- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Ha már a memteszt kifagy, az lehet alaplap hiba is...akkor meg már nem éri meg vele foglalkozni.
A Fujitsu-t teszteljétek, és ha nem jön elő a hiba, akkor valamiért nem megy párhuzamosan a két modul. Én a chipsetre fogom. Legfeljebb veszel bele egy darab 1 gigásat, azzal már használhatóbb lesz.Azt, hogy az egyik memó hosszabb 1mm-rel, nem értem. Ez - elvileg - szabvány. Vagy úgy érted, hogy az Acer-ben és a Fujitsu-ban más memó kell?
-
-
Én egy ősrégi Acer laptoppal jártam így: egy rammal ment, kettővel fagyott. Bár az még SD ramos volt.
Ha így jó, akkor rendben. Lehet az eltérő memóriatípustól is, vagy az eltérő időzítéstől, esetleg az eltérő mérettől. Nekem is egy Fujitsu notim van, 5515-ös, és tudtommal ezekben mind az a szemét VIA chipset van, az meg nagyon válogatós...
BootCD hasznos dolog, de ha nem, hát nem. Simán kiírod, és működnie kell, de arra figyelj, hogy nem csak belehúzkodd a fájlokat, hanem rendesen másolással írd ki, különben a boot-ot nem írja rá.
-
Letöltöd a Hiren's Boot CD-t - érdemes a legújabbat leszedni. Kiírod egy lemezre, és beteszed a notiba. Úgy, mint amikor XP-t telepítesz, bebootolsz a lemezről, és onnan már egyértelmű lesz.
Egy menüt fogsz látni, ahol kategóriákra vannak osztva a lemezen található programok. Testing tools -> Memory testing -> Memtest86, ezt elindítod, és megvárod, amíg lefut. Ha a végén azt írja, hogy "Test completed, no errors", akkor a memória rendben van. (Lehet, hogy nem pont ezekkel a szavakkal írja majd, fejből nem tudom pontosan.) Ha piros sorokat dobál ki, akkor a memória 99%, hogy kuka. Azért 99%, mert találkoztam már olyannal is, hogy poros volt a foglalat, és azért nem működött a memória, de ez a ritkább.Ezt mindenképp futtasd le végig, addig nincs értelme tovább gondolkodni.
MOD: Ha az Acer nem bootol be, és nem tudsz a BIOS-ba se belépni, az lehet vinyó probléma is. Ha valami baj van a merevlemezzel, akkor szokott olyat csinálni, hogy a POST képernyőnél áll, és onnan nem mozdul el.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Macbook Air 15 Retina (2023) M2 16GB 256GB Magyar iStyle vásárlás számla, doboz + Skin 1év Garancia
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Lenovo Ideapad L340 Gaming
- Acer Nitro V 17 AI Gamer Laptop!Ryzen 7 260/RTX5070/32gb Ram/2tb Ssd/2560x1440-165hz IPS!
- Ritkaság! Hibátlan! Intel Core I9 13900KS Processzor!
- HP EliteBook 830 G5 16GB 256GB 13.3" FHD IPS
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3025
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest