Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    válasz Lackooo84 #32614 üzenetére

    Ez milyen kérdés? :DDD Mindig "RAM-ból fut". Betölti magát a RAM-ba az exe a DLL-ekkel, amik kellenek neki, aztán jó alaposan szétterpeszkedik a virtuális memóriában (nálam általában ~2x annyi virtuális memóriát foglal le, mint amennyi fizikait használ).
    Annyi ennek a problémás része, hogy a Windows nem enged több virtuális memóriát allokálni, mint a fizikaiRAM+lapozófile. Ezért kell lapozófile. (Linux-on nincs ilyen limit.)
    Mikor weboldalt töltesz be, akkor általában az SSD-dről olvas be gyorsítótárazott cuccokat, amikből nincs újabb a szerveren. Ezt sincs értelme "beerőltetni a RAM-ba", mert beolvassa ő, amit betölt, ami nem kell neki, azt pedig nincs sok értelme beerőszakolni másképp az OS cache-be.

    Egyébként nemrég tesztelgettem, és egy PCI-e v4.0 4x SSD-vel (Samsung 990Pro 1Tb) már alig lehet észrevenni nem-intektív / real-time dolgok mellett, ha aktívan lapozgat a Windows. Egy PCI-e v3.0 2x-el, ami azt sem "hajtja meg teljesen" (Optane M10 16Gb) már inkább (lassabb pl. egy render benchmark és akadozik a böngészés, akár a Windows asztalon ablakváltás/pakolgatás). Addig csökkentettem a fizikai RAM használható részét statikusan 16Gb lapozófile mellett, míg épp lefutott a benchmark és más sem crash-elt a háttérben.
    Látatlanban azt hittem, hogy a ranadom műveletekben és késésben jobb Optane akár nyerhet is, de nem. Többet számított a szekvenciális sebesség. Mondjuk egy high-end Optane 8x slotban és durvább vezérlővel talán nyert volna, de az rohadt drága, olcsóbb a DDR4/5 RAM (már ilyen 16-32Gb méretekben), így irreleváns (legalább is otthonra).

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák