- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Sony Xperia XZ1 Compact - izomkocka
- Redmi Buds 5 és Buds 5 Pro - feláron vagy féláron?
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
devillike
tag
válasz Ice&Lime #861 üzenetére
Hali!
Igen így tűnik logikusnak, hogy benne legyen a HDD és azt használja írásra az OS és az SSD-ről csak olvasson. Így is rengeteg a frissítés win7 alatt, szóval elég az szegénykének
Még alternatíva volt egy hybrid meghajtó Seagate 750GB Momentus XT 2.5" Hybrid SSD/HDD - SATA-III 7200RPM 32MB Cache, de sajna csak 8GB az SSD rész ami win7-nél kevés lenne (most hogy lefrissítette magát, a 60GB-ból 28GB a szabad terület).
Marad a szervíz. Egy kérdést megér.
Minden jót nektek és köszönöm a segítő hozzászólásokat!jó dolog jó emberekkel üzletelni...
-
devillike
tag
Értelek és igazad van, csak nekem azért lenne jó ha állandóan benne lenne a HDD is mivel torrenteket arra tölteném és minden mást is. Mivel az SSD élettartamát úgy tudod növelni hogy minél kevesebbet írsz rá.
Tehát ha alapból benne van a HDD, akkor minden letöltést arra tudok irányítani és bekapcsolásnál a torrent is be tudja tölteni róla a dolgokat.jó dolog jó emberekkel üzletelni...
-
devillike
tag
Ez az a keret [link]
Azt én is kerestem, de nincs rajtik jumper és mivel SATA 2 így nem is valószínű hogy bármit is lehet a prioritáson állítani, itt a bios beállítás lenne a segítségLehet két megoldás maradt:
120GB vagy nagyobb SDD
vagy USB 3.0 PCMCIA kártya [link] és egy szintén USB 3.0 External Drive [link][ Szerkesztve ]
jó dolog jó emberekkel üzletelni...
-
devillike
tag
Szia!
Most 1.80 BIOS van rajta. Leszedtem innen a 3.40est, de nem tudom frissíteni valamiért.
A laptop pontos tipusa:
Toshiba Satellite A300 1ED
Windows 7 Professional 64bit OS-t használok.
Most is azon vagyok hogyan tudnám frissíteni a biost
Köszijó dolog jó emberekkel üzletelni...
-
devillike
tag
Sajnos nem tudok újabb biost tenni rá.
A a boot lista úgy néz ki, ha csak SSD van benne:
HDD - Corsair Nova 60GB
CD - DVD (ha csatalkoztatom)
USB
LAN
FDDHa a SATA2 HDD-t beteszem az átalakító kerettel az IDE DVD helyére:
HDD - Toshiba 160GB
CD
USB
LAN
FDDDe érdekes hogy akkor is a bios első képernyőjén ahol kiírja a CPU adatait és RAM mennyiségét, ott a HDD akkor is Corsair Nova 60GB marad.
Viszont BOOT-nál nem jön elő semmilyen eszközként.
Próbáltam előbb egy hitachi HDD-vel a keretben és azzal is ugyanaz.
Azt nem akarom kipróbálni mi van ha az eredeti helyre teszem a HDD-t és az SSD-t a kerettel a DVD helyére, mivel az IDE csatis és SSD-nek AHCI mód kell és félek az úgy nem frankó. Meg mivel akkor a sebesség is lecsökken az IDE 100MB/s miatt ami 0.8Gb/s a SATA 2 3Gb/s-hez képest.jó dolog jó emberekkel üzletelni...
-
devillike
tag
Sziasztok!
Próbáltam olvasgatni előző írásokban, de nem találtam választ a gondomra.
Egy Toshiba Satellite laptopról lenne szó amiben eredetileg egy 160GB HHD volt. Úgy gondoltam, hogy beruházok egy SSD-be. Nagy méretűt nem akartam, mert adatot tárolni a HDD pont megfelel, ezért egy Corsair Nova 2 60GB-os darabot vettem elég jó áron. A HDD helyére betettem, telepítettem és mindin frankón működik.
A HDD-t viszont nem akarom mindig külön hurcolni, ezért vettem egy DVD helyére betehető keretet,amibe sata HDD tehető. Így alapból 60GB SSD és 160GB HDD van a laptopban.
Probléma:
Ha így indítom el akkor mindenáron a HDD-ről akar bootolni. Sajnos, ha HDD is rajta van akkor biosban fel sem jön az SSD lehetőségként a Boot beállításánál.
Mit javasoltok?
Ez előfordul PC-nél is vagy csak a laptop korlátozott biosa miatt van?
Mivel előzőleg volt a HDD-n Win7 és Linux Ubuntu töröltem azt a partíciót, de félek hogy az egész HDD-t le kellene törölni, csak nincs hová másolnom az adatokat.jó dolog jó emberekkel üzletelni...
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -
- Seagate Exos 7E8 8TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó! 36.000.-
- 512GB Gen4 x4 WD SN5000S/ új/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- Western Digital 8TB RED Plus - SATA3, 5640 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest