Új hozzászólás Aktív témák
-
Luser2000
addikt
válasz
Luser2000 #52 üzenetére
Wahoo Ace tapasztalat a Tour de Balaton XL alapján:
Kb 11 órán keresztül volt bekapcsolva, 100%-ról 56%-ra merült, automata állásban. A kijelző mindig jól olvasható, jól látható volt. Az útvonalat pontosan követte, időben szólt a fordulók előtt. Pulzus pánt és pedálfordulat mérő stabilan csatlakozott hozzá.A Samsung watch ultra ugyanazt a távot mérte, de a kalória érték elég nagy különbséget ad. Sajnos a Bosch Smart Systemmel nem tudom párosítani, így a bringa adataival nem számol. Jó lenne egy e-bike profil is.
-
turbulencia8
őstag
válasz
Luser2000 #50 üzenetére
Wow, köszi a részletes visszajelzést! Én végül szemüveget cseréltem, és megtartottam az Ace-t. A korábbi, tükrös szemüvegem este túl sötét volt (cat. I-III. max. 55% fényáteresztéssel, most 85%-ról indul a sötétedés).
Az első néhány töltés után sokat javul az akkuidő, a májusi frissítésben pont ezt javították. A szélszenzor egyelőre nálam is alul mér, szinte mindig hátszelet mutat. -
Luser2000
addikt
válasz
Luser2000 #42 üzenetére
No, tegnap volt először lehetőségem kipróbálni az Element ACE computert. Azt itt beszélt kijelző láthatósági vagy rosszul olvashatósági problémát én őszintén szólva nem tapasztaltam. Ugyan nem volt egymás mellé szerelve aez EDGE 1050-emmel, de érzetre semmivel sem volt rosszabb, sőt, emlékeztetett a 1040 adta kijelzőélményre.
Lehet, hogy az olvasási, betekintési szöget kell jól beállítani a bringán, mert én igyekeztem a gyártó által ajánlott, vízszinteshez képest max 5 fok döntéssel felrakni.
Délelőtt 10 és fél kettő között tekertem (off: a Zselicben, gyönyörű táj, menjetek ti is arra) hol fák között, hol pedig nyílt terepen, AUTO fényerő beállítással és világos témával. Számomra megfelelő volt.
Az emelkedőket sokkal pontosabban, jobban követhetően jelzi, mint a Garmin. Az irányváltások jelzése is megfelelő. A szélerősség mérőt nem tudom hova tenni. Volt pár nagyon szembeszeles helyzet, de este otthon az adatokat nézve kb. mindig jelentős hátszelet írt. (Én a nyeregben mást tapasztalétam, de soha életemben nem használtam szélmérőt, így csak a benyomásaimra támaszkodhatok).
Kb 4 órán keresztül volt bekapcsolva a computer és az AUTO beállítás mellett 88%-ról lemerült 56%-ra. (Ez volt az első töltzése). Nem túl bíztató, de lehet lesz jobb. Érzetre a Garmin talán ennél takarékosabb.
A kettő készüléket összehasonlítva nekem a Garmin előnyeként jön fel, hogy másfél éve ott van minden bringás adatom (meg a Stravaban), jó, hogy azokat kényelmes webes felületen is el lehet érni. A Garmin kijelzőjének adatokkal való testreszabása szerintem kényelmesebb az eszközön, mint a a Wahoo appban. Folyamatosan frissítik a sw-t (nekem a fórumokban olvasható anomáliák szinte soha nem jöttek elő, pedig miondig beta verzióval használtam, kb. 1 éve volt összesen kettő spontán újraindulásom).
A Wahoo melett szól, hogy a tekrés végén az adatok összegzése, megjelenítése, elemzése részletesebbnek (és szebbnek) tűnik. Szerintem pontosabban navigál. Jobban kihasználja a kijelő méretét (egy lehelletnyivel nagyobb, leginkább szélesebb), érzetre nekem kicsit olvashatóbb, láthatóbb az EDGE 1050-hez képest.Nem tudom melyiket tartsam meg.
Üdv., jó bicózást!
-
turbulencia8
őstag
válasz
Luser2000 #42 üzenetére
Tükröződéssel szerencsére a Wahoo-nál továbbra sincsen gond, csak messze nem olyan kontrasztos az új sorozat, mint a Roam v2. Utóbbi felhős időben is 2500 nites hatású, míg az Ace fele annyira fényes, de még látható. Teszteltem az akksit: automata módban ugyan hamarabb bekapcsol a világítás, de azzal is bír 20-25 órát szerencsére. Rájöttem, hogy az Ace-nél a fő probléma a térképek színvilága világos módban, ami szoftveresen javítható (írok is nekik). Egyelőre sötét módban jobban látom az utcákat, de visszafelé rájöttem, hogy a világos téma jobban állna az Ace-nek, míg a Roam V2-n inkább a sötét mód szebb. Amúgy az Ace-en navigáció hangereje jól állítható, így erdőben sem zavaró az angol szöveg, ill. városban a csengő tényleg jó, leszereltem az eddigi Knog csengőt (-25 g).
-
.LnB
titán
válasz
Luser2000 #24 üzenetére
Nekem hobbistának annyira ez nem számítana. De aki komolyan edz, annál ez zavaró lehet. Bár a top szinten, versenyeken kisebb computereket használnak csak, kisebb Garmin, vagy Wahoo Elmemnt pl.
Egyébként nekem (is) Karoo 2 van. És az én igényeimet teljes mértékben kielégíti. Semmi bajom nem volt vele eddig. És nagy szerencsém volt, mert sikerült 200€ körül vennem tavaly nyáron. Az új Karoo drága lett. Egyszer majd lehet váltok arra, de jelenleg semmi sem indokolja.
És most eszembe is jutott, hogy kell rendelnem még egy Karoo mount-ot a téli bringára is. Nem akarom átpakolgatni mindig az egyikről a másikra. -
<Adamsky>
nagyúr
" ... a feliratok mérete itt sem állítható ... "
A 1040-en (és a 1050-en se)? Érdekes, hogy ehhez képest egy átlag Garmin órán igen.
A mai világban egyébként úgy látom, hogy normál esetben, ha az embernek eleve van egy Garmin órája, akkor nagyon nagy bringásnak kell lennie ahhoz, hogy egy ilyen computer "behozza az árát" (ellenkező esetben csak pénzégetés)."A navigációs képességei viszonylag jók, de az útvonalról való letéréből nehezen tér észhez, vagy sokára tervez újra."
Az előbb említett órákhoz képest (bár most már órában is akad, ami tud tervezni) ez lenne az egyik nagy előny. Ehhez képest, ha jól értelek, akkor ez ilyen eléggé "mehh" (értsd: működget) kategória. És, akkor arról ne is beszéljünk, hogy mivel nem lehet akármilyen térképet (és útvonaltervezőt!) rátenni (nem egy Locus ...), ezért pont annyira lesz "okos", amennyire a Garmin – most hirtelen nem is tudom milyen alapú – saját térképe.#11 arn
" ... a fenix7pro sokkal szarabbul lathato, mint a fenix6pro ... "
Ez azért lehet, mert "régen" a solar elemet (?) vagy mi a szöszt a kijelző elé / -re is behúzták. És, igen, ettől rosszabb lett a fényvisszaverő képessége.
Ebből tanulva a 8-asban és az Enduro 3-ban (a YT-n vannak jó videók, amikben látszik a különbség → és és föld) már nem ilyen." ... ami nem ad folyamatosan kepet, mert szamomra az nem ora."
Na, ezzel én is pont így vagyok. Minden AMLOED-es órát valamilyen csini "3D"-s számlappal fotóznak, miközben a valóság az, hogy a mindennapokban vagy tök sötét a képernyő, vagy valamilyen leegyszerűsített AOD-ot mutat (ami erős napsütésben ugyanúgy nem látszik, vagyis "ébreszteni kell" az órát)." ... fenixbol is remelem lesz solar mentes."
Mint írtam fentebb, az új solar-ok már nem olyanok, mint a régiek. Ha pedig a méret nem gond (és nem búvárkodsz), akkor Enduro 3. Simán veri a Fenix 8-akat ...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Hobby rádiós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kompakt vízhűtés
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Mobil flották
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5450 Intel Core Ultra 5 135U 4nm 32GB DDR5 érintőképernyős laptop Dell gari 2027.09.hó
- PlayStation 4/5 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- PlayStation 5/4 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX ONE/Series kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX Series S 512GB, 6 hó garanciával Bp-i üzletből eladó!
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest