Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • buherton

    őstag

    LOGOUT blog

    válasz mormota #1853 üzenetére

    Néztük mi is az ördög pirula recepjét, meg van valami erdélyi gombóc is. Nagyon hasonlít kinézetre, de abba kell túrótól kezdve minden. Viszont a képviselő fánkra nagyon hasonlít, csak nem kell bele tenni zsiradékot, és nem sütőben készül, de ugyanúgy felpuffad.

  • buherton

    őstag

    LOGOUT blog

    Sziasztok!

    Lenne egy nagy kérdésem. Egy nagyon finom sütinek a receptjét ismerem, de amelyik néven mi használjuk a gugli nem adott ki semmit. Keresgéltem guglin, kérdeztem már cukrászokat is, de nem ismeri senki :O . Mi zsidó gombócnak hívjuk, de szerintem nem a zsidó konyhából ismeretes, hanem a tót konyhából. Mert akitől tanultuk, az a dédim volt aki pedig 100%-osan vérbeli tót volt. Recept a következő:

    Hozzávalók:
    3 deci víz
    3 deci liszt
    3 db tojás (4 deci vízhez, 4 deci liszt, és 4 db egész tojás kell, és így tovább...)
    kevéske cukor
    csipetnyi só
    olaj

    Fogjuk a 3 deci vizet felforraljuk közben teszünk bele sót, cukrot. Amikor már lobog a víz (fontos hogy ne csak forrjon, mert ha akkor tesszük bele a lisztet nem lesz jó a tészta), bele öntünk 3 deci lisztet. Miután elkevertük vegyük le a tűzről. Ekkor igen javallott fakanalat, konyhai robotgépre cserélni, és annak is a dagasztó keverőjére. Keverjük el csomómentesre, majd adjunk hozzá egyesével 3 egész tojást. Akkor jó amikor csomómentes, és a tésztába éppen belenyomott kis kanál simán megáll :DDD . Utána nem túl forró olajba kis kanállal beleszaggatva kell sütni. Fontos momentumok, hogy lassan kell sütni, és jó vastag legyen az olaj réteg, hogy tudjon forgolódni a gombóc.

    Fogyasztani pedig, lekvárral, vagy porcukorral ajánlatos.

    Néhány kép ízelítőnek.

    Valamennyire látható, hogy a tésztában simán megáll a kis kanál :D

    Sütés közben, jól látható, hogy alig habzik az olaj, ekkor jó az olaj hőfoka.

    Ez az adag 3 deci vízből, 3 deci lisztből, és 3 db tojásból készült. És több mint egy óráig készült.

Új hozzászólás Aktív témák