Aktív témák
-
slett27
addikt
Most nemrég kapott a DS3 kölcsönbe 2x1GB GoodRAM Pro-t, egyből 450FSB-vel futkározott. DE, itt már nem stabil ez lehet a proci miatt is lehet hogy itt a lapnak vége van.
430-on még lefutott a 3DMark06 CPU tesztje, ill. ORTHOS sem hibázott, 450-en már csak sajna a SuperPI 1M futott le, ORTHOS egyből hibát dobott.
Még most csak sejtem, hogy a procinak lehet vége, mert 400FSB-nél is már 1,4V-ot kell adnom, hogy stabil legyen. Tehát egyenesen következik, hogy a procim a szűk keresztmetszet.
bbchris-nek ezúton is köszönet a RAM-okért. -
slett27
addikt
Kinek milyen hűtése van az NB-n DS3-on ? Mert engem kicsit idegesít, hogy olyan meleg ha kézzel megfogom hogy égeti a kezem, nemtudom rajtahagyni. Vmi akít hűtés azért kellene főleg tuninghoz. Gorneck barátom linkelt egy jó kis hűtőt, Northpole azthiszem.
-
slett27
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #3212 üzenetére
Most elbizonytalanodtam.
-
slett27
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #3198 üzenetére
Fogadjunk hogy ASUS P5B Deluxe lesz.
-
slett27
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #3199 üzenetére
Ajj miket nem mondasz, már nézem is.
Az a feszösszeg limit kicsit felhős nekem. Volt már erről szó nyilvánosan ? -
slett27
addikt
Hát 410FSB-nél már elhasal az ORTHOS, a többi tszt lefut, RAM-oknak 5-7-7-18-as időzítéssel bírták legtovább (5p 43 mp után fagyás) 1,9V mellett, ugyanígy 5-8-8-25-ös időzítés mellett már 20s után fagyás, 2V-nál el sem idul a Windows csak rebootol a gép. Érdekes hibajelenség, ettől kezdve végképp nem tudom hogy a lapnak van vége vagy a RAM-nak.
-
slett27
addikt
válasz
farkas123 #3066 üzenetére
Neked és Alvinnak köszönhetem hogy mostanra sikerült elérnem ÉS STABILIZÁLNOM az 50%-os tuningot.
A recept a következő volt :
PCIe 100MHz (természetesen)
FSB +0,1V
MCH+0,2V
RAM-ok 800-on 5-5-5-15 (Kingmax 667 2x1GB)
VCore 1,4V
ORTHOS CPU és RAM tesztje sem hibázik, minden teszt lefut. Ettől kezdve - mert eddig ez nem ment stabilan - elégedett vagyok.
Sajnos a RAM-nak vszínű túl sok volt az a 2,1V amit a lap adott ''Normal'' BIOS beállítással, ill. ki tudja hogy az MCH-nak mennyit adott, ill. FSB-nek de a fő probléma sztem az volt, hogy a RAM túl sokat kapott. Most kipróbáltam ezt a kézzel beállítós dolgot és működik leglábbis nálam.
Azért tovább nézem hátha van még benne szufla... -
slett27
addikt
válasz
Gorneck #3031 üzenetére
Ez mondjuk igaz, a lap elvégzi helyettem a ''piszkos'' munkát.
Amúgy 3.2GHz-en a proci stabil ORTHOS-al (SmallFFTs - Stress CPU), de itt 800MHz-en a RAM teszt (Large, in-place FFTs - stress some RAM) 4-5-6s után kifagy a gép.
ezt nem értem, minden memteszt lefut, Everest, Metabench, 3DMark06, SiSoftSandra2007, csak ez hibázik. Ez mi lehet. Ha kézzel adok feszt a RAM-nak +0,4V (2.2V) már újraindul a gép boot-oláskor, csak akkor indul ha a RAM feszt normal-on hagyom (2.1V)m itt viszont ORTHOS alatt nem stabil, akkor most mi van ? -
slett27
addikt
válasz
Gorneck #3024 üzenetére
Az a történet, hogy 400FSB és kampec, de úgy hogy semmit nem emelek, RAM-ok 2.1V-on proci 1,4V-on (a lap ennyit ad ha a BIOS-ban minden ''Normal''-on van) és innentől kezdve vége, ezt nem értem. Nem mintha a 3,2GHz nem lenne elég, csak érdekelne hogy mi miatt nem megy feljebb, mint ahogy másokat is érdekel. Lehet hogy a RAM-okat nem szereti ? De akkor eddig sem menne, nem ? Alaplap ? Proci ? Ki tudja...
-
slett27
addikt
válasz
SzlobiG #2998 üzenetére
Hát az úgy volt hogy.....
Minden Normal-on, a gép boot-ol 8x400-on és stabil is, csak az felejtettem el megnézni, hogy a procit a lap már 1.4V-on ''járatta'' a RAM-nak is 2.1V-ot adott.Majd megkell néznem, hogy alapfeszen 1.325V-on is stabil-e a proci 3.2GHz-en, mert ha igen, akkor csak a lap lehet a szűk keresztmetszet, szvsz.
Az a furcsa, hogy 7x-val is csak 400 a max FSB, pedig a RAM-ok is 840MHz-et bírnak, emiatt kellene mennie a 7x-val a 420-as FSB-nek.... -
slett27
addikt
Ugyanebben a pipőben járok...
Én sem tudom mi van. Már emelgettem fesz.-eket már adtam mindennek +0.2 V-ot is, RAM-okat ha beállítom kézzel 6-6-6-23-ra akkor veszettül csipog a gép és csak a CMOS clear segít. Én sem tudok 400 fölé menni.
Félreértés ne essék, NEM SZENVEDEK, élvezem minden percét a dolognak. -
slett27
addikt
Vmiért sztem rosszul pattintottam fel a hűtőt mert lusta voltam kivenni a lapot a házból, úgyhogy kicsit mozog a proci sapka tetején a hűtő, így most alapon idle 36-42C, terhelve 50-53C. Majd megígazítom most hétvégén és akkor jó lesz. Amúgy 3.2GHz-en (szintén 400 FSB) 62C teljes terhelésen (ORTHOS). Én az Easy-Tune-al nézem. Remélhetőleg az alaplapgyártó saját progija talán hihető, vagy nem ?
-
slett27
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #2728 üzenetére
pü ment
-
slett27
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #2724 üzenetére
G.Skill ? Elég jó áron van 667-es...
[Szerkesztve] -
slett27
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #2541 üzenetére
Nem látom a BF2-őt a játékok között.
-
slett27
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #2541 üzenetére
Egy ASUS P5B-re azért kíváncsi lennék...
-
slett27
addikt
#2517-es úgylátom senkit sem hatott meg...
-
slett27
addikt
Nemtudom.... de megy
-
slett27
addikt
Olyan amúgy mintha vmi régi A64-es topicban járna az ember, abban az időkben (kb 1,5 éve) voltak ilyen jellegű problémák az A64-es procikkal RAM terén. RAM kompatibilitási problémák ????
INTEL-nél ??? Hogy van ez. Most meg Intellel szív az ember és az a szörnyű, hogy nem is csak a tuning terén..... érdekes. Milyen fikázások mentek anno az A64-es lapokra, hogy ''... persze az A64 proci jó, csak normális alaplapot nemtudnak gyártani...') erre tessék van elég baj Intel fronton is. Szal van egy jó proci és hulla lapok hozzá, legalábbis az eddigi hozzászólások alapján ezt szűröm le. Nem akarok flame-t, csak érdekesen alakulnak a dolgok azért. Nekem most öszejött a konfig, de vannak rajtam kívül akik nem nagyon boldogulnak ill. nincsenek megelégedve. Ha nem ütne annyira a Core 2 akkor lehet kipróbáltam volna az AM2-őt.
Off vége.
Tuningoljatok, cincáljatok továbbra is.
[Szerkesztve] -
slett27
addikt
BIOS szinten megoldható a 965P-knél mondjuk az ilyen 3:2 memória osztó. Teház 400FSB-nél ugye 2x-val 800-on a RAM, de ha lenne 3:2 osztó, akkor 600MHz-en menne csak a RAM (3x400/2=600MHz). Egyszerűen a BIOS-t kell így megírni, vagy technikai akadájai is lehetnek...
Jah, és ebből ternészetesen azt akarom kihozni, hogy itt már nem lenne szűk keresztmetszet a RAM.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
slett27
addikt
Ez nálam pont megy egyenlőre alapfeszen minden 400FSB RAM-ok 800MHz-en 5-6-6-18-as időzítéssel Orthos is ment 3 percet, szal lehet stabil.
Amúgy érdekes, hogy az az átkozott 3DMark06 CPU teszt még mindig szaggat, ugyan milyen procira írták ezt ?
Ez a Core ez iszonyat milyen gyors..... bámulatos. Itt tényleg csak a hecc kedvéért megy a tuning, mert alapon is nagyon ütős. -
slett27
addikt
bbchris-nek GoodRAM Pro-ja lesz, 2x1GB Kit 800MHz, ilyen memória Gigabyte 965P-s lapban még nem volt tesztelve. MOST LESZ!
Együtt csináljuk a gépet (Gigabyte DQ6) és természetesen a fejleményekről értesítés lesz. -
slett27
addikt
válasz
R3plica70 #1573 üzenetére
Volt nekem is ilyen, csak nem volt ilyen funkció még a lapon előtétellenállást meg lusta voltam betenni, nekem nagyon hangos volt emiatt. Viszont a hűtési teljesítménye az kiváló. A böszme Coolink U8 120 sem hűtött sokkal jobban, pedig azért van külömbsége méretben a két hűtő között.
-
slett27
addikt
ecet : Gigabyte nem hangos ?
-
slett27
addikt
válasz
slayer006 #1231 üzenetére
Valószínű nálam is a hűtő volt az oka mindennek, ugyanis a DS3-nál a proci foglalat kivezetések ''kilógnak'' az alaplap hátulján, I945P-G-nél nem ilyen sőt ASUS P5LD2-nél sem ilyen volt. Amikor felszorítóttam a hűtőt akkor vszínű a lábak átszúrták azt a fehér műanyag szivacsot és rövidzár keletkezett, szal ez a lap nem kompatibilis a Coolin U8 120-al. Ennyi.Vagy lapcsere vagy hűtő.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
Szerk.: Ez a képbeillesztés, de minnyá lerúgok vmit
[Szerkesztve] -
slett27
addikt
válasz
santaclaus #1208 üzenetére
Most már kíváncsi vagyok, viszek haza egy ilyet csak a 04A-t és azzal megnézem hogy szól, mert eddig majdnem mindenkinek jól szól.
Kivéve ecet-nek.
-
slett27
addikt
válasz
Yushchenko #1205 üzenetére
Nekem is ilyen van !
De, a hangerőszabályzóból a fülesen hangszínszabályzó lesz, nem értem miért már mindent próbáltam, neked ilyen gond nincs ? -
slett27
addikt
válasz
Yushchenko #1198 üzenetére
Milyen fülhallgató ?
-
slett27
addikt
Nem teljesen ebbe a topicba vág, de érdemes megnézni.
[link]
weslake : ilyet is betesztelhetnél ha tucc, mert ahogy olvastam ezzel a lappal még kevesebb tapasztalat van mint az összes többi 965P-vel, pedig ez is ígéretesnek tűnik, bár télleg ronda. -
slett27
addikt
válasz
SzlobiG #1171 üzenetére
Igazából én az akartam mondani hogy az ASUS P5LD2-n nagyságrendekkle jobb volt és azzal megvoltam elégedve (BF2-őban is jól ment), de EZ ami most a gigán van ez Istencsapása.
Tehát persze hogy roszak az integrált hangok de azok között is van különbség. Tehát az ASUS-on sokkal de sokkal jobb volt, pedig a P5LD2 sem egy ''nagy szám''.
-
Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos cigaretta 🔞
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NBA és kosárlabda topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hosszabb bemutatót kapott a Borderlands 4
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Windows Insider Program
- Autós topik
- További aktív témák...
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest