Új hozzászólás Aktív témák
-
atollox
csendes tag
Úgy tűnik nekem is ez a problémám. Ugyan az az alaplap.
Pedig a ház hűtése nem rossz (elöl 2db/hátul 1db Scythe 1200RPM venti dolgozik), de az alaplapi hőmérséklet néha extrém magas. Főleg akkor ha CPU+VGA is terhelve van. Mostanában fagyáskor, a gép újraindítása után a BIOS képernyőn kapok egy hiba-üzenetet mely szerint a rendszer instabillá vált a tuning miatt és visszaállítja a CPU-t alap-órajelre.
-
atollox
csendes tag
válasz
- = Zk = - #1476 üzenetére
Phenom/Thuban esetén sokat számít, hogy a CPU-ba integrált memória-vezérlő hogyan sikerült, így nem merem kijelenteni, hogy egyértelműen jobban jársz magasabb órajelű memóriával. FX esetén gondolom hasonló a helyzet. Ha az int. mem-vezérlő "elviseli" akkor tudod magasabb órajelen járatni a ramjaidat, megint más kérdés, hogy valós alkalmazások esetén mennyit profitálsz belőle. Magamból kiindulva és gondolva a jövőre (mert vagy Bull-om vagy annak utódja, ha megjelenik a Piledriver lesz) 1866MHz-es ramokból bespájzoltam: ezt vásároltam. Szerintem a jövőre vonatkozó elképzeléseid egy hasonló 1866MHz-s KIT jól kiegészítené. Hogy nézne ki egy Bull/Piledriver 1333MHz-s memóriákkal?
-
atollox
csendes tag
válasz
- = Zk = - #1474 üzenetére
Bakker túl gyorsan olvasok és néha kimarad 1-1 szó.
Vegyél 1866MHz-s ramokat, a Bull-hoz az dukál ("gyárilag is támogatja ezt az órajelet, nem OC-nak számít).
-
atollox
csendes tag
válasz
MorphBCS #1468 üzenetére
Tudnál pár BIOS-képet linkelni, hogy milyen beállítások esetén hibázott a rendszer?
@- = Zk = -: szerintem elég lehet egy GA-990XA-UD3 is, nekem tökéletesen bevált. Számomra tuninghoz is bevált, SLI/CF meg hidegen hagy.
Igaz nem fekete nyákos mint az FXA és nincs 16x-16x 2 vga esetén csak 8-x-8x illetve hiányzik a külön Marvell vezérlő ("csak 6 SATA van, nem 8 és nincs hátlapi E-SATA).
A spórolt pénzből vehetsz nagyobb cpu-t vagy jobb memóriákat.
-
atollox
csendes tag
válasz
eszakas #1459 üzenetére
Nem, a szürke is SATA csupán a Marvell vezérlő felelős érte. Csak úgy, mint a hátlapon található 2db E-SATA kivezetésért. Ha minden igaz a 2db szürke alaplapi SATA csatlakozó bír E-SATA funkcióval is (hot swap, azaz eltávolítható Windows alatt mint pl. egy pen-drive).
"egyébként AMD drivert használok"
Ezek szerint feltelepítetted a gyári cd-n vagy Gigabyte honlapján található AMD SATA AHCI Driver-t?
-
atollox
csendes tag
válasz
eszakas #1457 üzenetére
Dehogynem.
Nézd meg a specifikációkat:
South Bridge:
6 x SATA 6Gb/s connectors (SATA3_0~SATA3_5) supporting up to 6 SATA 6Gb/s devices
Support for SATA RAID 0, RAID 1, RAID5, RAID 10 and JBOD2 x Marvell 88SE9172 chips:
2 x SATA 6Gb/s connectors (GSATA3_6, GSATA3_7) supporting up to 2 SATA 6Gb/s
devices
2 x eSATA 6Gb/s connectors on the back panel supporting up to 2 SATA 6Gb/s devices
Support for RAID 0 and RAID 1A fekete vagy szürke SATA csatin van az SSD?
-
atollox
csendes tag
válasz
eszakas #1452 üzenetére
Milyen AHCI driver-t használsz? "Gyári" Windows-os esetleg az AMD sajátját?
Jól tudom, hogy a 990XA-UD3-hoz hasonlóan a tiéden is Marvell vezérlő van?
@axe125: a legfrissebb, nem beta BIOS-t tedd fel.
@ma.ci23: az ASUS-t nem ismerem, a két Gigabyte lap közül pedig:
- ha tuningolni is szeretnél akkor a Gigabyte GA-990XA-UD3
- ha SLI/CF rendszerben gondolkozol inkább Gigabyte GA-990FXA-D3 -
atollox
csendes tag
válasz
fasterware #1340 üzenetére
"Én már felraktam pár napja. Nincs vele semmi gond, mármint stabil
."
Eddig is az volt.
Nem frissítek BIOS-t ha nem muszáj, de ez feltettem, kíváncsi voltam de semmi extra feature. Kár, hogy nincs részletesen dokumentálva milyen változtatásokat eszközöltek 1-1 újabb release esetében.
Érdekes, hogy az @BIOS az F10-et mutatta a legújabbnak, bármelyik szerverről is próbáltam volna letöltetni.
-
atollox
csendes tag
válasz
fasterware #1332 üzenetére
Jó lenne tudni mi ez.
Baj nem lehet belőle ha felteszem, flash-elek aztán hamarosan meglátjuk.
-
atollox
csendes tag
Sziasztok!
Most ismerkedek a fórummal, keresővel, de nem találom a lapomnak (Gigabyte 990XA-UD3) megfelelő témát, csupán ezt, az FX szériát.
Ide is írhatok, ha kérdésem van?
Konkrétan az új (F5-ös) BIOS-ról érdekelnének vélemények, nekem még a gyári F3 van fent. Érdemes feltenni, javították a BIOS-ba való belépés nehézségeit? Illetve tapasztalható még valami változás? Van egyáltalán valakinek ilyen lapja?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- PlayStation 5
- Azonos árketegóriájú (105-110.000 Ft-os) relatív olcsó telefonok kamerái
- Elemlámpa, zseblámpa
- Építő/felújító topik
- Opel topik
- Magisk
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Aorus Elite RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest