- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Parallaxis
addikt
válasz
CanceRed #166 üzenetére
gyerekes és értelmetlen a szélmalomharca, mert nem is egy kategória.
Miért is?
Nem véletlen, hogy szinte az összes teszter a T-Rex 3-at a Fenix 8-al veti össze és az Amazfit nem sokkal marad le a Garmintól, az ára meg magáért beszél. (Persze van aki sznobériából megveszi a 1,5 milliós Marq-t de a fotelből nem száll ki, de ez más lapra tartozik)
A nem egy kategóriára reagálva, a legnagyobb érv a Garmin mellett a tesztereknél a jobb navigáció volt (POI adatbázis). Nos már tölthető le az új firmware a T-Rex 3-ra ami tartalmazza ezt a tudást is.
A gond az, hogy mostanra a Garmin már messze nem az a minőségi gyártó, mint amit az árakkal próbálnak sugalni. Sőt, szoftveresen egyre több a probléma (rettenetesen sok a reklamáció a Fenix 8-as sorozatra), számomra mindig olyan érzés volt a Garmin rendszere, mintha lelkes egyetemisták hobbiból rakták volna össze (csomó jó ötlet, bugos, még nem kiforrott megvalósítás és fapados UI).
Félreértés ne essék ezt az óra UI-jára és kezelhetőségére írom, nem a háttér algoritmusokra (bár az utolsó tesztnél az Epix Pro elég vicces stressz és BodyBattery értékeket írt nálam, aminek nagyjából semmi köze nem volt a valósághoz).Az is más kérdés, hogy volt gondom a Garminnal és írtam a supportnak.. a mai napig nem válaszoltak (néztem a Garmin fórumát és volt olyan panaszos, aki már vagy 100-szor benyújtotta a hibajegyet és panaszt, de még erre sem kapott reagálást).
Volt gondom a Balance-al, írtam a supportnak.. fél órán belül válaszoltak és a hibát 1 napon belül megoldották, elnézést kértek és kaptam kupont amit elkölthettem a shopban..
Ezek után én is sokszor úgy gondolom, hogy a két gyártó nem egy kategória, de bizony nem a Garmin javára.
-
Parallaxis
addikt
válasz
CanceRed #151 üzenetére
Bemásolgat teszteket, amiket olyan cikkírók publikáltak, mint ezt is
Hát igen, szar dolog amikor egy eszközt mérnöki pontossággal kimérnek és a fanboyoknak ez fájdalmat okoz
De biztos megbízhatatlan a dolog, hisz a HR követést etalon mellkaspántokhoz viszonyítják, az alváskövetést meg EEG készülékkel mért alvásdiagnosztikához. Mondjuk nem létezik ezeknél pontosabb mérés, de te ezt biztosan jobban tudod
Epix Pro Gen2 órám van, hajszál pontos a navigációja és a HR követése is.
Légyszi illessz az órádhoz egy külső szenzort és azzal pariban nézd meg a HR követést.. Aztán légyszi publikáld ide is az eredményeket.....Ja és elég két hetente tölteni, nem úgy mint a fantasztikus konkurenciát
Az attól függ melyik konkurens termékről beszélsz, mert azért vannak olyan konkurensek amik a két hetet folyamatosan bekapcsolt és működő véroxigénmérés mellett is tudják (ami a csodás Garminnál máris csak 6 napra redukálja a készenléti időt) és vannak olyanok is amiknek a 30 nap sem okoz problémát
-
olcsoleves
csendes tag
válasz
CanceRed #151 üzenetére
Miért van szükség erre a stílusra? Olyan világot élünk, ahol kisebb utánajárással bárki bármit be tud bizonyítani, ahogy annak az ellenkezőjét is. Az, hogy a kolléga véleménye nem egyezik a tieddel, nem jelenti azt, hogy köpködni jön ide. Kíváncsi lennék tőled néhány hasonló részletességű számmal alátámasztott ellenvéleményre. Vagy ha nincs, akkor legyen elég annyi, hogy te teljes megelégedéssel használod a Garmin termékeket.
-
Parallaxis
addikt
válasz
CanceRed #144 üzenetére
több orvos ismerősöm is alátámasztotta, hogy a Garmin szenzorai a legpontosabbak,
Szerintem nézegesd ezt a csatornát.. [link]
A profi cucc meg jó lenne, ha nem lenne ennyire nem profi:
Kemény 19 másodperces késéssel képes lereagálni a HR szenzor, hogy mi történt..
(Ez konkrétan egy Epix Pro Gen2).
Valamiért egy negyed ennyibe kerülő Amazfit Balance képes megugrani ezt a feladatot és valós időben lekövetni a pulzusváltozásokat. -
Parallaxis
addikt
válasz
CanceRed #142 üzenetére
Te a tipikus örök elégedetlen kategóriába tartozol.
- Nem csak az én véleményem, hanem komoly orvosi és sporttechnikai tesztek eredményei igazolják amit írtam.
- Igen, elégedetlen vagyok, mert nagyjából vérlázítónak tartom, hogy egy fél-1.5 milliós óra nem képes azt a szintet hozni, mint más gyártó 100 eFt-os órája.Nem a Garmin órákkal van a gond, hanem sok hozzá csatlakoztatott ázsiai
szemét telefonnalNem kell semmilyen telefont párosítanod egy Garmin órával, használhatod anélkül is.. Az eredményei akkor sem lesznek mások.
Akinek nem jön be a Garmin, annak javaslom az almás vagy a samsung
kitűnő termékeit, jó napi töltögetést kívánunk hozzá!Ha lényeges a pontos mérési eredmény akkor valóban az almás történet a megoldás, mert minden téren a legpontosabb méréseket ezek prezentálják.
Ha a hosszú üzemidő is lényeges, akkor a Huawei, vagy Amazfit órái bőven hozzák a Garmin üzemidejét és lényegesen erősebb a hardverük és pontosabbak a méréseik.
A Samsung majd akkor jöhet szóba, ha képes lesz külső szenzorok méréseit is fogadni, addig csak játékszerek.A Garmin erőssége az Garmin Connect felület és az évek alatt kifinomított algoritmusok, amiket használnak. Szenzor szinten és mérési pontosság szintjén a középmezőnyben sincsenek, a felhasznált hardver meg nagyjából röhejes, mert más gyártó egy sima fittnesz-band esetén is komolyabb vasat rak a kijelző mögé, mint a Garmin.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Excel topic
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- TCL LCD és LED TV-k
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gigabyte BRIX GB-BXi3H-4010 mini PC eladó
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest