- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple Watch
- Google Pixel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
hevepapa
senior tag
"Feltételezem (tehát nem tudom), azokban látták azt a HW-es teljesítményt, amivel teljesen biztosan működtethető az összes kezdeti és jövőbeni funkció, amit a 11 kapott/kapni fog."
Az i7-8700K átlagosan 5%-kal gyorsabb az i7-7700K-nál.
https://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i7-7700K-vs-Intel-Core-i7-8700K/3647vs3937
A 7700K nem támogatott. Nehéz elhinni, hogy pont az a 5% különbség kell a W11-nek.Főleg annak a fényében, hogy pár extra felhasználási módtól eltekintve ritka hogy a CPU használat 50% fölött legyen.
Én inkább arra tippelek, hogy az MS kapott egy kalap pénzt fű alatt a CPU gyártóktól a CPU forgalom felpörgetésére + mellékesként jó ziccert láttak abban hogy újra tudjanak pénzt kérni az oprendszerért. -
hevepapa
senior tag
Én vegyes környezetben mozgok. Tényleg az a tapasztalatom, hogy az átlagot totál hidegen hagyja "mitől megy a villamos". Van ismerősöm, aki egyébként humán területen elég expert, de amikor megkérdeztem milyen telefona van, annyit tudott mondani róla hogy valamilyen ájfon. Céges cucc, nem érdekli jobban.
Egyébként én is elgondolkodtam olyan apróságokon, hogy kell-e nekem a TV-m firmware frissítése vagy sem? Főleg, hogy nem írtak semmi konkrétumot miért kellene telepíteni. -
hevepapa
senior tag
Elitista a hozzáállásod. Mondhatni: majdnem hülyeség.
Az, hogy te értessz ezekhez a dolgokhoz, az egy dolog. Az, hogy fel tudod mérni a frissítések szükségességét, az egy másik dolog. De az átlag user - a felhasználók minimum 85-90%-a! - ezt nem tudja, de nem is érdekli. Lehet hogy a környezetedben mindenki ilyen expert, de ha kicsit távolabra nézel: a legtöbb user azt se tudja pontosan milyen alkatrészek vannak a gépében. De nem is érdekli: csak annyira hogy menjen amit akar használni. Nem tudja, de nem is érdekli, hogy hányadik generációs intel CPA-ja van - vagy akár AMD. A firmware frissítésektőll meg annyira fél mint az ördög a szenteltvíztől, mert valahol fél füllel hallotta, hogy elromolhat tőle az eszköze. BIOS frissítés? Távozz tőlem sátán...
DE: ezek az emberek nem lusták és nemtörödömök - ahogy te jellemezted őket, hanem egyszerűen nem IT érdeklődésűek és csak használják az eszközeiket. Ha elromlik, nem kezdik el piszkálgatni, hanem szólnak valakinek aki rendbehozza. -
hevepapa
senior tag
A frissítésekről: ha tudnád mennyien használják frissítés nélkül a legtöbb ilyen-olyan eszközüket... Nagyobb tétet rakné fel arra, hogy ha random megállítanál az utcán 100 embert és megnéznéd a telefonját. Minimum 90-nél nem lenne fenn a legújabb frissítés ami elérhető a telefonra. Ismerek olyan embert akinek S22 van és még mindig a gyári 12-es droiddal használja. Kérdeztem miért? Azt mondta: fél hogy tönkremegy a frissítésben.
Azt gondolom, hogy a power usereken kívül a W10 userek nagyrészét hidegen fogja hagyni ha megszűnik rá a támogatás és csak ezért nem fognak rohanni a boltba 2025-ben (sem). -
hevepapa
senior tag
válasz
janos666 #124 üzenetére
Nem lenne valós veszély. Ha belegondolsz: a W11 megjelenésekort is ment a spekuláció hogy mennyien át fognak menni Linuxra, mert mit csinál már az MS blabla. Átmentek tömegesen? Nem. Most sem fognak. Ha bejönne ilyen, akkor a tömeges felháborodásra max. annyi lenne hogy nem fél képernyős hanem csak nyolcad méretű reklám lenne meg ilyen látszat dolgok. A népek meg benyelnék ezt is.
-
hevepapa
senior tag
Mire lesz jó? A kommunikálásában: a felhasználói élmény javítására és fokozására
Gyakorlatban: minden digitális rezdülésedet ismeri a gépeden, azaz pontosan tudja mi érdekel, mit mikor, mennyiért és hol vásárolsz online, mikor, milyen tartalmú dokumentumokat mentessz, írsz és olvasol stb. Szóval mindent megtudhat rólad a PC-den keresztül amivel offline is foglalkozol.
Persze mindenki azt mondja: nincs senki előtt titkom, mit érdekli az MS-t egy random kisvárosban élő csóró magyar digitális offline élete? De ez már egyből aranyat ér, ha bevezetik az oprendszeren keresztül megkapott teljesen személyre szabott hirdetéseket. A W11-ben azért ennek már vannak halvány jelei.
Aztán pár év múlva először csak a tálcán, utána már fél képernyőn kapod az akvarisztikai vagy anál kúp hirdetéseket személyes érdeklődési körtől és preferenciáktól függően
Az ellen meg az UBlock Origin sem véd meg. És telepítéskor ezt úgyis elfogadtad a felhasználási feltételek 238. oldalán a 17. pontban leírtak szerint -
hevepapa
senior tag
Sose értettem ezt az erőltetést. Tudom nagyon boomer felfogás, de szerintem az oprendszer elsődleges feladata hogy a háttérben meghúzódva koordinálja a hardverek és szoftverek működését meg ilyesmiket. A kinézet alapvetően nem lenne a dolga. Legyen benne pár skin, de alapvetően az user dolga lehetne akár 3rd party megoldásokkal hogy nézzen ki a design. A Win7-nél ez elég jól meg volt oldva.
-
hevepapa
senior tag
Az említett W12-ről szóló cikkben volt még valami az AI-ról, amitől lefontam a lábamat.
"Mi több, a rendszer állítólag fel fogja tudni ismerni, hogy mikor jön zöld vagy megújuló forrásból származó energia jönni a fali hálózati csatlakozóból, és akkor és abból feltölteni az akkut, ha a felhasználó erre kéri őt."
Édes faszom.... ekkora bullshitet is régen olvastam. Az oprendszer fel tudja ismerni, hogy a mátrai szénerőműből származik a delej a konnektorban vagy a napelememből???
De ilyen zöldítő bullshitektől az összes sötétzöld pöcörője megmerevedik és rohannak a boltba windows 12-t venni.
Megérett az emberiség a pusztulásra.... -
hevepapa
senior tag
válasz
Televan74 #87 üzenetére
A Google annyiból "korrekt", hogy ingyen adja a cuccait. Értelemszerűen az adataiddal fizetsz érte. Ha belegondolsz: meg tudnák oldani hogy ne gyűjtsön adatokat, de akkor egy google keresés 5 Ft lenne (mondtam egy számot) a gmail havi 1000 Ft, a térkép meg alkalmanként 50 Ft.
-
hevepapa
senior tag
válasz
Televan74 #87 üzenetére
Erre azért ne tegyél fel nagyobb tétet. Ha európai felhőben dolgozik az AI és "becsszóra" csak a feldolgozás minőségi javítására van szükség a lokál gép és a felhő közti adatforgalomra, de ezt "becsszóra" sehol sem tárolják felhőben + mellé egy halom jogi variálás, akkor akár még át is csúszhat. Főleg ha azt a gyakorlatot nézzük ahogy az user beleegyezik mindenbe (next-next-next) hidd el meg tudják oldalni. User hozzájárult? Igen? Van probléma? Nincs.
-
hevepapa
senior tag
válasz
makszutov.hu #83 üzenetére
Úriember biztosra nem fogad.
De nem vagyok az.
Mindenesetre ha igazak a hírek, az erősen meredek lenne. Főleg ha azt gondoljuk végig mi lehet a célja? Mert valljuk be: még a leg 1 bitesebb user is tudja nagyjából milyen tartalmú dokumentumok vannak a gépén és azokat nagyjából hol találja meg és ezeket a jelenlegi indexelési megoldással is elég jó hatásfokkal meg tudja találni ha akarja. Mi értelme lenne erre ráhúzni egy AI tartalmi elemzéses modellt is?. Ha nem a totális adatgyűjtés az igazi cél. Persze lehet ez már paranoia, de ha csak a fészbuk algoritmusainak a társadalmakra gyakorolt hatásaira gondolunk, akkor nem biztos hogy nagy hepiség ha egy akármilyen célú AI kotorászik a személyes doksijaimban... -
hevepapa
senior tag
Talán, ki lehet magyarázni - talán - ha azt állítják, hogy csak lokálban megy az adatgyűjtés a felhasználói élmény fokozására és hogy "becsszóra nem kerül ki a gépről". De mert köztudott mekkora kereskedelmi érték a személyes adat, ezért 1000%, hogy valamilyen módon csak eljutna az MS szerverekre az érdekesebb része.Már csak azért is, mert az is köztudott hogy ha nincs spéci AI chip, akkor azért nem kevés standard erőforrás kellene ezekhez a műveletekhez és egyszerűbb egy felhós megoldás.
Nem tartom véletlennek, hogy az MS ezt az AI-s indexelést nem standalone termékként fejlesztené, hanem bedrótozva az oprendszerbe, ahonnan nehezebb kigyomlálni az átlag usernek.
Persze egyenlőre ez még csak spekuláció, de ha felmerült ilyen akkor azért csak lehet valami alapja. Főleg a zakatoló AI hype vonat miatt. -
hevepapa
senior tag
AI futtatása lokálban? Valahol olyasmit olvastam, hogy olyasmit terveznek, hogy az AI folyamatosan naplózza mikor mit művel az user a gépen és ez alapján a helyi keresést tudja pontosítani. Szóval elég lehet elvileg körbeírni hogy mit keresek a gépemen.
Ha ez így lesz, akkor az elég súlyos téma. Nem hiszem, hogy egy nyűves oprendszer feladata lenne tudni és naplózni minden mozdulatomat a saját gépemen. Viszont nem vitás hogy aranybánya lenne az MS-nek, ha több száz millió / milliárd? felhasználó szokásait, preferenciáit megkaphatná. Mert komoly összeget tennék rá, hogy ezek az adatok jelentős része "telemetriai" adatként az MS-nél landolna.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest