- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Fejlődik az okosóra piac, csak visszafelé
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Magisk
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Aktív témák
-
krila
tag
válasz
Winner_hun #224 üzenetére
Sima vatta.....
Milyen az a sima vatta? Te a normál HZT (háztartási ) cuccra gondoltál?
Merha arra akkor az nem jó.
Azért ajánlottam műszálasat, mert annak sokkal egyenletesebb a szerkezete, így jobban behatárolható a csillapítási tényező.
Másrészt nem telepednek meg benne a molyok.
Szóval, ha olyan helyen laksz ahol nem tudsz hozzájutni a korábban emlegetett spec vattához, akkor méteráru bolt, vetex néven kabátbélésanyag.
Veszel egy métert és bőven elég mindenre. -
krila
tag
Up
Hátha valakinek szüksége van rá. -
krila
tag
kicsi UP
-
krila
tag
Szasztok ügyeskezű modderek!
Lám-lám mennyien csinálgatják a jó kis tuningot?!
Én vagy 8 hónapja leléptem az országból, és ezért száműződtem.... utólag is bocs mindenkitől.
A geniusomat eladtam, gépestül, lakásostul, csincsillástúúúl. De az tuti, ha veszek valamit akkor megint ez a tipus lesz, és egyből modd....
Addíg is köszi mindenkinek a sok lelkesítő irományt. tényleg jól esett ezekben a nehéz időkben! -
krila
tag
Kedves FERKE!
Csak olyan részeken használj szilikon alapú ragasztót, ahol nincsen forrasztott csatlakozás,(elektromos) mert a vulkanizálódás alatt keletkező ecetsav szépen megeszi az ónt, aztán volt áramkör nincs áramkör.
De egyéb gond nincs vele, használd nyugodtan..
UI: elborultabb moddereknek a világítós dolgok helyett javasolnék mondjuk hangszórócserét, vagy trafó, és pufferkondi cserét. Hidd el a romantikus hangulatot félhomályban, jobban feldobja egy kis zene (ami jól szól) és ha házibulizol, sem fogja nézegetni a nép jó része!
Max egy -két haver akinek bejön! Most megéri? -
krila
tag
Csáá! Meggyöttem.
Nem fogjátok elhinni........
Elpusztult a gépem....most új alaplap meg winyó dohog a vízhűtés alatt, Hát ilyen dolog a túláram.
De meg kell mondjam kellemes meglepetést okoztatok nekem kedves barátaim.
Mikor itt hagytam a topicot, azt hittem nem találtam meg a hagot a GENIUS tulajok szívéhez, kicsiny monológommal. Már látom tévedtem.
Köszönöm a kitartó érdeklődéseteket.
Na a kívánságlista.
1:képek.....(előző winyó) nesokára lesz weben, teljes sorozat munkafázisokkal együtt.
2:műgyanta. GYK.nemprofi barkácsolóknak!!! Lehet kapni olyan formátumú gyantát ami egy rúdban van előre formázva. Mintha gyurma lenne frankón! Nem folyik, nem csepeg. Pont mint a PATTEX gél volt csak gyantába. le kell vágni egy szeletet, akár a szalámiból. Nem kell izgulni a keverési arányok miatt. Mellesleg megjegyezném, nem nagyon kell tökölni a mai gyantáknál a maguk 1:1 -es kev aránya mellett. Mondjuk odacsapsz 1-1 kávéskanálnyi anyagot egy eldobható műanyaglapra. keveréshez én speciel gyufaszálat szoktam használni. És ajánlatos gumikesztyűben dolgozgatni.Összegyúrni, betőmködni csak a gyurma állagút lehet, de valszeg ez kissé kezelhetőbb formátumot jelent, mint a mézszerűen folyékony cucc!!!
Gyantából majdnem mindegy , hogy mifélét veszel. Spéci, drága dolog nem kell, hiszen nem a ragasztóhatását akarjuk kihasználni, hanem a tőmítőképességét.
Amire viszont érdemes ügyelni az a kötési idő! lehet kapni ragacsot 5 perc bedolgozási idővel is (bedolgozási idő= ameddig felhasználhatod a masszát teljes ragsztóképesség megmaradása mellett) utána 10 perccel már használatba vehető a vele kezelt motyó! Én álltalában 10-15perces ragaccsal dolgozom, mert mindíg eszembe jut valami amit jó lenne még átkenni vagy megragasztani.
Amit sokan nem tudnak!!!! A műgyanták hézagkitöltési képességét lehet javítani. (kissebb résekbe is be lehet juttatni) akkor, ha melegíted. Na, de max, csak 60-80 celsius fokig, mert magasabb hőn elpusztul a ragacs. Hajszárító recommended!
Ezzel az eéjárással edzeni is tudod a rag keverékedet, (magasabb hőmérsékleten szilárdabbra köt, és a 15-perc helyett nyugodtan használhatod kb 5 perc után is )
A ragasztóim zömét a KÁTAY vasedény üzletben veszem. de bármilyen barkács boltan beszerezhetőek. PL még a tesco-ban is ( BOCS a reklám miatt)
HANGSZÓRÓBOLT lásd korábbi írásaimban. Bajcsy Zs. út . Skálától indulsz, a bal oldalon méc 8-9 perc gyalog!
HÁROM AZ EGYBEN BT (megen bocs a reklama-ert) télleg minden kapható, mi szem szájnak ingere!
Kedves Quinlan! Köszönöm a részletes felderítésedet, Bevallom férfiasan, én csak azokat a lukakat tömítettem le amit hallottam szuszogni. nekem elég volt a gyönyörhöz.Kábelekre most nem tudok költeni.... Ugye. (drága ez az epox lap, meg a seagate winyó) de ami késik.....
JA!!!!!!!!!!! A vattával csak vigyázni! mert nagyon lefojthatod a basszus sugárzó mozgását, miáltal a benne lévő tekercs megsülhet ( léghűtésű a szentem) Ha valaki kérdené: igen csináltak már vízhűtésű hangszórót is
ÉS ami még lemaradt: NAGYON SZÍVESEN!!!! külön öröm, hogy másnak is bejött!
itt a tel számom, ha valaki nagyon nem boldogul: 20-4737531
[Szerkesztve] -
krila
tag
Bocsássatok meg a késedelemért!
Amint látszik is távol voltam. Kedves szüleim körüli problémák vidékre szólítottak.
Talán rohanó életünk teszi, de sajnos egyre kevesebb türelemmel fordulunk a többiek felé!
Nem állt szándékomban senkiben hiú reményeket kelteni. Csupán fizikai hollétem, akadályozott meg egy komolyabb szösszenet megírásában!
MOST !!!! 20040315- én megígérem nektek, hogy kaptok képeket a hét közepére!
( ez nekem a szerdai nap) plusz még egy részletes vázlatot is, hosszabb lélegzetvételben.
Remélem átmenetileg csillapítottam a tudás iránti ÉGETŐ vágyatokat.
UI: eladdig is köszönöm az érdeklődéseteket.
Maradok tisztelettel:MK
ADDÍG IS HA TUDTOK SEGÍTENI:http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=45610
[Szerkesztve] -
krila
tag
Toxic!!!!!! Édes drága virágszálom!
Ne ringassad mán a gyereket hamis remény gondolájában! PLS!
Van induktivitás mérőd?
Ki tudod számítani az átmérő-menetszám-anyagminőség alapján a tekercs iduktivitását?
És ha ki is tudod! Biztos az hogy annyi mH lesz amennyit te számítottál?
Tudod, öreg, jobb ha megveszi a bótban! Kísérletezni meg ráérünk mi!
Ja nem! nem érünk rá
De épp ezért, jobb ha az ember nem piszkál olyasmit ami működik. ráadásul nem is rosszul. Hogy le kell-e váltani a mélysugárzót? Ebben a kérdésben megoszlanak a vélemények!
Mindenesetre a magas szűrve van, és ez a lényeg! -
krila
tag
Hááj!
Micsoda öröm!
Megvallom őszintén, eleddig a diplomácskámra készülgettem, de most, hogy eltoltam egy évvel. Már van időm írogatni!
Vatta? télleg minek is? JA! Megvan Te apa! TE frankón azt hiszed, hogy ezek a kis sárgák szépen tekercsekkel , meg ahogy kell ,(vagy még az erősítés előtt) levették a magashangokat a sub sugárzójáról? NANE! ennyire azért ne legyünk igényesek! Különben is elvégzi azt a doboz nemde? Na ez az első ok.
Na jah a doboz, de nézzél csak bele! annyira spártaian van berendezve, mint egy BME-s diák szobája!
Nah gondold, el hogy kong az a szoba! This is the same situation!
Na ezért a vatta! Csillapítja az éles sarkakon turbuláló levegőmozgást, és nem engedi, hogy a basszus ''elzsírosodjon''! Szép kultúrált soványseggű hangja van!
(Sokak véleménye) De, attól sem kell félni, hogy nincs benne kráft!
Télleg, építkezel? Nekem a kisf....om tele lett a sok erősítővel, meg a csillivilli hangsugárzókkal is dettó. Lóvé nyista! Az aszony is csak viszi a pézt! Ahelyett hogy....... (végül is a Rákóczi térhez közel lakunk)
Te tulajdonképp most 4.0 vagy 4.1
esetlegesen 5.1-es rendszert akarol?
Megvan már az erőlködő? A fetes projektem behótt!
Ahogy Ápád mondta: energia, anyag, erő! Nah csak ennyi kellett volna, és most nem ez a ''kis'' tojvániai csoda hergeli a szomszéd kiscsajt, hanem egy
Made BY KRILA cuccos! Gyönyörködtem itt az erősítő részében is! (neked megsúgom: azon is javítgattam)de ezt nem írom itt le, mert hullani fognak a Genius tulajok, az óvatlan szerelés közben! oszt majd jól a nyakamba varrják!
Terveztnk egy talit ANNO. Szerintem hozzuk össze! Sör+ sok minden!
Mit te szólsz?
ui: SAL cuccok közül nálam az SBX130-a király (finnyás embernek ez jut)
Se nagy hangerő, se extra mély basszus, de legalább zenél a lelkem, és azt milyen jól?!
[Szerkesztve] -
krila
tag
válasz
batmanism #17 üzenetére
HI batmanism! Örülök, hogy te is vállalkozó szellemű denevér vagyol!
A tuninghoz csak annyi hozzáfűzni valóm van : HAJRÁ!!!
HEHE most biztos azt hiszitek nem is tudok mást írni!?
Na félre a humort, és ide a rumot, amíg én iszom, addíg te félkómás állapotban is ,,,,sőt teljes techno antitálemtumként is meg tudod majd csinálni!
Csak emlékezz Yoda mesterre! : NE PRÓBÁLD, CSINÁLD!
Ha szeretnél sikerre jutni, akkor a következőket javaslom:
1: Fogj egy közepes méretű Philips (csillagfejű) csavarhúzót. (fontos, a csavarok épsége, és ezzel a garancia megmaradása mellett szerelheted a basszládát!)
Na nem sorolgatok, szóval nyisd ki szépen, és először barátkozz a belsejével. Nézd át azokat a pontokat amiket leírtam a ''cikkben'' . Gondold végig mennyire is okoz próbatételt a feladat. Fontos, hogy csak akkor fogj hozzá, ha megbarátkoztál a tuning gondolatával. Ha izgulsz, akkor szépen ülj le, és nézegesd egy darabig.
Ez olyan, mint a szerelem első pillanataiban a szemezés. Kicsit felizgatja mindkét felet, de csak azért, hogy a kellő pillanatban már teljes legyen az önbizalom
legyen kéznél minden szükséges dolog. Csak azért PL: ne kelljen többször szétszedned a ládikót, ami a csavarok fába mart menetfészkeinek kopásához vezethet
A lényeg mindenesetre az, hogy a nagy hangerőnél fellépő füttyögéseket a rések tömítésével megszüntessük! És nem az, hogy ''kilőjük'' mondjuk a hold felé!
Tényleg semmi olyan dolgot nem írtam le, ami ''mondjuk'' a működésképtelenség határára sodorná kis kedvencedet! Pusztán mechanikai optimalizálás.
Az elektronikát ráhagyom a tudókra!
Ezúton szeretném is megkérdezni: Te mekkora hangerőnél tapasztaltál olyan jelenséget. Ami arra engedett következtetni, hogy ENNYI ITT A PLAFON.
Repedezett már az ablaktábla(mert nálam már ki is zuhant)
Ami pedig a búgást illeti! Ez teljesen olyan hibajalenség, mit amikor az egyik csatornát fordítva kötik be, és földhurok keletkezik, így a hálózati 50 hz esélyes a bekavarásra. Tulajdonképp a bemenetválasztó kapcsolók, ennek kiküszöbölésére hivatottak létezni.
Én nem találkoztam még ezzel a hibával. (néhány G5.1-et hallottam már, különféle variációkban)
Valamint azt hiszem ez a feladat, már tényleg nem otthoni barkácsszintű!
Ez biza Garis gond! Előtte próbáld ki más készülékekkel is. PL: szimpla asztali cd játszóval. Nehogy beégessen a szervíz
Ha pesti vagy akkor esetleg összehozhatunk egy talit, hogy elmélkedjünk a földhurok mibenlétén. Esetleg egy tradícionális PH italt elköltsünk
Most menek alunni! na tsáá -
krila
tag
válasz
dr. rozmark #14 üzenetére
Ha jó vatta kell akkor Bajcsy Zsilinszki út ( házszámot ne kérdd) közelebb van a nyugatihoz, kb a nagymező kereszteződésnél van a bolt!
Három az egyben bt ez a nevük! Ez a legjobb vatta! Tiszta műszál, és jó erős!
Ha nem tudsz eljutni oda akkor sima ipari vatta is megteszi!
Jó barkácsot, sok sikert! -
krila
tag
up
-
krila
tag
De bizony! teljesen megszűnt a szuszogás.
Az ún szélzajhoz kissé erőteljesebb légmozgás kell mint amit egy 16 cm átmérőjű autóhangszóró kelteni tud!
De egyébként, arra is van megoldás!!! A reflexcső átmérőjét egészen, hosszát minimum félig ki kell tölteni nagyátmérős szívószállal. ez csökkenti a turbulenciákat.
[Szerkesztve] -
krila
tag
THX a méltatást!
Abszolut megéri! Ebből a pénzből a mai árakon nem lehetne építeni ilyen minőségű cuccot. Más dolog, hogy az alap amit építeni tudnál , az megen nagyságrendekkel jobb lenne! Nem is aránytalanul több pénzért. Persze akkor meg ott van az üzembiztonság+ a design kérdése. (mert ugye azért KÉSZÍTED magad az szettet, hogy a tchnikai paraméterek minél kevesebb hiányt szenvedjenek). SZal szerintem ezért a pénzért jelenleg , a legjobb választás((kivéve , a KEDVES cukor álltal írt édiségeket magam is leigazoltam))
A hangszórók minősége elfogadható, Ez szigorúan véve azt jelenti, hogy (és most egy high end-es haverom véleményét idézném) ''nincs kiugróan nagy hibája''
Hogy a surround , és a front+ a center középsugárzóinak mennyire vékony a kosáranyaga arról nem szólok, +Hogy, lehetne a frontokban +a centerben igényesebb csipogó arról is kuss van. A mélyládában korrket, nagy kilengésű izmos autó basszsugárzó került. Mint érzékelheted még vissza is kell venni a legtöbb esetben kakaóügyileg a dohogót.
A tuning után, kivétel nélkül,MINDENKINEK azonnal megtetszett a hangja.
ERŐSÍŐ: IC-s csoda négy darab két csatornás IC adja az izmot a kónuszok alá. megtámogatva egy tisztesebb trafóval. Ez is teljesíti az elvárható igényszintet.
Jól szól! Kiszolgálja legtöbb igényedet, és nincs gond vele. Átlag USER-nek ez megfizethetetlen combo.
VÉGÜL: engem az fogott meg igazán az együttesben, ami a rejtőző oldala. A fejlesztőség. Szeretem egyénivé tenni a tárgyaimat. Javítgatni, odafigyelve...stb
Ez pedig maximálisa megtérül jelen példánkat tekintve.
UI: kössz a megjegyzést utánanézek! -
krila
tag
Hello bello boldog Genius tulajok! Szeretettel üdvözlök mindenkit kinek szeme megakadt a címen! Nemrégiben én is tulajjá váltam...
...(hurrá) hazacipel,, beröffent,, hallgat,, majd hangerő felteker. láss csodát, nem tetszett. Mikor a mélyláda úgy isten igazából elkezdett dolgozni, mindeféle szélzajgyanús hangzás ütötte meg fülem. Suszogás, füttyögés. Volt ott mindeféle állathang csak rendes basszus nem.
-ÁÁÁÁ mondom-Ez nem lesz jó!
-Valamit ki kell találnom, megoldandó ezt a bosszantó problémát!
Nos, hogy soká ne várassak senkit, szeretnék néhány egyszerű lépést leírni, amivel ''kvázi'' közösségünk tagjai még szebbé tehetik légrezgetőjük hangját!
Hozzáteszem, nem kell elvetemült szakképesítés egy kis csoda elkövetéséhez. Elég lesz, némi szemfülesség.+ csavarhúzó+műgyanta, vagy ragasztópisztoly+hangcsillapító vatta (amit a hangszórószaküzletek többségében aránylag olcsón, be lehet szerezni) Mire a project a végére ér, nagyságrendekkel szebben fog szólni a komplett cucc! (mintha +40-e ft-ot ráköltöttél volna)
Step-by-step Gyengébb idegzetűek gördítsenek az utóirathoz!!!!!
1.Hátlapból összes lefogatócsavart hajtsd ki, ütközésigtedd el a páncélba, hogy meglegyen!!!!! Most feltárul szezám barlangja, Vagyis egy nyomókamrás mélysugárzó. A leemelt hátlapon, mindenféle (istenfélő hifista álltal elkerülendő) IC-ből összetákolt kapcsolás rejtezik. (nem szapulni akarom, de a hifi az máshol kezdődik).... Nem is erre mutatnék rá! HANEM NÉZZÜNK LEJJEBB!!! ......lejjebb......méééég.... egy kicsit .....most jó.
Amire nézel az a 220V-os táp zsinórja, amint álltalhatol a fenéklemezen. Nos ez kissé gányul vagyon megoldva, vagyis egy bepattintós kétrészes törésgátlón keresztül.
EZT A PONTOT JEGYEZZÉTEK MEG! Majd haladjon lejjebb a tekintet, az intimebb zónák felé. ottan találjátok a FŐKAPCSOLÓ-ra hasonlító ojjektumot!
EZTET SZINTÉN FELKARCOLNI! És végül egy sejtelmes lágy műanyagból készült doboz melyen nyugodjon a szem MEMORIZÁL DETTO!!!
Beavatkozási lista elkészült, Most jöjjön a ''neheze''
2.RAGASZTÁS: keverj be kb 4 g műgyantát (ha gyorsabb kötésű hamarabb összeszerelheted) és a 220V-os zsinór törésgátlóját csorgasd körbe bőven! Ügyelj, hogy mindenhová jusson! Figyelmesen megszemlélve ugyanis a kis sárga emberek a ragasztópisztolyos attakk során a bilincs belsejébe, rendszeresen elfelejtenek juttatni matériát. NA EZTET fogod pótolni. (és volt huzat, nincs huzat)
3.Siklasd át a te pillantásod, ama főkapcsoló környéki terepre.Pontosabban egészen körüle! Ottan biza megen rést talál a te szemed. Ha nincs kedved körbecsorgatni, akkor némi erősebb ragasztószalaggal is megoldható a dolog.
PL:duck tape..mert biza ez is fütyülget, ha úgy hagyod.
4.. FEKETE DOBOZ! Nagyjából ez a legmacerásabb része a dolognak! Na nem kell megijedni, nem valami szupertitkos adathordozó van benne feltörhetetlen kódolással, csupán 4db plusz csavart kell kihajtani. A doboz elméletileg a csatlakozókat választja le, az egyébként igen izmos mélyhangoktól.(szerintem nem sok sikerrel)
Szedd le a dobozt és nézz alá, látni fogsz egy szerény méretű gumipogácsát, na EZT DOBD KI GYORSAN A F.....BA!!!!! az így keletkezett rést, vagy hézagot tömd ki NAGYON SZOROSAN vattával. Annyira legyen keminy, ha összeszerelted, ne tudd könnyedén mozgatni a ''műfedőt''.
(szívem szerint, kiönteném műgyantával az egész dobozt, DE EZT SENKINEK SEM AJÁNLOM)
5. összeszerelés előtt a vatta maradékát (sok kellett maradjon) szépen osszátok el a nyomókamra belsejében, hátlapra, oldalakra, trafó köré stb. stb.
6. szereld össze!
UI: Azt kell mondanom így a végére érve. Sokkal jobb így a mélyláda hangja!!!
Aki csak teheti próbálja meg megcsinálni!!!!! Természetesen az itt leírtak NEM vonatkoznak azokra a boldog tulajokra, akiknek SEMMI gondjuk nincs vele!
Esetleg a front, és szatellit dobozakat is kibélelhetitek vattával. De ez mán csak télleg luxxxus!
Na csövi mindenkinek. Kössz a figyelmet! És jó szerelgetést
Hajrá GENIUS
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen légkondit a lakásba?
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- Milyen autót vegyek?
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Slim Digital edition! OLVASS!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest