- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Iramirez
aktív tag
Nah igen a Logitech RumblePad...
Méltatlanul,nincs megemlítve seholnálam is, barát körben több ezen széria,több xbox akármilyen contr megfordult,de a Logi termékei bírják minőségben legtovább.Pedig itt aztán repülnek a gamepadok,ezerszer le vannak ejtve ,bele vannak rúgva,rálépnek ,belefolyik az üditő..de ezek elnyűhetetlenek.
-
Atla
senior tag
Azt értem,de mi van ha az illetőnek nincs otthon tölthető eleme,és töltője?
Eleve négyet érdemes venni,hogy kettőt tölt,kettőt használ. Akkor ezt dobjuk hozzá a 28-ezres árhoz. 38-40 ezerből vettünk egy controllert,még a PS4 kijön fele ennyiből,és kisebb kompromisszumokkal használható.
-A telefonod is feltöltöd ha alszol,ezt is fel tudod.
-Az RGB világítás kikapcsolásával,napokig lehet ezzel is játszani.Ettől függetlenül a legjobb megoldás a 40 ezres történet.
-
-
Egon
nagyúr
Meggyőztél, legyen Xbox kontroller (majd meggyőzöm a kölköt). Sajnos nincs BT a lapon, egy alap Gigabyte lap, így kellene dongle is.
Elvileg úgy tudom, van olyan Xbox kontroller, amihez adnak ilyet gyárilag, ez lenne a preferált, a minél problémamentesebb működés érdekében - tudsz ajánlani konkrét terméket? -
Guitar14
senior tag
Ez még bőven a jó kategória. Este küldök képeket milyenek az én Xbox kontrollereim és, hogy mennyire érződnek a játékokban. Vadiúj Series kontroller se áll be ennyire középre.
eléggé szórnak az árak, néha 10 ért kapsz jót néha meg 15-18 ért, valamikor meg 10 ért adnak driftelőset mert hogy "könnyű megjavítani".
De abban biztos vagyok, hogy ami megtalálható használtan a piacon azok is ennyire fognak beállni. Szerény véleményem szerint ez a 10 ezres ár egész jó érte ha a gumik nincsenek szétkopva. (A) gombot teszteld még, az szokott problémás lenni, hogy gyengébb nyomásra nem érzékel. -
Guitar14
senior tag
Igen mert azokba (valamiért) normális potencióméter van valószínűleg.
Sok 3rd party kontrollernek is mint ami neked van sokkal értelmesebb analogjai vannak mint egy új eredetinek. Aztán új 3rd party kontroller csak 8bitdo van otthon de azt még nem nyüstöltem annyit, hogy jelentkezzen probléma de nem hallottam még abban se driftről.
De a problémával én is találkoztam már mivel kb minden konzolból van otthon és a régiek nagyon bírják.
2 db PS1-es kontrollerem van egyik elkopott "lötyög" másik hibátlan de egyik se driftelt soha.
Ps2-ből van egy jópár egy se driftel de el vannak kopva. Gamecube, Wii, Xbox Classic, Xbox 360 ugyanez.
Switch-en nekem az eredeti V1-es analogok voltak, mindkettő driftelt mint a rosseb, egyiket cseréltem újra a másikat kontaktjavító befújással, de nem javult, WD40 vésztervként működött és azóta (1.5 éve) hozzá se kellet nyúlni mert hibátlan.
Xbox One/series vonalon is van otthon minden:
Xbox One FAT kontroller ki volt kopva kicsit de nem driftelt soha, így új analogokat kapott azok pedig kb 4-5 hónap után már nem teljesen középre állnak be de tűrhető az még simán.
Xbox One S kontroller (Jack-es, BT-s) elég sokáig bírta de jelenleg dobozában csücsül mert jobb analog nagyon minimálisan lötyög és ha nem tolom vissza középre akkor éppenhogycsak néz a karakter jobbra de ahol van deadzone állítás ott kiküszöbölhető.
Series kontroller:
Másfél év után úgy elkezdett driftelni hogy használni nem lehetett. Meglöktem az analogot előre egy pillanatra és a karakter sétált utána 3-4 másodpercig mire lassan megállt.
Szétszedtem de mielőtt forrasztásnak álltam volna neki benyomtam kontaktjavítót: másnapra megint rossz lett, utána kapott jól bevált WD40-et és azóta (2 hónapja) nagyon faja. -
Guitar14
senior tag
Nem akarják megoldani. Persze a kontrollerek már csillagászati áron vannak.
Egy next gen kontroller árából már kijön egy jó állapotú Xbox 360/PS3.Szedtem már szét olyen újfajta analogot, annyira nem látom benne, hogy annyira más lenne mint egy 360 érából való. Pedig ez utóbbiak kb soha nem drifteltek csak nyilván kikoptak de aza műanyag kopása miatt. DE akkor se driftelt.
Sajnos minél újabb abbál rosszabb.
Gamepad testeren a kopás látszik, hogy mennyire áll be középre.
És a drift ha magától elmászik, remeg vagy mikor eltolod az analogot és visszaengeded középre akkor nem egyből megy vissza hanem lassan mászik vissza/ottmarad.Na most:
Ahogy az Xboxnál és a PS-nél mondtam ott nem értem miért szarabb az újabb mint a régebbi mert láthatóan nem sok eltérés van. Kosz nehezen is jut be oda mivel a kontroller burkolatán belül van és ott az analog mechanikára van rápattintva elég zárt műanyagban a potenciométer. Lásd itt: [kép] piros lemez forog a lila karikán és állítva, hogy a bejutó kosz is legalább leesik majd az aljára és ne zavarjon.
Switch-nél érthető a probléma mivel a gumiszoknya kézzel felemelhető az analog alatt és az oda bejutó kosz egyből arra a felületre esik amin jár oda vissza a ki lemez így egyből belemaszatolja. (újjab analogoknál emiatt csináltak már több füles lemezt, hogy 50%-kkal redukálódjon ez a probléma.) Lásd itt: [kép] piros az a ki s lemez és a lilán mozog ide oda, de ez mind fektetve van így egyből a lehető legrosszabb helyre jut a bejutó kosz/por/folyadék.
Most jön a slusszpoén:
SEGA már csinált egy olyan kontrollert ami SOHA nem fog driftelni. Névlegesen a dreamcast kontrollert. Nulla potencióméter szimplán (asszem) mágneses alapon működik.
Ennyi az egész analog szerkezet: [kép]
A közelebb lévő kis műanyaggömbben van valami aminek a közelségét/mozgását ezek a szenzorok érzékelik ami a lapra van forrasztva: [kép]
Itt nem jelent gondot se a kopás, se a kosz, se a folyadék. Gyakorlatilag nem érintkezik semmivel. Elvileg azért nem használják ezt mert "drága" a gyártás így.
Na de most akkor nézzünk bele egy új Xbox kontroller ravaszába: [kép] [kép]
Ja hogy ez ugyanaz a technika mint a dreamcast kontrolleren?Úgyhogy innentől fogva a probléma megoldható lenne de nem akarják.
-
Tasunkó
őstag
Nekem az alaplapi úgy működik csak ha fel van csavarozva a wifi antenna. Mivel hátul van ezért jobban van takarva mint az előlapi usb-be dugott dongle, néha nem érzékel ha olyan pozícióba vagyok. Úgy vettem észre ha gond van akkor egyértelműen nyilvánul meg, szóval próbáld ki, észreveszed ha akadna. Nekem jó volt bármilyen bluetooth eddig az xboxosba meg a ps-be is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Sorozatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Le Mans Ultimate
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Edge Használt, újszerű állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Edge Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
- iKing.Hu -Xiaomi 14T Pro Titan Gray Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
- iKing.Hu - Samsung Galaxy Tab S8 Graphite Használt, karcmentes állapotban
- iKing.hu - RedMagic 10s Pro Gamer erőmű 3 hónap garanciával! 12 GB RAM / 256 GB tárhely -Nightfall
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest