- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fLeSs
nagyúr
válasz
Norbo03 #4435 üzenetére
Csak 3 gyaksit csináltál egymás után? Milyen ismétlésszámot választottál? A súlyokat hogy választottad ki? Hogy épp menjen az adott ismétlésszám, vagy azért maradt még benned?
Azért kérdem, mert ez elvileg laktáttermelő edzés, tehát a lényeg a tejsav termelődése, amihez elvileg nem kell túlságosan megerőltető súlyokat használni, arra kell rámenni, hogy sok ismétlés legyen kevés pihenővel. Jövő héten én is kipróbálom. De lehet, hogy már holnap. -
fLeSs
nagyúr
válasz
Norbo03 #4430 üzenetére
Én nem egy cikk miatt mondom, hogy az aerob felesleges, hanem a tapasztalataim alapján.
Tavalyi diétám során kb. 11000 percet aeroboztam (igen, összeszámoltam, mert naplót vezetek), és erre a következtetésre (is) jutottam. Pedig a teszto.hu-n a cikkek már tavaly is ''ellenezték'' az aerobot. -
fLeSs
nagyúr
válasz
Norbo03 #4412 üzenetére
Na, én azért kérdeztem, mert ez a mozgás főleg szénhidrátokat igényel, ugyanis csak azt tudja a szervezet gyorsan felhasználni, vagy az izmot. Szóval én arra gondoltam, hogy ch-t kéne enni előtte, hogy ne az izmot szedje le. Mondjuk egy 4 perces HIIT nemtom mennyira rizikós ebből a szempontból, elvégre 4 perc az lóf@sz.
Mondjuk 15 percnél már más, de addig úgysem jutok el.
A másik dolog ami még eszembe jutott, hogy HIIT helyett ilyen teljes testes köredzést csinálok, amit ''laktát-termelő'' edzésnek hívnak, ez is anyagcsere pörgető, csak kérdés, hogy a regenerálódást mennyiben befolyásolja. Mondjuk sztem köredzésben nem hiszem, hogy túl nagy súlyokat tudnék használni. Itt egy példa:
(A) kör: 12-15 ismétlés szettenként
A1 Vízszintes nyomó gyakorlat (pl. fekvenyomás)
A2 Kvadricepsz domináns gyakorlat
A3 Vízszintes húzó gyakorlat (pl. döntött törzsű evezés)
A4 Lábhajlító domináns gyakorlat
A5 Has gyakorlat
Nincs pihenő a gyakorlatok között a körben. Végezd el a kört 3 alkalommal.
(B) kör: 15-20 ismétlés szettenként
B1 Függőleges nyomó gyakorlat (pl. mellről nyomás)
B2 Kvadricepsz domináns gyakorlat
B3 Függőleges húzó gyakorlat (pl. húzódzkodás)
B4 Lábhajlító domináns gyakorlat
B5 Has gyakorlat
Nincs pihenő a gyakorlatok között a körben. Végezd el a kört 3 alkalommal.
Itt írnak róla: [link].
Ez ha belegondolok elég sok energiát fel tud emészteni. Pl. az elsőre példa
Fekvenyomás+guggolás+felhúzás+merevlábú felhúzás+hasprés. Ez így elég sok energiát igényel. Persze nem a rendes súlyzós edzésen használt szériasúlyokkal kéne csinálni, legalábbis gondolom. -
fLeSs
nagyúr
válasz
Norbo03 #4410 üzenetére
Rosszul gondolkodsz, mert a HIIT semmiképpen nem használ zsírt addig, amíg csinálod, ugyanis túl intenzív a mozgás ahhoz, hogy a zsír lebontása meg tudjon kezdődni. A HIIT-ről azt tartják, hogy az edzés után gyorsítja fel az anyagcserét, és így a napközbeni zsírvesztés gyorsul be.
Új hozzászólás Aktív témák
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Windows 10
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Xiaomi Redmi 14 C 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 512GB SSD, multitouch
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció
- BESZÁMÍTÁS! Asus A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX 2080 Ti 11GB Zalman M4 FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest