. Az autók belseje, házak, stb. 55 fokos volt a vram és nem volt tuning, szóval nem a kártya hibája. AMD-n ezentúl nem szívesen GTA-znék. Kitartok az nVidia mellett, amíg meg nem unom a játékot.
-
Silenzio
addikt
válasz
Vasinger! #26154 üzenetére
Pala kollégának is szól, ezelőtt 4850-nel néztem, 512 megással és 1 gigással is. Amennyire tudom, egész egyszerűen képtelenség AMD kártyával normális árnyékokat kicsikarni belőle. nVidiával viszont egyből tűéles az egész. Nem tudom mitől van, a játék nem tagja a "The way it's meant to be played" csoportnak.
Prociból meg Athlon X2-vel kezdtem, 20 fps-nél többet nem igazán kaptam. Aztán 3 magos Phenom II következett, majd egy 4 magosítható társa ugyanennek. A mostani procival simán megy a 4 Ghz is. Belsőre ugyanaz, mint az eddigiek, de igazán jól csak most fut, jókora tuninggal természetesen.
1440x900-as natív felbontásban játszom. Most valami grafikai modot is felraktam, ettől még élethűbb az egész. Full HD-re valószínűleg ez is kevés lenne, bár őszintén szólva azt hiszem, semmi köze a vga-hoz. Csak a proci számít, a vga már édesmindegy, ha van elég vram és nVidiáról van szó.
-
Silenzio
addikt
Hát gyerekek, ez érdekes. Az oké, hogy eddig nem igazán bírta a tuningot a vas (túlmelegedés vagy instabil 4 magosítás, nem tudom), így 2800 Mhz-en voltam kénytelen tolni. A mostani procival 3600-on tolom, de ég és föld. Az is igaz, hogy eddig sosem próbáltam nvidia kártyán, és hogy eredeti, így napra kész stb., de vagy másfélszer gyorsabb, mint eddig volt. high/very high beállításokkal (alapértelmezett neki), 30-as látótávval leginkább 50-60 fps, de 38 alá eddig még nem ment. Hümm. Furcsa így játszani vele, hogy már nem az a "hírhedt" GTA IV.
És hogy az árnyékok végre nem keltik pointillista festmény benyomását.
-
Silenzio
addikt
válasz
Teasüti #26138 üzenetére
Max az eljárás hasonló. De maga a szabvány egy kommersz játékszoftver-árukapcsolás eredménye. Professzionális területeken nem használják.
Amúgy segítséget szeretnék kérni tőletek. Gépem az adatlapomon, kiemelném, GTX 460-asom van és a legújabb hivatalos driver. A játékot most vettem meg a Steam akció keretében. Tökéletes a sebessége, de nincsenek karaktermodellek. Csak a hajuk szellemképe lebeg a környezetben. Önmagukat vezetik az autók, stb. Találkoztatok már ilyesmivel? Mi a teendő?
-
Silenzio
addikt
válasz
Manbal #19022 üzenetére
Köszönjük. És mennyi pénzt kaptál ezért a hsz-ért a Microsofttól/Rockstartól? Eleve nem lehet teljes mértékben dx10-es, mivel az nem kompatibilis a dx9-cel, nem arra épül - így a játék meg sem nyikkanhatna XP-n. De tökéletesen fut. A RE5-nek külön kódútja van a dx9-re és a dx10-re is, és a játék a kódútról minden esetben visszajelzést ad. Ilyen a GTA IV-ben nincs.
Valóban nem befolyásolja az API-t a konzolport mivolta: a Gears of War, a DMC4, a Lost Planet egyaránt támogatja a dx10-et, de ott is kapsz infót a kódútról és külön beállíthatod.
Másrészt, most nézegettem a Tom's Hardware fórumait, a Gamespot vonatkozó GTA IV fórumát, a feltett kérdésekre a válasz minden esetben: nem tudom/nem, a játék nem támogatja a dx10-et. Ha megdönthetetlen bizonyítékkal szolgálsz a dx10 kódútra, meghívlak piálni.
Nagyon csípem ezt a játékot amúgy.
Ennyi figyelmességet és változatosságot még RPG-kben sem látni.
Bőven kárpótol a technikai bakikért. Most vettem észre, ha pl. taxit akarsz rendelni Romantól, miután porig ég a cég, süket lesz a vonal.
-
Silenzio
addikt
válasz
dannyl #19013 üzenetére
Mi a középszerű? Nekem szerintem közepes gépem van, megy a cucc a Win 7-tel, ahogy kell. Természetesen 64 bit.
rup1u5: Én nem vagyok új arc, ez már a jó sokadik hozzászólásom GTA IV témában, de legalább fél éve nem játszottam vele mert meguntam hogy szarul fut. Amúgy nincs igazatok, commandline-ban kikapcsoltam a korlátozásokat, így már nem villognak a textúrák és nem tűnnek el a tereptárgyak, akármit állítok be. Ennyit a hozzáértésetekről.
(nem cseszegetésből mondom, dehát tényleg, a commandline-tól tűntek el a grafikahibák, és nem azok hozták elő őket - mivel eddig nem használtam)
Viszont sajnos sokkal lassabb lett, helyenként 17-18 fps-re is leesik, ami azért igen rossz 4 magon, még alap órajelen is. Holnap kikapcsolom a 4. magot, kipróbálom az alap 3 maggal és jókora tuninggal. Hátha jobb lesz. A 4., alapból kikapcsolt mag sajnos kevesebbet bír, és nem tudom melyik az, pedig be tudnék neki állítani eltérő szorzót is...P.S. Most, hogy úgy működik az engine, ahogy kell, döbbenetes a grafika. Még medium textúrabeállításokkal is. Minden más maxon, a látótávolság 50-en, eléggé közel van ahhoz amire a játék auto-configolja magát - csak mediumon, mivel ő high-ra lövi be a textúrákat azt meg nem bírja a rendszer.
-
Silenzio
addikt
válasz
rup1u5 #19001 üzenetére
Windows 7, RC1. Felbontás: 1440x900. Belőttem a textúrákat high-ra commandline-ban, renderinget maxra, korlátozásokat feloldtam. Bődületes volt a látvány, mindent kirajzolt, nem volt az a zavaró effekt hogy ha megfordulsz előtted vált textúrákat. Fél perc alatt összeomlott out of video memory hibaüzenettel. Jee. Biztos nem a kevés memória az oka, mediumban nem swappel egyáltalán, csak cseszekedik a textúrákkal. Van hogy egész falak tűnnek el és nem találom az ajtót. Faxom, sok bajom van ezzel a játékkal. 4 giga ramra meg pláne nincs pénzem, most per pill...
512-es 4850-nel is mindent előttem pakolt ki, akkor még Win XP-n futtattam.
-
Silenzio
addikt
1 gigás 4850 OC-m van 4 magos Phenom II-vel, 2 giga rammal. Ezzel a konfiggal mi lenne a legoptimálisabb beállítás? High textúrákkal swappel, mediummal meg még max látótávolság esetén is az orrom előtt pakolja ki a tereptárgyakat, eltűnnek a textúrák, még az épületek is. 9.9-es katit használok.
gog: A Games for Windows cimke mióta egyenlő a DX10-zel, kedves félretájékoztatott fórumtárs? A GTA IV soha nem volt DX10-es, max 64 bitre optimalizált. De az sem jelent semmit.
-
Silenzio
addikt
válasz
rup1u5 #13269 üzenetére
Hm... Vágom. Nálam is így megy kb., bár magasabbra tolt beállításokkal nyomultam. Elég kusza tapasztalatok jönnek az egyes patch-ekről. Nekem ugyan csak 2 órát volt fent a küldetésbug miatt, de ott inkább 40 felép tendált az fps szám, a kettessel meg inkább 25-30. Bár lehet olyan napszak volt meg időjárás. A halál az a szürkület+eső. Akkor borzasztóan be tud lassulni. Amúgy a mostani eredményeim 3200 Mhz-re értendők. Valami miatt ennél feljebb azonnal behal a GTA, holott a Crysis pl. 2-3 órákat elmegy 3500-on fagyás nélkül. Lehet vmi Bios probléma, nem tudom.
-
Silenzio
addikt
válasz
rup1u5 #13261 üzenetére
Badarságnak titulálsz olyat, amit előttem nagyon sokan leírtak már. Online és offline sajtó egyaránt. Gratulálok. Nézd meg mi van a readme-ben vagy hogy mi a Rockstar hivatalos véleménye az ügyben. Nyilván véletlen, hogy az X360 3 magos rendszer, a PS3 meg 7 vagy 8 (nem tudom fejből melyik).
Abban egyet értek, hogy a benchmark szart sem ér. Beállításaim: minden legmagasabbon, kivéve textúrák, az mediumon. A többi 35/100/50/10. 25-60 fps közt ingadozik, az átlag 30-40 körül van fraps-sal mérve. És igen, ha érdekel letesztelem újra és küldök screenshotokat, de annyit nyertem 3500-on, hogy nem 20 fps volt az alja hanem 24.Nem változott a sebesség sem a detail distance módosításával, sem a shadow density-ével. 3-4 plusz fpst-t nyertem kb. a car density vagy mi a tököm 100-ról 50-re történő módosításával. A látótávolságot meg nem húztam 50-nél feljebb, mert az eltűnő textúrák és tereptárgyak nekem annyira nem jönnek be. Amúgy nem állítottam ilyet, hogy jobban futna az x3-adon mint a wolfon, azt állítom hogy ugyanolyan jól fut. Meg azt, hogy 3500-on lehagyja a Phenom II a 4000-en hajtott farkasodat.
-
Silenzio
addikt
válasz
rup1u5 #13252 üzenetére
Persze. Mert két magos procid van és minimum 3 magra lett optimalizálva. Jobb vga-val csak azt éred el, hogy nem az orrod előtt fogja kipakolni a tereptárgyakat (feltéve hogy több és gyorsabb ram van rajta). Nem gyorsul semmit, ahhoz proci kell. A játéknak első sorban a magok száma számít, másodsorban az órajel. A másodsorbant rövid mondatban hadd jellemezzem: procim alapórajelen (2600 Mhz), a benchmarkban 47 fps-t kaptam. 3500 Mhz-en kemény 50 fps-t kaptam, számoljátok ki, hány százalék a gyorsulás.
4 magos kell ennek, nem vga.
-
Silenzio
addikt
9.3-as, nem próbáltam régebbiekkel, és a 2-es patch-et is most futtattam először. 3 Ghz-es Athlon X2-vel nem láttam értelmét játszani, így szüneteltettem míg nem volt meg a megfelelő proci.
A 3-as Patch amúgy úgy vettem észre a minimum fps-eket növeli. Kevesebb a belassulás.
-
Silenzio
addikt
Rosszul fogalmaztam. A játék sajnos nem eredeti, de nem crack-et, hanem loadert használtam. Nem is volt gond idáig.
Közben megjavult, újra felinstalláltam, ezúttal a 2-es patch-csel. Most megy minden, netkávézót is kipróbáltam, azzal szokott még állítólag galiba lenni.
Viszont érezhetően lassabb a játék. Gyakran csökken le az fps 20 körüli értékre, ami ilyen procival azért már eléggé illetlen. Továbbá találkoztam egy nagyon durva problémával, ami a 3-as patch-csel nem jött elő, a kettessel viszont rendszeresen: 1-2 óra játék után a program kivág a desktopra súlyos szemetelés jelenlétében. Az ember a vga ramra gyanakodna, de közben fagy az msn, böngésző, a gép elrontja a másolást, gyakorlatilag teljesen instabillá válik a rendszer. Mindaddig így is marad, amíg újra nem indítom.
Szóval... bár lenyűgöző a játékélmény, még mindig nem komálom a GTA IV-et...
Jó lenne biztosan tudni megszűnik-e ez a probléma az eredeti játékkal, mert akkor a közeljövőben megvenném.
-
Silenzio
addikt
Gondoltam végigtolom végre a GTA IV-et, most hogy már jól fut.
De már a Clean Getaway résznél elakadtam. Elvinném a kocsit a "lockup"-ba, de nem nyílik a garázsajtó. Ha egyszer kiszálltam a Blista Compact-ból, többé nem tudok visszaszállni. 1.3-as patch van fent. Valakinek van valami ötlete?
-
-
Silenzio
addikt
válasz
ricsy888 #8400 üzenetére
Nekem simán megy .txt kiterjesztéssel... Anélkül nem menne szerintem...
Nem tudom volt-e már, de a toplistákat nézegetve irdatlan bukás a GTA IV mindenütt a világon. Attól félek, ebből azt szűrik le a Rockstaros arcok, hogy nem érdemes többé PC-re fejleszteni. Persze az is lehet, hogy magukba szállnak.Haverom egy híres áruházláncnál dolgozik (
) és azt mondja, viszik a GTA IV-et, de a vásárlók 20%-a vissza is hozza és sír hogy meg se nyikkan... Mondanom sem kell, nekik is elegük van már a játékból.
Sajnálom, nekem bejön a játék. Új procira/alaplapra is gyúrok, persze nem a játék miatt, de azért felgyorsítja az eseményeket, annyi szent...
-
Silenzio
addikt
válasz
-=Sziszi=- #8080 üzenetére
Valóban. És 6 fps különbség az már 20%. És játékban is, nem úgy mint sokaknál, ahol csak a benchmark fut jól.
commanDOS: Nálam bezzeg hatott az AMD Fusion, olyannyira, hogy alapból reseteli a gépet ha netkávézóban gépezek a játékban. Ha nem fut, ilyesmi nem fordul elő. De ezt írtam már.
-
Silenzio
addikt
Érdekes tesztet csináltam a GTA IV-ben. 2550 Mhz-ről 2600-ra növeltem a tuningot. Ez kemény 50 Mhz, de ezúttal 10x-es szorzón, így 233 helyett 260-as fsb-n nyomtam, és a ramokat is 730 helyett 867 mhz-en tudom használni. Namármost ez így meglepő lehet, de a benchmark 22 fps-es átlaga majdnem 29-re módosult, csak 1x ment 25 fps alá az egész tesztben, és a játékban eddig tapasztalt 21-22 fps helyett 25-27-et mérek. Ebből szerintem úgy tűnik, hogy a játékban nem igazán az órajel a mérvadó, hanem a rendszerbusz sávszélessége, ezzel magyarázható az intel procik szignifikáns előnye. Remélem páran kedvet kapnak a szorzóállítgatáshoz és hasonló eredményre jutnak...
Ja igen, ráadásul nem is minimum grafikán, medium/high, 1440x900-as felbontás és 25/35/30/5-ös értékekkel. Ez teljesen korrekt, csak a laggolást tudnám feledni... Dehát erre való az AMD fusion.
-
Silenzio
addikt
válasz
Geryson #7598 üzenetére
Nos az én gépem a végletekig tuningolva van és teljesen stabil. Ha viszont fut az AMD Fusion, minden alkalommal resetel, de idáig csak a netkávézóban. Valószínűleg nem olyan komplex stuffokra találták ki, mint a GTA IV. Vagy ki tudja? Mindegy, úgyis alig gyorsult tőle.
-
Silenzio
addikt
Nekiálltam a játékban a netről csengőhangot letölteni a telóra, és resetelte ez a buzi a gépet...
Mekkora lol. Idáig egyszer sem fagyott. Lehet az AMD Fusion nem teljesen stabil?
-
Silenzio
addikt
Sikerült elindítanom végre az új Win 7-en is. Csodálkoztam milyen lassú, a játék legelső képernyőjén 19 fps. Aztán rájöttem hogy nincs fent a patch. Most már 22. 25 volt idáig a legjobb adott beállításokkal, ráengedem a próba driver helyett a 8.12-t meg a contigot, lesz ez még jobb is...
-
Silenzio
addikt
Mert az előző builddel jobban futott mint XP-n, és simán elindult. Mellesleg 3 játékot toltam rajta gond nélkül, a FC2 pl. 15-20%-kal volt gyorsabb mint XP-n. Ezzel meg, mint a torkos borz. Az a gond hogy a WS10 hibakód szinte bármit jelenthet, itt meg ráadásul le is hagytátok a hibalistáról. Kész verzión tolom amúgy, de a kíváncsiság mindig nagyobb mint a "járt utat járatlanért..." flash. Elnézést a hangnemért, de 6 órás folyamatos szívás még az én birkatürelmemnek is sok.
-
Silenzio
addikt
A kibaszott Win7 legújabb buildjével el se indul ez a vacak. XNetStartup failed. Ezt most mi a faszomért csinálja? WS10 a hibakód. Már 6 óra hossza szopok vele, nem tud valaki megoldást?
-
Silenzio
addikt
32 bites alkalmazásnak nem lehet annyi ramot megcímezni, akármilyen megnyugtató a 8 gigányi modul jelenléte a gépedben, barátom.
És tök mindegy milyen Vistát vagy Xp-t pakolsz alá. Nekem is volt 4 giga ramom, de semmit nem használt az esetek 95%-ában a kettőhöz képest. El is adtam a 'csába és inkább éltem belőle. Majd egy gyorsabb rendszerhez bővítek megint.
De ha nekem nem hiszel, nézd meg a feladatkezelőben vagy a benchmarkban, hogy mennyire képes profitálni abból a fene sok memóriából. -
Silenzio
addikt
Igaz, de az a 2 giga megcímzett memória az valójában 3. De nem is ez a lényeg. A 9500 GT-szöveg már csak azért is baromság, mert ennek a stuffnak is kell VGA számítási teljesítmény, ha nem is mérvadó. Nyilván a vga-ramból többet profitál, de egyéb tényezők sem elhanyagolhatók.
A laggolási probléma egyrészt programhiba, másrészt lehet a lassú proci vagy a vga-ram ürítés miatt (szerintem), harmadrészt úgy néz ki Win 7 alatt jóval kevesebbszer fordul elő annak ellenére hogy hivatalosan nem támogatott oprendszer. De a 8 giga ram tuti nem segít rajta, az tény. Még 64 bites oprendszeren sem...
-
Silenzio
addikt
válasz
dokee78 #7233 üzenetére
Miért ne? Amúgy asszem a játék bizonyos beállításokra optimálisabban fut, pl. nálam 15%-kal volt gyorsabb 25/25/25/5-ön (med, high) mint 24/28/24/6-on. Ez nem számottevő különbség, de sebességre érezhető. Alig röccent be. Az árnyékot nem t'om miért tolta 0-ra, nincs sok értelme, azzal se gyorsul.
-
Silenzio
addikt
válasz
norbiphu #7232 üzenetére
Egyetértek. A Rockstar játékok sosem képviselték a technológiai élvonalat, a GTA III-ra például köröket vert a Mafia, meg előbbi is szaggatott nálam akkoriban, de tény, hogy a játékrendszerek amiket megalkotnak nagyon komplexek és többé kevésbé jól működnek. Ami azt illeti, a GTA IV világa nagyságrendekkel komplexebb és élethűbb a San Andreas környezeténél és ennek a fajta kidolgozottságnak, amiről beszélek, semmi köze a grafikához. Az csak support, egy adalék. Szóval adott esetben elkél a proci és nem biztos, hogy minden az optimalizálásnak nevezett ködös, misztikus fogalomnak tudható be...
-
Silenzio
addikt
válasz
hitman, #7219 üzenetére
Csak ha megjegyzitek ki hova save-elt, és figyelmen kívül hagyjátok az autosave-et. Más mód nincs.
commanDOS: Még annyi pluszt SE kapsz 800x600-ban
... Én tuti megveszem, de előtte valószínűleg újítok egy gyors x2-re vagy lehet teljes rendszercsere és Phenom vagy 8400-8500-as Intel... Muszáj megvennem, elvégre a Gothic 2 óta nem kötött le ennyire semmi sem...
Amúgy kipróbáltam és Windows 7-tel gyorsabb a játék mint XP-n. Felteszem a legújabb buildet és azzal is teszek egy próbát. Plusz fps-t nem ad ugyan, de a laggolások, belassulások furcsa mód megszűnnek ezzel a prociigényesebb rendszerrel. -
Silenzio
addikt
Lost Planet? DMC 4? Silent Hill 2 (2002!)? Mindháromban volt élsimítás, pedig "kurva konzol" portok. Nem ez a mérvadó, lehet az engine számítási metódusai miatt mondjuk a procit terhelné mondjuk mindegyik szálon mondjuk 50%-kal
Mellesleg, ha emlékeztek (nem volt az olyan rég), az Unreal 3 engine-es játékok vagy másfél évig gecire nem tudtak semmiféle AA-t önerőből.
-
Silenzio
addikt
Sose kapcsold ki a virtuális memóriát... Ez rendszertől független. Lásd Stalker, és nem számít milyen rendszer és mennyi ram van a gépeden/gépedben. Az kurva nagy tévhit hogy 4 giga rammal xp alatt kikapcsolható. Persze a pasziánszhoz kevésbé kell.
(#7135) NEISSE: Ezt már mondták 10 éve, mondták a Halo-nál, mondták a GTA III-nál, főleg a PS2 piacra kerülésénél és na tessék, a PC még él és virul. És ez még sokáig így lesz. Amit te pedzegetsz már csak azért sem fog bekövetkezni, mert össze fog olvadni a kétféle rendszer. 15 éve még szinte egyáltalán nem volt fedés a konzol és pc piac közt. A mai PC-játékok azonban nyomokban sem emlékeztetnek azokra a bonyolult, hard core stuffokra amik akkor hódítottak. A PC elveszítette PC jellegét, szinte nincs is miről beszélnünk.
-
Silenzio
addikt
válasz
BalaNce87 #7137 üzenetére
Eccsém te mekkora vagy
Szerintem elég sokan lehetnek akik így-úgy warezolnak, de csendben meghúzzák magukat szégyenükben, no meg azért, mert a fórum alapelvek sem kompatibilisek az ilyesmivel... Te meg jössz és dobsz egy irdatlan fikát egy olyan közegben ahol a többség még a hibák tömkelege ellenére is kitart és kedveli a stuffot (nálam sincs hiba egyébként, csak tán az hogy lassú
), majd közlöd, hogy még a helyet is sajnálod hogy megtapasztald a GTA-fílinget. Komolyan, nagyon jót derültem. Ez milyen aranyos... Csak ostoba.
-
Silenzio
addikt
válasz
N95 8Gb #7027 üzenetére
Hm... Nekem is előjött most, a commandline txt-t próbáltam felturbózni. Aztán kitöröltem mindent, kivéve a nomemrestrictet, a másik ilyen izét, a fullspecaudiót meg a precache-t ja meg a novblankot vagy mit. Más nem is kell... Most megint jó. Mellesleg ilyen hibák nálam a San Andreasban is voltak bizonyos mennyiségű mod után (nálam a játék 6 giga volt, tehát kb. 1.5 giga volt rajta a "fölösleg", egy ponton túl az engine nem bírta, eltűntek házak, autók, textúrák és hangok)...
-
Silenzio
addikt
Két kérdés:
-Lehet indexelni autóval?
-Lehet úgy gurulni guggolás közben, mint a GÉTÉJÁ Szent Andrásban? -
Silenzio
addikt
Nekem tökéletesen működik a patch. Hozott azért pár fps-t, és végre nem akad be másfél másodpercre ha kimegyek az ajtón töltés után... Nem hazudtak, valóban optimalizáltak a memóriakezelésen. Viszont én nem szopok winfos live-val meg rockstar klubbal... Egyszerűen nem veszek róluk tudomást. Szívből gyűlölöm az ilyesmit.
-
Silenzio
addikt
válasz
vzsolo2225 #6796 üzenetére
Semmi sem tökéletes. Csak a Mafia.
Nem, ott nem, de biztos forrásból tudom, hogy Magyarországon igen. Sokat szidják a játékban található MI-t, főleg a rendőrök szkriptjeit, de ez is teljesen élethű. Pécs egyik leginkább frekventált terén mentem át a zebrán épp, mikor egy rendőrautó átszáguldott rajta, és rajtam is majdnem... A sziréna nem volt bekapcsolva. Aztán kifarolt egy 5 méter széles utcában és megfordult, majd száguldott vissza, ellentétes irányba. Ja igen, és nem szívtam, nyaltam és szippantottam semmit, szóval ennyit erről. -
Silenzio
addikt
válasz
#41635072 #6788 üzenetére
Ebben az uncsi városban sok minden van ám! Vedd a fáradságot 2 órára, és sétálj (ne fuss) végig az utcákon, hallgasd és nézd az embereket, a közlekedő autósokat... Mérföldekkel kidolgozottabb mint az amúgy szintén korrekt San Andreas... Az autósok pl. minden kanyarban körbepillantanak, akár a való életben... Pedig adott képen 50-60 npc is lehet akár, és mind mást csinál. Engem magába szippantott a játék, 3 dolog miatt: grafika. A város a reklámokkal, piszkos falakkal, egyedi házakkal és cégérekkel... Teljes illúzió. Aztán a fizika. Sokkal élvezetesebb a tűzharc és az ütközések, és ha már itt tartunk, a 3. dolog az autók irányítása. Kevésbé árkádos, jobban érvényesülnek a tömegek, végre lehet normálisan vezetni, betartva a kreszt... A tűzharcra visszatérve: nagyon sutának tűnhet helyenként de pont ettől élethű: ahogy az npc-k összecsuklanak, vonaglanak a földön, húzzák a lábukat, tisztára a Taxisofőr groteszk leszámolása jutott eszembe. A gépigény meg momentán nem izgat, épp játszható a játék és ha abba is hagyom a lassúsága miatt, biztosan megvár, addig meg van millió más dolog ami leköt. Ennyi.
piti2: Olyan nekem nincs, csak 12%-nál vagyok... Kiélvezem
-
Silenzio
addikt
válasz
#54630400 #6787 üzenetére
Alapvetően igazad van, de mondjuk egy 4 magos Phenom GTA IV alatt már nem marad el a 8400-asoktól, és árban is egy szinten vannak. Később ez még inkább a Phenom felé billenhet, de akkor a legbölcsebb az ember, ha vár fél évet és szemügyre veszi az AMD következő szériáját, mert állítólag nem lesz annyira rossz...
-
Silenzio
addikt
válasz
#41635072 #6777 üzenetére
És miben nyújtotta az ezerszeresét?Játéktérben? Élményben? Sztem a GTA IV-ben sokkal több mindent lehet -és érdemes- csinálni, a minijátékok nagyon szellemesek és pihentetőek, a szocializálódás (csajok!) jobban illeszkedik a történetbe, és nekem Niko sztorija meg karaktere is jobban bejön, mint CJ-é. Azért Liberty City sem kicsi, sőt, ilyen mérvű kidolgozást még nem láttam egy GTA-klónban sem. Ha elolvastad volna az első HSZ-t, meg visszaolvastál volna mondjuk két oldalt, akkor tudnád hogy a szaggatást a játék processzoréhsége okozza első sorban. Valószínűleg nincs túl jól optimalizálva, dehát ki tudja? A mai konzolok összetettebb hardverrel bírnak mint a PC-k, tény hogy nem nagyon van olyan gép ahol tökéletesen futna, de sztem ez nem tragédia. Egy jó-közepes géppel már kényelmesen játszható. A grafikát meg lehet szidni, de az összhatás engem még mindig lenyűgöz. Aaall the tiiime...
-
Silenzio
addikt
A Turismo felirat, vagy az, hogy a Ferrari-ló bedzsangázott és ülve flessel?!
gog megelőzött. Kutyafáját.
Screammm: Benéztem. Q6600-ra gondoltam. Mindegy, így is gyorsabb jóval a cuccod. Amúgy nekem CPU Controllal 4 fps-sel lassabb. Most OFF beállításokon néztem meg, mert nem tűnik előnynek, hogy 1 magra osztja ki az összes rendszerfeladatot... Ti milyen beállítást javasoltok a stuffhoz?
-
Silenzio
addikt
válasz
norbiphu #6747 üzenetére
Most nézem, basszus, ezt már nem tom mire vélni... Nézd meg a konfigomat, mérföldekkel gyengébb a procim a tiédnél, és 25/25/25/5-ös beállításokkal mértem 1440x900-ban, 26 fps-t kaptam, ami kemény 10%-kal marad el a tiédtől. Textúrák mediumon, render high vagy very high, nem emlékszem... Vga-nk egy szinten. Cpu usage-od 88%, akkor ki kell használnia a 4 magot... Legalább 40-50%-kal jobb eredményt kellene kapnod...
-
Silenzio
addikt
Így van. Most a 8.12-es Catalyst-tal meg azzal a contig-optimalizációval 18-30 fps városban. Belső tereken nyilván nagyobb.
Csak érdekesség képpen azoknak, akik processzort akarnak cserélni a játék miatt: haver gépén 9450-es Intel 4 magoson (igaz, alapórajelen), 4 giga Corsair 1066-os tningrammal meg egy Radeon 4870-esen ugyanolyan szarul ment, mint nálam, csak épp maxon. Szignifikáns növekedés állítólag nem nagyon van, ahol beakad a játék, ott mindenképp beakad, ha lejjebb is veszed a grafikát. Az fps-értékek jobbak voltak ugyan, de nem lehet mondjuk száguldozni egy jót vagy ámokfutni, mert annyit laggol és swappel, hogy 15-20 fps körüli átlagra csökken a sebesség. Ugyanúgy beakadt a játék az előszobában, mint nálam, mikor betöltés után kimész. De hogy miért? Nyilván a falra firkált polip textúrája megeszi a procit, vga-t, mindent... Fákk. Vista 64 bites oprendszer van a gépen, egyébként. Lehet CPU Control kellett volna hogy beállítsuk a 4 mag támogatást? Én egy erősebb BE-s X2-es AMD beszerzésén gondolkoztam, de lehet, hogy emiatt nem éri meg váltani...Az első patch-ig úgyse javítják ki a memory leak problémákat. De lehet utána sem.
-
Silenzio
addikt
válasz
::Trunks:: #6436 üzenetére
Már bocsánat, de én a jazzt sugárzó csatornától magam alá hugyoztam. Erre vártam már mióta! És lőn. Szinte csak azt hallgatom.
-
Silenzio
addikt
A 8.12-es driver dokumentációja említést se tesz a GTA IV-ről. Hehhe...
-
Silenzio
addikt
válasz
Blizzard.9 #6188 üzenetére
Nem számít, ugyanúgy nem megy a telepítő.
D.Orion: te is olvasd el az első hozzászólást! Miért nem teszi ezt meg senki?!
Limitálja a beállításokat a vga memóriád szerint. Másfél giga VRAM kell szerinte a maxhoz. Megoldási lehetőség is ott van az elején.
-
Silenzio
addikt
válasz
Sirandrish #6148 üzenetére
Többet is akár. Sztem nekem driverhiba miatt nem megy 22 fölé, de most már ALÁ SEM NAGYON, és itt a pont. Az átlag lehetne 27-28 is, ha hagyná a játék. Csak hát a feltelepítés óta szar, azaz az első 2-3 indítás után valami miatt fixálta magát 22 fps-en. Így, lássatok csodát, max grafikán sem fut sokkal szarabbul nálam a GTA IV
Éljen az optimizmus. A pesszimista erre azt mondaná, igen, de minimumra véve sem gyorsul. És igaza lenne. 800x600 lowest minden szar, és képtelenség 22 fps fölé mennem.
-
Silenzio
addikt
válasz
Sirandrish #6146 üzenetére
Igen. Arról van szó. A 22 fps-es limit meg nem tudom mióta van, az elején még nem volt.
-
Silenzio
addikt
Nem tudja valaki, hogy hogyan lehet feltenni Windows 7 tesztverzióra a játékot? A telepítő szerint a rendszer nem kompatibilis P%-kal
(ez persze magától értetődik)... Gyanítom, hogy gyorsabb lenne, mint XP-n, Vistát meg elő nem veszek emiatt... Örülök hogy megszabadultam tőle.
-
Silenzio
addikt
Az árnyék BIZONYOS beálltásokkal teljesen oké. Pl. max grafikán. Meg furcsa mód most nálam, pedig kb. 1/4-beálltásokkal játszok. Nem tudom mitől függ, de a legtöbb beállítással nálam is foltos volt, most teljesen oké. Blurrt hogy tudod bekapcsolni?
Szerintem ez nem a vinyót defragolja, hanem a játékot. Talán a játékhoz használt tömörítésen optimalizál, nem tudom, de a prociidőhöz a fragmentált vinyónak nem sok köze van.
-
Silenzio
addikt
Vattafák...?! Imádom az ilyet: annyival kommentálja, hogy processing, de hogy mit ír át, tömörít, honnan, hová... De most komolyan, mi a faszt csinál? Gyűlölöm az ilyen értelmetlen, misztikus tvíkeket, ha segít, komolyan, magamhoz nyúlok...
Bár egy ennyire összegányolt játékkal kapcsolatban, mint a GTA IV (green mode-ba teszi a cpu-t, low 3d-be a vga-t), amihez foghatóval 14 év alatt nem találkoztam PC-n, már semmin sem lepődök meg. -
Silenzio
addikt
Hm... Ha esetleg ezzel segíteni tudok a textúrahibákkal küszködőknek: úgy vettem észre, ha a Catalyst Control Panelben bármit elállítok defaultról, a játékban eltűnnek a textúrák, és az esetek 2/3-adában fekete foltok meg rácsok borítják a pályát. Defaultra visszaállítva ment rendesen. Akinek ilyen gondjai vannak, lehet nem alapbeállításokon használja a drivert
P.S.: Hol van már a Catalyst 8.12?!
-
Silenzio
addikt
válasz
gabi0725 #5703 üzenetére
Valóban nagyon jó, de épp miatta futott nálam a GTA IV 1 magon 2 helyett... Amíg persze be nem állítottam vele a cpu-affinitást. De ezt a GTA IV magától is tudta, mindaddig, amíg a CPU Controlt le nem futtattam. Akkor mire is jó a cpu control pontosan? Hogy egy magra rakjon olyat is, amit a winfos lazán kioszt magának optimálisan? Szerintem nem ártana némi kritikával illetni és a körmére nézni, nemdebár?
Chapel: elnézést, de én eleve nem látom értelmét ilyesmit kérdezni, nagyjából 3 perc alatt minden felfedezhető a dokumentumok könyvtárban - valahol.
-
Silenzio
addikt
Le tudnád írni milyen beállításokkal és felbontásban kaptad a 28-40 fps-t? Az én procim kb. 10%-kal lassabb, de nekem leginkább 15-22 fps közt ingadozik med-high-on. Ha lejjebb veszem, az sem használ. Ja, igen, néha beakad a jtáék és sehogy sem megy 22 fps fölé (Fraps szerint), máskor 55 is van. Szóval lehet, hogy gond van a rendszeremmel, mert a vga-m nagyjából partiban van a tiéddel, bárki bármit is mond. Lehet a 8.11-es driver miatt, a 12-es béta nem akart feltelepülni. Igaz, a powerplay problémát megoldottam.
-
Silenzio
addikt
válasz
janika16 #5687 üzenetére
Be bizony, jobb katt az alkalmazáson és kb. alul. Namármost, idáig azt hittem a winfos csal az értékekkel, de szerintem a Cpu Control az, amit hanyagolni kell, hacsak biztos nem vagy benne, hogy olyan alkalmazást használsz ami nem rendesen fut 2 magon. Ld. NFS Undercover. Optimistán felhúztam maxra, csodálkoztam a 15-20 fps-en, de Cpu Controllal 35-40 lett...
Itt a GTA IV-ben sajnos még 20 se.
-
Silenzio
addikt
16x le volt írva, hova kerülnek a mentések. Az első hsz-ben lévő gyorsító-módszer meg egyszerűen kamu.
Én tudok egy jó megoldást: 4 magos Phenomokkal, meg különösen Q9xxx-szériás 4 magosokkal már egészen jól fut. Alternatív megoldásként lehet venni 8400-8500-as C2D-et és 3600-3800 Mhz-en járatni. Ez a legdurvább performance hack...
-
Silenzio
addikt
válasz
deicide #5592 üzenetére
Még jó, hogy írtad ezt a powerplay bugot, fogalmam sem volt róla, csak furcsa volt hogy vga-m emberes hűtőventije miért nem pörög fel. Átírtam a biost, immár xt órajeleken megy a játék alatt is. Minimálisan gyorsult ugyan, de a processzor édeskevés.
Észrevettem amúgy, hogy a CPU control igen durván bekavar a gépnek. Ugyanis a játék teljesen jól kihasználta a 2 magot, ám miután lefuttattam a cpu controlt (automatic beállításokkal), azt írta, 1 magot használ a játék, és ezúttal így is volt (így lett a benchmarkban 22 fps-ből 12 fps átlag) amíg be nem lőttem vele a processzor affinitást. Most nem értem, csal, hogy szükség legyen a használatára, vagy mi?
Mert ugye így alkalmatlan arra, hogy felmérjük, melyik játék nem használja ki a több magot... Másnál is így van? Nekem nagyon furcsa volt, hogy miért ilyen ratyi a gépem teljesítménye mióta a cpu controlt használom és "segít", ha teljesítmény-problémák előtte nem is voltak.
-
Silenzio
addikt
nVidiás képlinkekben is láttam foltos árnyékokat, mellesleg ha a grafikát teljesen csutkára húztam, high textúrákkal és highest detaillel, a csúnya árnyékok helyét a Crysist megszégyenítő árnyékolás váltotta fel. Egy kicsit lejjebb véve már ugyanolyan csúnya volt, mint előtte. Szarul írták meg.
-
Silenzio
addikt
Mit tartalmaz majd az első patch?
Ha volt már, elnézést kérek, nekem még új.Számomra nem egyértelmű, hogy gyorsabb lesz a stuff, és ez aggaszt. De mondjuk én még buggal nem találkoztam, sem fagyással. Apróbb gondok, mint idióta közlekedési balesetek és a kresz kiforgatása, idáig ezek voltak.
-
Silenzio
addikt
Csak jelezném, hogy az a 'ha lassú a játék" link az első hsz-ben baromság, azt hiszem. A módszer teljesen kamu, és a parancssorba írva nem is működik (nálam legalábbis). A commandline.txt-be írva működik ugyan, de semmiféle pozitív hatása nincsen... Nyugodtan kihagyható, hiszen eleve abszurd az elgondolás.
-
Silenzio
addikt
Elkeserítő ez a portolás. 16-20 fps kültéren maximum, mindezt 5000+-os X2 AMD-vel, 2900 xt-vel és 2 giga rammal. Az előbb próbáltam ki a limit-kikapcsolós hack-kel max grafikán, alig volt lassabb, mint low-mediumon, mondom, átlag 2-3 fps-sel! Eszerint a processzor adja meg magát. 1 magon játszhatatlan, a fenti érték 2 magon keletkezik. Szomorú. Amikor a Far Cry 2 35 fps-t nyom dx10-ben, very high beállításokkal. Úgy tűnik semmi sem gyorsít a GTA IV-en, talán egy picit a látótávolság levétele. A detail nyugodtan lehet very high, a textúrák sem nyomnak a latban, max a Rockstar elmebeteg fejlesztői szerint. Egyszerűen nem lehet elég jó procit alá rakni. Ezért kétlem, hogy bármilyen új vga driver gyorsítaná az ati kártyákat. Max egy a játékhoz kiadott patch. Majd. Egyszer.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Asus ROG Ally Z1 Extreme (1TB SSD) újszerű állapot, garanciával!
- Samsung Galaxy A56 5G 8/256GB, Király világosszürke
- LG Ultragear 27GP850-B Gamer monitor!27"/2560x1440/Nano IPS/180hz/1ms/Freesync-Gsync/HDR/Garancia
- Használt laptopok kedvező áron itt ( Személyesen és csomagküldéssel is országosan )
- ASUS Phoenix RTX 3060 12GB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- AMD Radeon Pro WX 4100 4GB GDDR5 128bit PCi-e videokártya 4xMiniDP
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest