Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• vallyont

csendes tag

Üdv!
    Én volnék újra. A proci hűtője használat közben időnként leállt, majd a legutolsó alkalommal már elindulni sem volt haljandó. A konfig ez lenne:
    Gigabyte GA-965P-DS3, Intel Core 2 Quad Q6600 BOX, 2*1 Gb Geil Ram (800Mhz, 4-4-4-12), Samsung 400 Gb (Sata II, 16MB), Asus 7600 GE PCIE 512 Mb, NEC DVD-RW s egy Enermax ház 400Wos PowerUp táppal. Megnéztem egy 2,8-as cerkával, azzal elindult a gép, a hűtőnek se volt gondja. (Igaz, a Windows nem volt hajlandó elindulni, de ezt betudom az ő butaágának.) Gyorsan ki is kapcsoltam azt a funkciót, hogy az alaplap kezelje a proci hűtőt (bocs, hogy így írom le, nem nagyon értek hozzá, pluszban dolgozok, így a biosban se tudom megnézni a pontos nevét). Visszaraktam a core2quad procit, s így most azt produkálja a gép, hogy ahogy bekapcsolom, elindul, a vetilátor elfordul egy kicsit, majd leáll a gép, majd újra elindul, minden megismétlődik, s újra leáll. Ezt addig csinálja, míg ki nem kapcsolom/nem húzom ki a tápot. A bios se jön be. A tápot bemértük, teljesen jó, esetleg arra gondoltam, hogy kevés lenne, azonban egy meghajtó sincs rádugva, s így is ezt produkálja, holott előtte (igaz más bios beállítással(azaz az alaplap kezelte a procihűtőt)) még úgy ahogy tudtam használni a gépet, csak időnként leállt a ventilátor. Ajánlották a bios frissítést, az még nem történt meg, ez lesz a következő lépés, csak kicsit szkeptikus vagyok. Szerintetek ez megoldja majd a dolgot? Elölre is köszönöm a segítséget. (Jobban sírok ám most, hogy otthon van a gép, s nem tudom használni, mint amikor megtudtam, hogy a mikulás nem is van, úgyhogy aki tud, segítsen gyorsan, mert patakokban folyik a könnyem. köszi! :) )

• vallyont

csendes tag

válasz tlac #837 üzenetére

A gyári Intel hűtő van rajta. Megpróbálom a szabályozást kikapcsolni, remélem ez megoldja majd a gondot. Köszi a tanácsot. :)

• vallyont

csendes tag

Üdv!

Volna egy kisebb problémám, remélem valaki tud segíteni.
    Elhatároztam, hogy lecserélem a régi lassú buta csúnya gépem (naa, azért ne sértsem már meg szegényt. jó volt az, csak kiörgedett, mint én a legózásból. :) ), s ezt a konfigot sikerült összeválogatni: Gigabyte GA-965P-DS3, Intel Core 2 Quad Q6600 BOX, 2*1 Gb Geil Ram (800Mhz, 4-4-4-12), Samsung 400 Gb (Sata II, 16MB), Asus 7600 GE PCIE 512 Mb, NEC DVD-RW s egy Enermax ház 400Wos táppal. A probléma pedig az lenne, hogy ahogy bekapcsolom a gépet, a processzor hűtőventilátora elfordul egy keveset, majd megáll. Ha bekapcsolom a boisban, hogy figyelmeztessen, ha a hűtővel valami gond van, akkor már az indulásnál jelez a speaker. Majd elindul a ventilátor, s egy ideig nincs is vele gond. Aztán, ha úgy gondolja, egy idő után megáll magától. Illetve ha elindítom az Everestet, akkor pár másodpercen belül ez biztos megtörténik. Először azt hittem, hogy a táp kis teljesítménye okozhatja ezt, azonban kipróbáltam, hogy a processzort jobban terhelem, hátha így is megáll a hűtő, de nem jártam sikerrel. Az everesttel viszont minden esetnél megáll. Érdekesség még, hogy processzor hőfokára kereken 1°-ot ír ki, a 12V-ra pedig 3at. Szerintetek mi lehet a probléma? Rossz az új proci hűtője, esetleg az alaplappal lehet a gond, vagy tényleg a táp kicsi? Próbálkozzak meg egy bios frissítéssel? Elölre is köszönöm a tanácsokat.

Új hozzászólás Aktív témák