Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• jaszy83

csendes tag

válasz Delila_1 #13389 üzenetére

Kedves Delila!
    Köszönöm szépen :R a rengeteg segítséget, így már közel tökéletes a tábla.
    Lehetne még rajta finomítani de már itt a hétvége, indul a verseny
    ( [link] )

Majd legfeljebb most élesben kiderülnek a hiányosságok és legközelebbre lesz mit upgradelni. :)

• jaszy83

csendes tag

válasz Delila_1 #13385 üzenetére

Delila, bocsánat úgy látszik túl fáradt voltam hogy sikerüljön világosan fogalmaznom :DD
    A képlet az már jó volt úgy köszi neked, a menet a következő:
    1. felvittük az adatokat, önsúlyból automatikusan kiszámolja melyik súlykategória,
    majd a második makró sorbarendezi őket ahogy kell és átrakja verseny lapra.

2. Innentől manuális a kezelése, a belépősúllyal kezd a versenyző, ha elhúzza akkor a sorába beírok egy K-t, ha hibézik akkor H-t. Így megy tovább, sikeres húzás esetén mehet tovább, ha következő választott súlyt kihagyja akkor megint K-t írok a sorába stb, egész addig, amíg az utolsó sikeres húzásra írok be neki K-t , többet már nem bír elhúzni. Legyen ez mondjuk 4000 kiló az egyik versenyzőnél. A sorok végére akartam írni egy olyan függvényt, ami a legnagyobb elhúzott súlyt írja ki adott versenyzőnél, tehát hogy az első sor (ahol a súlyok vannak növekvő sorrendben) azon adatát írja be a függvény mezőbe abból az oszlopból, amelyik a legtöbb elhúzott súly a versenyző sorában, tehát amelyik legjobbra helyezkedik el.
    (nálam VERSENY lapon első sor E oszloptól kezdődik 500 kilótól a súly, és tart 100 kilónként BC oszlopig, 5500ig, innen kell kinyerni az adatot abból az oszlopból, ahol a versenyző sorában a verseny végén az utolsó K (sikeresen elhúzott súly) van).
    na azt hiszem jól leírtam, remélem így érted mit szerenék.

Na erre írtam én a
    =INDEX($E$1:BC1;1;MAX(HOL.VAN("k";E11:BC11;0)))
    függvényt, ami nem akar működni... :(
    előre is köszi a segítséged!

• jaszy83

csendes tag

válasz Delila_1 #13376 üzenetére

Delila köszi megint, működik, mostmár látom a végét.

Tehát most a helyzet:
    Első sorban feltüntetve növekvő sorrendben a súlyok (pl: 500; 600; 700 stb)
    alatta sorokban vannak a versenyzők, nyilvántartva a húzásaikat:
    k a sikeres húzás, h a hiba, minusz a kihagyott súly
    Tehát például adott versenyző sora így néz ki:

- - - K - - K - - H - - K - - H

a feladat az lenne, hogy a legnagyobb elhúzott súlyt függvényként megjelenítsem, tehát lefordítva excelesre, adott sor LEGJOBBRÁBB elhelyezkedő "K" (sikeres húzás) oszlopából az első sor (elhúzott súly) adatát szerepeltesse. Próbálkoztam egy ilyesmivel de valamiért ez nem helyes adatot ad (a legkissebb elhúzott súlyt adja, tehát a legbalrábban lévő "k"-t):

=INDEX($E$1:BC1;1;MAX(HOL.VAN("k";E11:BC11;0)))

(a súlyozás E oszloptól indul, ahogy a rögzítés is, előtte adatok vannak)
    mi lehet a baja? a max nem pont hogy a legnagyobbat kéne adja? (ráadásul kipróbálva a MAX helyett MIN-re is ugyanezt a legkisebbet adja)

• jaszy83

csendes tag

válasz Delila_1 #13365 üzenetére

Szia Delila, az X az a sikeres húzás, a H pedig hiba lenne... D oszlopban pedig majd számolja a hibákat

Viszont amit írtál az nekem hibát jelez:
    Run-time error '1004':
    Method 'Range' of object '_Global' failed

és erre a sorra írja:
    uoszlop = Range("XFD1").End(xlToLeft).Column

mi lehet a baja?

• jaszy83

csendes tag

válasz jaszy83 #13356 üzenetére

problem solved, :C
    büszke vagyok magamra, sikerült fkeres makróval abszolválni hogy negyedik adatnak vigye fel a súlykategóriát:

Sheets("Rögzítés").Cells(hova, 4) = Application.VLookup(suly, Range("Felvitel!$G$2:$H$12"), 2)

Viszont újabb segítségre lenne szükségem:

Az adatok lapon felvitt harmadik, kulcsadat a kezdősúly.
    Az itt megadott adatot kellene úgy felhasználni, hogy pl. ha kezdősúlynak 700-at írok be, akkor 600-ig a versenylapon adott versenyző sorába egy minuszt rakjon 600ig (valami olyasmire gondolok hogy a 700 lenne a megadott parameter, amire szükségünk van, az az hogy hány oszlopba írjon adott sorban (tehát a versenyző sorában) E oszloptól kezdve. Mivel E oszloptól indulnak a súlyok 500 kilótól, ezért a képlet a "(parameter-500)/100" lehetne, ez így a példa 700 kilónál 2-t ad ki, és innen valami do-until jellegű dologgal (vagy egyéb lehetséges módon) E oszloptól adott sorban írna minuszt.
    Na ezt így remélem sikerült érthetően leírni kicsit fáradt vagyok.. ;
    előre is köszi a segítséget!

• jaszy83

csendes tag

válasz Delila_1 #13350 üzenetére

Delila Köszi, az elsőt használom működik,
    a gondom viszont elképesztően banális problémával szenvedek már egy napja.
    a felvitel lapomon ahhoz hogy automatikusan kiszámolja a sulykategóriát ez a függvényt használom:
    =HA(Rögzítés!A18=(0); "";FKERES(Rögzítés!B18;$G$2:$H$12;2))

az általad írt függvényt már egy tiszta lapról használnám ahol csak és kizárólag a három szükséges adat lesz rajta, a súlykategória, a név és a súly. Ehhez a felvitel lapról másolom az értékeket a Munka2 lapra

Sheets("Felvitel").Select
    Columns("B:B").Select
    Selection.Copy
    Sheets("Munka2").Select
    Columns("C:C").Select
    Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
    :=False, Transpose:=False

Így viszont a fenti HA függvény eredményeként másolja a semmit is, és az összesítésnél lesz néhány ami jó adat, ahol tartalmaz versenyző adatokat, viszont lesz nagyon sok olyan, ami üres adat, de ezt is keretezi és összevonja a semmit.
    Valami olyasmi kellene ami csak akkor másol ha nem 0 vagy nem " " vagy nem tudom. Elakadtam..

• jaszy83

csendes tag

válasz Delila_1 #13297 üzenetére

Delila, köszönöm, :R ez már majdnem tökéletes, annyi a gondom vele, hogy a hol.van függvény
    az adott súlykategórián belül így azt veszi kisebbnek, amelyiket hamarabb rögzítettem fel:

(pl a négyes sorszámú versenyző hiába nehezebb, 22 kiló, mivel hamarabb rögzítettem mint az adott súlykategórián belüli ötös sorszámú versenyzőt, ami 18 kilós, mégis előrébb van)

Ezen esetleg tudnátok segíteni?

Na meg olyan létezhet, hogy miután besoroltuk, sorba a versenyzőket, automatikusan átformázná az első oszlopot (akár makró segítségével) hogy az azonos súlykategóriákat kijelöli, és összevonja egy mezőbe? remélem értitek mit akarok, hogy a súlykat oszlop a versenylapon így nézzen ki valahogy:

Köszi előre is.

Bocsánat a nagy képért, nem tudom hogy lehet kicsinyiteni.. :U

• jaszy83

csendes tag

Sziasztok.Készítek egy verseny nyilvántartó programot amiben segítségre lenne szükségem.

A verseny a következő képpen fog kinézni:
    Versenyzők külön súlykategóriákban indulva fognak súlyt húzni, két hibalehetőség van adott súly elhúzására. Választhatnak hogy milyen súllyal akarnak kezdeni, onnantól pedig sikeres húzás után két következő súlyt kihagyhatnak, a harmadikat meg kell próbálni elhúzni.

Kiindulásként három füllel kezdek, első lap egy adatfelvitel ahol három adatot viszek be:
    versenyző neve
    versenyző súlya
    első elhúzandó súly

Ezek az adatok listaszerűen felkerülnek egy másik lapra egymás alá sorban, ami tulajdonképpen csak egy technikai fül. Itt a súly alapján meghatározásra kerül a súlykategória amit beírtam fkeres függvénnyel negyedik oszlopnak

Na eddig vagyok meg.
    Innen annak kellene következni, hogy a felvitt versenyzőket automatikusan áttegye a harmadik fülre, ami maga a verseny nyilvántartó fül lesz olyan formában, hogy:
    első oszlop legyen a súlykategória, második a név, harmadik a versenyző súlya (lesz még több oszlop de egyelőre most ennyi)
    úgy kellene automatikusan besorolja hogy súlykategóriánként, azon belül pedig növekvő súlyba sorrendbe. Az már csak külön hab a tortán lehetne, hogy az adott, egy súlykategória celláját összefűzi, tehát egy adott súlykategória szám csak egyszer látszódjon.

Hogy tudnám ezt megoldani? köszi előre is.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés