- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Mobil flották
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kephamos
addikt
Én hangolásnál el is szoktam engedni, de persze nem biztos, hogy ez a legjobb megoldás, de nekem ez vállt be.
Nekem túl könnyűnek tünt az egészgitár, a nyknál meg az volt az érzésem, hogy mindjárt összeroppan a kezemben, mint a hengarocell, persze nem fo összeroppani. Szerintem próbáld ki, az a biztos.
-
Kephamos
addikt
Hááát pedig hidd el, hogy akkordokat nagyon-nagyon fontos megtanulni, mert később szükséged lehet rá, valamint sokat segít a lefogás gyakorlásában, tehát ezt úgy értem, hogy később sokkal jobban fog menni! Na, ez nem valami egyértelmű megfogalmazás! Ez olyan, mint amikor olvasni tanultál/fogsz tanulni
, akkor előbb meg kellet tanulnod a betűket.
Ha még ennyire az elején vagy, akkor nagyon jó választás az a Vorson, de azért próbáld ki, hogy tetszik-e, meg hasonlítgasd más, hasonló árkategóriában lévő gitárokhoz.
Van egy nagyon jó könyv kezdő gitárosoknak:
Muszty Bea - Dobay András: Gitáriskola-nekem sajnos csak a 9. fénymásolt van
Ebben benne van az üveghangos hangolás is, de azért leírom.
üveghangot úgy tudsz kicsalni a gitárból, ha a húrt nem nyomod rá a bundra, hanem csak megérinted, és utánna gyorsan elengeded. Próbálgasd. Rá fogsz ismerni, ha sikerült.
Hangolás:
E(6(mély)) a 5. bundnál az A 7 bund.
A- az már be van hangolva A-ra.
D 5.;A 7.
G 5.;D 7.
H 5.; G 4.
E 7.; h 5.
Remélem érthető volt. Ha nem, akkor kérdezz. -
Kephamos
addikt
Ugyebár a három kapcsolóval váltasz a hangszedők között és ha három van, akkor kicsit másabbnak találtam a hangját, mintha csak kettő (középállásnál, ahol mind ''szól'' egyszerre).
Potik: Hangerő, meg hangmagasság. Bár nem biztos, de több mint valószínű.
Mennyi pénzt kívánsz rászánni a gitárra? Csak mert próbáltam ezt az EDG-46-ost és nekemnem igazán jött be. Főleg a nyaka nem. Az volt az érzésem, hogy hungarocellből van, de ez csak az én véleményem. A haverom nyáron vett egy G-1-es Vorsont és meg van vele elégedve, bár szerintem az se az igazi; ahngja nem annyira tetszik, de nem rossz. Lehet, hogy az egy jobb választás lenne. Fontos dolog, hogy nehogy megvedd látatlanban a gitárt. Menj el hangszerboltba és próbáld ki!!! Hasonlítsd össze más gityókkal, hogy hátha találsz olyat, ami jobban áll a kezedben, jobb a hangja, stb., stb... Kérdezz a hangszerboltostól, de vigyázz! Rafinált egy népség..
Pedál: Rálépsz és be vagy ki kapcsol.. Különböző efekteket lehet vele előcsalni az erősítőből, gitár segítségével. Van rengeteg féle. Ki kell próbálgatni, mert nem tudom leírni, hogy pl. ettől meg ettől ilyen zsáá hangja lesz a gitárnak.
.
Mióta gitározol? Első gitárnak szerintem nagyon jó választás a Vorson.
Remélem, hogy tudtam/tudok segíten, de ne vegyél mindent készpénzenk. Pl.: a hangszedőben nem vagyok teljesen biztos, csak 80%, de majd utánnanézek.
Az üveghangot hamarosan leírom neked. -
Kephamos
addikt
Single coil=sima
Humbucker=dupla, legalábbis mi így szoktuk hívni.
Asszem, hogy a dupla nagyobb jelet ad, ami akkor jön nagyon jól, hogyha használsz valamilyen torzítót.
Pl az enyémben 3 szimpla van és a haver pedáljával sokkal halványabban szól, mint az ő Vorsonjával, amiben 2 dupla van, és a dupla kevésbé hajlamos a gerjedésre (állítólag).
---------------------------
Ajánlom neked a Vorson gitárokat. Árukhoz képest nagyon jónak mondják őket a Vorson tulajdonosok.
A másik márka, ami nagyon jó ár/érték arányba az a B.C. Rich. -
SQX_Barto
addikt
Én mindig szívom a hangolással és jobban szeretem, ha más teszi ezt meg helyettem, de csak néha a tanár állítgat rajta és kénytelen vagyok én csinálni.
Nem tudom a profibbak hogy csinálják, én úgy csinálom, hogy ismert eljátszott dalok segítségével hangolom be a húrokat.
igazából ha az első húrt behangoltad vagyis a mély E-t, akkor annak az 5. bundnál való lefogása eredményezi az A-t, és ez így megy tovább, viszont a harmadik húrnál (D) a 4. bundnál kell lefogni, hogy a következő húr üres pengetését kapd. Ha eltévesztettem és a 4. húrnál van ez szóljatok
Ha sokszor hangolsz, egy idő után belejössz nefélj -
d-boy
senior tag
Sok múlik a kábel minőségén, és a konektor földelésének hiánya is búgást okoz.
A gitár elektromos része miatt akkor búg, mikor csak egy pickupot használsz, ez valamilyen szinten természetes, mert ha már 2 egymás melletti pickup szól akkor a mágnesesség kioltja őket, és nem búgnak. Jó itt nem egy 67-es Stratocasterre kell gondolni, az sehogysem búg
Azért a Humbucker pickupok nagyon ott vannak a szeren...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 15 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Odyssey OLED G8! 32"/4k/240hz/0,03ms/10BIT/Freesync-G-sync/HDMI 2.1/Smart Monitor
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox
- i7 8700/ RX6500/ 32GB DDR4/ 512GB m.2/ garancia/ ingyen foxpost
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged