- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Aktív témák
-
DV
senior tag
válasz Zsozsooooo #7150 üzenetére
AHCI engedelyezve van a BIOS-ban?
Legujabb Intel driver van fent?OCZ-nek van nagyon jo foruma es segitenek is! Hogyha elakadnal akkor nezz be oda.
[ Szerkesztve ]
-
DV
senior tag
Lejárt az időlimit (00:05), a hozzászólás már nem módosítható!
Van egy srac akinek hasonlo az eredmenye, mint neked. ATTO-val tesztelve az eredmenyei jok.
Hogyan teszteld a SF vezerlos SSD-t: OCZ ajanlasa.
OCZ altal ajanlott bench progik: ATTO, PC Mark Vantage, IOMeter.[ Szerkesztve ]
-
vis.p
aktív tag
válasz Zsozsooooo #7150 üzenetére
-
band1103
őstag
Sziasztok.
Hozzáértő hsz-ek érdekelnének arról a témáról hogy:
Érdemes-e os.-t pakolni egy ssd-re amennyiben igazak ezek az állítások:1. A közértben kapható bármilyen minőségű ssd olyan technológiájú hogy túl sok írást olvasást nem visel el, legalább is a HDD-hez képest.
2. Egy W7 vagy XP ha NTFS-t használ akkor az elég sok írást olvasást igényel a működése során.A hsz-em nem flame indítására irányul csak erősen gondolkodom hogy a os. drive-ot lecserélem ssd-re, de nem akarom hogy 5 hónap után behaljon a drága ssd-m a sok írás olvasás miatt. W7-et használnék.
"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #
-
-
nagyúr
válasz band1103 #7154 üzenetére
Elvileg ha a lapozófájlt egy sima winyóra átrakod, és például a levelezőprogramok alapértelmezett tárolómappáit is, meg a játékok is oda tegyék a mentéseket, meg a böngésző ideiglenes fáljait is oda irányítod, akkor nem nagyon irkál sűrűn a Win a C-re...
Aki él és nem boldog, az téved!
-
canniball
nagyúr
válasz band1103 #7154 üzenetére
Korábban ha emlékeim nem csalnak fLeSs számolt egyet és sok írás-olvasás esetén is talán 5 év volt az eredmény. De nem is értem a kérdést mivel:
1. ha a "közértben" veszed akkor is minimum 1 év gari, de egyes esetekben még több is
2. gondolod ha 5 hónap alatt meghalnának nem lenne tele az erről szóló postokkal a topik?https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
band1103
őstag
válasz canniball #7158 üzenetére
Mit tom' én nem vagyok (még) kiművelt ezen a területen. Ennyire sok embernek van már "évek óta" ssd-n az os.-e? Ez az 5 év NTFS esetén volt számolva? Érdekelne a cikk vagy hsz vagy mi.
Tényleg! Mi manapság a best buy a ssd piacon a tartósság tekintetében (32GB környékén)
[ Szerkesztve ]
"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #
-
canniball
nagyúr
válasz band1103 #7159 üzenetére
"Ennyire sok embernek van már "évek óta" ssd-n az os.-e?"
Meg merem kockáztatni hogy mindenki OS alá vette, lévén leginkább ennek van értelme."Érdekelne a cikk vagy hsz vagy mi."
Keress rá fLeSs hsz.-ire."Mi manapság a best buy a ssd piacon a tartósság tekintetében"
Amire sok garit adnak. Mivel nem 10 éves meghajtókról beszélünk a tartósságot elég nehéz lenne mérni/kategorizálni.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
nagyúr
válasz cowboy_bebop #7161 üzenetére
De attól miért indulna lassan egy program, ha a böngésző máshová menti az ideiglenes fájlokat?
A programok az SSD-re vannak installálva, de az csak egyszeri írás, utána már csak olvassa. Azokat a dolgokat kell máshová tenni, amiket rendszeresen ír-töröl-ír...Aki él és nem boldog, az téved!
-
nagyúr
válasz cowboy_bebop #7164 üzenetére
Igen. Nálam 2 gigás például az inbox a thunderbirdnél, és két másodperc alatt indul, valszeg 1,5 másodperc lenne, ha az ssd-n tárolná a leveleket (Nem olvas be mindent, csak amit látsz (feladó, tárgy, miazmás), a tartalmát egy levélnek csak akkor olvassa be, ha kiválasztod a levelet. Egyébként még ssd-n is percekig tartana...), természetesen maga a levelező program az ssd-re van telepítve.
Aki él és nem boldog, az téved!
-
Zsozsooooo
tag
-
Ren Hoek
veterán
Sziasztok!
37,5 K-ért megéri egy 60 GB-os OCZ Agility? (Rambazárból)
60GB, Max Performance:
Read: Up to 230 MB/s
Write: Up to 135 MB/s
Sustained Write: Up to 80 MB/SEnnél nemnagyon találtam jobbat egyelőre, és ha jóltudom ebben már az Indilinx Beerfoot vezérlő (Mod: Bearfoot, csak már a sörözésen jár az agyam ) van, ugye? 3 év gyártói gari az oké?
Lassan lassan eljutunk oda, hogy nem éri meg a 30 gigás, mert közel sem fele annyi, mint a 60-as. Jelen esetben 30K és lassabb is. Főleg 70-80%-os kihasználásra kéne Win 7 64 bit alatt, rendszer, fotosopp meg ilyenek gyorsítására... Illetve nagyritkán felmegy egykét játék is.
Vagy valami más ajánlat esetleg?
Előre is köszi
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
Uhh, azért ez kemény:
188 pozitív és kb 30 negatív értékelés. ~30 meg is halt, vagy eleve hibás és kikellett cseréltetni.
Jó tény, hogyha jól működne akkor nem írnék ide, de ha elcsesződne akkor tuti. Szóval nem egy reprezentatív minta...De pl Intel X25-V-nél ez 200 / 3 hiba !! És a többinél sincs szinte negatív értékelés.
Csak ez a 35 MB/sec írás nekem eléggé kevésnek tűnik, és csak 40 GB-os. Nem egy örökkévalóság erre programokat telepíteni?
[ Szerkesztve ]
-
cowboy_bebop
őstag
Sziasztok!
Max. 50K-ért milyen SSD-t érdemes venni úgy 80GB körül?
-
jozsef m.
tag
Sziasztok!
Lehet nem a legmegfelelőbb topik, ezért elöre is elnézést.Beruháztam egy SSD-re és eggyuttal épitettem egy RAID 10-ás rendszert 500GB.lemezekből.GIGABYTE 770-TA alapra
PHENOM II 965 BE.mellé.Gyors lett a rendszer,de az illesztöprogramokat azért frissiteni akartam.Létezik az ,hogy a frissitésre Win7-64, azt irja ,hogy megtörtént és a Microsoft
illesztőprogram dátuma: 2006.06.21? -
nagyúr
-
DV
senior tag
-
Qru
MODERÁTOR
válasz cowboy_bebop #7175 üzenetére
Annyiért inkább csak 64GB-osat kapni. Corsair Reactor-t pl. 128MB Cache, Trim, mindent tud amit a nagyok. 250/110-es sebesség...
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Gorneck
legenda
-
DV
senior tag
válasz cowboy_bebop #7187 üzenetére
Csak a 70M-es sebesseg miatt kerdezte...
Amugy az egyik legjobb vetel manapsag...[ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
Arra akart utalni (ez neked is szól Ren Hoek) hogy felejtsétek már el a szekvenciális írást (gondolom OS alá lesz az SSD, akkor lényegében nem számít).
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Gorneck
legenda
Mert most már a sokadik ember jön az SSD olyan értékeivel, amit valós felhasználásba észre se fog venni egy lassabb dbhoz képest...nekem 100/80as SSDm van és bencheket leszámítva sehol se gyengébb a hétköznapokba...
Ezért volt a kérdésem...persze ezt leszámítva, hogy a kérdésedre is válaszoljak megér 55k-t az intel cucca...Gorneck#1239
-
Ren Hoek
veterán
válasz canniball #7183 üzenetére
Hát ahhoz képest, hogy a mostani Samsung F3-am ír 140-130-at simán, eléggé kevés.
Főleg hogy ha maradna szabad hely, az aktuális munkákat (általában 2-3 GB .psd file 120 mega / db + raw file-ok) azon tárolnám, hogy gyorsan meg lehessen őket nyitni. Nos itt jön a probléma... fotosopp közben állandóan nyomogatni kell a CTRL-S-t mert könnyen el lehet cseszni (lefagy a gép, áramkimaradás, véletlenül bezárom stb... ) Itt meg elvérzik a 35 MB/sec-el...Ez biztos.
Vagy kb 5 percenként 120 MB írást nem bír ki az SSD? (4-5 éves élettartam azért minimum legyen már...) és inkább HDD-n kell tárolni és írni ezeket?
Másik bajom az Intellel, hogy csak 40 GB....Azaz kb 30 GB-ot szabad használni Ezen viszont nem tudok elférni. Próbáltam már 30G-s partícióval, progikkal és egy játékkal... Kínszenvedés volt.
Amúgy mégvalami: Ha PS-ben megvan nyitva 3-4 kép, és szerkesztve, akkor scratch disket jól teleírja 2-3 GB -al is néha. Ez SSD esetében megint ki lenne lőve? Tehát kinyírja?
-
DV
senior tag
válasz Ren Hoek #7191 üzenetére
Tavaly augusztus ota 5TB-nal tobb adatot irtam az SSD-mre es meg mindig megy hibatlanul...
Csak az indexelest es az utemezett toredezettseg-mentesitest kapcsoltam ki, semmi mast nem kapcsoltam ki vagy helyeztem at mashova. Azert vettem, hogy hasznaljam, nem tervezem matuzsalemkent is hasznalni, bar meg az is meglehet, hogy addig birni fogja..Egy kep rola: #
-
-
Ren Hoek
veterán
válasz Gorneck #7193 üzenetére
Jah csak akkor kicsit luxusnak tűnik Ha óvva használom melót nem gyorsítja, játékot csak pályabetöltésnél (mondjuk úgysincs időm nagyon játszódni.) Egyedül a sys-t és boot időt tolja meg rendesen.
...ellenben való igaz, használatra veszi az ember,nem dédelgetésre.Az viszont érdekelne, hogy a swap file kikapcsolása vagy áthelyezése, nem hat ki a programok működésére? Mert pl a STALKER tudtommal eléggé swap éhes volt, néha akadozott is ha nemvolt elég neki elvileg.. (de ez lehet abszolút hülyeség)
Tehát összegezve: OCZ agility-ért annyira nem lelkesedtek... ( 60 GB, 37,5 rugóért 235/135 MB/sec) inkább az Intel V-je? vagy 35-45 körül van más választék 60 GBosban?
(Azért nem mindegy hogy mennyi, mert a PS CS5-öt is meg szeretném venni az meg irtó sok...)
-
cowboy_bebop
őstag
válasz cowboy_bebop #7196 üzenetére
Ja, látom h. pont a lényeg (4K-s olvasás nem látszik).
-
Gorneck
legenda
válasz Ren Hoek #7195 üzenetére
Akkor én már csak ilyen luxus cikket élvező vok... Mert neten kívül nem sok mindenre használom a gépem egy ideje... De másfél éve SSD függő vok...
Ez eléggé ram kérdése...nekem 4GB-vel MW2, BC2 és Metro is vígam ment...Stalkert nem próbáltam...vagyis igen, de 10 perc alatt felbaszott és le is szedtem...
6x környékén Kingston nem jó? Egy 425 pl.
cowboy_bebop: Egy Samsung SLC is sokat dob, pedig egy őskövület (egy csomó újdonságot nem is tud)...de ha most kéne választanom...akkor vagy Intel 40ese vagy a Kingston 425öse lenne...ha nem kötelező és mert bizsereg azé kéne, akkor megvárnám az új szériát... Vagy újra venném uezt az SSDt amim van...20ért vagy 25ért vettem anno...
[ Szerkesztve ]
Gorneck#1239
-
Ren Hoek
veterán
válasz Gorneck #7198 üzenetére
A "luxust" úgyértem, hogy nekem nem létszükségletem, mert ígyis eléggé gyors a gép. Csak méggyorsabb lenne Viszont egy VGA-ra annál inkább lenne szükségem, úgyhogy egyelőre jegelem a témát.
Vagy ha mégis, akkor bejátszok egy OCZ 60 GB-ost vagy amit ajánlottál Kingston SNV425-öt, az is szimpi 66 ból 2-3 crash vélemény newegg-en.Az már barátságosabb sokkal.
Itthoni garival 40 ropi körül.
[ Szerkesztve ]
-
fLeSs
nagyúr
válasz Ren Hoek #7191 üzenetére
A samsung F3-ad csak a tányérok külső peremén ír 130-cal, beljebb lefeleződik az. Btw videóvágásra és képszerkesztgetésre jobban jársz egy vinyó RAID0-val.
Az SSD-t jelenleg ilyen drágán csak rendszer alá éri meg berakni."I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
Aktív témák
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Sorozatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Opel topik
- Filmvilág
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- BIOS frissítés
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest