Új hozzászólás Aktív témák
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
#20584850 #3752 üzenetére
Figy, értem én, mit kell látni, de jópár dolgot még ezek nem írnak le, gondolom ezek ismeretében vagy. Viszont nem is azért jöttem ide, hogy hittérítsek, ezeken már átestem pár éve is, nemrég is, marha uncsi
Az ember jóindulatból ad egy tanácsot, aztán még egyet, de harmadikat nem akarok, nincs értelme. Ez is kezd flame-szagú lenni és nekem már nincs energiám arra, hogy bárki meggyőződését átállítsam az ellenkezőjére. A minőségi időm sokkal fontosabb ennél
szóval azt hallgatsz, azon, amit és amin akarsz, meggyőződésed szerint és ha az jó Neked, hajrá
Én azért mégiscsak maradok a jó öreg bevált flac-nál, Neked pedig jó utat a továbbiakban ezen a csodálatos utazáson
(Most vettem egy 4 terás NAS HDD-t egy huszasért. Just sayin'
)
Kellemes Ünnepeket Mindenkinek !
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
#20584850 #3749 üzenetére
Meg mp3 eseten talan igen, de... De CD-re lehozva erolkodni kene. De akkoris mas lesz a filtering DAC vegen, nem mindegy, honnantol vag, milyen meredekseggel, ez milyen "ringing"-et okoz (vagy sem), satobbi.
Igy aztan a matek szerint 16/44.1-et ha felkonvertalod (akar eloben is, Upsampling) 16/88.2-re, vagy akar 24/88.2-re, informaciod nem lesz tobb a forras anyagban, ami bemegy a DAC-ba, viszont a CD-hez kepest a puszta formatum elteres miatt joooooval kesobb jon kepbe a DAC filtering, boven hallastartomanyon kivul (nem pedig annak hataran).
Hogy aztan ezt meghallod-e, az mas teszta.
De allitolag ezt meg ki is lehet hallani odafigyelve, persze a vegen ugyis mindenkinek sajat igazsaga lesz a temarol.
A 320-as mp3-at es ugy az mp3-at altalaban sztem tedd le. Nem rossz, de .........
Olcso mar a giga.
-
PuMbA
titán
válasz
#20584850 #3749 üzenetére
Veszteséges formátumoknak nincs bitmélysége, csak annyi, hogy 44.1kHz
Azért, mert annyi bitet fog használni dinamikusan, amennyi épp "kell". Ha a lejátszóban és a hangkártyán 24bit kimenetet állítasz be, már az ok, hiszen bármilyen hanganyaghoz hozzácsapja a 0-kat, hogy meglegyen a 24bit. Így ha halkítod digitálisan, akkor marad 18 bit például, ami még mindig jó.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
#20584850 #3743 üzenetére
Ha feltekered, kihallod, de amikor a maximum beut, a fejed letepi. Szoval nem feltetlen szabalyos.
Nem tudom, van-e hallastesztre standard, en normalisabb fajta igenyes fulessel hallgatva 15k korul vagyok, felesegem 16k. De az olyan huh, nagyon hatareset, szoval ami BIZTOS, az mindkettonknel -500Hz ezekhez kepest kb.
Sima szinusz jelgeneratoros sweep, online oldalrol
ami nyilvan ha jo a jel, es miert ne lenne az, kimegy a fulesre (jobbfele hangkartyarol vagy dac-rol) es viszonylag jo, valid a meres. Persze elotte mindennemu EQ (ha lenne esetleg), off.
Kozepes hangero. Az alja ne tompitsa a fulunket el, mire fentre erunk, ezert nem hangos, a teteje meg ne vesszen el a semmiben tul hamar hallaskuszob alatt, ezert nem halk, es akkor egy alap baseline menten lehet merni, mit hallunk es mit nem.
Egy biztos, a CD-nek van akkora dinamika tartomanya, hogy egy konyvtar csendjeben levo noise floor-hoz kepest Toled 1-2 meterre beindithatnak egy sugarhajtomuvet es az beleferne.
Az atlag szobak, helyisegek, nappalik noise floor-ja ennel magasabb joval, igy ahhoz kepest merve es onnan inditva kb. hallaskarosodas hatarig kepes vinni a CD 16 bitje is mar.
A 24 bit meg pffff. De pusztan attol, hogy 24 biten vagyunk es 10-12 bitnyi, ott is mar rohadt halk es rohadt hangos dinamika kozotti anyagot hallgatunk rajta, nem lesz meg szebb az elet.
Es hat ahelyett, hogy en is ezen rugoznek, inkabb cserelem a hangfalaimat, hangszoroimat, probalok ki "uj" dolgokat, pl. szalagsugarzok, planar kozepek, mittomen...
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
#20584850 #3735 üzenetére
16 bit 44.1 kHz meghaladja az emberi hallast, Karajan, Sony-Philips nem voltak hulyek anno.
Ugy semmi ertelme Hi-Res-ezni, hogy egy olyan sokbites hatalmas kontenerbe tesszuk a motyoinkat, aminek nagy resze nulla, mert az anyag nem tolti ki, gondolok itt a 8-12 bitnyi dinamikaba is belefero mesterszalagokra, amiken a vilag zenei termesenek 90+ szazaleka van perpill.Akkor mar lenne ertelme, ha a teljes lanc, a mikrofonoktol kezdve 24/96-on lenne rogzitve minimum, aztan full digital mastering, stb.
A DSD is inferior a multibit PCM-el szemben, az analog hiper minosegunek mondott transzferek szinten. Amit mesterszalagnak hivnak, az mar jo esellyel is csak a 2-ik, de altalaban a harmadik masolata a tenyleges eredetinek (allagmegorzes, kopas kerules miatt), minden egyes masolas -3dB romlas kb, mirol beszelunk ? Es bevagjak egy DSD64 kontenerbe, amit aztan lejatszanak olyan eszkozokon, amiknek orajel stabilitasa az erre amugyis erzekeny DSD eseten eleg szereny, hiaba hiperkutyu.
Az egyetlen dolog, amiert azok, akik nem a placebo hatasa alatt vannak
es kihalljak a CD-nel jobb minoseget ugyanabbol az anyagbol, a masfajta DAC-ot es szurest halljak, hiszen magasabb mintavetelezesu fajl meg ha nullaval is van tele az ertelmes anyagon felul, mashogy szurodik a DAC vegen az analog visszaalakitason.
Le kene gyorsban szallniuk az embereknek a foldre es hallgatni azt, ami a legjobb nekik FULRE. Csak vaktesztelni nem mernek, jobb a tudat, hogy Dire Straits-em van SACD-n, mert megtehetem.
A masik gyongyszem az LP fetis. Eleve mesterszalag kopiarol keszult a legtobb eddig (es ma is rengeteg), es mire nagynehezen a kello minosegu LP megszuletik, mar van egy, a forrasra ravert RIAA korrekcio, aztan a lemez visszajatszasakor ennek az ellentettje, illetve tok jo a tudat, hogy nagyjabol atlagosan 80Hz alatt minden mono-ban szol, nem ? Oke, hogy itt mar elegge csokken a hang iranykarakterisztikaja, de azert na, hifinek nevezni az LP-t kis tulzas szvsz.
Es meg mindig csak a forrasrol beszelgetunk, holott a bajok legnagyobb resze a szobaban jelentkeznek, az elhelyezes miatt, utana pedig maguk a hangszorok... es csak ezutan kene foglalkozni BARMI egyebbel is, mint preamp, amp, kabelek es vegul hogy most a forras PCM 16/44.1 vagy 24/96 vagy meg tobb vagz eppen DSD mennyi.
Annyira lol ami megy a vilagban, a penztarca meg csilingel
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gitáros topic
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Astra kalandok @Harmadik rész
- Xbox Series X|S
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 szép, hibátlan nélkül
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest