- VoLTE/VoWiFi
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Netfone
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
Emil-l #25819 üzenetére
Szia!
Ilyen nagy állománynál nem szabad szűrést használni a műveletk előtt, mert duplán dolgoztatja a procit.
Nem tudom, mit jelent a hibás és hogyan állapítod meg. De a keres-cserél funkciót érdemes használni:
pl. keresed: röv. cseréled:rövidítés összes cseréje.Sajnos nem ismerem a 2013-as excelt. Nem tudom, hogy a Tisztít ott hogyan műxik, de továbbra is az a gondom, hogy az eredményét csak egy másik cellába lehet betenni, ami tovább növeli az adathalmazodat.
Ehhez is felesleges a szűrés, mert legfeljebb ugyanazt az eredményt fogja adni az új cellában, mint ami a régiben volt.Leírnád, hogy hogyan alkalmaztad a Tisztít képletet?
"Eddig nem próbáltam a makrót ... előbb akartam a tisztítást"
Ezeket a feladatokat is el lehet látni makróval és sokkal gyorsabb is lesz szerintem.
Üdv.
-
Thrawnad
senior tag
válasz
Emil-l #25819 üzenetére
Hát ekkorával régen dolgoztam.
Mondjuk kb 2,5 millió sor volt a legtöbb anno 17 oszloppal.
Azt egy 486-os DX4-100 az 14 perc alatt indexelte 2 kulccsal.
Ennek a gépnek ezt tudni kellene. Az 1 es élményindex csak a videokarira vonatkozik.
Viszont az aero hatást a windowsnak kapcsold ki, mert az is visszafoghatja mivel gyenge a videokártya.
Thrawnad -
Fferi50
Topikgazda
válasz
Emil-l #25810 üzenetére
Szia!
Az adathalmaz nagysága miatt ezek úgy gondolom - sajnos - nem feltétlenül irreális számok, attól függ hogyan csinálod.
Hány munkalap van a munkafüzetben? Vannak-e benne már képletek? Hány sor -oszlop? (Persze a méret az már önmagában mutat valamit, de nem mindegy a belső szerkezete sem.)
A keres-cserél funkciót milyen tartományon futtattad? Egy munkalap, egész munkafüzet?
Excel verzió?A tisztít képlet egy cellára alkalmazva fut 8 percig???
Ilyen feladatokra már ajánlatos a makrók használata - > képlettel csak új cellába tudod az adatot módosítani(kivéve cserél), makróval a meglevő cella tartalma is módosítható.
Szóval egy ici-picit több információra lenne még szükség.
Üdv.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
Emil-l #25808 üzenetére
Szia!
Mit értesz függvény futtatása alatt? Ha egy képlet beírását egy cellába - és ebből szeretnél sokat, akkor kapcsold ki az automatikus számolást - képletek - számolási beállítások - manuális.
Beírod a képleteket, majd utána F9 a számolás végrehajtására (vagy visszaállítod automatikusra).Másik megoldás, hogy egy teljesen új munkafüzetet nyitsz az "elemzéshez", ide írod be a képleteket - természetesen a forrásadatokra hivatkozva (3 dimenziós hivatkozás - excel help). Ehhez első körben nyitva kell lennie a forrás fájlnak. A későbbiekben elég csak a frissítést kérni inditáskor vagy bekapcsolni, nem kell hozzá megnyitni a forrásfájlt.
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VoLTE/VoWiFi
- Anime filmek és sorozatok
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen egeret válasszak?
- World of Tanks - MMO
- Spórolós topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest