Hirdetés
- Karácsonykor nyerte meg a Honor az üzemidőcsatát
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- iPhone topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Tavaszi szél S26-ot áraszt, a nyári hőség meg exynosos Flipet
Új hozzászólás Aktív témák
-
Esmein
nagyúr
lehet hogy megy dualt, de amilyen az nforce2 dual kezelése lehet hogy nem megy 200 fölött, sztem örülhet hogy mennek egyáltalán
Teljesen kiszámíthatatlan dolgok történnek két külön modul esetében.
nekem 2*266-os ram ment 280-at dualban egyik winbond másik v-data, mindezt 220-as fsb mellett visszaosztva. De nem jelenti azt hogy ennek mindig igy kell lennie.
[Szerkesztve] -
g4dg3t
senior tag
HeLLa!
A CPU default FSB-jeert felelosek az L12 hidak.
Bővebben: link -
robekri
addikt
Bocs az értetlenkedésért, de melyiket?
ez van a 8RDA+_TaiPan_0.1_EB_Bpl_3.09_26.01.05.rar-ban
8RDA+ Source Code (alkönyvtár, benne)
Romsip [EB]
Original.bin
Nvidia Bpl 3.09.bpl
és a 8RDA4729.BIN a gyökérben!
Mit, hogyan?
Azt tudom, hogy a lemezen csak egy bin filenak kell lenni és alt-f2 BIOS-nál, de itt mit hova??
Üdv.:Robe -
g4dg3t
senior tag
8rda4729 az gyari bios nem? Itt pont az L12 mod lenne a lenyeg az meg csak moddolt biosokban van (mint pl a Merlin fele TaiPan bios)...erdemes kiprobalni...szerencsed van hogy Merlin csinalt a lapodhoz...sajna 8RDA3i-hez meg nincs (pechemre)

g4dg3t
senior tag
Esetleg probald ki az L12 modot vagy tegyel fel moddolt biost (L12 mod built-in)! Segithet a magasabb FSBkhez. Bővebben: link
-
g4dg3t
senior tag
A gepem 99%-ban 220x11-en hajtom, a maradek 1%-ban meg feljebb
Nem vagyok egy HC gamer de soha semmilyen stabilitas gondom nem volt! (VCore: 1.7V / VDD: 1.6V) -
zsoltee10
addikt
nekem nem volt gond a magas fsb-vel.

lanpartyn ment a gépem folyamatosan 12-14 órákat 11*230-as beállítással szinkronban. nem indult újra, nem lépett ki egyetlen játék sem. pedig ha valamikor sokat játszottam, hát az a lanpartyn volt.
Robekri: nálad meg főleg nem értem, hisz nekem is 8rda+ lapom volt. -
Toness
őstag
megtaláltam az egyént
Bővebben: link az aláírásában van a konfigja, azt akarja eladni. -
Esmein
nagyúr
Ez hülyeség, van olyan hogy 3d instabilitás, de az már elég magas fsbn jön be. Sztem 220-230ig tutira fel lehet húzni, hogy 3d stable is maradjon. Maradjatok már a hülyeségekkel

-
-
robekri
addikt
Élesszünk!
A gammák kiugranak 200FSB fölött közben prime 225-ös FSB-vel szalad 3-4 órát 1,7 V-al 1.9 VDD-vel!
Kiugrik LOTR:me, hl2, snooker 2004
Faszom bele! Csak arcra jó az FSB hajsza, írták többen is ugyanezt a jelenséget!
Úgyhogy mindenki 200fsb-ig hajtson a fölött FÖLÖSLEGES!!!!!!!!!!!!!
rup1u5
nagyúr
nekem +ugynézki kezd összeomlani...
g4dg3t
senior tag
Kezd osszeallni az ''uj'' rendszerem:
A proccos kapott egy Thermalright SLK-900U bordat egy 92mm-es SanyoDenki ventivel. A max amit stabilan elertem: 232x11=2552MHz. 232-es FSB felett mar vszeg a lapom nem birja...szal a proccban meg lehet egy keves tartalek
-
rup1u5
nagyúr
eljutottam 230*11ig 1.75v-on. igaz a nyitott ablak alá kellett tennem a gépet levett oldallappal mert ehez már kevés a falconrock2
-
robekri
addikt
Nálam:
11*215 a stabil duálban 2,2,2,5-tel! 1,6V-al!
Nem ugrál ki a LOTR új része stb....
Deluxe00
senior tag
Ok akkor maj ki fogom probálni hamarosan

Superrock amugy 4250-öt forog , sztem egész jo
De ha nem lesz jo akko zalmant vegyek vagy mit?
Egy olyan vizhütés ami gépben zajlik le tehát nem megy ki semmi akváriumba meg kerti tóba azt h lehet megoldani?Neten vmi leirás erre vonatkozoan találhato?Miket kell hozzá venni?? -
Deluxe00
senior tag
Láttam h itt vki 1.8 v-t adott a procinak Falconrock-al
én hajtok egy procit 2330-on superrockal 1.6 v-al akkor ha adok neki feszt elbirná a Superrock ha 1.6 v-n a proci hömérséklete játék után se megy 45 fölé?? -
rup1u5
nagyúr
Raktam fel MANTA biost és így már 225*11 de még tesztelni kell mert prime hibázik. Gondoltam ha lesz időm kirakom a gépet az erkélyre és adok a proccnak 1.9et aztán megnézem meddig jutok
az idő tökéletes hozzá a falconrock 2 meg kevéske már. -
robekri
addikt
Fel!
-
Janesz
őstag
de ez csak is7 alaplapnál nem fér el....mert ott a vga is az átlagnál 1 pci foglalattal feljebb van...
Robekri: ha felragasztod a bordát és intel chipsetted van(amin kisebb a chip mint az amd proci magja) nem hinném,hogy elkezded feszegetni...hacsak nem egy új lapra is van pénzed ugyanis lejön a zalman de chipsettel együtt!!
-
Thom!
veterán
7db házveti épp nem mondható csendesek?
-
Janesz
őstag
én is egyszer szembesültem a ténnyel,hogy fűrészelnem kéne...de az kellemetlenebb volt ugyanis én már ráragasztottam a zalmant a lapra amikor raknám be a zalmanos vidkarit és csak nyomom,csak nyomom és érzem,hogy nem megy....bizony útban volt vagy 4-5 tüske a kék zalmanon....na akkor kicsit megriadta,de aztán urrá lettem a helyzeten....fogtam egy bika körömcsipeszt és nyissz-nyissz...
értiek ugye?? aztán már simán belement a vidkari is....
-
g4dg3t
senior tag
válasz
Overlocker
üzenetére
Es? Nekem 235-ig birja 1.6v-on! De itt most pont arrol van szo hogy meg tobb kellene!
-
robekri
addikt
Nos nem hiszem el a hozzászólásokat!
Ugyanis kezdjetek el játszani 3d-s gémmel újraindul! Nekem egy egyszerű snooker2004 újraindult! Ekkor a gép 225-ös FSB-n(2,3,3,6-on betesztelve 5-ös teszt Memtesttel hibátlan) volt 1.8V-al! (faszomba) a vdd természetesen mindíg 1.9-en van!
Reggel teszteltem gépet! 228fsb-ig 2,3,3,6 időzítés! 230fsb-n még 2,4,4,8-on sem megy! Mielőtt még kérdeznétek miért nem cas 2,5 nos, mert a KHX ramom csak CAS 2-ben indul!
Úgyhogy az csak egy dolog, hogy feláll a winfos!
Letargiás jóreggelt!
zoty314
aktív tag
válasz
zsoltee10
üzenetére
Én már múlt héten lefoglaltam nála.
Egyébként szerintem volt neki 5 is. 
Na, a proci szinkronban megy az Infineon ramommal (CL2,5-ön) 11x221 MHz-en.
Elég jó ramot fogtam ki, ez az Infi megy 400-on CL2-ben.
Tehát 2,4GHz 1,55-1,6V-on. (NF7-S miatt az intervallum)
[Szerkesztve] -
zoty314
aktív tag
Na, nekem 2,4GHz 1,6V-on, 2,5GHz-en megy alapfesz.-en, de ott a prime hibát dob. Ezt viszont aszinkronban tudtam elérni, mivel most épp nincs tuningramom.
-
-
rup1u5
nagyúr
jaj!
megzavarodtam.
most procc vagy chipset hűtöről beszéltek?
robekri: linkeljél róla képet ha tudsz.
nahát.....és mi az a VDD?
[Szerkesztve] -
zsoltee10
addikt
nekem se fért el a zalman, de nekem a 8rda+ nem volt moddolva, a VDD 1,55V volt, szal nem melegedett vészesen.

Ha már ilyen topic van, akkor beírom ide, hogy az én Gab-féle proci mennyit ment.
3200+ órajelen 1,4V-n használtam, kevesebbet nem tudott adni a lap.
2530mhz-n 1,65V-n ment, futtattam tesztet 236-os fsb-vel 2,6ghz-n is 1,7V-n próbaképpen.
most, hogy a64-m van, össze tudom hasonlítani a teljesítményt.
nos, akkor nézzük:
metabench 2,6ghz-n bartonnal: 9649 pont. super pi 1M teszt 2,6ghz-n asszem 39s alatt futtott le, de ez nem biztos.
metabench A64 3000+ 2,4ghz-n 96xx pont, super pi 1M: 37s.
vagyis a 2,4ghz a64 a szintetikus tesztekben (3dmarkot nem néztem) veri a 2,6ghz bartont, de nem sokkal. alkamazások alatt persze jóval nagyobb lenne a különbség, mint ahogy fleSs tuning cikkjében is jól látható.
összességében nagyon jó cucc egy 2,5ghz barton, de egyáltalán nem bántam meg, hogy a64-t vettem. ktávolról sem melegszik annyira az a64, mint a barton.
-
rup1u5
nagyúr
hogy néz ki az a zalman?
-
robekri
addikt
Várjuk a többi szerencsés jelentkezőt akinek van ilyen ''drágasága''!!
robekri
addikt
Így van ! Vazze lefűrészeltem csak fűrészlappal!! A kezemnek jól esett, de megy és kurvára jó!
Történt egyszer, hogy egy vezeték beleért a ventijébe nem ment, aztán csak lestem hogy alapon miért 50 fokos a proc? És láttam, hogy nem megy a venti!
Tehát passzívan is lehet használni csak szemből menjen rá valami kis levegő!
Gab
őstag
szegény kis procik

-
robekri
addikt
Na az illetékesek sasoljanak ide!
Folytatva:
#g4dg3t :11x230 (egyenlőre)1.8V A VDD-m 1.9-en van passzív zalman hűtés az eredetije meg ráragasztva délire
!
29 fokos a lap a proc meg 40-45 között! A házam jó szellős 7db venti rajta figyel!
Üdv.:Robe
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Parfüm topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- E-roller topik
- Windows 11
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- PlayStation 5
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Nem vagyok egy HC gamer de soha semmilyen stabilitas gondom nem volt! (VCore: 1.7V / VDD: 1.6V)
Meg vidám is, mert egy kísértéssel kevesebb, így marad pénzem. 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)