- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- iPhone topik
-
Mobilarena
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
Timocicu
senior tag
válasz
DeFranco #2115 üzenetére
A hagyma az függ a hús mennyiségétől ..., annyira konkrét recept nincsen. Érzéssel, nem bonyi.
1kg húshoz kb két közepes fej hagyma apróra vágva, némi olajon lepirítod üvegesre, megsózod, félrehúzod, teszel rá egy csapott evőkanálnyi pirospaprikát és max fél dl vizet, mert az kicsit besűríti, ( tehetsz bele egy szem paradicsomot és egy paprikát akár egészben is, úgy finomabb, ha lecsós az alapja ) majd beleteszed az alkatrészeket, pár percre vissza a tűzre, kicsit úgy átforgatod, majd felöntöd annyi vízzel, hogy épp ellepje a husikat, bors mehet bele, majd fedő alatt főzöd és időnként megkevered, Ha úgy látod, kezd elválni a csontról, akkor hamarosan jó lesz. Ha már jó puha a husi, villával meg tudod szúrni ...
Ha tejfölösre akarod, akkor 3-4 ek liszt , kb 2 dl tejföl és kimersz kevés szaftot hozzá, ezt összekevered majd bele a pöribe. Még picit hagyod kiforrni és kész. Közben ne felejtsd el megkóstolni a szaftot és pótolni a sót, borsot ízlés szerint. -
Timocicu
senior tag
válasz
DeFranco #2113 üzenetére
Persze, hogy elkészíthető, nem muszáj bele egy komplett szárnyas.
Jó sok hagyma, pirospaprika, nem rontja el kevés pari vagy paprika sem, bele az csirke darabok ..., só, bors, esetleg némi csípős ..., de tejfölös habarással is besűrítheted a szaftját. Házi galuskával, (tejfölös) ubisalival ... níamiiiiiiiiii -
mormota
senior tag
-
mormota
senior tag
válasz
DeFranco #2024 üzenetére
ezt úgy hívják, hogy lepény
én szoktam halasat csinálni: apróra vágott hagyma+tejföl+tonhal (lehet bármilyen halkonzerv is) összetörve összekeverve.
vagy pl paradicsomkarika+sajt+oregano
vagy bacon+sajt
vagy szalonnakocka+hagymaés még sokan mások. kb tényleg bármi tehető bele.
a tésztagyúrást pedig én a saját kezeimre szoktam bízni, kb 5 perc alatt kész van, nem kell sokat szívózni vele. már annyira tudom, hogy fejből:
500 gr liszt 300ml tej vagy vízben egy kanál cukor, bele élesztő, felfuttatni
egy csipet só, olívaolajlehet még bele butítani elég sok mindent a tésztába: kockázott sült szalonna, magvak, karikázott zöldhagyma, stb
-
Archanon
őstag
válasz
DeFranco #2024 üzenetére
Vegetáriánus létemre a darált húshoz nem tudok sokat hozzászólni, egyébiránt már így is jól hangzik. Kb. hajtogatott pizza. Ezerféle tölteléket lehetne neki kitalálni...
Nem vagyok gyakorlott szakács (bár lennék!), itthon sincs igazán változatos alapanyag, de azért elég gyakran szoktam fantáziálni finom ételekről, amiket de megfőznék/megsütnék. Ezek közül a legkülönfélébb pizzák előkelő helyet foglalnak.
Szerintem: pariszósz, fokhagyma, kukorica, (darált hús,) bazsalikom+oregano (alap), összekotyvaszt, mehet a tésztára. Esetleg kockázott sajtdarabkákat is keverhetsz hozzá, biztos jó ízt kölcsönözne neki. Összehajt, tetejére pedig mindenképp reszelnék jó sok sajtot (többfélét), végül joghurttal/tejföllel benyammognám (a vega változatot).
A kukoricát ki lehet váltani pl. gomba+bab párossal. Vagy azzal együtt. Véleményem szerint illenek egymáshoz, szóval...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Apple MacBook
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- TCL LCD és LED TV-k
- LEGO klub
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- YEELIGHT Cube Smart Lamp spot + base moduláris RGB okoslámpa
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- Gyeon Q2 autó kerámia bevonatok TOP Áron! + ajándék
- Új Ctek D250TS premium 12V/24V auto akkumulátor töltő 10A/200Ah - 5 év bolti garival! -
- Immax - EV utazó töltőállomás elektromos autókhoz AC Type 2 32A/380V 22kW + dugó 230V 5m Wi-Fi Tuya
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest