- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Mobil flották
- iPhone topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Aktív témák
-
modeller
aktív tag
"most belenéztem taskmanagerbe, hogy mi ír sokat "
Task managerben nem lehet megnézni, hogy melyik process mennyit irt a háttértárra. Amit I/O write bytes alatt látsz, abban benne van a hálózati forgalom is, ezért látszik durvának a hálózatot használó programok irása (chrome, remote desktop, messenger stb) de ennek semmi köze ahhoz, hogy mennyit irt az SSD-re. (az is benne van, csak nem lehet szétválasztani a hálózati forgalomtól)
-
cszn
őstag
Érdemes a SMART értéket figyelni. Én most vizsgálom hogy amit teszek a gépen mennyit irkál rá. Ezen 3 gigás nyomtatáson még mindig fenn vagyok akadva. Tudtam hogy sokat spollerez a windows, de hogy ennyit...
(#6857) proof88 SSD toolboxban néztem hogy mennyin áll nyomtatás előtt és után. Alapból windows\system32\spool\printers. Registryben lehet átállítani. hkey_local_machine\system\currencontrolset\control\print\printers\ és itt van a defaultspooldirectory.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Sziasztok!
Elég járatlan vagyok SSD témában, ezért a hozzáértő fórumtársak segítségét szeretném kérni. Már pár napja foglalkozom a dologgal, de nem igazán tudok dönteni.
Egy 2HDD-s laptopba szeretném a rendszer gyorsítására, 128GB-osra gondoltam. Nincsenek extra igényeim, de szeretném, ha a pénzemért tényleges gyorsaságot kapnék, ami a mindennapi munkámat megkönnyítheti. Átlagos office géphasználat, sok netezés, éjszakánként néha game. Letölteni az asztali gépen szoktam, nem a laptopon.
1, Nézegettem a neten, hogy léteznek miniPCI-os SSD-k. Ezekből be lehet szerelni a gépbe, ha van miniPCI hely, vagy nagyon specifikus a dolog?
2, Ha mégis 2,5"-ost kell betenni, érdemes-e EZT egy fórumtárstól megvennem? Jó az ára, bár szívesen fizetek többet a megbízhatóságért és több garanciáért. Csak 1 év garival van, ellenben EZ a Kingston 3 évvel. Nagyon nem mindegy.
A SAMSUNG HDD-ket sokáig favorizáltam, de sajnos az elmúlt 1-2 évben sok bajom volt velük (van itthon 6-8 darab használatban). BAD Sectorok, adatvesztések, újratelepítések. Szeretném a jövőben ezeket elkerülni, úgyhogy kicsit bizalmatlan vagyok a Samsung-gal.
Ha a fenti két típuson kívül tudtok jó szívvel ajánlani valami mást hasonló (mondjuk bruttó 90e Ft-ig) árban, vagy ezek közül valamelyiket, hálás lennék.
Üdv: Attila
[ Szerkesztve ]
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
Mankó
veterán
Nézem itt az eredményeket, s az ötlött a szembe, hogy a Jmicronos Silicon power-em 4k olvasásban többet tudott, mint pl. az Intel 80asok. Azt írtátok, hogy az ssd-knél pont az a lényeg, hogy a 4k-s sebesség nagy legyen, így gyors lesz az op.rendszer. Akkor most hogy is van ez, hogy a legrosszabb ssd 4k-s sebessége is nagyobb, mint a legjobbnak titulált intelé? Lehet én értettem félre a dolgokat, de ez tényleg nem egyértelmű.
-
veterán
ERRE valaki? Vagy zártkörű a topic, csak SSD fanatikusoknak?
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
cszn
őstag
válasz SeniorTilla #6868 üzenetére
Ehhez a minipci-os dologhoz nem nagyon tudok hozzászólni. Én nem nagyon láttam még ilyet.
A kérdés az, hogy mire szeretnéd használni? 128 gigás kell mindenképpen vagy lehet kisebb is? Mert ha csak a rendszernek kell akkor akár 32, de inkább 40-es vagy 64 is bőven jó. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz SeniorTilla #6859 üzenetére
miniPCI-osból még nem láttam igazán gyorsat.
Szerintem az a Samsung felejtős, ha már Kingston, akkor inkább a 325 széria. Ha van még pénzed, akkor Intel X-25M. Ebben nem fogsz csalódni.
Én is Kingstonnal kezdtem, már Intel X-25M-em van.⭐ Stella
-
veterán
Igen, úgy tűnik marad a HDD. A miniPCI csak előre fizetés után 2-3 héttel vehető át, és ki tudja, megy-e a gépben.
Csak a rendszer futtatására szeretném használni, de biztos vagyok benne, hogy egy idő után kevés lesz a 64-es is. Ezért inkább beruházok egy nagyobba.
radi8tor: mi volt a gond a Kingstonnal? A Samsungot akkor így kapásból ki is lövöm, főleg a rövid gariidő miatt.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz SeniorTilla #6872 üzenetére
Gond nem volt vele semmi, csak a tudat, hogy pár ezerrel drágábban sokkal gyorsabb is létezik nála.
⭐ Stella
-
cszn
őstag
válasz SeniorTilla #6872 üzenetére
Ha a 64-es se biztos hogy elég akkor hallgass radi8tor kollegára!
-
veterán
válasz radi8tor #6873 üzenetére
Értem, ezért érdemes volt kérdezni! Veszek egy Intelt, hallgatok rátok. Esetleg ajánlás, ahol érdemes vásárolni? Tényleg láma vagyok ebben a témában.
-
canniball
nagyúr
válasz SeniorTilla #6875 üzenetére
Megbízható boltban. Amúgy nem elrettentésképpen de volt itt már más is aki notiba vett SSD-t és kiderült hogy a lapos nem tudja kihasználni ennek sebességét, ezt nézd körbe.
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
veterán
válasz canniball #6876 üzenetére
Hmm... értem, tényleg nem árt előtte körbejárni, mit bír a gép, ráadásul nem mai darab. Az ötletet igazából az adta, hogy egy ügyfelemnek ugyanilyen gépe van mint az enyém, és SSD van benne. Ő azt mondta, nagyon gyors lett a windows működése tőle. Meg fogom kérdezni, milyen SSD-t használ.
Kösz a tanácsot
[ Szerkesztve ]
-
cimbi186
aktív tag
válasz SeniorTilla #6877 üzenetére
Csa!
A legfontosabb az az,hogy tudja-e a Sata2-t Ahci-ban (már ha ezt jól írtam,de majd valaki kijavít,ha nem így van) mert,ha nem akkor nem kapod meg azt a sebességet amire vágysz -
canniball
nagyúr
válasz SeniorTilla #6877 üzenetére
Gondolom azért sata1-en is gyorsabb lesz mint egy 5400rpm HDD, csak azért szóltam hogy ebben az esetben ne várd tőle a csúcseredményeket...meg mert lehet így nem is kell feltétlenül a legjobbat/legdrágábbat megvenni.
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
veterán
válasz cimbi186 #6878 üzenetére
Legjobb tudomásom szerint támogatja a SATA II-t. Everest-tel megnéztem a hardvert, és a gyártó honlapján SATA II támogatás van, mármint a SATA controller gyártó honlapján. EZ van benne.
Bocs, de nem tudom biztosan, melyik a SATA controller. Itt a kép az Everest-ről:
[ Szerkesztve ]
-
DV
senior tag
válasz SeniorTilla #6880 üzenetére
Ez meg nem jelent semmit. Az en Intel ICH8M chipsetem is tamogatna a Sata II-t, de a Dell csak Sata I-et enged!
Feltelepitettem a legujabb Intel RST drivert es ott vettem eszre, hogy mi van, milyen sebesseget megy az SSD.
Kep: # -
veterán
-
-
veterán
-
madgie
titán
Kingston SNV425-S2/64GB:
Friss Win 7 x64, szerintetek érdemes valamit piszkálnom (nem nyúltam semmihez eddig) ?
[ Szerkesztve ]
-
VGYke
addikt
Miért csinálnak pl. WD Caviar Black SATA 6 Gb/s, vagy WD Velociraptor SATA 6 Gb/s HDD-t?
Ezek (elsősorban a Caviar Black, mert a Velociraptor megfizethetelen HDD katágóriában és állítólag qrva hangos is), hogyan viszonyul sebességekben egy akármilyen SSD-hez?kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
WiZARD
addikt
-
törölt tag
Köszi, elolvasgattam.
Hát, valószínű megtettem amit tudtam.
Egy JMicron-os , 16kB cache-es SSD ennyit megy a laposomban.
Majd valamikor egyszer kipróbálom egy asztalin is.
Mondjuk érdekes, hogy így sem érzem lassúnak, sőt ...
Amit a testek lassúnak mutatnak én nem érzek belőle semmit.
Pedig nem lassú HDD volt eddig sem benne (WD 500GB Scorpio Blue) -
AceTom
aktív tag
Lejárt a szerk idő..
Szóval Trim működik, win7 alatt lett formázva (bár ezt mutatja elvileg az as ssd is OK-ja is). Úgy rémlett, hogy a legújabb intel drivereket már ajánlatos feltenni, de ezek a 4k értékek gyanúsak, pont ez lenne az erőssége az intelnek.. Lehet mégiscsak ms driver mellett kellett volna maradnom?
-
mpierre
veterán
Ejj, de rég jártam erre.
Rögtön két kérdésem is lenne:
Kerestem, de nem lelem, mire jó ez az alignálás? (Nálam a win7 formázta az ssd-t...ha jól látom ez pista és xp alatt érdekes... )
Mikortól gond az ssd állapota? A Crystal Disk 99%-ot ír a vertex turbora, hány százalék alatt keressek új ssd-t (a mostani 1% csökkenést is cirka 6-9 hónap alatt tudtam összeszedni, akkor még van idő.)#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
AceTom
aktív tag
válasz radi8tor #6898 üzenetére
Laptopban van, szóval gondolom intel vezérlőn van mindenképpen. (ThinkPad SL300)
Nem igazán emlékszem arra, hogy ms driverrel csináltam-e külön, akkor még csak ismerkedtem az egész rendszerrel, de úgy rémlik az elején szekvenciálisban volt 250 körüli érték olvasásra, ha meg működik a trim (azzal a parancssoros DisableDeleteNotify paranccsal lekérve 0-át adott), akkor nem kellett volna ennek csökkennie, nem?Egyébként valahol linkeltek egy inteles pdf-et, amiben kezdő SSD tulajoknak leírták a teendőket, és ott írták, hogy tegyük fel ezt a drivert.
-
mpierre
veterán
válasz Gorneck #6897 üzenetére
Ahh zo.
Már megint ez az ahány szoftver, annyi eredmény és infó. Zsír.#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest