Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Tasker
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- One mobilszolgáltatások
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
jól néz ki a gyári tok is, de fekete, én meg vmi rozsdabarnát szeretnék, azért vettem fekete vázat, mert a kettő együtt szép. fekete tokhoz inkább ezüst váz dukált volna.
garizból is csak tök sötétbarna van, árban ugyanúgy egy huszas, mint a gyári. húzósak ezek, sajnos, igazából nem is értem, hogy miért.
-
-
gyerekek, meleg van, de már nem sokáig. türelem, nyugalom, ennyit már fél lábon ugrálva is kibírunk! ÉLJEN NORVÉGIA!
-
válasz
rumos14 #10520 üzenetére
mindegy is, mert nem ez a fő szempont nekem az rx100 mellett vagy ellenében, hanem a többi. a szenzor több mint elég nekem. illetve ez nem teljesen igaz, inkább úgy mondom, hogy végre egy minimum szintet megütő lapka van a kompakt gépekben is. a fuji 2/3" x-trans talán csak alulról súrolja, de valamit valamiért.
ezzel együtt, hogy ha választhatnék, hogy az x40 inkább 1"-os lapkát és ugyanúgy 28-112 obit kapjon, kicsit nagyobb méretben, vagy tartsák meg a 2/3"-os lapkát és egy 24-120 mm menjen rá azonos (vagy kicsit kisebb, mert az x30-ban már kicsit sok az anyag, nehéz a fogásához mérten) méretben, az utóbbit választanám.
-
válasz
rumos14 #10510 üzenetére
az első rx100 még nem bsi volt, kb. 1 fé javulást hozott a m2. az x-trans meg erőn felül üt azért, miközben eleve 1 fé van csak a fuji és a sony között. de ezzel együtt én is a sony lapkát kérném ugyanebbe a gépbe, ha lehetne, de nem lehet, akkor ott másnak kéne mennie, például 112 mm/f2,8 helyett kapnék 100 mm/f4,9-et, jóval rosszabb rajzzal. nálam ez tényleg sokkal fontosabb szempont, mint a szenzor, az egy ideje szinte egyáltalán nem érdekel.
persze ha csupa fehér égboltot lőnek csak a fujival, az zavarna, de tudom, hogy nincs ilyen gond vele.
-
ami az x-t1-et illeti:
- belenézel a keresőbe, és már ott meg vagy véve
- az af kifejezetten jó, nem tudom, hogy miért mondod, hogy gyenge
- formára is jó, szép, funkcionális (a retró féltéglát én sem szeretem, ahhoz képest a nex űrtechnika, az a6000 formája nekem tökéletes volna, igaz, lehetne picit magasabb és picit több hely a marcsi és a bajonett között. de az x-t1 szintén nagyon rendben van)szóval egy x-t1 + 35 kombót majd egyszer próbálj ki azért
-
válasz
rumos14 #10506 üzenetére
x30 kontra rx100 (pláne a first gen):
- szenzorban alig van különbség (jó az x-trans, erőn felül teljesít, míg pont a 1st gen 1" még so-so)
- az rx100 nekem egy vacak kompakt kezelésre, ez mindenképp kiejti (egyetlen gépnek kell, szeretném normálisan használni, a pöcökzoom eleve kizáró ok, manuális zoomot akarok, meg dedikált tárcsákat)
- dönthető lcd
- evf (és milyen pazar evf az!)
- af (nagyon ott van az x30 szerintem)
- videó nem kritikus számomra, elég jó a fujié is (1080p/60)
- obi! (nyomába sem ér a fujiénak a sonyzeiss, ez saroktól-sarokig éles, nyitva is, fényerősebb is)mondjuk elsőre ennyi. igazából nem tudom, hogy miért kéne szeretnem az rx100m1-et, csak az ára tetszik, még a méretének sem örülnék, mert nem szeretek körömmel nyomkodni gombokat, pöcökkel zoomolni (túlhajtja, visszahúzod stb.), f4,9 nem pálya ekv. 100 mm-nél stb. stb.
az rx100m4 tetszik, de ott sem a kezelése, hanem a tudása. ha ugyanannyiért lett volna, mint az x30, akkor lehet, hogy arra megyek rá, de egyébként még akkor sem biztos.
-
x30 userek: bőrtok? markolat? csak hogy diszkáósan kérdezzek
-
na, ez az x30 kereső viszont igazi fujis, pazar. nehéz belátni, kár, hogy nem nagyobb és kényelmesebb a belépő pupilla (tojok a kisvakura, lehetne az egész helyett egy megakereső), de frankó. szépen letakaríthatóak az ikonok, gyors a frissítés, visszahúzhatók a színei. ja, és forog, ha forgatom a gépet
a menü az nekem teljes káosz, muszáj lesz átolvasni a használatit. de mindent összevetve sokat tudó gép ez, komoly.
-
na, meg is jött. sok minden tetszik, de két dolog eléggé zavar. az egyik, hogy az evf pupillanyílása p.csafüst, guvadni kell, hogy belásd jól (pedig marha jó minőségű). a másik a fogása, az x10 sokkal szellősebb, kényelmesebb volt, ezt már túlzsúfolták, húzza a kezet. kézben az x10 jobban esett, sokkal.
nyilván minden másban agyonüti (mínusz dr400 dinamika, de cserébe itt van felbontás).
-
válasz
MC Pite #10428 üzenetére
az x10-et nagyon szerettem, ez meg kb. mindenben jobb. dinamikában nem, de igazából az x10-nél is megutáltam a dr400 módot a végére (hülye záridő, hülye hisztogram stb.). jobb felbontás, dönthető lcd, frankó evf, jobb af, jobb aksi. a jobb stabit nem is tudtam, azt hittem, az obi ugyanaz.
-
válasz
Elektrosokk #10424 üzenetére
azt nem mondtam, hogy fotózni is fogok vele
-
asszem én is eddig bírtam a fujitlanságot és visszatérek egy x30-cal, ha minden jól megy...
-
válasz
DonRazzino #10309 üzenetére
a d5500 nekem is tetszik, főleg, hogy a qrva jónak ígérkező 16-80/2,8-4 nikkor is van hozzá (mégegyszer annyiért, sőt). ez van, drágák ezek mind
-
válasz
Stauffenberg #10307 üzenetére
oké, csak egy d5500-at (ami egyébként dettó túlárazott) drágább gyártani, mint az x-t10-et. ez utóbbi azért drága, mert csak. és igen, az 500e ft-os x-t1 kithez képest olcsó és hurrá, de az meg végképp elmebaj. persze tudható, hogy a fuji igyekszik felfelé pozícionálni magát, azt meg épp így kell.
de elfogadom, hogy csak nekem érnek ezek az izék sokkal, sokkal kevesebbet.
-
válasz
Stauffenberg #10302 üzenetére
a 16-50-es kit a legjobb vétel szerintem jelenleg. amúgy tényleg korrekt, bár tegyük hozzá, hogy abszolútértékben egyik sem olcsó, sőt. egy dslr sima kitnél hörögne mindenki ugyanezen összegre, holott azt drágább előállítani.
-
válasz
madgie #10296 üzenetére
ez azon felül értendő. tényleg csak cukorka, viszont a bor közben bevitt savat rögtön helyben semlegesíti. nem csodaszer, azért picit engem is felrúg a bor aztán egy-két napig (sok lesz a sav), de nélküle nem bírnék inni soha, vele meg igen. de sajnos nekem is érik egy újabb emozul-kör
-
-
válasz
Stauffenberg #10222 üzenetére
túl nagy különbségekre azért nem számítanék. lehet, hogy csiszolják a jpg motort, de azt meg illene odaadni fw updeátban a többinek is.
iRico: ne viccelj, az x-t1 egyik fő zsiványsága, hogy ha állóképet csinálsz, annak megfelelően feliratozza az evf-et. semmilyen más váz nem tud ilyet. az x-t10 tudja vagy nem?
-
válasz
Elektrosokk #10219 üzenetére
ugyanaz a szenzor van az összes fuji vázban (kivéve x-a sorozat), egy tesztben ezt a kérdést így ennyivel el is intézném
-
-
válasz
rumos14 #9597 üzenetére
akinek pont az aps-c kell ahhoz, hogy megoldja a háttérmosást, az akkor ne vegyen kisebb szenzoros gépet. aki a nikon 1-gyel is meg tudja oldani, az meg vegyen. van korlát a kisebb szenzorral, persze. de azért látnám azt a sok-sok képet már, amikor valakit egyértelműen a technika korlátozott...
amúgy meg tényleg deja vu, a 4/3-os szenzorral kapcsolatban már többször lement ez a kör. aztán most meg mégis csak mosódnak a hátterek azzal a 45/1,8-cal, a 75/1,8-ról nem is beszélve. a nikon 1-nél sem a szenzorral van a baj, hanem azzal, hogy nincs se 45/1,8, se 75/1,8...
[ Szerkesztve ]
-
ebben bár lehet valami, de vegyük észre, hogy az mft-t anno a szenzorméret miatt ugyanígy hisztizve temették, aztán ma már akkorát léptek a szenzorok, hogy a kurrens mft lapka bőven jobb, mint pár éve az összes aps-c volt. ugyanez lesz a sorsa az 1"-nak is, ha azzal is tudsz vidáman iso 6400-ban is fotózni, egész biztosan olyan lesz, ami gondosan a kukának lett tervezve?
a nikon 1 szerintem a legfélreértettebb fotós dolog jelenleg
-
válasz
Stauffenberg #9558 üzenetére
mondjuk a nikon d5500 nekem jöhetne is, de jó, ha százat ér, tényleg nevetséges az árazása.
-
nem hiszem, hogy többet tudhat, mint az x-t10, úgy értem, hogy akkor az is kapja a cuccokat, sőt. de az biztos, hogy ha aktualizálják az x-e2-t, akkor leginkább az ár dönt majd közöttük, az pedig tényleg az x-e2 malmára hajthatja a vizet.
amúgy engem már csak az ár tart vissza egy x30-tól, úgy döntöttem.
-
válasz
#01758976 #9516 üzenetére
pedig menő lesz szerintem. inkább az a baj, hogy újabban a szenzorméret a divat, a zoom kárára (nem kell olyan jó átfogás és/vagy rajz, a lényeg, hogy minél nagyobb legyen a szenzor és speckók szerint fényerős a zzzzzoom). ergo nem lesz x40 penge 24-120/28-200-zal
, helyette kap majd valami nagyobb lapkát és örülhetek, ha marad a 28-112.
-
válasz
Stauffenberg #9514 üzenetére
Nekem egy elég
-
okok, engem csak az bosszant, hogy vérkomoly, megarúmorként hozza a site, itt is mindenki azonnal elkezd kombinálni, miközben ez egy olyan világ, ami egyetlen embert nem érint a fórumból. és tényleg inkább foglalkoznának azzal, hogy kompakt méretű zoomjaik is legyenek. annyira szarok úgy sem lesznek képminőségre, mint egyes konkurenseiknél.
-
válasz
Stauffenberg #9508 üzenetére
Jó, de szenzorgyartast felepiteni nem 1-2 éves beruhazas. Bármit is találnak ki, max. ennyi előnyük lesz, mielőtt egy igazi szenzorgyarto is csinálni kezdi.
-
válasz
Stauffenberg #9506 üzenetére
Az a forradalom is max. 1-2 évig tartana
-
válasz
Elektrosokk #9461 üzenetére
ma a canon sajtón épp a bazilika tetejéről fotóztunk, amikor kiszúrtuk, hogy az egyik tetőteraszon egy ilyen sunácsit világítanak és lőnek vadul. rögtön előkerültek a 100-400-ak
-
jól sikerült darab, és fura módon az x-t1 mellé téve az x-t1 már ódivatúnak hat (helló, arn!
). méretre is szépen csökkent, igazi pana g3 (helló, mercutio!
). viszont az x-t1 evf-je azért... szóval nekem AZ kéne! egy ideje nem is evf-ezek, de ha már van, az legyen olyan, hogy visszaszoktat (helló, parci!
)
-
nagy tereket befogni panorámázással kell, a nagylátó - szerintem - inkább a tér nyújtására való. azzal meg elég jól tudsz játszani annak függvényében, hogy a közeli téma mekkora és mennyire van közel. ez itt ekv. 35 mm.
de az biztos, hogy ha van 18 mm-ig nagylátód, az több lehetőséget ad, inkább csak meg akarom védeni a klasszikus 24, 28 mm-eket, mert kis munkával azért nagyon látványos képeket lehet úgy is csinálni. sőt.
Új hozzászólás Aktív témák
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
- iPhone topik
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Opel topik
- BestBuy topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
- Politika
- További aktív témák...