- Nem lesz iPhone 19
- A legolcsóbb és a legdrágább új iPhone fogy a legjobban
- iPhone topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Lecsap az S26 Ultra az Exynos 2600-ra
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- 2.1-es Bose sztereó hangrendszer a Redmi K90 Pro Maxban
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Samsung Galaxy A33 5G - a három az majdnem öt
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Aktív témák
-
Bile Demon
őstag
válasz
üzenetére
Ja igen, elfelejtettem a lényeget.

Szóval nem a tuning ellen beszélek, mert az jó dolog, csak ésszel. Érdemesebb egy db vinyóval kezdeni amin nem kár az adatokért és ha már megnyugtatóan stabil a rendszer akkor érdemes ráenghedni a 1.5TB fontos cuccot.
Csak így tovább
-
tlac
nagyúr
válasz
üzenetére
megtaláltad, hogy hol van a strap...
kipróbáltam én is ezeket a beállításokat
először azt hittem, hogy csak a memória felszorzása miatt lesznek rosszabbak az értékek
de aztán 1:1-el is ugyanúgy rosszabb lett
sőt 266-hoz képest a 270 is mérhetően lassab, főleg a memória késleltetés
a tesztek alatt lekapcsoltam az enegiagazd. opciókat, hogy nem ugráljon össze-vissza semmi
minden időzítést kézzel beállítottam spd-re
ki kellene próbálni régebbi bios-szal is, mert már sokan próbáltuk megtaláni, hogy lehet-e sávszélvisszaesés, de ezt eddig még nem tapasztaltuk vagy csak nem vettük észre
[Szerkesztve] -
Bile Demon
őstag
válasz
üzenetére
Én csak annyit fűznék hozzá a dologhoz, hogy a vinyóidnak van fizikai értéke OK, van rá gari! Nem nagy gond.
De mit szólsz ahhoz, amit én könnyen el tudok képzelni, hogy egy kis instabilitás miatt, mondjuk READ vagy SEEK parancs helyett egy WRITE parancs megy valamelyik vinyónak, tán az is elég ha egy bitet eltéveszt az IDE driver a megfelelő helyen, ez nagyon eröltetett de nem zárható ki
de pl memória/proci tévesztés miatt a FAT megváltozik és úgy íródik vissza, az is finom.
Lehet hogy észre se veszed a hibát, de lehet hogy az 1.6TB adat között már most is van, ami megváltozott és erről nem is tudsz. Engem nagyon zavarna ennek a tudata is.
Én ezt már (vagyis csak hasonlót) megtapasztaltam ugyanis
Jókis VIA chipsetes ECS alaplap Athlonnal... Valahogy az IDE kezelése a lapnak kissssé megváltozott 3 éves korára. Lehet hogy sose volt tökéletes de akkor bukott ki igazán, amikor már 3-asával voltak a 80-as vinyók. Másolása közben CRC hibák lettek a tömörített fileokban, akadt bekockásodó film is. jobbnak láttam MINDENT kidobni mert leelenőrizni szinte lehetetlen.
Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.SKILL Trident Z5 RGB 7800MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 64GB(2x32GB) Kingston Fury Beast 3200MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 32GB(4x8GB) G.Skill Trident Z RGB 4000MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B85M-G B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-A H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- HP 24" IPS LED FULL HD monitor 24fh 4HZ37AA
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / RX 7600 / 32GB DDR4 / 1TB M.2 SSD
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3050, 96% Akkumulátor
- Samsung Galaxy S22 Ultra / 12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Jókis VIA chipsetes ECS alaplap Athlonnal... Valahogy az IDE kezelése a lapnak kissssé megváltozott 3 éves korára. Lehet hogy sose volt tökéletes de akkor bukott ki igazán, amikor már 3-asával voltak a 80-as vinyók. Másolása közben CRC hibák lettek a tömörített fileokban, akadt bekockásodó film is. jobbnak láttam MINDENT kidobni mert leelenőrizni szinte lehetetlen.