Hirdetés
- Légből kapott hírünk van képekkel
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Yettel topik
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Poco F7 – bajnokesélyes
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
föccer
nagyúr
Szia!
A kiértékelés függvény működött, szépen vissza is adta amit kértem tőle (egy egyszerű HA függvénnyel teszteltem) kezelte a külső cellákat, megtalálta és helyesen is tért vissza. Viszont ha módosul a forrás cella (példában a C3), akkor azt nem követi le a G15-ben meghívott függvény.
Az eredeti problémakört nagyjából meg tudtam oldani. Kellett hozzá csinálnom 3 különböző segédtáblát, amit gyakorlatilag memóriaként használtam.
Első lépésként ellenőríztem, hogy az adott recept bele tartozik-e a megelőző bármelyik részhalmazba. Ha nem, és az adott részhalmaznak sincs eleme akkor első elemként van definiálva.
Második lépésként listáztam az összes részhalmaz első elemét
Harmadik lépésként minden egyes sort összehasonlítottam az meghatározott első részhalmaz elemek kiemelt (feltételnek szabott) tulajdonságaival. Ha egyezőség van, akkor besorolást ad neki.
Az összes részhalmaz fel van sorolva egymás mellett, és minden recept minden részhalmazra elleőzízve van. Ha beletartozik kap egy 1-est, ha nem, akkor 0-t. Ez után már a szűrő le tudja gyűjteni, részhalmazonként az összes bele tartozó elemet.
Hátrány, hogy nem dinamikus sem a részhalmazok száma, sem a feltétel kezelése. De az elsőre jó ez. Majd a paraméterezhetőséggel elbíbelődök. Lehet, hogy előre definiálok 5-6 feltételt, amire olyan teltételt lehet szabni, hogy nincs feltétele (hu, ezt leírva milyen hülyén hangzik. Technikailag ha az adott feltétel nincs beállítva, akkor csak 1-el megszorzom a korábbi feltételeket, így az részhalmazba sorolás értéke nem változik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Minőségi ugrást hozhat a One új médiaboxa?
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Linux kezdőknek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- New World - az új Amazon MMORPG
- Gumi és felni topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox tulajok OFF topicja
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Olcsón hozhatod ki a maximumot régebbi Intel CPU-kból
- További aktív témák...
- LG Gram 14 WUXGA IPS i7-1360P 5.0Ghz 12mag 32GB DDR5 1TB SSD Intel Iris XE 10óra Akku Win11 Garancia
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Új és újszerű 15-16 Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- 143 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13500H, RTX 4060 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Fferi50