- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- iPhone topik
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Akciófigyelő: kedvezménnyel nyit az Earfun Air Pro 4+
- Motorola Moto G67 Power előzetes
- 
			  Mobilarena A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra. 
 Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
- 

Fferi50 Topikgazda válasz  Emil-l

üzenetére Emil-l

üzenetéreSzia! Ilyen nagy állománynál nem szabad szűrést használni a műveletk előtt, mert duplán dolgoztatja a procit. Nem tudom, mit jelent a hibás és hogyan állapítod meg. De a keres-cserél funkciót érdemes használni: 
 pl. keresed: röv. cseréled:rövidítés összes cseréje.Sajnos nem ismerem a 2013-as excelt. Nem tudom, hogy a Tisztít ott hogyan műxik, de továbbra is az a gondom, hogy az eredményét csak egy másik cellába lehet betenni, ami tovább növeli az adathalmazodat. 
 Ehhez is felesleges a szűrés, mert legfeljebb ugyanazt az eredményt fogja adni az új cellában, mint ami a régiben volt.Leírnád, hogy hogyan alkalmaztad a Tisztít képletet? "Eddig nem próbáltam a makrót ... előbb akartam a tisztítást" Ezeket a feladatokat is el lehet látni makróval és sokkal gyorsabb is lesz szerintem. Üdv. 
- 

Thrawnad senior tag válasz  Emil-l

üzenetére Emil-l

üzenetéreHát ekkorával régen dolgoztam. 
 Mondjuk kb 2,5 millió sor volt a legtöbb anno 17 oszloppal.
 Azt egy 486-os DX4-100 az 14 perc alatt indexelte 2 kulccsal.
 Ennek a gépnek ezt tudni kellene. Az 1 es élményindex csak a videokarira vonatkozik.
 Viszont az aero hatást a windowsnak kapcsold ki, mert az is visszafoghatja mivel gyenge a videokártya.
 Thrawnad
- 

üzenetére Emil-l

üzenetéreSzia! Az adathalmaz nagysága miatt ezek úgy gondolom - sajnos - nem feltétlenül irreális számok, attól függ hogyan csinálod. 
 Hány munkalap van a munkafüzetben? Vannak-e benne már képletek? Hány sor -oszlop? (Persze a méret az már önmagában mutat valamit, de nem mindegy a belső szerkezete sem.)
 A keres-cserél funkciót milyen tartományon futtattad? Egy munkalap, egész munkafüzet?
 Excel verzió?A tisztít képlet egy cellára alkalmazva fut 8 percig??? Ilyen feladatokra már ajánlatos a makrók használata - > képlettel csak új cellába tudod az adatot módosítani(kivéve cserél), makróval a meglevő cella tartalma is módosítható. Szóval egy ici-picit több információra lenne még szükség. Üdv. 
- 

üzenetére Emil-l

üzenetéreSzia! Mit értesz függvény futtatása alatt? Ha egy képlet beírását egy cellába - és ebből szeretnél sokat, akkor kapcsold ki az automatikus számolást - képletek - számolási beállítások - manuális. 
 Beírod a képleteket, majd utána F9 a számolás végrehajtására (vagy visszaállítod automatikusra).Másik megoldás, hogy egy teljesen új munkafüzetet nyitsz az "elemzéshez", ide írod be a képleteket - természetesen a forrásadatokra hivatkozva (3 dimenziós hivatkozás - excel help). Ehhez első körben nyitva kell lennie a forrás fájlnak. A későbbiekben elég csak a frissítést kérni inditáskor vagy bekapcsolni, nem kell hozzá megnyitni a forrásfájlt. Üdv. 
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen routert?
- sziku69: Szólánc.
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Veszélyben az adataid? Gond van a WD népszerű HDD-ivel
- Milyen házat vegyek?
- Packeta
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Asus TUF Gaming F15 FX507 - 15,6"FHD 144Hz - i5-12500H - 8GB - 512GB SSD - RTX 3050 - 1 év garancia
- Apple iPhone 14 Pro Max / Kártyafüggetlen / 256GB / 12Hó Garancia / 87% akku
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 - i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia RTX A4000 8GB 1 év gar.
- LG UltraGear Gaming Monitorok : FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Fferi50
 Fferi50