Hirdetés
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Április bolondja? Csak egy lebegő mobiltálca
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Google Pixel topik
- Így néz ki és ekkor startol a Honor 600 Pro
Aktív témák
-
dormantamas
csendes tag
A problémám:
A következő probléma megoldásához várok ötleteket. a Fibernetnél van előfizetésem, és
szeretném megosztani a netkapcsolatot a két számítógépem között router segítségével. Ez korábban minden fennakadás nélkül sikerült is úgy,hogy az előfizetéssel érkezett Terayon TJ715x kábelmodemet simán becsatlakoztattam a TP-Link TL402M routerem WAN portjába, a gépeket meg az 1-es, illetve 2-es LAN portokra. A dolog tökéletesen működött automatikusan,mindenféle beállítások nélkül. Aztán a routert az egyik gépemmel együtt albérletbe költöztettem ahol szintén megosztva használtunk egy adsl kapcsolatot PPPoE alapon.Otthon ezalatt a netkapcsolatot úgy osztottam meg, hogy a modem usb kapcsolattal volt a géphez kötve és a másik gép ezen a gépen keresztül hálózatba kötve kapta a netet.Jelenleg hazaköltöztettem a rendszert és felállítottam a korábbi hálózatot: modem ethernet
kapcsolattal a router Wan portján, gépek a routerhez. Természetesen a router resetelve lett, a modem elvileg fél órán át kikapcsolva hidegindítva az usb driver/virtuális hálókari eltávolítva, mindkét gépen friss oprendszer van.
Az alábbi érdekes helyzet:Modem érzékeli a routert, világít a pc led folyamatosan, tehát nem észlel problémát.
Router érzékeli a modemet, Wan led világít, igaz néha mintha hunyorogna. A két gép között tökéletesen megy a belső hálózat, fájlmegosztás, nyomtatómegosztás ( sima win varázslóval konfigurálva), net viszont nincs.
Ha a gépeket külön, külön etherneten rákapcsolom közvetlen a modemre, megy
rajtuk a net.Ha a modemet etherneten csatlakoztatom az egyik géphez ahhoz csatlakoztatom a
másik gépet, megy a fájlmegosztás, belső háló, és a net is, (router kilőve) de
gyakorlattilag ugye csak abban az esetben ha be van kapcsolva a "szervergép".Ha a router a rendszerben van, gyakorlatilag a net meghal, a cél pedig éppen ennek a megosztása lenne.
Utánnaolvasgattam a dolognak amennyire tudtam, de csakj azt a megoldást ajánlják, hogy a modemet hidegindítsam, hogy a routeren keresztül kapja a DHCP infókat és elvileg mennie kell. Nem megy. Ötlet?
Most a "szervergépes" megoldás megy... de szeretnék megoldást találni. Help PLS.
Aktív témák
További kérdésekkel az Invitel topikba fáradjatok!
- Milyen TV-t vegyek?
- Óriási ugrás: teszten az ASUS Zenbook A16 és a Snapdragon X2
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Kötelező frissítésnek számít a Microsoft legújabb csomagja a Windows 11-hez
- LG LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- Építő/felújító topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- TCL LCD és LED TV-k
- Fűnyíró topik
- További aktív témák...
- PS5 Slim Digital (CFI-2016) Karcmentes, 1 kontroller
- ASUS ROG Zephyrus G14 Ryzen 9 / RTX 4070 / 32GB / 1 TB SSD 2K 165Hz PRÉMIUM
- Dobozod ÚJ Lenovo LOQ i7 / RTX 4050 / 144Hz / GARANCIA 2027.03.
- Ultra Rampage Mobile Gamer Csomag: Lenovo Legion Duel 2 + egyedi kiegészítők! 512GB EU verziós!
- Asus TUF RX 6900 XT
- Eladó Nokia 5.4 4/64GB kék / 12 hónap jótállás
- iPhone 14 Pro Max 256GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- Bomba ár! Lenovo X13 G1I - i7-10G I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- HP ProBook 450 G6,15.6",FHD,i3-8145U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4533
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest