- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mit jelent az Amerikai Álom napjainkban? Niko Bellicnek, az európai emingrásnak a reményt, hogy meg tud menekülni a múltjától. Unokabátyjának Romannak az álmot, hogy együtt megcsinálják a szerencséjüket Liberty Cityben, megnyitva az utat a lehetőségek országába.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Twileght #12994 üzenetére
ja hogy utalások.... tehát tény nincs. Erről ennyit.
"SA-nál szerinted átadták?"
Nyilván, mert különben elég nehéz lett volna fejleszteni, ha nem lehetetlen minimális technikai infók nélkül egy mod-ot."Meg ha jól tudom a fejlesztő team már nem 14 éves kiscserkészekből áll, hanem képzett programozókból."
A fejlesztők életkorának semmi köze a szerzői vagy liszenc jogokhoz, sem pedig az üzleti érdekhez.Szóval maradjunk anyiban, hogy amiről itt vitázgattunk kicsit, az csak óhaj és álom szintjén van meg részedről.
Jelenleg egészen más a felállás, mint az SA esetében. Az egy kifutott játék...
A GTA4 a PC piacra most lett bevezetve és MS érdekeltség van a multiban...
ennél több nem is kell.Ha szerencsénk van 3-4 év múlva megvalósul az amit te felvázoltál.
Bárcsak úgy lenne.
A probléma az, hogy én 2008-ban vettem a GTA4-et és 2009-ben is szeretnék csittermentesen játszani.
Az pedig nem megy. -
fsb1000
nagyúr
válasz
Twileght #12989 üzenetére
Akkor tisztázzunk már 1-2 kérdést...
Az általad megadott linken van valamilyen tényeken alapuló hír, hogy a GTA4-hez is megkapják ezt a jogot és önnálló servert üzemeltethetnek hozzá?
Én nem találtam ilyesmit.A PC-s GTA SA-nak volt köze az MS LIVE-hoz?
Ha a GTA4-nek van köze az MS LIVE-hoz és ez valamiért megéri az MS-nek, akkor miért fogja elengedni? Ingyen? Én nem hinném.Ezek a dolgok nem úgy mennek hogy összeáll egy jóhiszemű és jóképességű csapat azt bármely játékhoz ír egy multis modot.
Hol lesznek a szerzői jogok? És az üzleti érdek? És ki adja át a szükséges technikai információkat?A minimum az, hogy a fejlesztőtől vagy a jogtulajdonostól meg kell vásárolni valamilyen licenszet, de az is lehet hogy az egész mögött a 2. rókabört lehúzó jogtulajdonos áll.
(aki nem feltétlen azonos a fejlesztő céggel)Ettől még lehet hogy egyszer eljön a csittermentes multizás ideje, csak én már nem hiszek az ilyen mesékben.
Ha valamilyen érdek ezt szolgálná, akkor már helyből igy adnák ki a játékprogramokat.
De nem igy van. Ez egy megdönthetetlne érv. -
fsb1000
nagyúr
válasz
Twileght #12977 üzenetére
Bocsi... Te multiztál már GTA4-ben???
Szerintem alapvetően félreérted a GTA4 multi felépítését.
Vagy én nem értem ezt az új izét, és egy teljesen más multi megoldást fognak hozzá írni "külsösök". És akkor tényleg nem "hivatalos" módon lehet majd multizni egy másik koncepció alapján.Jelenleg:
Fogalmunk sincs, hogy hol vannak a szerver(ek)... és kik üzemeltetik.
(talán a fejlesztő/kiadó vagy MS üzemelteti, NINCS szerver bérlő, mint COD-ban)
Ez egy dinamikus rendszerA transzparens szervere(ke)n szabadon hozhatók létre "szobák" bármely felhasználó által. A szobáknak 1 HOST-ja van.
(Ö az aki a szobát létrehozta a szerveren, vagy megörökölte egy kilépő HOST-tól a jogot)A multis player képernyőn egy korona jelzi.A HOST-nak nincs admin joga, csupán annyi a többlet lehetősége, hogy beállíthatja a következő játék paramétereit. Kickelni lehet, de ehhez kell a playerek X%-nak egyetértése.
Ebben a rendszerben elképzelhetetlen az admin jog.
1. nem köthető szerverhez
2. szobához köthető lenne, de csak arra lenne jogosultsága.
Ez értelmetlen hiszen a szobák dinamikusan jönnek létre és szünnek meg, ráadásul bárki lehet HOST.********************
Természetesen, ha valamilyen oknál fogva a szerverek dedikáltal lesznek (mint COD-ban), azaz lesz tulajdonosa/bérlője és valamilyen módon vissza lehet rá találni (pl. IP, szerverName), mert nem dinamikus, akkor lehetne értelme az admin jognak.
De sajnos az admin jog önmagában semmit sem old meg.
Volt saját szerverem COD-hoz (most is van csak kihalt), mélyen szántó tapasztalatokat szereztem a csitterekkel szemben.
A probléma ott kezdődik, hogy a bérlőnek elemei érdeke ha public szervert üzemeltethogy legyen látogatottsága, tehát az illegális kulcsokat elfogadja és valamilyen szinten tolerálja a csittereket hiszen a látogatók 70% használ ilyesmit.Látszólagosan beáll egy rend, ahol halgatólagos megállapodás szerint nincsenek rombolók és durva hackosok, de mindenkinek van valami a tarsolyában ami egy kicsit könnyebbé teszi az életét, de nehéz észrevenni. (AIM, gyorsító, stb)
Az a maradék 30% meg szív.
Akimeg tiszta szervert csinál annak nincs elegendő látogatottága és szépen megszünteti a bérlést. Igy maradnak a szürkék.GTA4-nél sem lenne másképp. Ugyanaz a játékosállomány. Döntően 20év alatt.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Twileght #12965 üzenetére
"hogy va valaki csitel úgy kibbanolhatod a szerverről (egy könnyed mozdulattal ), hogy oda többet vissza nem megy. (még dinamikus IP-vel sem)"
Ugyanmár.... kinek lesz erre joga??? És milyen hatállyal?
A GTAIV szervereknek nincs gazdájuk. Szobát bárki nyithat.Ha pedig mindenki megkapja ezt a BAN jogot, akkor a kölykök, (azaz a csitterek) szorakozásból fognak bannolni bárkit, aki nekik nem tetszik, vagy mer szólni ha valami nem tiszta.
Ezt már megéltem COD*alatt. A saját szerveremen akiartak kickelni!!!!!
Sőt GTAIV-ben is próbáltak már kickelni, mert rákérdeztem pár embernél, hogy minek használja azt a mit használ és vajon randira is műbrokit szokott-e vinni." Meg ugye állandó admin jogosultság..."
Kinek??? Könyörgöm... kinek??? Gondold már át légyszi.Amugy meg a gazdasági szempont is ellentmond ennek.
Ha tényleg csittermentes lenne a multi lezuhanna a felhasználók száma, a PC-s eladások meg felére esnének vissza.
Ki meri ezt bevállalni??? Melyik fejlesztő?
Ez nem becsület dolga.. itt pénzről van szó. 10éve ez megy, vagy régebben.
Nincs ebből kiszállás. -
fsb1000
nagyúr
válasz
Twileght #12917 üzenetére
Én már sokat gondlkodtam ezen.
Biztos, hogy nem tudom a tutit, de az én elképzelésem szerint a gyártók támogatják a csitelést.
Ezt feltételezést lehetne indokolni szakmai oldalról (szoftverfejlesztés, titkosítás, stb), de szinte mindenki számára érthetőbb a kézenfekvő kereskedelmi indok:Az ilyen játékok törzsközönsége a 12-20 éves korosztály. Kb. 70%-ban
Alatta nincs érdeklődés felette pedig van más ami jobban kitölti az ember életét (szex, munka, tanulás, filmek, stb)
Tehát a törzsközönség igényeit kell kielégíteni, az pedig több forrásból is megerősítést nyert, hogy ez a korosztály szinte a játék részének tartja a csitelést és morálisan is elfogadhatónak tartja bármilyen szituációban és bármilyen mértékben.Én ezt elfogadom, csak nem biztos hogy részt akarok benne venni.
Nem véletlenül ragadtam le hosszú évekig stratégiai játékoknál.
Ott csak az AI hülyeségeit kell elfogadni, illetve multiban sincs (érdemi)lehetőség csitelni.
Pl. CIV sorozat.De nemrég beszereztem egy sakkprogramot is...
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Twileght #12904 üzenetére
OK, akkor nem neked szólt.
Mindegy.. meg lehet szokni, hogy egyesek 2x sebességgel "korcsolyáznak", pisztolyból rakétát lönek ki, vagy közeli fejestől meg sem szédülnek DM-ben.
Mindez lehet funny 1x vagy 8x.De aztán elmegy rankadbe és ott is nyomja. Elöször csak finoman, amikor meg szólnak neki, akkor le nooboz, meg elkezd direkt szivatni.
Tipikus a szembe autózó csitter race pályán.De ez a "hidépítő" csitter is... mi más ha nem ártó szándék.
Hiszen senki sem ért célba, mert a checkpointokat is betemette.És amikor 10 menetből 9-ben ilyenekkel találkozok, akkor persze hogy általánosítok, és elküldöm öket a búsba, mert a drága szabadídőmet cseszték el.
...vagyis én.Nincs megoldás.
Bizonyos vagyok benne hogy a játékosok többsége valamit használ.
Mikor saját szerverem volt COD-hoz teltházas volt mindaddig, amig a PB-t be nem szigorítottam. Alig maradtunk... és 3-4-en mit játszunk?
A fiam minden haverja azzal kezdi, hogy a játék telepítése után keresi a csiteket.
Még azt sem tudja mennyire nehéz a játék!!!!!!!!
Helyből kell nekik.Maradnak a csitterek.... ez van.
Vagy együtt élni velük, vagy abbahagyni. -
fsb1000
nagyúr
válasz
Twileght #12895 üzenetére
Idézet:
A player selector még a kisebbik kond, azt majd pár héten (napon?) belül átírják, hogy működjön.
Na de a többi...Baszdmeg.
(és nem kérek elnézést, mert Ti szarjátok el a játékomat és a kedvemet)Mostmár legalább tudom, hogy szombat hajnalban miért nem találkoztam csitterekkel.
2 napig csak RACE-t játszottam rankedben.Pénteken még minden tele volt csitterrel, de olyan szinten, hogy az már türhetetlen volt.
Nem csak a kis fütyipótlójukat nyomták be, de már a pályára is akadályokat szórtak és lehetetlenné tették a játékot. (mindjárt mutatom a videót)
10 Racé-ból 10 alkalommal az utolsó helyeken végeztem.Szombaton 10 játékból 8x én győztem, a maradék kettő is vagy motoros vagy helis volt, amiket nem nagyon tudok vezetni.
Közben semmi sem történt, nem én tanultam meg vezetni....
csak kijött a patch és nincs hozzá "Na de a többi..."Nem az zavar, hogy vesztek race-ban, mert szívesen játszok az utolsó helyen is és sosem lépek ki, mert ubnfair lenne az élenjárokkal szemben, a legutolsó pillanatig próbálok versenyezni.
Ami nagyon zavar az az egyenlötlen küzdelem és látványosan meghekkelt játék.Utálom a fajtáját. Csitter gecik. (nem kérek elnézést)
És a dolog ott kezdődik, hogy már free modban megy spawnolás.
Nem fogod megálni a többit sem, ha élesben játszol, mert azt hiszed nem veszik észre és könnyű a gyözelem. tewrmészetessé válik, ami nem az.
Szimpla gernyóság, kishitűség, sorvadt pöcsüség.Csakis magatokat csapjátok be. Éretlenek...
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Twileght #12763 üzenetére
Egyetértek..
Egy jól bekonfigolt, nem széttuningolt PC-n nem jellemzőek a fagyási problémák.
A legtöbb alkalmazás és játék jól müxik a nagyon heterogén hardver platformon is.Mondjuk GTA4-vel elég nehéz eddig az állapotig eljutni, de utána viszonylag stabil.
Az én tapasztalatom szerint a PC-k instabilását 99%-ban a netről letöltött ilyen-olyan "cuki" alkalmazások, a bekapott férgek és a hardver szakszerütlen beállítása okozza. A maradék 1%-on osztozik az OP rendszer és a konkrét alkalmazás/játék amivel épp szívunk....
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Twileght #12744 üzenetére
Köszi!
Azt áruljátok el, hogy nektek hogyan marad olyan jóminőségű a video a az YT-n.
Nemrég csináltam egy COD_ou-s tesztvideót, és 3 felbontában/méretben is felnyomtam, de mindig szétesett a kép kockásra,.
Végül HD-ban is felraktam az kb. nézhető volt, de a letöltéskor akadt....
Új hozzászólás Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- BestBuy topik
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- Battlefield 1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Beszámítás! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest