Hirdetés
- Yettel topik
- Tömeges bevetésre kész az új Huawei AI-chip
- MIUI / HyperOS topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
-
Mobilarena
Mit jelent az Amerikai Álom napjainkban? Niko Bellicnek, az európai emingrásnak a reményt, hogy meg tud menekülni a múltjától. Unokabátyjának Romannak az álmot, hogy együtt megcsinálják a szerencséjüket Liberty Cityben, megnyitva az utat a lehetőségek országába.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pisti
őstag
válasz
winfier #7210 üzenetére
SPOILER!
Manőverezz vadul jobbra-balra, le-fel a helikopterrel én nem lőttem egy golyót se(a helikopterrel legalábbis) a csónakra mégis kigyulladt, sőt egy rakéta is eltalált mégse robbantam fel a végén (mondjuk előtte jópárszor a vízben kötöttem ki, vagy eltalált egy rakéta idő előtt). Az üldözés vége szerintem egy az egyben scriptelt, csak ki kell húzni egy darabig, hogy ne találjon el egy rakéta sem, aztán a végén a script miatt egy úgyis eltalált, de attól nem robban a gép. Mondjuk az is igaz, hogy egy M4 tárat belelőttem rögtön induláskor a csónakba, nemtudom annak volt-e valami szerepe a későbbi kigyulladásában.
Egyébként eléggé idegesítő darab lett ez a befejező küldetés.
-
pisti
őstag
Esetleg lehet, hogy csak 1 magot használ a játék, mindenképp úgy állítsd be a rendszered, hogy mind2 magot használja.
Nekem ez az "aranyos" kis cpu-control (szerintem abszolúte nem ajánlott) nevű progi hálálta meg az uninstallját úgy, hogy 1 magra tette a GTA4.exe-t, meg még kitudja mi mást, még szerencse, hogy a feladatkezelővel könnyen korrigálható volt a probléma. -
pisti
őstag
válasz
WonderCSabo #6521 üzenetére
View distance meg detail distance minimumra.
-
pisti
őstag
válasz
Sirandrish #6435 üzenetére
Nálam ilyen (a helicopter control rész):
Fire: Space
Throttle Up: W
Throttle Down: S
Pitch Forward: Numpad 8
Pitch Back: Numpad 5
Bank Left: Numpad 4
Bank Right: Numpad 6
Rotate Left: A
Rotate Right: DAz ne zavarjon, hogy máshol is fel vannak használva itt látott gombok, jármű függő ugyanis az irányítás beállítás, egyedül a telefon felhozás alap fel nyíljának újraállítására allergiás, azt ugyanis minden járműben ülve kell tudni vezérelni.
A Num Lockkal lehet kikapcsoltad a Numerikus bill.-t, esetleg azért nem észleli az inputot onnan.Ami kicsit idegesítő, hogy amit itt beállítok azt mindig elfelejti, mindig újra kell állítgatnom, pedig a grafikai beállításokat megjegyzi.
-
pisti
őstag
válasz
Sirandrish #6366 üzenetére
A default bill. kiosztással nekem se ment, pedig mondjuk BF2-ben elég jól el tudtam terelgetni bill.-el a heliket.
Úgy állítsd be az irányítást, hogy 1 kézen legyenek a bedöntések, előre-hátra, jobbra-balra, a másik kézen meg a gáz plusz/mínusz, meg a tengely körüli forgás. Nekem így sokkal természetesebb. Persze alapból még véletlen sem ilyen a kiosztás. -
-
pisti
őstag
Azt figyelted, hogy van baleset "szimuláció"?
Többféle dolog is tud történni mikor nagy sebességgel (vagy inkább különbséggel) ütközöl egy másik autóval. Mondjuk a legviccesebb az mikor belemész valakibe, teljesen normálisan kipattan az autóból, aztán hirtelen összeesik és meghal.
Más. Arról nem tudtok, hogy azt a felfegyverzett helikoptert nem lehet-e a 200 (ehhez tuti nem lesz türelmem) galamb levadászásán kívül valahogy megszerezni? Vice City-ben is az Apache utánzattal szórakoztam a legjobbakat.
-
pisti
őstag
válasz
Sirandrish #5964 üzenetére
Dehogynem.
Párezer dolláros öltönyben, párszázdolláros cipőben, egy lambó utánzatot vezetve (Infernus) és desertet lengetve a kézben a legjobb a hentelés, vagy csak a sima száguldozás egy jobbfajta muzsikára. ;) -
pisti
őstag
válasz
jaja1981 #5454 üzenetére
Ez a 27 átlag honnan jött? Benchmark eredménye? Csak mert a játék többnyire jóval lassabban fut mint amit a benchmark ad eredménynek. Játék közben figyeld az fps-t, ha már annyira tapasztalatból akarsz beszélni...
Jah és egy jótanács, a cpu limitál úgyhogy nyugodtan növelheted a felbontást.
-
pisti
őstag
Hehe, lol. Ha nagy sebességgel beleszaladsz egy másik autóba, akkor kifekszik a sofőrje.
-
pisti
őstag
válasz
gyáliSanyi #5408 üzenetére
Első hsz-ben van linkelve teszt, egymagos cpu-kkal 10 fps környéke a kihozható maximum, szóval szerintem ne erőltesd.
-
pisti
őstag
Van procilimit csak magasabban mint a többség által birtokolt prociknál.
Azért az az e8200 kb. egy árban van (nem épp olcsó) egy kisebb négymagossal, és így tuningolva már hozza azt a teljesítményt amit egy jóval alacsonyabb órajeles négymagos.
"Nincs normalizálva a játék ati-hoz, ennyi."
Ez butaság, lehet vannak (driver) problémák (még) a HD4xxx-ekkel, viszont én a HD3850-emmel nem tapasztaltam ilyet és bőven nincs kihajtva a 3,2Ghz-s E5200-ammal, pedig alapórajelen megy, 50-70% a GPU usage, talán egy olyan 4Ghz-s E8200 már kihajtaná mint a tied, viszont kétlem hogy ugyanezt meg tudná tenni akár "csak" egy HD4850-el.Nemtudom linkeltél e mérési eredményt, de támaszd már alá kérlek ezt a nincs procilimit dolgot valamivel. Mondjuk 1280-ban futass benchmarkot, minimális meg maximális látótávolság meg részletesség távolság mellett, aztán meg nézd meg, hogy egy-egy alacsonyabb fps-t produkáló városrészben, ha állítgatod ezeket akkor hogyan változik az fps.
-
pisti
őstag
válasz
volvoguy #5324 üzenetére
Ezt nézegesd, elég jól látszik mi a különbség. Szerintem nem annyira vészes még minimális és maximális látótávolság beállítások között se. A detail distance ha alacsony az éjszaka jobban látszik, mert az aszfalton a közvilágítás fénye (meg sok más fényforrás is) is csak elég közelre rajzolódik ki úgy, ez nem látszik a fenti linken.
-
pisti
őstag
No igen a tartalom hozza a szokásos R* színvonalat, a világ, a történet és a szereplők kidolgozottsága szerintem eléggé impresszív. Bőven látszik azért, hogy miért kell neki ennyire a proci, sokan szarozzák, meg optimalizáltlannak nevezik, holott szerintem szimplán az van, hogy ilyen komplexitású játék mellé szükség van a nagy CPU számítási kapacitásra.
Eddig az volt a probléma, hogy nem használják ki a játékok a multicore procikat, most meg mikor jön egy ami végre rendesen használja, akkor meg fújolnak az emberek... Annyira jellemző. Persze akinek nem inge ne vegye magára.
Egyébként játszani sem muszáj vele most rögtön megjelenés után. Egy év múlva sokkal olcsóbb lesz az a hw, ami rendesen tudja futtatni. -
pisti
őstag
Valamelyik baráttal menj el szórakozni egy bárba.
A telefonon lehet ezt intézni, előveszed a phonebookból előkeresed az illetőt akivel menni akarsz és valamelyik szórakozás opciót kiválasztva elhívod valahova. Én az uncsitesóval mentem párszor és elég jó a duma is amit részegen nyomnak miközben próbálsz részegen elvezetni a lerakási pontra, poén. -
pisti
őstag
Szerintem én meg már kiteszteltem magamnak... Mondjuk kíváncsi lennék mások eredményeire is.
A view distance meg a detail distance nagyban befolyásolja a CPU limit mértékét. Értsd: Ha minimum vannak, akkor a legkisebb a procilimit, ha felfelé állítod akkor pedig erőteljesen nő. Nálam a maximális beállítható meg a minimális között kb. 2x-s különbség van fps-ben (játék közben, nem bechmarkban, ott jóval kisebb...), kb. 15 vs. 30 fps, nem mind1.
Egy cikk szerint a konzolos verzióban a view distance 22-n van, a detail distance meg 10-en, énis ezt használom jó kompromisszumos beállításnak tűnik. Viszont akinek minden kis plusz kell mert nagyon gyenge a CPU a játéknak, akkor a legjobb ha mind2 minimumon van.
Ezt kéne inkább első hsz-be tenni mert úgylátom sokaknak nem esett még le.Meg mondjuk az is, hogy a benchmark eredményei csalókák tudnak lenni a tényleges játékbeli teljesítményt nézve. Egy adott konfigon a különféle beállítások által produkált százalékos változásokat érdemes figyelni vele.
Viszont a mai konfigok mellett a cpu limit játék közben sokszor sokkal jobban kijön mint a benchmarkban, vagyis kevesebb az fps, sokszor jóval mint amit mér a benchmark (városrészektől is erősen függ, napszaktól és időjárási körülényektől is). -
pisti
őstag
válasz
volvoguy #5289 üzenetére
Függ a Vram-tól a view distance, de tekintve, hogy úgyis minimálisat használhatsz csak a procid miatt ezért a te konfigodnál nem probléma a vram mérete.
Ha megvan a quadcore proci (esetleg durván meghajtott kétmagos core2) akkor lehet elkezdeni gondolkodni 1 GB Vram-os VGA beszerzésén, addig tök felesleges.
Az a srác azt az AMD (X2 gondolom) 3xxx procit kétlem, hogy alapórajelen használja, csak tuninggal tudom elképzelni azt a 30 átlag fps-t, meg egy kis füllentéssel.Aggregátor: LoL.
Most nézem, hogy pont most írta be kzo a mérési eredményét, számodra iránymutató lehet. Ha a view d. meg a detail d. nem defaulton, hanem minimumon lenne, akkor el tudom képzelni, hogy felmenne a benchmark átlag 30 fps-re.
-
pisti
őstag
válasz
volvoguy #5277 üzenetére
Már írtam...
Minimális detail distance-l meg view distance-l talán el fogja bírni egy 20-25 fps-sel procid.
A VGA-t terhelő beállításokat nyugodtan felrakhatod majd, nem azok fognak limitálni. Render quality-t felrakhatod legmagasabbra, semmit nem lassít procilimit mellett, textúrák meg mehetnek mediumra, vagy akár high-ra is, bár lehet úgy swappolna kicsit. -
pisti
őstag
válasz
MarioAna #5038 üzenetére
Lentebb veszed a detail distance-t, meg a view distance-t, aztán meg bedobhatsz egy Quadcore procit a 4850 mellé, ha lesz rá keret. Rivatuner monitorozó progijával nézd már meg, hogy mennyi a GPU usage, csodálkoznék, ha 50% fölött tartózkodna huzamosabb ideig, csak azért...
Nálad pont az gyenge (viszonylag) ami ennek a játéknak főleg kell, a proci.
Persze tudom, én sem szoktam új alkatrészek után rohangálni egy-egy játék miatt. Nem is azért mondom.Csak ez a helyzet, jobb tisztában lenni vele.
Ha akarsz még érdekeset olvasni:
Egy 3850/70 egy négymagos Core2 mellé társítva jobban futtatná ezt a játékot mint a jelenlegi kombód, szvsz. -
pisti
őstag
válasz
volvoguy #4924 üzenetére
Ne sok jót várj, mondjuk minimális látótávolság meg detail distance beállítások mellett még pont játszhatónak kéne lennie, értsd 20-25 fps-sel úgy talán elmenne. A VGA az bőven elég a CPU fog erősen limitálni.
Egyébként ez a két beállítás nincs olyan nagy befolyással a grafikára (a cpu limit mértékére annál inkább), a háttér részletessége változik, meg hogy mennyire közel tűnnek elő a dolgok a semmiből, de minimum-on sem olyan vészes a dolog szerintem.
-
pisti
őstag
válasz
McCartman #4938 üzenetére
Nem sok köze van a benchmark eredménynek a valós játékbeli teljesítményhez sajna.
Azt nézd meg, hogy az első safehouse mellé ha kimész a sarokra és a Brooklyn híd utánzata felé nézel akkor mennyi az fps-d. Ha 20 fölött lesz akkor örülhetsz...
View Distance: 100
Detail Distance: 100
Ezek mellett legalábbis mindenképp. -
pisti
őstag
válasz
Bluegene #4941 üzenetére
Nem a VGA kell főleg ennek a játéknek már elmondták párszor, semmit nem ér a 280 SLI, ha a quados procit is legyilkoló beállításokkal totál CPU limites a játék.
Meg azért a Box-os változat részletesség szintje igencsak el is marad a PC-n beállítható maximálishoz képest, ráadásul sokak beszámolója szerint még így se futott az olyan hú de jól Box-on.
-
pisti
őstag
válasz
celeron #4897 üzenetére
Lehet fel tudod rakni a texture quality-t High-ra, meg be tudsz állítani maximális látótávolságot meg detail distance-t, viszont olyan durván CPU limites leszel, hogy semmivel sem leszel előrébb mint most.
Én 3,2Ghz-n járatom az E5200-am és a 3850 bőven nincs kihajtva, pedig elég alacsony látótávolságot meg detail distancet használok (22,10). Már az 512-es 3850 mellé is kéne a 4 magos proci, hogy rendesen ki legyen hajtva, 1280-ban.
Nemtudom X1800 mellé mutat e GPU usage-t a Rivatuner, de a helyedben mindenképp megnézném, hogy a jelenlegi VGA mellett mi a helyzet nálad ilyen téren.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Asus ROG Ally Z1 Extreme (1TB SSD) újszerű állapot, garanciával!
- Samsung Galaxy A56 5G 8/256GB, Király világosszürke
- LG Ultragear 27GP850-B Gamer monitor!27"/2560x1440/Nano IPS/180hz/1ms/Freesync-Gsync/HDR/Garancia
- Használt laptopok kedvező áron itt ( Személyesen és csomagküldéssel is országosan )
- ASUS Phoenix RTX 3060 12GB
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- A Panasonic Toughpad IPS touch Budapest, MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest