Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ár-érték bajnokkal indította GT-hetét a Honor
- Elkalapálták az Ulefone új strapamobilját
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- iPhone topik
Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
FireKeeper #8337 üzenetére
Ilyenem van csak 64GB-os, elég pöpec, nekem W7 van rajta és jól muzsikál.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Dluinet #8265 üzenetére
Raid 0 lassítaná? Akkor szted mi értelme a Raid 0-nak?
Kis segítség:
"A RAID 0 az egyes lemezek egyszerű összefűzését jelenti, viszont semmilyen redundanciát nem ad, így nem biztosít hibatűrést, azaz egyetlen meghajtó meghibásodása az egész tömb hibáját okozza. Mind az írási, mind az olvasási műveletek párhuzamosítva történnek, ideális esetben a sebesség az egyes lemezek sebességének összege lesz, így a módszer a RAID szintek közül a legjobb teljesítményt nyújtja."
by Wiki
Pont az a gond már itt, hogy a Raid 0 feleslegesen gyors jelenleg és a Sata2-es átviteli port/kapu lesz a szűkkeresztmetszet, így kb felesleges Sata2-es lap esetén Raid 0 tömböt építeni SSD-ből (kivéve ha vmi belépőszintű MLC-s SSD-t vesz az ember, de akkor már inkább egy gyorsabbat vegyen szvsz).
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
cowboy_bebop #7175 üzenetére
Annyiért inkább csak 64GB-osat kapni. Corsair Reactor-t pl. 128MB Cache, Trim, mindent tud amit a nagyok. 250/110-es sebesség...
-
Qru
MODERÁTOR
32GB elég sovány, én inkább 64GB-osat vennék. Nekem W7 64 bit meg egykét progi és eleve félig van úgy, hogy egy játékot se tettem még fel az SSD-re. Szóval 64GB-os sztem a minima amit érdemes venni. Nem fogsz örülni ha az oprendszer gördülékeny, de ha indítasz vmi másik porogi ugyan úgy várnod kell mert a HDD-n van. Ha nincs nagy file mozgás akkor egy belépőszintű (de nagyobb) SSD-vel jobban jársz szvsz.
Elég egyértelműen mérhető a sebbesség amúgy , noha lehet itt is trükközni (mekkora fájlmérettel nézik az írás/olvasási sebességet). Ha a sebsségük azonos akkor csak a hosszabb élettartam az előnye az SLC-nek, meg az sem utolsó hogy trim-es é vagy sem.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
AirBooms #6306 üzenetére
Jmicron-ról: "A JMF602 B-nek az írási késleltetésekkel van baja, a chip kicsi, mindössze 32 kB-os gyorsítótárral gazdálkodik, emiatt folyamatosan torlódnak az újonnan beérkező és kimenő adatok, ami lelassítja a rendszert. Ezért szokták kritizálni azokat az SSD-ket, melyek a JMicron vezérlőjével készülnek, több alkalmazás egyidejű futtatására (pl. víruskeresés közben valami más program elindítása) alkalmatlanok."
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
AirBooms #6284 üzenetére
Viszont a chipek korlátozott írásmennyiséget viselnek el (attól is függ ugye SLC vagy MLC, trim-es vagy sem). Sztem még lehet nyugodtan venni, átlagos home user ennyi idő alatt nem tudja nagyon rontani az élettartamot. Még akkor sem ha pl a lapózófile nem volt kikapcsolva és/vagy áttéve HDD-re.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Gorneck #6001 üzenetére
Én már XP + 4GB kombónál is kilőttem anno.
mod:
gg72:
Kb 2k egy Sythe TwinMounter, réz így még a (nem) keletkező hőt is elvezeti.
Am nálam is a W7 64bit szolgál, 27GB-on kényelmesen elférek.
-
Qru
MODERÁTOR
Ez a boot idő, amúgy jónak mondható kategóriájában?
Pedig nem is szűz W7-el mértem, megélt már pár driver cserét is takarítás nélkül... -
Qru
MODERÁTOR
válasz
return.value #3665 üzenetére
Apacer nem rossz, de inkább OCZ ha befér a keretbe. Aprón a kereskedők hátha tudnak hozni neked.
Pixmániától óvva intenélek én is, gariztatás nagyon bajos, körülményes. Megbízhatatlanok ilyen téren. Nem egy rémtörténetet olvastam róluk.
mod:
ecsz: Azok nem Turbo-k csak sima változatok.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Overlocker #3631 üzenetére
Ez nem semmi!
Aktív témák
Hirdetés
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- High-tech fűtőtest? Nem, szellős GameMax ház!
- Hiába van április, a hardverek nem tréfálnak
- Háztartási gépek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Synology NAS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T430 - i5-3GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Újszerű Acer Nitro V - ANV15 - 15.6"FHD 144Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - RTX 3050 - 2+ év garancia
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- AMD Csúcskategória! Számítógép Munkára vagy játékra! R9 7950X3D / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest