- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Magisk
- Garmin topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Azonnali navigációs kérdések órája
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
Új hozzászólás Aktív témák
-
ObiGabi
aktív tag
válasz
Baldric #1015 üzenetére
Üdv!
A lényegét tulajdonképpen összefoglaltad:
"Úgy tűnik számomra hogy a játék 95%-ban csak abból áll, hogy megyek a traktorral a szerszámért, aztán megyek a földre és körözök amíg be nem járom, aztán megyek a következő szerszámért, és körözök amíg be nem járom. Ha pedig ügyes vagyok és elégszer ismétlem ugyanazt a folyamatot, akkor eljuthatok addig, hogy még több területen kelljen körözönöm..."
Úgy gondolom, hogy a program a földművelés, ill. az állat tenyésztés elvét próbálja szemléltetni tetszetős, hangulatos grafikai környezetben, leegyszerűsített játékos formában. Elsősorban a fiatalabb korosztálynak szól, de ahogy Te is írtad, egy horgász lelkű ember számára ez teljes kikapcsolódás nyújt, nemtől, kortól függetlenül. Való igaz, hogy egy idő után ellaposodik a játékélmény. Na ekkor szoktuk letölteni kiegészítőket, melyeket lelkes felhasználók írnak. Ezek olyan gépek, szerszámok, stb-k, amik egy kis színt visznek a játékba.
Pl. a 2011-es verzió alapból nem tudta a cukorrépa termesztést, de születtek olyan térképek és hozzá gépek, amik már lehetővé tették.
Egyik nagy kedvenc gépem: Ropa Euro Maus 3
Ugyan ez játékban: [link]2013-hoz még nincs meg. Még!
Az írásodból úgy látom, hogy Te szereted a kihívásokat és a folyamatos döntési helyzeteket, ami egy jó tulajdonság! A játék egyszerűsége miatt viszont ezt a képességedet nem fogod tudni kihasználni. Nem egy stratégiai játék. Azzal meg, hogy ritkán teszed a DVD-t a lejátszóba, nem biztos, hogy megbántod az ajándékozót, ha egy kicsit is ismer.
-
larpi
tag
válasz
Baldric #1020 üzenetére
Most olvasom a második hozzászólásodat (elvárásaidat), neked egy FarmSIMS kellene.
Félretéve a tréfát, abban igazad van hogy itt a fő hangsúly a gépeken van, de ha már van traktorunk akkor szántunk. Az előző verziókhoz képest azért betettek néhány életszerűbb újítást Pl: a földek megvásárlása, a növények túlérése, elszáradása, érzékenyebb piac, gép és épület fenntartási költség. Az elején volt is felháborodás a növények elszáradása miatt, aki nem figyelt oda az aratásra, ugrott a termés. Kihoznak még néhány verziót és lehet hogy megfelel neked is. -
larpi
tag
válasz
Baldric #1015 üzenetére
Abban igazad van hogy az elején meglehetősen monoton, már ha becsületesen játszol és nem írsz be magadnak néhány millát. Mikor aztán van már pár darab nagyobb földed és hozzá néhány közepes géped és szerszámod, és minden fajta növényt tudsz termelni, akkor már oda kell figyelni, mit, hogyan csinálj. Kel ide stratégia nem is kevés. A sok gépet is meg kell ismerni ( csak egy példa: az egyik traktor nagyon szépen műveli a földet szinte kihagyás nélkül, a nagy vetőgéppel pedig olyan ügyetlenül fordul hogy több méteres vetetlen háromszögeket hagy a föld szélén.)
Persze ha egyszer neked nem jön be akkor nem fogod megszeretni. Nekem sem jön be minden játék. -
bl0ck
tag
válasz
Baldric #1015 üzenetére
Helo!
Most kinek mi a jó benne. Ha azt nézzük nem kell több 10 milliót egy igazi farmra és gépekre költeni a valóságban. A gabonák árát meg tudod nézni, az időjárás előrejelzést is. Az, hogy minek milyen idő kedvez....a játékban szereplő gabona félék 95%-nak a víz kedvez szerintem. A gépek fenntartását is meg lehet nézni, csak nem tudom, hogy külön vagy egybe veszi-e az összeset. Az, hogy Neked annyi jön le belőle ,hogy körözöl, eszközt váltasz, megint körözöl, az sajnálatos, mert a valóságban miképp csinálják szerinted? Ugyan ez, csak az időintervallum kicsit más.
Az, hogy kártevők jönnek, elromlik a gép, trágyák közül választasz szerintem hülyeség lenne, már elnézést. Pl. én vidéki vagyok, láttam és vezettem traktort, de hogy milyen trágyát kell használni lövésem sincs, illetve mikor még angol nyelvűvel játszottam azt sem tudtam mi-mire jó a gépeket tekintve, de a valóságban sem tudom kb. Most aki még annyira sincs tisztába a dolgokkal első 20 perc után feladná. Persze lehetne benne, de ez a gyártótól függ, oda kell panaszolni.
Egy kicsit valóban monotonnak tűnhet, sokszor nekem is az, de mikor a térkép egyik feléről el kell menni a másikra, vagy gabonát szállítok le eladó helyre, bálázok és azt hordom, olyankor elvagyok, mert játékokban van egy hülye gyűjtögetési szokásom.Veled az a baj, ha nem haragszol meg, hogy Te úgy akarsz játszani, hogy a valóság legyen lefektetve eléd, csak Ne kelljen valójában a traktorba/kombájnba ülni, szántani stb. Az most, hogy Veled van-e a baj, így konkrétan igen, amúgy is-is. Neked kell tudni, hogy szeretnél-e játszani vagy nem. Szerintem amúgy multiban sokkal jobb mint csak single playerben.
-
puhoska76
tag
válasz
Baldric #1015 üzenetére
Ha izgalomra vágysz akkor ez nem a te játékod ebben semmi stresszes dolog nincs,hogy mi benne a jó...ki mit lát benne kinek mi jön be.Talán azért jó mert megnyugtat nemkell kapkodni és talán vonzó benne a mezőgazdasági gépek használata mert olyan mint én panelpatkány-t érdekli ez és ujdonság számomra.Persze láttam már ilyeneket és különbeket is és mindig megcsodáltam őket.Én kamionoztam hat évig és imádok vezetni ilyen nagy gépeket engem talán ez vonz benne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GPD Win Max 2 brutális handheld gaming pc makulátlan állapotban dobozával.
- AM5 Ryzen7 Win11 FullHD gamingPC 2-3év garanciával (8700G/4060Ti/32GB/1TB M2/WiFi6/BlueTooth/Win11
- Honor 400 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iPhone 12 Pro Max / 128 GB / 88%-os akku / gyári független / Pacific Blue
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest