- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
Aktív témák
-
gg72
veterán
válasz radi8tor #6152 üzenetére
Nem hiszem, hogy manapság egy 27ezres SSD, amit mindenhol (már nyugaton, ahol kapni) visznek, mint a cukrot, különösebben "spéci" cuccnak számítana, egy nagykernek meg igenis legyen raktárkészlete! Aztán hogy onnan melyik kisker mennyit kér le, az már más kérdés, de ha nagyker sem tud szerezni, akkor ott a baj. Osztrák nagykereknek jut, nekünk meg nem? Múlt héten az egyik kisker honlapján az volt látható, hogy "érkezik +10db", ma csak a "rendelhető" státusz olvasható, mert nem jött meg a szállítmány, vagy mi...
A rendszerváltás környékén jártam így egy Sansui magnódeckkel, amire hónapokat kellett várnom (Hifi Barlang), hétről-hétre új időpontokat mondtak, mondjuk a végén megérkezett, de ez majdnem 20 éve volt... Kicsit hasonló most ez is.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Az is lehet, hogy nem akarnak bukni rajta nagyot az árfolyamváltozás miatt, ezért nem rendelnek be sokat. De ezt a nagykertől kéne megkérdezni.
Azért 27e Ft/40GB nem túl kecsegtető egy magyar felhasználó számára, amikor ennyiért egy 2 TB-os Hitachi-t kapni már.
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
gg72
veterán
válasz radi8tor #6154 üzenetére
Szerintem fölösleges összehasonlítani a kettőt, az egyik főleg egy adattárolásra használatos HDD, míg a másik egy rendszermeghajtó. Szerintem SSD-t senki sem adattárolásra vesz, így nekem sem jutott eszembe, hogy azt nézzem hány Ft-ra jön ki egy giga.
proof88: Az már más kérdés, hogy egy átlag felhasználó mennyire ért az SSD-khez és miért lenne jó neki, vagy sem. De itt nem erről van szó, hanem arról, hogy akinek kéne és áldozna rá ennyit, az sem jut hozzá... Majd max. Bécsből. És itt kanyarodok vissza az eredeti kérdéshez, hogy oda miért jut, ide meg miért nem?
De tökmindegy, előbb-utóbb csak jön belőle.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Nem akartam ilyen flame-t indítani a SSD vs. HDD témával. De sokan tényleg így gondolkodnak. Miért fizessenek annyit 40GB-ért, mikor az 50x-ét lehet kapni ennyiért HDD-ben.
⭐ Stella
-
james008bond
őstag
OCZ SSD Agility 60GB, legutóbb 1 héttel a win7 64 bit telepítés után a gép menet közben egyszer csak lefagy, egér mozgatható, de semmire nem reagál a gép, még a CTRL+Alt+Delete-re sem, majd néhány perc után kikapcs és Blu Screen, ezután resettel se indul újra, vagy forgatja a ventiket a gép, vagy elindul a boot, de hibajelzéssel elszáll..."system boot fail" "...POST interrupted". SSD hiba?Ezután már csak hálózati ki/bekapcs után indul, akkor meg rendesen megy ...csak nem tudom, meddig?
[ Szerkesztve ]
Life's Good!/Samsung Galaxy S 6 Edge + Gold/Platinum/S 7 E/Fit 2/PowerBeats 2 wireless/Sony LX900
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz james008bond #6161 üzenetére
Úgy tűnik...
Azért próbáld meg másik gépbe betenni nem, mint rendszervinyó, hogy működik-e úgy.S.M.A.R.T. adatokat ellenőrizd mondjuk HDD Sentinel-el.
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
james008bond
őstag
válasz radi8tor #6162 üzenetére
Már másik HDD-re is telepítettem rendszert, akkor is működik az SSD, különféle tesztprogramok szerint jó ( HDD Sentinel, Everest, ATTO, HD Tune pro stb írja-olvassa és a sebességekkel sincs gond ). De a rendszer egyszerűen időnként lehal. Windows hibabejelentő kp szerint a Win időszakosan nem tudja olvasni a meghajtót, az általa javasoltakat megcsináltam ( restart, frissítések, víruskeresés, check disk, ezek szerint minden rendben, a hiba azonban kiszámíthatatlanul előjön és nagyon bosszantó ).
Life's Good!/Samsung Galaxy S 6 Edge + Gold/Platinum/S 7 E/Fit 2/PowerBeats 2 wireless/Sony LX900
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz james008bond #6163 üzenetére
Ilyen esetben lehet adatkábelre és tápkábelre (SATA) gyanakodni. Próbáld meg másik tápcsatlakozóra dugni, másik SATA kábelt adni neki.
⭐ Stella
-
james008bond
őstag
válasz radi8tor #6164 üzenetére
HD Tune Pro ezt írja Healt statusnálltra DMA CRC Error Count 17685 Number of interface communication errors: 17685. Ther were communication error. This may be caused by a damaged cable. Csakhogy a kábelt már kicseréltem új kábelre. Igaz, a tápcsati ugyanaz maradt, de ugye azon nem kommunikál.
-
cszn
őstag
-
cszn
őstag
válasz james008bond #6167 üzenetére
Nem túl rózsás a helyzet így látatlanban, de piszkálgass meg mindent, fújkálj ki mindent, próbálj ki esetleg még egy kábelt aztán ha nem akkor asszem nincs más.
És nem rendszert futtatva normálisan megy? Garanciában ez elég szívás... A végén még ki se jön náluk a hiba.[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz james008bond #6165 üzenetére
Az hogy még mindig ezt írja az normális. Ez a múltban előfordult hibákat jelzi. Azt figyeld, hogy ez a szám ne emelkedjen (új kábellel).
⭐ Stella
-
gprspeter
senior tag
Mivel lehet egy használt ssd-t teljesen tisztára formázni?
Lehet ezeket alapállapotba hozni? -
laja80
tag
hello!
Asus x5dij latopon free dos van,hogytom rárakni win7et?
boot bevan állitva,de nemad lehetöséget lemezröl boootolásra mikor berakom telpitöt,nemirjak i hogy nyomjon meg egy gombot..
bejön 3 menüpont és ennyiBárminek ellen tudok állni, csak a kísértésnek nem.:)
-
-
-
gabipaci
őstag
Sziasztok.
Vettem egy OCZ 60GB-os vertex-et.
Rádugtam a sata kábelt, meg a powert, és nem látja a win.
Van rajta egy jumper kivezetés, azt kell rövidre zárni?
Vagy mi lehet a gond?Logitech hardware tester
-
fLeSs
nagyúr
az SSD-n nincs szektor, az SSD-n memóriablokkok vannak. ezt nem írja ki neked semelyik program.
btw a clusterméret és a szektorméret között nincs semmi összefüggés.[ Szerkesztve ]
"I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
proof88
addikt
hejj... cluster = logikailag egyben kezel szektorok. Formázol egy winyót, akkor az oprendszer clustereket "csinál", általában minden winyón 512 byte 1 szektor, amikor formázol és a clusterméret mondjuk 4096 byte, akkor az azt jelenti, hogy a legkisebb egység 4096 byte méretű lesz. Tehát, ha csinálsz egy txt fájlt ami mondjuk 400 byte, az is 4096 byte-ot fog valójában foglalni, mert 4096 byte-ot állítottál be formázásnál cluster méretnek. Nyilván fizikailag ez csak 1 szektort vesz el, de a logikai szervezésben nincs 4096 byte-nál kisebb egység... szóval logikailag az a fájl 4096 byte-ot foglal.
Az SSD-ken vannak a page-ek, ezek 4096 byte-os egységek. Ezek fizikailag ekkorák. Tehát winyón 512 byte a fizikailag legkisebb egység, ssd-nél 4096 byte. Azért nem szektor, mert nem szektornak hívjuk. Aztán ezek vannak csoportosítva 512 kByte-os blokkokba. Tehát 1 blokkban van 128 db page. A page-eket lehet külön-külön írni, olvasni... viszont íráshoz az kell, hogy 000... legyen a page tartalma... tehát, ha egy page nem üres, és felül akarjuk írni, akkor először le kell nullázni, és utána lehet csak beleírni... és itt jön a gondok forrása... mert bár a page-eket külön-külön lehet olvasni, írni, törölni nem! Blokkonként lehet törölni... úgyhogy 1 page felülírásához az egész blokkot ki kell olvasni cache-be, le kell nullázni az egész blokkot, és visszaírni a komplett blokkot úgy, hogy az az 1 page ugye az új tartalommal lesz feltöltve. Ha a továbbiakra is kíváncsi vagy, olvass vissza a topikban.
szerk.: végeredményben, Te a cluster méretre vagy kíváncsi... azt a program nem írja ki..
[ Szerkesztve ]
-
válasz proof88 #6182 üzenetére
A cluster fogalmával tisztában vagyok (immáron több mint 20 éve ), én a szektorméret ügyében érdeklődtem.
Köszi az összefoglalót SSD ügyben, ezen információk valahogy elkerülték a figyelmem a visszaolvasás során. Az első hsz-ben sem láttam.Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
-
james008bond
őstag
Igen, szívás. A probléma az, hogy felületvizsgálat, olvasás, írás tesztek mind rendben vannak, nem is lassú az ssd, csak időnként "eltűnik" a windows számára. Tegnap épp fájlt másoltam Total C-rel, amikor a másolás épp véget ért, adta a hibát, lefagyott a gép, néhány perc "gondolkodás" után a TC azt dobta fel, hogy NEM TALÁLJA A C MEGHAJTÓT!!!Majd Blu Screen! A bosszantó az, hogy telepítéstől számítva 1 hétig éjjel nappal hajtva volt a gép és normálisan ment. Tegnap, ma már néhány perc után megadta magát, azaz teljesen kiszámíthatatlan, mikor száll el és ezután ma resettel újraindítva nem találta a boot mgr-t, vagyis nem látta a C meghajtót, csak úgy tudom ilyenkor beindítani, ha hidegen indítom a gépet, hálózati kapcsoló ki/bekapcs után, teljes Boot folyamattal. Ez a garaciális dolog is eléggé izgat, mivel úgy általában működik a meghajtó, csak van amikor nem és lehet a szervízben ezt nem detektálják. Amúgy meg eléggé drága volt, kukázni nem szeretném, viszont jó lenne tudni, hogy az ssd a ludas-e esetleg a gép. Bár én inkább ssd-re szavaznék, mert azóta vannak ilyen jellegű problémák ( bár hónapokkal ezelőtt hdd is volt, hogy szórakozott, hogy nem látta a windows, illetve nem volt hajlandó rá írni, illetve bekapcsolás után mindig checkdisket futtatott-igaz nem azon a winyón volt az oprenszer...)
-
cszn
őstag
válasz james008bond #6187 üzenetére
Ha azóta van amióta SSD van akkor elég valószínű, hogy az a gond (bár ne írtad volna, hogy vinyóval is volt hasonló ). Nekem nem nagyon jut eszembe semmi, hogy ezt hogy lehetne letesztelni. Rakj rendszert egy vinyóra használd egy hétig (mondjuk) és ha nem csinálja akkor az SSD lesz. Ha garanciába küldöd akkor mindenképpen említsd, hogy csak rendszermeghajtóként van a gond.
Vírus nem hinném hogy okozna ilyet. -
Elsőre sata kábelt cserélnék a helyedben.
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
nagyúr
1. SATA kábel csere.
2. tápkábel csere
3. SSD csatlakozóinak ellenőrzése (törés, deformálódás, oxidáció)
4. másik tápegység kipróbálása"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
james008bond
őstag
válasz Dluinet #6191 üzenetére
Sata kábel, Sata csatlakozó csere volt, hdd-n is volt majd egy hétig a rendszer ( korábban meg hónapokig ). Azt nem értem, 1 hétig ( telepítés után ) semmi gond, aztán meg naponta többször is akár 5-10 perccel a bekapcsolás után adja meg magát. Másik tápegységem nincs, de miért pont a legkisebb fogyasztású winyó nem kap tápot? És miért egy hét után? És aztán meg sorozatban? És maximális processzor és vga és memóriaterhelésnél meg működik? Tápkábel csere talán ebben a körben nem volt, de majd kipróbálom. Amúgy köszönöm mindenkinek a tanácsát!
-
hétalvó
addikt
válasz james008bond #6194 üzenetére
tedd at masik gepbe, vagy masik sata csatira, lehet az alaplapoddal is baj.
https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
Gorneck
legenda
-
DV
senior tag
3.5.6 [2010/04/09]
Fixed External Disks support
Updated language files3.5.5 [2010/03/28]
Added Serial Number and Drive Letter report in Graph
Updated language files3.5.4 [2010/03/27]
Improved SSD's Health Status support
Updated language files3.5.3 [2010/03/16]
Added Digital Signature
Improved Text Copy
Updated language files3.5.2 [2010/03/05]
Fixed Bugs
Updated language filesOsszehasonlitashoz: kep
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- Bontatlan WD Black 2TB SSD Gen4x4 SN770
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- 1db wd red 3tb wd30efrx és 2db wd30ezrx 100/100 keveset mentek
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest