Hirdetés
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
O.CS
aktív tag
Hol találom a telefonon azt, hogy merre futottam?A Huawei órámnál anno tök szépen kirajzolta a térképen, de itt baromira nem találom.
-
Ren Hoek
veterán
válasz ntomi0730 #13 üzenetére
Sajnos nem. Nekem csalódás a W6.
Nézd meg ezt, Rob tudományos alapossággal teszteli a szenzorokat, GPSt, alvás trackingot.
Semmit sem javítottak a Galaxy Watch 6 HR szenzorán vagy az algoritmusán. Sima outdoor bicajnál, és weight liftingnél olyan kihagyások és félremérések vannak hogy az kb egy középmezőny. Ha még csak egy delay lenne, de nem. Van amikor megnyekken és 160 helyett 70-et mér. Nem csak egyedi adatpont hanem sok mérés alapján van hogy 0.6-os korrelációt tud a Polar 10 mellpánthoz képest.
Az Apple Watch és a Huawei Pro órák tudják kb csak az 1-hez közeli korrelációt, ami azt jelenti hogy olyan pontosak mint az EKG mellpánt. Ráadásul minél nagyobb krumpli az óra annál többet mocorog és félremér. A Classic még rosszabb is mint a sima. Az Apple Watch már szerintem simán medical grade HR mérésben.
Nekem ez deal breaker volt, szóval inkább vettem 25K HUFnyi dollárért egy Iphone 8-at, amivel tökéletesen működik az Apple Watch 8. Leginkább a beállításhoz kell, utána már megy nélküle is. Tényleg csak az üzemidőt lehet felhozni mint negatívum, de az AW tényleg olyan mint egy mikro okostelefon a karodon. Pár komromisszunmal: bicajozás, GPS, úszás és még 86%-on van pl ma. Úszásnál patika pontos a GPS, aminél a Huawei GT3 pl kifingott, krixkraxokat rajzolva.
Több órát kipróbáltam de messze ez a legjobb.
Egyáltalán nem vagyok Apple fan... de amit csinálnak az tényleg ott van. Még csak azt se mondanám overpriced, mert itt ugyan annyi mint egy Galaxy W6. Sőt az SE még olcsóbb is jóval. Itt 200$ és A szenzora ugyan olyan pontos, csak nincs benne EKG meg O2.
Nekem legalábbsi fontos, hogy egy 300$-os okosóra legalább közelítse már meg a referenciaszintet. Egy Amazfitnél még elnézhető, de ebben az árkategóriában nem. (Persze kinek mi a fontos)
[ Szerkesztve ]
-
Parallaxis
addikt
válasz Danipicur2 #37 üzenetére
Mondjuk nem is lehet nagyokat durrogtatni
Lehet, csak minek... így is megveszik...
A Huawei azért képes évről-évre komolyan fejlődni (a Watch 4 Pro már képes a vércukorszint mérésére is, az érfalmerevség tesztelését meg lassan két éve tudják az óráik), csak éppen a Google marhaság miatt szépen visszafogják.
A Samsung meg olyan fejlesztéseket rak az óráiba, amik vagy semmit nem érnek (lásd. vérnyomásmérés), vagy önmagukban semmit nem érnek (lásd. BIA szenzor, aminek a használatához kell egy mérleg, hogy előbb lemérd magad, különben értelmetlen a használata).
-
őstag
Az Apple watch tud hívás fogadni, indítani, üzeneteket fogadni arra lehet válaszolni. Navigáció van rajta. Mindezt telefontól függetlenül tudja. Ha van ilyen androidos vonalon, akkor azzal kell összehasonlítani.
-
Hallosz
senior tag
válasz kakuk.tamas #33 üzenetére
Abszolút megértem és elfogadom az álláspontodat.
Magam is használtam néhány hónapig AW, i13Pr, Mcbook ökoszisztémát. Tapasztalásom alapján, az én véleményem merőben eltér attól amit te írsz.
Hálás vagyok érte, hogy lehet választani, így mindenki megtalálja a leginkább kedvére valót.
Az ökoszisztémához nálam maradéktalanul elegendő egy S23 és egy W5 óra.
Nem azt mondom, hogy jobb vagy rosszabb, ez a duó a felhasználói igényemet teljes mértékben lefedi és kiszolgálja.Azt már most látom, hogy a 15-öst is megveszem, használom, mert érdekel.
-
Danipicur2
tag
válasz Parallaxis #29 üzenetére
Mondjuk nem is lehet nagyokat durrogtatni, pláne évről-évre, mert az okosóra már évek óta egy kész termék, amin érdemben csak kicsiket lehet javítani, emiatt nem váltogatják nonstop az okosórákat a userek, csak 3-4-5 évente, mert egy kicsit gyorsabb prociért meg 1-2 új funkcióért (amik nagyját szoftverfrissítéssel vagy harmadik feles appal tud a régi is) teljesen felesleges új órát venni. De itt legalább ennyit ad, mert pl. a Mi Bandből minden 2. gen tud 1-1 valódi frissítést felmutatni, a többi kimerül több sportmód támogatásában.
-
NavySeal
senior tag
Ezt ugye nem gondoltad komolyan?
AmazFit lehet tud 14 napot, csak egy ligában nincs az AW-al.
Az AW-nál tényleg gáz az 1 napos üzemidő, viszont mérésekkel igazoltan a legjobb az alváskövetése, pulzusmérése a többi okosórával összehasonlítva.
(megj.: sem AmazFit-em, sem AW-om még nem volt. Samsung sem, csak egy Garmin futóóra)Több valamit, kevesebb semmit!!
-
hegedus001
aktív tag
válasz LosBlancosRM #19 üzenetére
Nekem is fura ez... egy alap Casio 30 ért szebb mint az AW és jóval elegánsabb is. Ha meg kell jelenni én is a buta analógra szavazok, amúgy meg van egy műanyag tokos elpusztíthatatlan Garmin Instinct-em
Az AW 1 nap után már sikítófrászt okozott nálam. Szerencsére, nem vettem anno.
-
Wesiz
tag
"Egyébként tökre érdekesnek tartom, hogy egy ilyen Apple cikknél már az első hozzászólásoknál megy a sárdobálás, bezzeg a Samsung óráknál, ahol már lassan 3 éve nincs semmi érdemi változás, egyetlen fikázást nem láttam a topikjában..."
akkor te még nem jártál ott pont ugyanúgy megy a fikázás ott is mint az apple cikkek alatt
-
kakuk.tamas
addikt
A Samsung órái a Tizennel voltak a nagyon jók. Még iPhone-nal is szívesebben használtam azt, mint AW-ot.
Szét volt hackelve a Galaxy Watch Active2-m, hogy menjen a vérnyomás és EKG mérés. (Bírt is egy napot se az óra)
Dehát ami jó, az jó. Azóta csak AW, sose váltanék, ha lehetne akkor se.
Az AW-nal tényleg az a legnagyobb ütőkártyája, hogy nagyon összedolgozik a többi cuccal. És ilyet egyik gyártó se tud felmutatni. És soha nem is fog.
[ Szerkesztve ]
Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
-
kakuk.tamas
addikt
Egy AmazFit-et hasonlítani egy sokkal több funkcióval rendelkező órához… (legyen az AW, vagy Galaxy)
Persze a vakondoknak tök8.Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
-
kakuk.tamas
addikt
válasz hardver1985 #25 üzenetére
A Samsungnál ugyanez megy. Csak a mobiloknál…
Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
-
Hallosz
senior tag
"Egyébként tökre érdekesnek tartom, hogy egy ilyen Apple cikknél már az első hozzászólásoknál megy a sárdobálás, bezzeg a Samsung óráknál, ahol már lassan 3 éve nincs semmi érdemi változás, egyetlen fikázást nem láttam a topikjában..."
Hát ha egyszer úgy jó ahogy van, akkor nincs mit tenni
(fikázni)na. -
Parallaxis
addikt
válasz Danipicur2 #27 üzenetére
és valszeg a még gyengébb chipekben meg letiltogatnak magokat, azt meg elszórják az Apple Watchba.
Ugye tudod, hogy ez nem így van?
Eleve más chipdesign megy az órákba, alapból a fizikai méret miatt és a felhasználás miatt is.
--
Egyébként tökre érdekesnek tartom, hogy egy ilyen Apple cikknél már az első hozzászólásoknál megy a sárdobálás, bezzeg a Samsung óráknál, ahol már lassan 3 éve nincs semmi érdemi változás, egyetlen fikázást nem láttam a topikjában...
-
Danipicur2
tag
Elég komolyan bindingeli az Apple az A15-s lapkákat.
-A gyártás krémje, a legjobban sikerült darabok mennek a 13 Pro/Pro Maxba, illetve a 14/14 Plusba
-A kicsit gyengébb chipek, amiben 1 GPU mag nem működik vagy nem hozza az elvárt teljesítményt, azt letiltják és mehet az iPhone 13-kba.
-Hogyha már több mag se tudja hozni a várt órajeleket, kicsit visszafogják és mehet az iPad Mini 6-ba.és valszeg a még gyengébb chipekben meg letiltogatnak magokat, azt meg elszórják az Apple Watchba. Bár nem zárom ki, hogy a Ultrában mondjuk 4 CPU magot fognak engedélyezni, a simában megcsak 2-t (ugye ott a szinte működésképtelen chipek kapnak helyet), az Ultrában meg mondjuk S9 ULTRA chip lesz.
Valszeg emiatt nem is nagyon akarnak nagyot dobni a Series 9-l, mert az ilyen selejtes lapkák száma limitált, mert leginkább a gyártás korai szakaszában történt legyártásra sok selejtes chip, mikor még fiatal volt a gyártástechnológia.Okos
[ Szerkesztve ]
-
ddaydome
senior tag
Biztos, hogy jól mér majd, de bakker 1 napos üzemidő lesz itt is.
A feleségem AmazFit óráját kb. 14 naponta kell tölteni... Ja és van vagy 3 féle formában. Nem egy félében. Ja és mindennnel kompatibilis.
Persze a vakondoknak tök8.Használtam Macbookot is és iphonet is, mielőtt jön az okosító duma..
"Ha meg kell b...ódni, akkor meg kell b...ódni......."
-
hardver1985
tag
Eladja a tavalyit 2023nak nevezve.
Megbízhatóságom: 281 pozitív...
-
Felesbandi
senior tag
válasz LosBlancosRM #19 üzenetére
Akkor gyengébbek kedvéért: kulso dizajn =/= minőség.
A kinai hamisítvány iPhone-ok távolról ugyanugy neznek ki kulsore, mint az eredeti. Akkor ugyanaz a minoseguk? Nem. Így érthető?Kör alaku okosóra nyilvan szebb, a szögletes viszont praktikusabb, elvégre egy kijelző van rajta.
Élőben ugyan nem láttam, de a videók alapjan vaskosnak tűnő kavakat leszamitva a google okosoraja szerintem a legszebb jelenleg. Csak ugye azt nem all modomban idehaza egy random MM-ben csekkolni, így a minőségéről nem tudok nyilatkozni.
-
bollokcs80
Korrektor
-
LosBlancosRM
senior tag
válasz Felesbandi #14 üzenetére
Nem tudom, hogy mit nézhettél, de ha neked a búcsúban lőhető gyerekóra kinézetű apple watch a minőség, akkor fura ízlésed van.
#3bollokcs80: Nem tudom eldönteni, hogy viccnek szántad e amit írtál.
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S24 Ultra
-
Parallaxis
addikt
Gondolom, kipróbáltad a Garmin csúcskategóriás cuccait, az összes létező Fitbitet..
Azt ugye tudod, hogy azok nem egy ligában játszanak az AW-al?
A Garmin, Fitbit és társai sportórák, vagy mondhatni jól kinéző fittnesz eszközök, míg az Apple Watch, a Galaxy Watch és a Huawei Watch-ok okosórák, lényegesen többrétűbb funkcionalitással, amit az üzemidejük rovására tudnak felmutatni.
Az más kérdés, hogy komoly orvosi eszközökkel és sportdiagnosztikai eszközökkel összevetve az Apple órái a legjobbak és legpontosabbak között szerepelnek, ha az egészségkövetésről (pulzus, lépés, ECG, alváskövetés stb.) van szó.
(Mielőtt ezzel vitába szálnál nézd meg az ide vonatkozó teszteket, amit konkrétan egy orvos végez [link] )A sokat istenített Garmin pl. ezen a téren nagyon le van maradva (pl. a Venu 2 Plus sokszor a tesztek legvégén szerepel).
Végülis csak egy átlagos pedagógus havi bérébe kerülő termékről beszélünk...
Azt ugye tudod, hogy az Apple nem magyar vállalat és nem is kis hazánk a célközönsége?
A világ többi részén egy ilyen eszközt akár egy 8 éves gyerek is megengedhet magának és kifizeti a zsebpénzéből pár hónap alatt.
Sajnos az Apple termékek (nem csak azok) nálunk a legdrágábbak a világon, a világbajnok adóink miatt. Pl. egy Japán, vagy Holland emberke kb. 20-30%-al olcsóbban jut hozzá ezekhez, mint mi (ha meg volt régebbi eszköze, amit beszámíttat, akkor kevesebb mint a feléért)... Az Apple által nyújtott 0%-os kamatra adott hitellehetőségről és a régebbi eszközök elég méltányos áron való beszámításáról nem is beszélve.[ Szerkesztve ]
-
gusthy
veterán
válasz Felesbandi #14 üzenetére
Értem. Természetesen elolvastam, és értem is amit írsz, de egy százezres árkategóriájú termék esetén azt mondhatjuk, hogy kategorikusan az a legjobb, ami a MM-ben nyomkodva a "legjobb"? A funkció, az üzemidő, nyilván tök irreleváns, minek azt nézni? Végülis csak egy átlagos pedagógus havi bérébe kerülő termékről beszélünk...
Nem csak a Garmint írtam, hanem pl a Fitbitet is, elolvastad, amit írtam?Nem értem: azt írod, hogy nem találkoztál hasonló minőségű órával. A termék képességei, Pl az üzemidő és a funkciók, nem része a minőségnek? Tehát egy gyönyörű óra, ami nem méri az időt, az a legjobb minőségű lehet?
[ Szerkesztve ]
-
Felesbandi
senior tag
válasz ntomi0730 #13 üzenetére
Mint mondtam, nem a funkciokrol beszelek hanem arról, hogy memnyire hat minoseginek egyik a masikhoz kepest... Ami ora eseten igenis szamit, mert pl. ferfiaknal az ora sok esetben ekszerkent is funkcionál.
Ha csak a funkcio szamitana akkor a garmin es tarsain kivul masra ra se nezne a legtobb ember.
Elfogultsághoz: mint irtam telok eseteben eszembe nem jutna ilyet irni. Nem szeretem az apple-t mint ceget, de az oraja ossze van rakva es nem talalkoztam android fronton hasonlo minosegu oraval (amit atlag boltban meg is lehet nezni).
Ar/ertek aranyhoz: kulon leirtam, hogy nem az ar/érték aranyrol beszelek. Nyilván azert mert vak lennek nem belatni hogy drága.
-
Felesbandi
senior tag
Konkrétan leirtam hogy az MM es hasonlo boltokban kiallitottakat probaltam végig es nem az osszes letezot, ahogy a Garmin es hasonlo orakra is direkt kulon kitertem, erre kapasbol az elso mondatodban a garminnal jossz. Elolvastad amit irtam?
Masreszt nyilvan nem a funkciokrol meg akksirol beszeltem, hanem arrol hogy nyomkodva milyen benyomast keltettek AW-hoz kepest, csak ehhez kell szovegertelmezes, ami az elso mondatodat elnezve lathatoan nem megy.
Hozzateszem hogy 1 eve valtottam csak le a Samsung oramat mert random meghalt (ahogy ra 2 hónapra a haverome is). Szoval van tapasztalatom a mindennapi hasznalatukrol is...
-
ntomi0730
senior tag
válasz Felesbandi #9 üzenetére
Nem vagy egy kicsit elfogult...? Ha reálisan nézed, mi az amit a Samsung watch 6 Classic nem tud, és az AW tudja? Véleményem az, hogy igen csak pariban vannak. Mind kettő a saját dolgaival működik tökéletesen.
De még egy kérdés? Mennyiért kapsz egy acél-zafír üveges AW-ot? Mert a Samsung kb fele árban adja hosszabb üzemidővel.
Természetesen nem vitát szeretnék generálni, csak nem kellene ennyire elrugaszkodni a valóságtól. -
tDr1v3r
veterán
Azért nekem több év Apple Watch használat után nem hat egyáltalán olcsóbbnak a Galaxy Watch 5...
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
gusthy
veterán
Gondolom, kipróbáltad a Garmin csúcskategóriás cuccait, az összes létező Fitbitet, az összes Samsungot és hasonlókat is, amik a MM-ban nincsenek. És a nyomkodás kiterjedt a többnapos üzemidőre, a sportolás közbeni működésre és hasonlókra is.
Szorgalmas lehetsz.[ Szerkesztve ]
-
Felesbandi
senior tag
MM es hasonlo boltokban az osszes nagyobb androidos gyarto orajat vegignyomkodtam (kiveve garmin es tarsai fele sport orientalt orakat, meg persze az idehaza nem elerheto google orakat). Az osszes bovli kacatnak hat az AW mellett. Telefonok eseteben eszembe nem jutna ilyet irni, de orak eseten jelenleg fekete-feher a keplet szamomra. Az osszes olcsobbnak hatott, mint az AW. Volt ami olcsobb is volt, volt ami hasonlo aru, de ugye a kerdes nem az ar/ertek arany volt...
-
Drenadar
veterán
Én is kivárok, én is így gondoltam hogy majd az újat veszem...
Hát elméletileg nem az árral volt gond múlt évben, hanem a
USD-EUR-HUF árfolyammal.
De lehet sikerül egyeseknek az árfolyamot megint annyira lerontani és akkor lesz ez drágább is... de most még a EUR-HUF árfolyam nem áll olyan rosszul mint múlt év szeptemberben mikor valami 420/430 ft volt egy eur, és az eur is borzasztó volt az USDvel szemben.... -
tDr1v3r
veterán
Nem jársz vele rosszul, ha a teljesítmény marad sem. Az első SE-re mai napig nincs panasz azoknál akik használják, talán a 4-es vagy 5-ös széria óta stabil eléggé a sebesség. Ez még újabb lesz, szerintem ha a sebesség nem nő az üzemidő mindenképp jobb lesz.
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
lordEVO
tag
A cikk hire megijesztett. Azt hittem tenyleg egy az egyben ugyan az lesz az s9 mint az s8. Csak mert nekem elso okosoram lesz es direkt varom az uj szeriat a kissebb csikszelessegen gyartott csippel a jobb uzem ido es teljesitmeny miatt.
-
joey04
titán
Azt hittem 5-10 kommentet várni kell erre, de beütött az elsőben már.
[ Szerkesztve ]
-
-
Kinder
senior tag
-
Wesiz
tag
"Kétségtelenül az Apple Watch a legjobb okosóra, ha minden funkciót és eszközökön átívelő szolgáltatás integrálását hozzáveszem"
jó nagy hülyeség ilyet kijelenteni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Amazfit Balance okosóra új állapotban
- Mi Band 6 aktivitásmérő
- Apple Watch SE 2 ( 2023 ) Midnight , 44mm, Gps+Cellular ( eSim ) , 100% akku,karcmentes,garanciális
- Apple Watch S10 46mm, Titanium Black,Cellular, Modern pánttal! 2 év gyári gari+ 2 év Apple Care+
- Gyermek okosóra GPS nyomkövetővel, Wonlex CT06PRO-L 4G lila, új
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest