Új hozzászólás Aktív témák
-
escie
őstag
felesleges kézzel böngészni, nemnyulkapiszka, az emerge való arra, hogy a portage-ban túrkáljon...

tudod, én eleinte úgy voltam, hogy így kimaszkolgattam, ahogy dr_strange írta, aztán mikor kicsit biztosabb voltam már a gentoo-m kezelésében, átálltam az instabil ágra...
ha valamiből ~-t akarsz, kimaszkolod, vagy úgy, ahogy lentebb volt, vagy akár kézzel is beleírhatod...
aztán emergeled, ha valamit hiányol, azt is kimaszkolod, vagy ha olyan dolgot húzna magával, ami neked nem is kellene, kiveszed a use flagj-ét, vagy az ufed-del, vagy kézzel a /etc/make.conf-ból.
amúgy miből kéne az ~ ? verzióvadászat
, vagy nem fordul, nem jól működik valami?
[Szerkesztve] -
tierbatyo
senior tag
Pl.: gnome-ból szeretnél testing-et. echo ''gnome-base/gnome'' >> /etc/portage/packages.keywords Ez persze nem biztos, hogy elég, mert a függőségei is lehetnek testing-ben (ennél biztos), akkor azokat is be kell tenni a packages.keywords-be. Ezt kiírja az emerge gnome-nál, ha szükség van rá. Ja, és nem árt egy revdep-rebuild sem, ha testing-re állsz át, főleg udev, dbus, hal esetén.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Samsung Galaxy A55 5G / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia
- HP EliteBook 840 G9 i7-1265U 16GB 512GB 14" FHD+ 1 év teljeskörű garancia
- Eladó Apple iPhone XS 64GB / 12 hó jótállás
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 8600G / 6700XT 12GB / 16GB DDR5 / 512 SSD + 2TB HDD!
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest