- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung SmartTag2 teszt
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
stargazer
senior tag
heló,
mennyit érhet most egy ilyen kártya? Lehet vajon még valami pénzmagot kapni érte?
Nekem egy MSI NX7800GT van, ami kicsit talán érdekesebb rajta, hogy VIVO-s, de lehet hogy a mai világban ez már semmit nem jelent -
Csákk
senior tag
Mostmár tényleg kihalt a topic
-
Csákk
senior tag
válasz
>>>W!nman* #363 üzenetére
Kicsit kései válasz, de lehet túlmelegszik a kari,gyári hűtőpaszta megadta magát esetleg^^
-
>>>W!nman*
tag
Sziasztok!
Nem rég használok egy számomra új, de különben használt gépet, amiben van egy Club 3D 7800GT. Cod2-őzni szoktam vele néha, de mostanság vagy ilyet csinál pl.:
http://kepfeltoltes.hu/view/091028/sad_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Vagy teljesen elmegy a kép... Azt még nem nyomoztam ki, h pontosan miért, de arra rájöttem, h ha megmozdítom a kártyát picit, visszajön... Ez a kontakthiba tuti nem jó, de nem is értem, h h lehet ez... Msi p45Neo lapban van a kari. Remélem nincs ki a forrasztása az alaplap PCI-e csatijának...
De ez a rossz textúrázás? Mitől lehet? Meg belépéskor elég sokáig "laggol", de furán... Mert 125fix FPS -re van korlátozva, zárójelben pedig a min és max értékek ugye... De a min néha lemegy egy-egy pillanatra 2-3FPS-re... Néha játék közben is csinál ilyet... A vinyó nem töredezett, uh az se lehet gond, a gépben 4GB ram van, igaz XP, szóval töredékét használja ki, na de a COD2 kb fél gigát se eszik RAMból. Az op. rendszer partíciója is töredezetlen kb. és bőven sok hely van, több 10GB.
Most hirtelen nem találom Everestben, de szinte tuti, hogy 190.62-es vezérlő van fent hozzá, az XP is kb 2hetes.
Ja és a VGA húzatlan, tuti, mert barátomé volt és szériahűtős. Cod2ben a hűtő 42%nál jobban sosem pörög, pedig én úgy érzem el kéne a fejének a hűtés, mivel ez a "laggolás" (tehát a min érték pillanatokra leesik pár fps-re) néha játék közben is előfordul, hűtő hallható fordulatszám emelését megelőzően.
Nem tudom mi tévő legyek, de a Radeon 7500am simán vitte a Cod2-őt text hibák, meg hasonlók nélkül... Pedig azon elvileg el se indulna... És mégis volt 2,6 sima P4-el bő 40FPS-em...
Plíz segítsetek!Üdv és köszi előre is.
-
Skodry
aktív tag
Eladtam a jó kis karit,amugy nagyon jó mindenkinek ajánlom!!!
-
TexT-BoY
addikt
Szerintek miért nincs HD felbontás az nvidia 182.05 de más nvidia driverekkel se?
egy 1366x720 kéne nekem de semmiképp sem adja a driver, tudtok erre megoldást? a laptopom, és a HTPC-m is tudja ezt a retkes felbontást, csak az a gép nem amin most fontos lenne nekem. jha és nvidia driver van a HTPC-n és ott van, pedig onnan is VGA kimenetes a dolog. dsubon -
twollah
nagyúr
Kijott az uj beta driver (Nvidia Forceware v182.05 Beta).
Tovabbi info itt.
-
superecneB
őstag
Üdv! Meg tudnátok mondani hogy egy XFX 7800GT kb mennyivel jobb egy 7600GST-nél, illetve, hogy melyik ATi kártya ellenfele (volt anno)? És, hogy majd egy Starcraft 2-t vagy Diablo 3 -at elvinne szépen?
Ilyen crysisokkal, far cryokkal nem akarok játszani és gondolkozom egy kisebb upgraden. Középtávon érdemes lenne cserélni erre a kártyára?
-
Skodry
aktív tag
gigabyte 7800GT gyári 405/1000
driverhez kapcsolt tun 473/1198
Fokok cod5 közben 75 asztalon 58 gyári hűtővel(persze asztalon 2d
Full max mindent feltoltam és megy!!!!! -
kd
aktív tag
Sajnos eljárt a 7800gt-m felett az idő ,anno az elsőkközött vettem 70k ért ,de mostmár nem szeretnék ekkora összeget költeni vga-ra. Ezért keresnék valami észerű megoldást.(úgy halottam,hogy motanában az ati az ár teljsítmény bajnok, de azért tettem itt fel a kérdést mert itt biztos nem elfogult senki az ati-val szemben.)
-
Bocaa
senior tag
el búcsok tőletek uyganis szegéyn 7800 GT_m megadta magát
-
kd
aktív tag
Milyen mostani kártyának felel meg a 7800gt teljesítménye?3450? 9500GT?stb.
-
qdak
addikt
válasz
#40935168 #336 üzenetére
hi nem sokat most volt / most van nálam 1 gtx
stress testben 140-150 fps és tök mindegy szinte h 1 v 2 g ram volt / hogy 3500+ v 3800 x2
ha szarrá huztam a 6600 om majdnem ezt a szintet hozta CS ben
más: help léci vki! -
srph25
tag
nem tudom modolni az előző kommentet
nah szal butaságot mondtam,2b-s cerka kell ugye?..
annyit még hozzátennék, h egy 2500MHz-en menő athlon64 3000+ társaságában produkál 3663 pontot 3dmark06-ban. nem tudom, hogy ez mennyire jó eredmény. azok alapján, ahogy utánaolvastam, elég gyér... -
srph25
tag
Sziasztok!
Sajna kezd eljárni az idő a club3d 7800gt-m felett, jó lenne kis plusz teljesítményt kicsikarni a kariból... Mindenféle mod nélkül 430(+40delta)/1060-at megy a kicsike gyári hűtéssel, 70%-os fordulaton. Az alap 400/1000 volt.
Olvastam a bios-os voltmodról, ezt vajon érdemes megkockáztatni gyári coolerrel? Mert talán ez az, ami még beleférne.... Karácsonyra tervbe van véve egy vízhűtés, ha nem éri meg most vacakolni, akkor kibírom addig...
Viszont ha meg vízhűtéssel próbálkozom, talán érdemes lenne még egy kis mod-ot csinálni, mert az pedig azt is elbírná.... Sajna a forrasztáshoz nem értek, de olvastam egy pencil mod-ról is, amivel a memót lehet felpiszkálni. Jó lenne tudni h egyáltalán mit kell csinálni, mert pl. [link]-n már nem jönnek be a képek. Ennél a modnál kellenek mérőműszerek? Mert gondolom nem mindegy mennyire cerkázom be. Ja és ugye 2HB-ssal kell?
Köszi a helpet....
-
törölt tag
Arra lennék kiváncsi, mit tol egy 7800GT CS : Source-ban.
-
törölt tag
Sziasztok,
él még ez a topic ? Van esélyem itt kérdezni ?
-
törölt tag
Sziasztok. Szerintetek miért ír hülyeségeket a Riva monitorja és az Everest is? A GPU-Z sem tökéletes, a default órajeleket elnézve. Miért 526 Mhz a Core clock-om szerinte? (Everest 4.50) És Riva 2.06-osom szerint is annyi, a driver 175.16, elvileg ezek nincsenek együtt tetsztelve, a Riva mindig figyelmeztet, de ez volt az egyetlen értelmes kombináció amivel tudtam húzni a kártyát rendesen... Akkor most hogy vannak ezek a számok?
-
Invoker
tag
Sziasztok! Eladó lett a karim, ha esetleg valakit érdekel...
[link]
(Referencia Nvidia 7800GT 256 MB RAM-mal, Zalman VF-900 hűtéssel.) -
qdak
addikt
hello ez rászerelhető 1 7800GTX re ? vki probálta már ?[link]
vagy ki mien hűtést ajánlana rá ? -
törölt tag
Sziasztok,
vettem egy XFX 7800GT-t 10.000-ért
Kérdésem, hogy pipe aktiválós "trükk" van-e ezeknél, mint már sok esetben ez megtörtént..
MOD: nem láttam ezeket a friss hozzászólásokat sorry.. szóval látom van ilyesmi.. működik is ?
-
törölt tag
Az jó, ezekből nem is készült Z verzió, úgyhogy akkor ezt hanyagolni fogom
Köszi a válaszokat!
-
Speed®
titán
válasz
PiciKenny #320 üzenetére
Nevetséges vagy. És gondolkozz egy kicsit, mielőtt beszólogatsz.
HKEPCs Rivamod fake, nem megy a GT->GTX szoftveresen (sem).
Ha bekapcsolódna az utolsó pixelquad, az ~20%ot dobna a karin.
Nálad sem működik, csak az ID lett átírva, hogy GTXnek lássaCayman
93.71WHQL a legjobb, de 163.21WHQL kellhet az újabb gémek miatt.
Ztweakedet és egyéb átírt csodákat nem próbáltam, szóval azt passz. -
törölt tag
Sziasztok! Z-Tweaked driver-t használ valaki 7800GT-hez? Ha igen, mennyire váltak be Nektek?
-
PiciKenny
senior tag
akár mit mondtok vele akkor sem akad az ut3
mellesleg találtok ott linket amin BIZONYITJÁK hogy felleleht oldani..és nem kell az okos duma h csak 30 mb al több rendszermemoria A:SD:ASD::ASD....szar nektek
már bocs 4shader +ba nemlesz 2e pont...
okoska :]
-
greatchaos
addikt
válasz
purification #318 üzenetére
s-video esetén a tv s-videóját kell állítani (nálam a vétel jellegénél s-videora kell tenni az rca-t)
-
purification
csendes tag
válasz
purification #317 üzenetére
A problémám megoldódott, bocs az óriás postok miatt.
Eddig a legújabb, GTX-hez is szánt driver (GeForce Release 175.16) volt fennt, a megoldás egy régebbi felrakása volt, ha másnak is lenne hasonló tv-out baja:
nekem a ForceWare Release 169.21 segített. Mostmár van kép, RCA VIDEO kábellel színes is (S-VIDEO-val nem). -
purification
csendes tag
válasz
greatchaos #314 üzenetére
Azt próbáltam először. TV OUT->kártyához kapott VIVO adapter->S-VIDEO kábel->SCART adapter->TV scart bemenete.
Az eredmény: a monitor képéből semmit nem vitt át, illetve, feketefehér csíkokat dobált a tv képe. Az s-video kábellel és a scart adapterrel nem lehet gond, mivel eddig tökéletesen használtam geeforce 6800-asnál.
Ezenkívűl próbáltam úgy, hogy a VIVO adaptert audio/video kábelekkel kötöttem a SCART adapterhez, így semmilyen jelet nem vitt át, még a fekete-fehér csíkokat sem. Az előző videó kártyámnál ez az összekötés is működött.
Szeretném megtartani a 7800 GTX-em. Lehet a kártya adapterével van baj?
Lehet kapni valahol VIVO (9tűs) - S-VIDEO kábelt, esetleg olyan scart adaptert amin van komponens bemenet? Komponens kábelekkel még nem próbáltam, mert bizonytalan vagyok, és feleslegesen nem akarnék költeni (az új adapterre és a komponens kábelre).
Valakinek még valami tipp? -
greatchaos
addikt
válasz
purification #313 üzenetére
miért nem jó az, ha az adaptert, amit mellékelteek a kártyához csatlakoztato a vga-hoz, az adapter s-video csatlakozóját meg a tv svideo csatlakozójába???
-
purification
csendes tag
sziasztok!
van egy 7800 GTX kártyám, amit össze akarok kötni a SAMSUNG CZ21M63N TVmmel, hogy azon nézhessem a filmjeimet a számítógépről.
a TV hátulján két scart bemenet, az oldalán pedig egy A/V bemenet (3x RCA) van, a kártyán pedig 2x DVI és egy 9 pólusú TV-OUT kimenet van.
a kártyához találtam egy átalakítót, aminek az egyik vége pont passzol a kártya TV-OUT kimenetébe, a másik vége pedig szét van osztva S-Video bemenetre, S-Video kimenetre, komponens kábelekre, és kompozit kábelhez. a TV-hez pedig van egy hasonló scart adapterem (3x RCA, S-VIDEO) is:
eddig úgy próbáltam, hogy a scart adapter, a kártyához kapott átalakító és egy s-video kábel segítségével kötöttem össze, de a TV képe remegett és fekete fehér csíkokat dobált, a monitor képéből semmit sem vitt át.
ezután próbáltam audio/video RCA kábelekkel összekötni a gépet és a TV-t, de ekkor még jel sem volt.
gondolom, rengeteg mód van az összekötésre, de szeretném a lehető legstabilabb lehetőséget kihasználni. várom a tippeket, tanácsokat, és hogy milyen átalakítókat, kábeleket kellene beszereznem, esetleg milyen beállításokat kell használnom a gépen. modernebb tv vételét nem tervezem. (megj.: eddig egy 6800-as kártyát használtam, aminek az S-video kimenetének hála gond nélkül össze tudtam kötni a TV-vel a gépet, tehát nem először csinálom ezt.)köszi előre is.
-
PiciKenny
senior tag
csöcs all
gigabyte 7800gt nél is fellehet oldani a +1+4 futószallagokat? -
Csákk
senior tag
Ez itt nem a reklám helye
off
-
vikcsi
senior tag
nekem is van egy eladó msi 7800gtx... aki érdekel írjon egy privit!
full réz primecooler hűtővel akár -
luciferk
senior tag
Hát én is túladtam az msi 7800gtx kártyámon, jó kártya volt csak hát elszaladt felette az idő, na de azért nosztalgiából néha benézek ide
-
IDZ
tag
Nálam is eladó. 2db is
[link] -
GuguGuru
tag
Sziasztok, eladó egy ebbe a Topicba tartozó kártya, bagóért, akit érdekel, az keressen nyugodtan... Üdv.: Gusztáv
-
IDZ
tag
na kipróbáltam csak a másik kártyával külön de így tökéletesen megy :S
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- OpenMediaVault
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Asztalos klub
- Milyen házat vegyek?
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung SmartTag2 teszt
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 - 49 mm - Használt, karcmentes - Gyári garanciás
- Fotó állvány eladó
- Apple iPad Pro 11" (3rd Gen) Profi teljesítmény, elegáns külsővel!
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 1TB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest