-
Mobilarena
Üdvözlünk a Grim Dawn topikban!
Kérlek olvasd el az összefoglalót kérdezés előtt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
reelc
Topikgazda
válasz
Har_melin #922 üzenetére
Az utolsó küldetés Loghorrean megölése. Igen, azzal vége a főszálnak, ha nincs meg az AoM kieg.
Majd ha legközelebb a menüben leszel unlockolódik a következő nehézség. De úgy rémlik ezt kis is írja a játék a halálakor.Bármikor visszamehetsz az előző nehézségre, de vigyázni kell a közted és a monsterek között lévő szintkülönbséggel, ha nagyon megnő, nem lesz lootod. Így hajt előre a játék.
A Questek, bountyk, shrineok mind várni fognak rád.
Szóval miután végigvitted, talán itt lesz az ideje ránézni a Skeleton keyes területekre (pl. Steps of Torment felső szintjei, Bastion of Chaos, stb.).Érdemes Veteranon is a frakciósokat, mert ha eléred az első töréspontot, jobb lesz a spawn, ezzel a csillagosok és emiatt lehet a loot is. Igen, kb. azokat érheted el Honoredre.
A Black Legion kötelező, a Death Vigil választható.
Úgy emlékszem az alapjátékban The Outcastnál oda kell figyelni. Ha barátkozol velük ne Questelj nekik, mert vesz el Black Legion reputációt, talán ezt a frakciót a legnehezebb kimaxolni (a Legiont). Csak öld azokat akikkel rosszban vannak. Vagy lehet ellenség az Outcast, ezzel nyersz egy farmolós helyet (Fort Ikon börtön).
A Death Vigilnek érdemes végignyomni a Questjeit, jól nő a reputációja.
Ja és frakciós cuccokat nem tudsz átadni másik karidnak. A recept egységes, ruházat-ékszer-frakciós augmentációt nem megy mert soulboundosak.(#923) Har_melin: Igen, átlehet szerelni a Devotionokat. főleg Eliteről-Ultimatere lehet ez elgondolkodtató, ha nincsenek megfelelő resistek.
(#924) Har_melin: Igen, a jó öreg gambling. Most nem tudom linkelni, van olyan is, aki egyik ritka nyersanyagot konvertálja a másikba.
Ha tradelsz valakivel legalább azt kapod amit kérsz.(#925) AtHoS: Grat.
Valószínűleg magasabb a szinted, erősebb lettél és jobbak a resistjeid.
Igen, receptek alapján. Ha most indítasz egy másik karit, az "ő" kovácsainak is meglesznek a receptek, ez a játékhoz van kötve, nem karihoz.
Relicset érdemes, ha nincs, nagy plusszt jelent.(#926) AtHoS: Egyre csökkenni fog köztetek a különbség. Az egy kiemelt terület, magasabb lvl-en kezdenek, mit pl. a barlang ahonnan nyílik. Ott gyorsabban magadra szedhetsz 1-2 szintet mint a környéken. Talán kb. ennyit is ér.
Ha meghalsz szerintem ugyanannyi az XP büntetés, mint máshol. A te szintedtől függ.Na most így gyorsan ennyi.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Har_melin #919 üzenetére
Jó régen indítottam utoljára a játékot, egy karakterrel 55-ös szintig jutottam, tökéletesen saját kútfőből (értsd: teljesen el lett cseszve
) tehát a játékmenetről mindent elölről kell ismét tanulni
Elkezdtem egy új karaktert. reelc korábban posztolt egy linket, ahol összegyűjtötték az erős buildeket [link], itt kiválasztottam egy DW RoH cold Infiltrator buildet, amihez mindössze egy grimtools link van [link]
No persze a fő támadás elég ütős, így sokat nem nagyon kell vele variálni hogyan fejlesszük, de nekem is az volt az első gondolatom, hogy "na jól jönne egy hogyan pakoljuk sorban a skill pontokat leírás". Legyen sok HP, sok resist, jó ha van energy regen és fegyvereken nem a fizikai sebzést kell előnyben részesíteni, hanem a cold+frostburn sebzés növelését. Cucc ami éppen esik azokat cserélgetem, illetve árusoknál néha megnézem van-e valami értelmes. Na, de ha már szóba kerültek az árusok: tegnap éjjel gondoltam belesek hozzájuk, hátha véletlenül van náluk dinamit (egyik labirintusban kellene robbantani), szóval nézegetem a cuccokat és megakadt a szemem egy amuletten, amin volt sok minden mellett 2 energy regen + 3-5 környéki hp regen is. Na ezen elgondolkodtam, hogy mi lenne, ha megvenném, de mire átvillant az agyamon, villant egyet az árus készlete, eltűnt minden, majd újra feltöltődött a készlet és persze a kinézett amulettnek nyoma veszett. Ahogy észrevettem teljesen megváltozott a készlete...na ez szivacs volt
De visszatérve a grimtools-ra: eljutottam oda, hogy osztogassak Devotion pontokat, mivel volt már belőle 4 is. Ránéztem a fentebbi linken a grimtools devotion részére és bizony bakker fogalmam nincs mire is osztott a build összeállítója. Azt látom, hogy amik között van sárga vonal, ott lettek osztva pontok, de pl. már az sem látható, hogy a kezdő ötcsillagos képből melyikre rakott és melyikre nem.
Úgy gondoltam amelyik nagy csillag, arra rakni kell, míg az apró csillagosokat nem kell használni, Na el is pontoztam már egyből az elején szarul, mert ez nem jó elgondolás, ugyanis baloldalt ki lehet nyitni egy panelt, ahol 55 pontot ír felhasználva a buildhoz. Elkezdtem számolgatni, hogy mennyi nagyobb csillag van és ki is derült, hogy sokkal több, mint 55, ebből arra is rájöttem, hogy elpontoztam magam az első nagy felindulásban.
Aztán persze az is leesett, hogy lehet scrollozni is a csillagképeket, mert nem férnek el egy oldalonAhogy látom 52 pont kell a csillagképekbe és marad 3 a kezdő 5 csillagba
Szerk.
Mondjuk már nem emlékszem régebben ez hogy volt, de mikor 3-4 power monstert is összedob egymás mellé ott azért kell velük játszadozni, mire sikerül őket legyakni. Korábban nem emlékszem, hogy tömegével lettek volna egymás mellett, de persze azóta változhatott ez erősen -
reelc
Topikgazda
válasz
Har_melin #916 üzenetére
Köszönöm, hogy leírtad!
A nem tetszett részhez:
Nincs az alapjátékban endgame tartalom.
Valóban sok a 10 féle resist.
Túl sok Components van. A fórumukon a készítők is elismerték, hogy túl sok, de már nem tudnak mit csinálni vele. Épp ezért a kereső is jó lett volna."Írtad, hogy a következő kiegészítőben lesz majd valami konverziós megoldás, de reméled, nem lesz egyszerű, mert túl könnyűvé tenné a játékot - szerintem ez egy tévedés. Koncepcionális tévedés, de az. Ez szerintem a másik oka az alacsony népszerűségnek. "
Ezt annak tudatában írtam, hogy lehet tradelni és mással craftoltatni. Illetve nem vagy 3 hónapos keretek közé szorítva, se szezon, se liga. Szóval amit megszerzel később is meglesz. Ahhoz, hogy lvl100-on (a kieg tolja fel 85-ről a limitet) befejezd az Ultimate fokozatot, végigvidd a játékot teljesen, nagyon jó cuccok kellenek. De ha 1-2 tárgyad nem az ami kellene (a szet persze legyen komplett), úgy is megoldható, csak pl. kicsit lassabb leszel, esetleg jobban halsz, de megoldható.Igaz egy rajongói tool segítségével, a Grim Dawn Item Assistanttal lehet külső, nem játékos fájlokban cuccokat eltárolni, és böngészőben lehet keresni is. Ez nem MODnak minősül, pl. mert nem Custom Game alatt fut. De ide nyilván azt teszi az ember ami nem nagyon kell, jó lesz másik karinak. Nem pl. Componentseket, amik kellenek, jó ha szem előtt vannak.
Valóban ritka az olyan részletesség build leírásakor, amiben mondjuk 15 szintenként linkeli a grimtoolst, hogy mire osztott pontot, de előfordul. De részletességet amúgy sem videókban találhatsz, hanem az írott szövegben.
Én ezalapján csináltam meg az első lvl100-as karim. Hiányzik pár cuccom, szóval nem optimális, de Ultimate fokozaton lvl100-as teljesen jó kari. Leírja részletesen mikor mire költs (nem lvl szintenként, hanem sorrendben), és miket tarts szem előtt, de a sok szövegben elvész, nem szembarát. Persze, sok build kihagyja, hogy pl. lvl40-en hogy kellene kinéznie a karidnak. Ez köszönhető lehet annak is, hogy a skill pontjaidat tudod respeceltetni.
Ez pedig a HC-s karim, az illető nagyon szépen részletez mindent, nem is volt ilyen gondom vele.
Többször néztem az elmúlt évek Steames értékelését, játékosszámát egyes játékoknak ebben a műfajban.
Játékosszám tekintetében a PoE veretlen. Jóval lemaradva a Grim Dawn a második. Az elmúlt években több ARPG kijött, de a Grim Dawnt semelyik "újonc" nem tudta megközelíteni sem.
Megvannak a maga hibái, ugyanakkor az erényei is, részemről örülök, hogy rátaláltam.(#917) Har_melin: Na igen, a respawn néha jól jönne.
-
reelc
Topikgazda
válasz
Har_melin #914 üzenetére
A grimtoolsba nem kell bejelentkezni, a felfele nyílra kattintva betallozód a karid, majd csinálsz egy linket. De ez ráér, ha majd úgy érzed szükséges.
Igen, néha van ilyen, hogy területenként cserélni kell 1-1 tárgyat utána újra elrakod, ha nem kell a pl. + aether resist.
Majd ha egyszer végigtoltad, érdekel majd a véleményed a PoE-hez képest is akár, mert tudom te abban vagy nagyon otthon.
-
reelc
Topikgazda
válasz
Har_melin #911 üzenetére
Melyik Quest?
A Blood Grove keleti oldalára gondolsz, ha jól sejtem.
Kellhet az aether resistes ital, és pár cuccodba is tegyél ellene components-t ha van. Az az egy bejárata van. Esetleg emellé life regen ital.
A grimtoolsba is belökheted a karid, ha gondolod. -
reelc
Topikgazda
válasz
Har_melin #908 üzenetére
Nem vagyunk egyformák, én kb. az 1000-ik játékórámig nem is tradeltem, nem is coopoztam (coopban szerintem nincs 2 óránál többem, és ebben a tradek is benne vannak). Egyedül öltem bele annyit. Szóval ellehet lenni nélküle.
Most 1364 óránál járok, és lesz még hozzá.
Szeretek egyedül játszani, nincs szezon/liga, ha 2 hétig nem játszok, nem vagyok semmilyen hátrányban.Ha bejön, a játék ott lesz az AoM kieg, jövőre az FG kieg ahogy írtam pl. szetkonverzió is lesz benne, könnyebb lesz összegereblyézni a szetet. Mondjuk élek a gyanúval, hogy a konverzióhoz szükséges nyersanyag nem lesz minden bokorban
ami jó is lenne, ne könnyítsék meg teljesen az ember dolgát.
-
reelc
Topikgazda
válasz
Har_melin #903 üzenetére
- Jól látod. Általában Steamen fel kell venni az illetőt és ráírni. Megegyezés szerint más tárgyra, ill. meghatározott féle/számú nyersanyagra megy a csere. Olyan PoE féle funkciók nincsenek benne, mert ez alapvetően single player játék, de van benne coop lehetőség.
Talán 3-4 alkalommal vettem ezt igénybe, pozitív tapasztalataim vannak ezzel kapcsolatban.- Igen, ez a játék a régi hagyományokat követi, Diablo 2/Titan Quest stb. meg kell küzdeni a felszerelésért. Szerintem ez magasan a Diablo 3 fölé helyezi. Mert nem pár %-kal jobb cuccért, meg Paragonért küzdhetsz, hanem valóban a jobb felszerelésért.
Ha jól rémlik 3 szet van aminek ismert, kitől és hol eshetnek a darabjai:
Dark One's Gift
Krieg's Armament
Lokarr's Spoils
Majd az új kiegben lesz még egy elvileg elég nehezen kifarmolható szet.
Tovább lesz set conversion funckió, eddig ismeretlen nyersanyag kell majd hozzá. 2 féle funkció lesz: az egyik annak a szetnek konvertál másik darabjára amit konvertálsz, a másik funkció pedig random szetdarabot ad be azonos lvl szinttel.Persze ott vannak a MI-ik is, azoknak is nagyjából ismert a dropja (hol és mi dobhatja), megadott % eséllyel potyoghatnak.
Szintén hasznosak lehetnek a frakciós árusok.Van olyan NPC is, aki Gamblingel, csak a Diablo 2 pénzes módszer helyett nyersanyaggal.
Illetve nyersanyagot lehet konvertálni egyikről-másikra.De ide is beírhatod ha kell valami, szétnézek a lomjaim között. De az is lehet másnak is megvan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- E-roller topik
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA® driverek topikja
- Milyen routert?
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- LG UltraGear Gaming Monitorok: KÉSZLETKISÖPRÉS -30%
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- iKing.Hu - Samsung S25 Ultra - Titanium Gray - Használt, karcmentes
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest