Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • buherton

    őstag

    Sziasztok!

    Lenne egy nagy kérdésem. Egy nagyon finom sütinek a receptjét ismerem, de amelyik néven mi használjuk a gugli nem adott ki semmit. Keresgéltem guglin, kérdeztem már cukrászokat is, de nem ismeri senki :O . Mi zsidó gombócnak hívjuk, de szerintem nem a zsidó konyhából ismeretes, hanem a tót konyhából. Mert akitől tanultuk, az a dédim volt aki pedig 100%-osan vérbeli tót volt. Recept a következő:

    Hozzávalók:
    3 deci víz
    3 deci liszt
    3 db tojás (4 deci vízhez, 4 deci liszt, és 4 db egész tojás kell, és így tovább...)
    kevéske cukor
    csipetnyi só
    olaj

    Fogjuk a 3 deci vizet felforraljuk közben teszünk bele sót, cukrot. Amikor már lobog a víz (fontos hogy ne csak forrjon, mert ha akkor tesszük bele a lisztet nem lesz jó a tészta), bele öntünk 3 deci lisztet. Miután elkevertük vegyük le a tűzről. Ekkor igen javallott fakanalat, konyhai robotgépre cserélni, és annak is a dagasztó keverőjére. Keverjük el csomómentesre, majd adjunk hozzá egyesével 3 egész tojást. Akkor jó amikor csomómentes, és a tésztába éppen belenyomott kis kanál simán megáll :DDD . Utána nem túl forró olajba kis kanállal beleszaggatva kell sütni. Fontos momentumok, hogy lassan kell sütni, és jó vastag legyen az olaj réteg, hogy tudjon forgolódni a gombóc.

    Fogyasztani pedig, lekvárral, vagy porcukorral ajánlatos.

    Néhány kép ízelítőnek.

    Valamennyire látható, hogy a tésztában simán megáll a kis kanál :D

    Sütés közben, jól látható, hogy alig habzik az olaj, ekkor jó az olaj hőfoka.

    Ez az adag 3 deci vízből, 3 deci lisztből, és 3 db tojásból készült. És több mint egy óráig készült.

    tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!

Új hozzászólás Aktív témák