-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
spsalvia
csendes tag
Nincs ilyen beállítás a userek gépén. Bármelyik 2010-es Excellel megnyitja hiba nélkül a fájlt, 2013-al sajnos nem.
Csak azért gondoltam, hogy valami változott a 2013-ban a 2010-hez képest, mert eddig nem volt ilyen gond.
Itt van az excel:[link], hátha így jobban látszik a probléma. -
spsalvia
csendes tag
Sziasztok!
Van egy saját fejlesztésű alkalmazásunk, ami a riportokat excelbe teszi ki. Vagyis xml-t készít, majd abból egy külső exe xls-t gyárt, egy template alapján, ami gyakorlatilag egy az adott riportnak megfelelő szerkezetű üres excel, csak fejléccel, illetve az egyes cellák a megfelelő adattípusra formázva.
Most az egyik ügyfélnél elkezdték a felhasználók gépeit 2013-as verzióra frissíteni és előjött egy olyan jelenség, hogy aki ezzel a verzióval nyitja meg az elkészült xls állományokat annál bizonyos dátumok számként látszódnak (4xxxx), de nem a dátumoszlopban minden mező, ha nem csak bizonyos sorokban.
Olyan is van, hogy két egymás követő sorban szerepel 2011.02.02, az első sor jó, a másodikban viszont már 40576 jelenik meg.
Aki még 2010-es Excel-el nyitja meg a fájlt, annak minden jó.
Próbáltam ráguglizni, de nem találtam megoldást a problémára. Van esetleg tippetek, hogy valami beállítással a 2013-asban ezt meg lehet oldani, hogy ugyanúgy megnyissa, mint a 2010-essel?
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged